Gnäggbloggen 2016

Grannsämjan.

Matte och husse har bott här på åsen i snart 30 år och dom har det bästa förhållande till alla sina grannar. Både nära och dom som bor lite längre bort. Och för att citera Toralf Maurstad: vi har snälla och trevliga grannar - men så har vi också en riktig korkskruv till granne.

Tack & lov äger han bara ett litet frimärke av skogen och bor som tur är någon annanstans. Men han har en sommarstuga (som han mycket sällan vistas i) så han märks i praktiken inte alls.

Det går en vanlig traktorväg genom hans skog, vägen går "ingenstans", det är lixom en slunga upp och sen ner. Gubben har inte en susning om att det är något som heter Allmanarätt, för han är hans skog och traktorvägen helig. 

Matte har några gånger berättat för husse att gubben inte är riktigt klok - men husse har lixom inte riktigt trott på det - för i husses ögon är alla människor trevliga. Nåja.

Idag träffade husse gubbstruten och husse är fortfarande i chocktillstånd - för gubben ÄR verkligen inte riktigt klok! Galen

Gudskelov och tack för det så har vi så många andra fina ridvägar och ridstigar; den här rundan har också varit blockerad sen oktober förra året, det är först nu som dom stora granbamsingar försvann. Och det lustiga med det hela är att det är helt OK att stora maskiner gör fula och djupa spår överallt - men om en liten ponny med hovboots skrittar på traktorvägen blir gubben fullständigt galen Ler stort

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS