Gnäggbloggen 2015

Ja, så var året 2015 till ända och det har i grund och botten varit ett jättefint år för både Lukka och mig. Och då är det dags för en liten sammandrag:
  1. att gå barfota går alldeles utmärkt, nu har Lukka och jag varit barfotahästar i precis lite över 1 år och våra hovar är jättefina

  2. det första sätt hovboots varade precis 1 år, det måste jag gnägga är verkligen grymt. Om jag skulle skos som vanligt hade det varit dubbelt så dyrt

  3. Lukka är numera halvpensionerad och behöver inga boots alls

  4. årets hösilageskörd är toppen, balarna är lagom torra så att dom inte fryser om kylan kommer

  5. hittills har vi haft en jättefin vinter, mild och med värmegrader, en överlycklig matte har kunnat vattna med vattenslang i boxarna

  6. trots för att jag hade råkat ut för Ehrlichia (fästingsjuka) i somras (rättare sagt i början på juni månad) så har jag blivit helt återställd och matte säger att jag är bättre, smidigare och mjukare att rida än någonsin

Alltså - det är ju inte klokt! Det regnar, regnar, spöregnar och nu pissregnar det sluddregn Chockad. Matte har ett bra förslag - nämligen att vi hästar skulle göra som björnar = gå i ide och vakna först i början på mars månad Vinkar.

Kan till en viss mån hålla med henne - för vi (Lukka och jag) har det helt förträffligt - men kan absolut tänka mig att hästägarna som har sina oklippta muppar i lösdrift kan hålla sig för skratt Cool. Regnskålor, mugg, rasp och annat otyg florerar hejvillt - och rida kan dom glömma, det gäller bara att överleva Förvirrad.

Snart mitten av december och det är fortfarande helt LJUVLIGT milt. Så milt och fint att vi kan ha stora ridhusporten och sargporten åpen medan vi rider. Och jag måste gnägga: det är en upplevelse att skritta, tölta och trava och sen höra dom enorma regnskurar! 

Tack vara det jättefina ondulinetaket på både ridhuset och stallet blir det ingen buller så som det blir när taket är av plåt Cool.

Ja, idag var det alltså pedikyrdags för oss båda hästdamer. Och vilka jättefina hovar vi har, båda två Gilla. Matte var helt till sig Ler stort.

I morgon säger vädergubben att det blir en riktigt regnig dag men efter det så blir det visst en lång period med sol och fint. Då tror jag verkligen att matte & jag kommer att njuta riktigt mycket av våra sydvända ridvägar Cool.

Så sant som det är gnäggat. Efter några riktigt tråkiga, regniga dagar tittade solen fram idag och matte var inte sen att sadla för en uteritt. Och jag måste bara gnägga - WOW! 

Där som vi var idag hade vi inte varit på minst 3 år. Jo, därför att även om det är kilometervis med läckra tölt och galoppsträckor så är vägen likaså grustäckt som Stora Vägen utanför här. Och det betyder = slita skor. På en sån här ridtur slets mina skor som på minst 3-4 andra ridturer. Sen så från tidigt vår til sen, sen höst (nästan början på vintern) går det massor av 1-års gamla kvigor bakom taggtrådstaket på varsin sida av grusvägen. Inge kul när dom kommer i full karriär mot staketet!

Men nu är det alltså vinter, kvigorna är borta och vi har hovboots!!!! Yapp. Mina hovboots fick jag på för första gång för lite över 1 år sen och sen blev det vintervila för både Lukka och mig medan det var så svinkallt. På våren dök kvigorna upp igen.... Men nu så!

Nu kan vi rida så mycket vi vill och så långt vi vill, mil efter mil på underbara, långa tölt och galoppsträckor! 

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS