Gnäggbloggen 2014

Og så är älgjakten i gång.

2:a veckan i oktober och för gubbarna runtom här stundar årets höjdpunkt. Nämligen älgjakten. Hur detta artar sig låter jag min idol Hälge visa och berätta Vinkar.

Och att gubbarna, unga som äldre kan gå fullständigt från koncepterna när älgjakt-högtiden drar igång illustreras rätt så bra av följande reportage:

 

Jägare körde över annan jägare med bil.

 

Ett bråk uppstod mellan två älgjägare i Jönköpings län i onsdags. Tumultet ska ha uppstått efter att en älgjägare upptäckt en okänd bil på sina jaktmarker, rapporterar P4 Jönköping. Älgjägaren bad den misstänkte mannen ringa sin jaktledare för att reda ut saken på plats. Mannen ska ha ringt ett kort samtal men sedan sprungit mot sin bil och kört i full fart mot jägaren, som hamnade på huven och föll ned på marken. Mannen i bilen ska sedan ha kört över hans ben.

 

Älgjägaren, som polisanmält händelsen, lämnades kvar på platsen och fick skador på ben och armar, rapporterar P4 Jönköping. Han fördes sedan till sjukhus. Bilföraren, en man i 20-årsåldern misstänks nu för dråpförsök, brott mot jaktlagstiftningen och smitning. Polisen i Jönköpings län vill inte uttala sig närmare om händelse, på grund av pågående förundersökning men säger att liknande händelser är ovanliga.

 

– Jag har aldrig hört talas om att något liknande hänt tidigare. Man får hoppas att det är ovanligt, säger Berat Shabani, presstalesman vid Jönköpingspolisen

Älgjaktens tider betyder att vi hästar håller oss till hemmaplan. Idag stod linlöpningen på programet och vi båda damerna visade oss från vår bästa sida (som vanligt).

Lukkas barfotagång fungerar helt ypperligt, i morgon skall matte hämta ut fröken Hästs nya barfotaboots - men jag gissar att Lukka ine får så värst mycket bruk för dom, faktiskt. Och det kan mycket väl hända att hennes framhov-boots passar precis mina bakhovar.

Time will show Cool.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS