Gnäggbloggen 2015

Matte bara suckar - regn, regn och mera regn. Leriga hagar, skitiga hästar, våta täcken som torkas stup i kvarten - och i tillägg oframkomliga ridvägar. Enda tröst är att andra har det 10 gånger värre, vi är mycket glada för att vi inte bor t.ex. i Storbritanien - där simmar dom för livet!

Ja, denna vintern är något i hästväg. Det är runt 8 grader varmt, något matte gillar skarpt för då slipper hon kånka på vattenhinkar och kan fortfarande fylla vattenhinkarna i boxarna med vattenslangen.

Jag tror aldrig matte har varit så glad för ridhuset som just nu för tiden Cool.

Stormen GORM svischade förbi igår/natten till idag och efterlot som vanligt massor av omkullvräkta träd precis där dom är minst önskvärda. Nämligen över våra ridvägar Arg.

Matte och husse gick en sväng med Pyret Milou och dom kom inte så väldigt långt... Så det vill säga att både Lukka och jag blir tillsvidare ridhustravare Osäker. Och ändå har vi det 1000 gånger bättre än vad andra hästar har; framför allt dom påpälsade muffar som går i lösdrift och traskar i gyttja till knäna Ledsen.

Usch och fy, så tråkigt väder, det regnar, regnar, pissregnar och regnar igen... Och när det är så här tråkigt med regn, regn och åter regn så tänker alltid matte på Carl Bildts kommentar:

"Himlen gråter över Stefan Löfvens opinionsiffror. Finns ingen annan anledning"...

Så sant som det är gnäggat Cool

Igår var det ridhus och idag stack vi ut en sväng.

All snö är nästan borta men det är snorhalt i leran och det är också is på sina ställen. Så matte plockade fram vinterbroddade bootsen. Jag har bara haft dom på 2 gånger förra året och det var med nöd & näppe som matte fick på frambootsen Galen. Även om det är precis samma storlek som mina sommarboots så har dessa liksom skrumpat ihop sig lite. Men matte fick på dom efter att ha drämt till dom lätt med glasklubban Cool

Hoppas min hovis Ami kan ha vägarna förbi snart för jag behöver verkas på framtassarna Vinkar.

Ridturen var ljuvlig kan jag gnägga om - det var så vackert i skogen. Dimman låg lågt och naturen såg ut som något från en annan planet....

Visst har vi varit jättebortskämda med milda dagar, hela oktober har varit ovanligt mild, rena sensommaren.

Och idag morse vaknade matte till den här scenario - jag lovar, hon gnäggade inte glatt!!! GalenCool. 35 cm med kram, våt skitsnö, jättetungt att ta sig fram till stallet.

Tack & lov att vi hästar är oskodda och då klampar det inte för oss. För på sånt här före är det näst intill livsfarligt att ge sig ut även med snösulor och broddar. Våra broddade hovboots däremot är 100% säkra, med rejält "traktormönster" på och 4 broddar på varje boot klampar det aldrig Gilla

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS