Gnäggbloggen 2014

Nya framskor och reparation.

Både Lukka och jag stod inne hela dagen då hovisen inte kunde komma förrän vid 6-snåret. Men TACK & LOV att hon kom för annars hade vi hästar haft husarest/box-arrest tillsvidare Gilla.

Det flög av två större bitar av hoven och eftersom mina hovar växer så jättesakta hade matte mardrömmar i hela natt och gick som på nålar i hela dag Galen. För är det något hon har fullständig panik för är något hon kallar för "evig runddans", nämligen att fukt & skit erroderar gluggen och så småningom släpper sömmen ner med det resultat att en ny bit lossnar etc. etc. Chockad.

Så det första matte frågade hovisen om var om hon hade med sig Plastic padding för hovar. Denna tätningsmassa är nämligen så förträfflig, den interagerar med hoven så att man i princip kan bygga upp en hov vid hjälp av paddingen och sen både verka och fästa söm i. Och det hade hovisen med sig.

Så nu har jag fått nya framskor på båda fram och min höger framhov är "vackert dekorerad" med vit paddingmassa, både på höger och vänstersida.

Lukka fick komma ut i hagen och röra på sig medan jag fick hovvård men jag kunde tyvärr inte komma ut varken i hagen eller i ridhuset då plastmassan måste få torka och storkna. Då kan tyvärr inte hoven utsättas för någon som helst elastisk rörelse. Men över natten fixar det sig och i morgon är jag fit for fight igen Cool.

UNDERBART!!!

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS