Gnäggbloggen 2016

Årets sista dag.

Ja, så är detta år till ända och om jag skall summera den så har det varit så där. Dock mest positivt om jag skall gnägga så.

Från januari till början på juli svischade timmerbilarna förbi i 100 knyck flera gånger om dagen, så rida ut var totalt uteslutet. Till råga på allt så försvann också den sista skogsstigen som gick förbi ridhuset och upp på krönet.

Efter fjorårets Ehrlichia så tyckte matte att jag lixom inte riktigt har blivit 100% så vi har i stortsätt tagit det lugnt och försiktigt. Dock började matte i somras misstänka att jag möjligen hade fått en släng av Cushings men eftersom det är totalt omöjligt för vet. att ta blodprov så fick vi "gissa". Halvparten av symtomerna stämde och halvparten inte.

Så matte skickade in en bit av min man till analys och det visade sig att jag hade selenmangel, järnmanel och också att jag bar på lite TBC bakterier. TBC bakterier finns naturligt i jordsmånet så det är egentligen ingen fara. Men jag fick örter, selen och järntillskott och efter bara ett par tre veckor blev jeg så god som ny.

Numera är jag så pigg att det ryker ur öronen (påstår matte iaf).

Efter 2,5 år utan skor fungerar hovarna på oss båda hästar PERFEKT och matte kan inte tänka sig att sko oss igen. Någonsin. Jag fick också testa broddbootsen tidigare i höst när det frös till och det funkar också suveränt.

Nu är det alltså Nyttårsaften, det är nästan 10 grader varmt, mullet och disigt. Inte oss emot!

Gott Nytt År till er alla, på 4 och på 2, glada gnäggningar från Lukka och mig. Ses igen till nästa år!

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS