Gnäggbloggen 2016

Konsten att göra matte skraj!

Vilken underbart vacker dag - som klippt & skuren för en härlig ridtur. Matte sadlade förväntansfullt och vi tänkte då kolla om den stora granbamsingen vid sommarstugorna äntligen har blivit borta.

Upp för Stora Grusvägen, in vid vovvarna och sen ut på Lilla Grusvägen. Mjukt och fint underlag, jämnt och slät - där brukar vi tölta. Men jag fick knappt töltat 2-3 steg innan matte kände att mitt vänstra bakben hoppade till. Hon trodde att bootsen möjligen hade vridit sig, (något som aldrig någonsin har hänt på dom 2 år jag har gått med hovboots) - men hon är så styv i sin rygg att hon inte kunde böja ner sig för att kolla.

Istället vände vi och matte hoppades på att vi skulle ta oss sakta och försiktigt hem. Hennes knä är sisådär så hon var inte så sugen på att traska hem helt från Lilla Grusvägen Cool.

Och visst, det kändes rätt så bra tyckte hon, jag skrittade på som jag brukar och med spetsade öron. Sen när vi kom nerför Stora Grusvägen fram till lilla sommarstugan så plötsligt hoppade jag på 3 ben! Då var matte inte sen att hoppa av - och då kunde hon se att bootsen satt precis som den skulle Cool

Så vi trasket hemåt och då gick jag som vanligt.... Mysko, tyckte matte och såg för sig all världens olyckor. Väl hemma sadlades jag av och sen plockade matte av hovbootsen. Och - det visade sig att jag hade en liten, pytteliten sten i bootsen! Chockad

Jag lovar: matte var MYCKET glad att hitta årsaken Cool. Jo, jag vet - jag ÄR en prinsessa på ärten Ler stort

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS