Gnäggbloggen 2016

Ja, idag fick vi hästar en fridag då matte var i grannstaden för ett hälsokoll. Alltså: hos den mänskliga varianten av veterinär Vinkar. Resultat av alla prov var jättefina, alla värden var som det skulle så både Lukka och jag är väldigt glada för att matte är pigg och kry.

I morgon har vädergubben lovat 10 grader och fint väder, då misstänker jag att matte sadlar och vi skall ut på en riktig trevlig runda.

Det känns som hösten är tillbaka, ljuvligt väder - 6-8 grader varmt, solsken och till och med insekter i luften.

Skogsmaskinerna härjar villt i skogen, mötte hela 3 stycken idag. Och som dom förgrymmande maskiner förstör våra traktorvägar. Skulle vi hästar komma i skada för att lämna några lite djupare hovavtryck hade markägaren fått fulständigt hybris. Men när dessa enorma bjässar lämnar halvmeterdjupa spår så är det helt OK. 

Men hursomhelst - det är bara helt LJUVLIGT skönt i skogen och vädergubben säger att det blir fortfarande likadant en hel vecka till!

Nu äntligen är matte och jag synkade igen! Matte har blivit helt frisk från sin influensa, matte är nyvaccinerad och jag är i bättre form och känner mig friskare än någonsin. Ingen dålig kombo det där! Gilla

Så matte sadlade mitt på dagen och vi stack ut en härlig sväng uppe på åsen. Underlaget kunde inte vara bättre, just precis lagom, varken hårt eller för mjukt. Inne i skogen träffade vi på två styck stora skogsmaskiner och sen en hel del folk som var ute och gick en sväng i det fina vädret. För helt UNDERBART är det just nu - det är 10 grader varmt och nästan vindstilla. Så det gäller att njuta av tillvaron innan höststormarna gör livet surt för oss igen.

Det artar sig alltså. För mig iaf. för stackars matte är fortfarande lite hängig. Så det har inte blivit några töltrundor i skogen (som just nu är full av jägare och jakthundar för den delen) och våra aktiviteter är förlagda till ridhuset.

Inte mig emot egentligen för jag stortrivs i ridhuset, där är det ljust, perfekt underlag och i longerlina kan jag få bralla så mycket jag vill. Och det utnyttjar jag till fullo kan jag gnägga om - idag hade jag också en uppvisning som hette duga! 

Matte är naturligtvis överlycklig för att jag har blivit helt frisk, både efter Ehrlichian från förra året och TBC från i somras.

Jo, så var det dags igen - att ställa klockan en timme tillbaka. Och för 17 så mörkt det plötsligt blir på eftermiddagen, usch Arg!!!!

Matte håller så sakteligen på att tillfriskna från förkylningen och gissa om vi båda är riktigt sugna på några fina töltrundor. Det har också varit helt underbara dagar med vackra höstfärger och upp till 7-9 grader.

Väderprofeterna spår en riktig vargavinter, så matte menar på att det är ingen idé att vi blir i för bra form för då känns det extra taskigt med en vintervila.

Så matte linlöper oss hästar 2:annan - 3:dje dag för att hålla oss så någonlunda fit for fight.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS