Gnäggbloggen 2014

Alltså - vilken tur att Lukka och jag bor i våra älskade budoirs Ler - för nu är det verkligen vidrigt väder. Som tur var klarnade det upp vid halvtvå-snåret och vi fick komma ut i hagen några timmar.

Jag kan absolut föreställa mig hur dom flesta hästhagarna ser ut nuförtiden - dom liknar för det mesta en korsning av swimmingpool och kall-spa. Våra hagar är torra och trevliga, oavsett hur mycket det regnar så försvinner vattnet på studs.

Vår ET var här idag och båda vi hästar fick grundlig genomgång - och konstaterades vara i perfekt form, spänstiga och friska som en nötkärna. Att plocka av skorna har verkligen givit utdelning Gilla

Alltså - med fara för att vara tjatig: vilken ljuvligt skön ridtur matte & jag hade idag Cool. Det är fortfarande milt, ca 5-6 grader. Det gäller att ta tillfälle i akt, igår pissregnade det nästan hela dagen och väderprognosen är inget vidare från och med i morgon och resten av veckan Vinkar. Tur man har tak över huvudet.

Jag verkligen stortrivs med mina Cavallo hovboots - och matte är milt sagt överlycklig för jag känns så mjuk och följsam att sitta på och rör mig så avslappnat ledigt. Bara tanken på att inte behöva titta så noga på vilket underlag vi rider på, det känns lika mjukt och skönt om det är en hård grusväg, asfalt eller en mjuk skogsstig Cool.

Ja, idag skall vi hästar få smaka på ett nytt foder som är speciellt framtaget till oss Islandshästar:


Equsana Iceland är ett färdigfoder speciellt utvecklat till Islandshästar. Iceland är koncentrerad och förser Islandshästen med alla de nödvändiga vitaminer och mineraler de behöver, även vid mindre givor.


Iceland innehåller organiska mineraler för bästa upptag, detta ger bl.a. en starkare hovkvalitet och ett bättre immunförsvar. Svavel är tillsatt som gynnar bildningen av de livsviktiga aminosyror samt underhåller och reparerar leder och brosk.



Omega-3 fettsyror i fodret har dessutom en välgörande effekt på hud och hårrem. Det höga innehållet av fiber från lusern, lusernpellets och kli ger en längre tuggtid och mättnadskänsla.


Energi i fodret hålls på en låg nivå med en mindre andel korn och havreskal

 

- färdigfoder i müssliform
- innehåller Omega-3
- hög andel fiber
- organiska mineraler för bästa upptag
- täcker vitamin/mineralbehovet även vid mindre givor

Underbart - helt enkelt bara helt underbart. Matte och jag stack ut vid halvtre-snåret och skrittade en riktigt fin runda uppe på åsen. En upplevelse för oss båda - då vanligtvis är det jättehårt och broddarna bromsar tvärrt på ett sådant underlagLedsen.

Mina boots är bara helt LJUVLIGT sköna, inte är dom hala och inte är dom ostadiga, dom sitter som ett smäck. Och hoven "pumpas upp" inuti bootsen, det blir liksom så att hoven verkligen jobbar och får massage på kuppen Gilla

Men det bästa var, tyckte matte, att bootsen gör att jag känns så mjuk och smidig att rida, det blir liksom en helt annan spänst i steget Ler. Så länge det är bara barfrost utan ishalka fungerar mina sommarboots jättebra. Och nu ligger det på posten en uppsättning med färdigbroddade vinterboots GillaGilla.

Efter en riktig mild höst (snarare sensommar) med mellan 10-14 grader är det nu blivit höst och kyligt, runt 2-3 grader. Jätteskillnad kan jag gnägga om.

Dock är vi hästar gladare när det är lite kyligare för även om Lukka och jag blev helklippta i augusti så har pälsen växt ut precis lagom.

Matte och jag förtsätter med våra skrittpromenader (för min egen del kunde jag tänka mig full karriär) men matte proppsar på att eftersom min korsrygg och vänstra bakben var lite ansträngda pga. fel skoning så skall jag ta det lugnt och fint.

Men skit samma - bara jag får komma ut i skogen med bootsen på så är jag glad som en lärka.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS