Gnäggbloggen 2016

Ja, så är detta år till ända och om jag skall summera den så har det varit så där. Dock mest positivt om jag skall gnägga så.

Från januari till början på juli svischade timmerbilarna förbi i 100 knyck flera gånger om dagen, så rida ut var totalt uteslutet. Till råga på allt så försvann också den sista skogsstigen som gick förbi ridhuset och upp på krönet.

Efter fjorårets Ehrlichia så tyckte matte att jag lixom inte riktigt har blivit 100% så vi har i stortsätt tagit det lugnt och försiktigt. Dock började matte i somras misstänka att jag möjligen hade fått en släng av Cushings men eftersom det är totalt omöjligt för vet. att ta blodprov så fick vi "gissa". Halvparten av symtomerna stämde och halvparten inte.

Så matte skickade in en bit av min man till analys och det visade sig att jag hade selenmangel, järnmanel och också att jag bar på lite TBC bakterier. TBC bakterier finns naturligt i jordsmånet så det är egentligen ingen fara. Men jag fick örter, selen och järntillskott och efter bara ett par tre veckor blev jeg så god som ny.

Numera är jag så pigg att det ryker ur öronen (påstår matte iaf).

Efter 2,5 år utan skor fungerar hovarna på oss båda hästar PERFEKT och matte kan inte tänka sig att sko oss igen. Någonsin. Jag fick också testa broddbootsen tidigare i höst när det frös till och det funkar också suveränt.

Nu är det alltså Nyttårsaften, det är nästan 10 grader varmt, mullet och disigt. Inte oss emot!

Gott Nytt År till er alla, på 4 och på 2, glada gnäggningar från Lukka och mig. Ses igen till nästa år!

Tack och lov har vi sluppit hela och utan skador på både boningshuset, stallet och ridhuset. Vädergubben spåde rejält med både regn och blåst och många ställen var det riktigt otäckt!

För en underbar dag. 5-6 grader plus och nästan sol. Jo, man tackar och bockar, det här kan vi mycket väl vänja oss vid!

Så matte var inte sen att sadla vid 12-snåret och ut i skogen bar det. Och jag lovar: det var mycket folksamt i skogarna idag. Vi mötte 5 jägare med varsin hund (då frågade matte om dom kunde se skillnad på en älg och en häst Vinkar), många 2-beningar som var ute och joggade och promenerade och sen en hel karavan med bilar. 

Matte undrade om jag hade käkat något som liknar raketbränsle för jag var riktigt pigg! Som förut gnäggat så känner jag mig också riktigt glad, örterna jag har ätit har gjort underverker. Oss emellan - jag slår vad om att matte kommer att ha en 7-sorters träningsvärk senare idag Ha ha!


Det är fortfarande ljuvligt höstligt, från 0 till +7 grader. Me like! Cool

Skogsmaskinerna har varit aktiva dom senaste 3 veckorna, det tunnas i skogarna för fullt. Och matte är måttligt road - inte för skogsmaskinernas skull men för att det blir åter bekymmer med dom fullastade timmerbilarna Osäker.

Men tillsvidare så varierar vi mellan linlöpning, härliga uteritter och trevliga dressyrpass i ridhuset. Matte säger att jag inte är att känna igen efter den där dunderkuren i september med örter och Platinum. Matte menar på att jag är som en 8-årig unghäst med 20-årings erfarenhet och vett mellan öronen Cool. Jovars. Lite vett har vi då (Lukka och jag) hunnit samla på oss genom åren. Men det är framför allt den där gemenskapen och ömsesidig förtroende som matte värdesätter så högt.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS