Utanför staketet

Ser ni vad jag ser?

En vacker elefant! Naturen är då helt fantastisk! 😀

Ja, ser man det....*LOL*

Hopas hon inte får för mycket ont i magen 🤪

Den här hästen blev helt säkert såld på studs:

Hästliknande, folkilsken varelse som bits, sparkas och fiser illa. Glöm bort alla försök att rykta, kela eller klappa henne, detta gör man med livet som insats. Kan omöjligt vistas själv i en box utan att sparka sönder all inredning. Kan inte vistas i närheten av andra hästar då hon sparkar, biter och jagar bort även dessa, stora som små.

Hon har en mycket tråkig rent av eländig uppsyn och exteriört sett måste gud ha glömt henne.

Hon är varje hovslagares mardröm då hon kosparkar åt alla håll vid blotta åsynen av en verktång.

Måste transporteras i ett pansarfordon för att grejerna ska hålla, om man nu mot förmodan skulle få in henne i den.

Helt oduglig till det hon är ämnad för. Har ingen som helst teknik i sina hopplösa försök till något som skulle kunna föreställa hoppning med hängande framben och hon kniper bakbenen framåt in under sig på något mycket märkligt sätt. Snubblar ofta på bommar som ligger på marken om hon skulle råka virra sig mot dem. Allmänt tittigt, nervös och rädd för i princip allting. Klarar inte av närvaron av hundar, katter eller höns.

Hon har en katastrofalt stel, trippig och oelastisk galopp som får ett 25 år gamalt Russ att se ut som en fjäderlätt Totilas dansande på moln i jämförelse.

Mamman Bonny har sedan tidigare 2 avkommor som även dessa visat sig fullständigt odugliga som ”hästar” och har en anmält beklämmande framtoning.

Om det mot förmodan skulle finnas någon som vill veta mer (kan inte ha alla hönsen hemma) finns det fler detaljer på vår hemsida.

Vissa tvåbeningar är bara inte riktigt kloka!

Vilken tokstolle 🤪😲😙, lägga ut så mycket för att se ut som något katten har släpat in 👎

Yes - precis!

Löfvens möbelnota: 160 000.

Stefan Löfven har låtit köpa möbler för 161 328 kronor till sin paradvåning i Sagerska huset. Det handlar bland annat om soffor och fåtöljer för närmare 80 000 kronor. Men han kanske bara hinner använda möblerna några månader till - förlorar han valet så får han flytta tillbaka till sin gamla hyrestvåa.

De två översta våningarna i Sagerska huset har sedan oktober varit Stefan Löfvens bostad - det är dit alla nya möbelinköp nu har gjorts för skattepengar. Det är en etagevåning på 175 kvadrat som ligger ovanför de två nedersta våningarna som är till för representation.

Fredrik Reinfeldt inredde med en rad möbler när han flyttade in 2006, bland annat en dubbelsäng för 46 500 kronor.

Stefan Löfven har möblerat med Ikeasängar - två Sultan Stamnes resårbottnar med Tafjord bäddmadrasser för sammanlagt 5 572 kronor. Han har också fått en av markandens billigare stolar, Martin från Ikea för 150 kronor.

Specialsydda gardiner.

Den socialdemokratiske partiledarens matsalsbord är däremot lite mer påkostat. Det handlar om ett bord från Malmstensbutiken för närmare 16 000 kronor och till de har han fått 6 stycken Lilla Åland-stolar från Länna möbler för 11 700 kronor.

Till vardagsrummet har Löfven fått möbler för närmare 80 000 kronor. Det handlar om två soffor och fyra fåtöljer, modell Djursholm och Blidö, som har levererats av Englessons möbler.

Löfven har också fått specialsydda gardiner för över 44 000 kronor.

Kan lämna om tre månader.

Om drygt tre månader, den 22 mars nästa år, hålls extraval. Om Stefan Löfven förlorar måste han lämna den pampiga statsministerbostaden vid Stockholms ström. Flytten lär då gå till hans gamla hyrestvåa på 69 kvadrat, nära Norra bantorget. Den fick den förre Metallbasen av sitt fackförbund.

”Viss inredning byts ut”.

När Aftonbladet frågar regeringskansliets presskommunikatör Bodil Sundén vad som händer med de nyköpta möblerna om Löfven tvingas flytta, får vi ett skriftligt svar:

"Regeringskansliet ansvarar för att Sagerska huset har en inredning som är anpassad efter verksamheten i huset och efter statsministerns familjeförhållanden. Statsministern disponerar Sagerska huset fullt ut möblerat. Viss inredning byts normalt ut i bostadsdelen när ny statsminister flyttar in och Regeringskansliet tar då hand om möbler som kan användas igen."

Det är inte bara Stefan Löfvens tjänstebostad som har fått nya möbler. Aftonbladet kunde förra veckan berätta att det bara två veckor före regeringskrisen hade beställts nya möbler till Rosenbad för närmare en kvarts miljon kronor. Det handlade bland annat om en specialbeställd designmatta för 23 000 kronor och Bruno-Mathsson-bord för över 30 000 kronor. Regeringskansliet ville emellertid inte avslöja vilka möbler som statsministern skulle få och hänvisade till att det kan "antas vålla skada för rikets säkerhet om uppgifterna röjs."

Richard Aschberg

Ferrari Enzo replikan – byggd av en Ferrari.

Här är bilannonsen som får blodet att koka hos Ferrari-fans världen över. Säljaren har förstört sin F430 – och byggt om den till en ”Enzo”. Nu försöker han sälja bilen – men ingen vill ha den.

Ferrari-replikor är knappast en unik företeelse. Men att bygga en Ferrari-replika av en Ferrari? Det har vi aldrig sett förut. Och det finns en anledning: Man gör inte så.

Blir inte av med bilen.

Men ägaren av den här bilen har gått sin egen väg. Han har byggt om en 2007 F430 till en Enzo. Eller rättare sagt Enzo-liknande. Nu försöker han bli av med bilen på ebay för tre miljoner kronor. Behöver vi säga att antalet budgivare är noll?

Av Alexander Olwan
alexander.olwan@expressen.se

”Finansgeni” ska betala 4 miljarder – för att få skiljas.

Skilsmässomålet mellan Chris Hohn, 48, och Jamie Cooper-Hohn, 49, har slagit brittiskt rekord. Finansmannen har nu dömts att betala hisnande fyra miljarder kronor  till sin exfru. Men Jamie Cooper-Hohn är inte nöjd.

Finansmannen Chris Hohn är en av Englands mest framgångsrika fondförvaltare, med en uppskattad förmögenhet på elva miljarder kronor. Men nu har hans tidigare fru, Jamie Cooper-Hohn, tagit över en stor del av den kakan. Chris Hohn, som är förvaltare för hedgefonden Children's Investment Fund, har dömts att betala fyra miljarder kronor till sin exfru i äktenskapsskillnad. Enligt The Telegraph tros det vara den största summan som betalats ut i ett skilsmässomål i Storbritannien.

Inte nöjd med 4 miljarder.

I domslutet, som kom igår fredag, kallade domaren Jennifer Roberts Chris Hohn för ett "finansgeni" och pekade ut honom som ansvarig för parets förmögenhet. Men trots rekordbeloppet uppges exfrun inte vara nöjd med domen. The Telegraph uppger att Jamie Cooper-Hohns advokater överväger att överklaga domslutet.

Vädertjänsten Ankeborg

Löfvén har meddelat nu på morgonen att han försökt förhandla med SMHI men att de inte mottagit hans utsträckta hand, så nu är det skitväder i Sverige. Det är alltså inte hans fel.

SD meddelar samtidigt regnet kommer från utlandet och att det är precis sånt här som händer om man inte stänger gränserna.

Alliansen har röstat för ett annat väder och kan inte kommentera om någon mer är beredd att rösta på deras väder.

FI har börjat bränna BH:ar och andras inkomster för att hålla sig varma, men hänvisar till om vi haft fler kvinnliga meteorologer så hade det här aldrig hänt.

V är i Göteborg och anser att det finns inget dåligt väder, bara dåliga städer.

Ingen har kunnat nå MP för en kommentar; hela deras kansli går på solenergi och har laddat ur under november. Fridolin har tidigare sagt att han ska lösa det på 100 dagar.

Tack och lov får vi hästar mycket bättre service på djursjukhusen!

Med 2-beningarna är det en annan femma:

Sä här ser det ut på arbetsförmedlingen, vårdcentralen, akuten. Eller när 2-beningen sitter i telefonkön till F-Kassan 

Star Trek-kraftfält skyddar jorden.

Jorden bombarderas konstant av "dödselektroner" som kan ställa till med stor oreda. Nu har forskare bevisat att vår planet skyddas av ett osynligt Star Trek-liknande skyddsfält.

– Det är som att elektronerna åker rakt in i en glasvägg, säger en av forskarna bakom upptäckten.

I klassiska rymdserien Star Trek skyddas det intergalaktiska rymdskeppet av ett kraftfält som ska stoppa attacker från elaka aliens. Nu har ett forskarteam på University of Colorado upptäckt att jorden skyddas av ett kraftfält som tidigare varit dolt.

– Vi skyddas av ett osynligt Star Trek-liknande kraftfält som blockerar elektroner, säger Daniel Baker, på University of Colorado.

”Trodde instrumenten gått sönder”.

Kraftfältet består egentligen av tre fält som går under namnet Van Allen-bältet. Det befinner sig drygt 40 000 km ovanför jordens yta. Den nya upptäckten gjordes med en NASA-sond som för första gången lyckades bevisa ett tredje kraftfält. Det här fältet skiljer sig markant från de andra två. Det kan stoppa "dödselektroner" som rör sig i ljusets hastighet.

Nu är det inte så att du behöver gömma dig i källaren av rädsla för elektronerna. De har fått sitt smeknamn eftersom de kan skada astronauter som befinner sig i rymden och förstöra satelliter. NASA har fått flera farkoster förstörda av elektronerna, därför är det hög prioriterat att förstå mer om dem. Det nyupptäckta fältet stoppar elektronerna från att ta sig hela vägen fram till jordens atmosfär.

– Vi trodde först att våra instrument var sönder när vi upptäckte det tredje fältet. Men det finns där varje dag, varje vecka, säger Shri Kankal på NASA Space Flight Center.

Nytt fenomen.

Tidigare har forskare trott att elektronerna förstördes när de krockade med vår atmosfärs luftpartiklar. Nu är uppgiften att försöka klura ut hur kraftfältet har uppstått.

– Det är som att se på fenomenet med helt nya glasögon, säger John Foster, på Haystick Observatoriet på MI.

Notan för nya festen: 3,1 miljoner kronor.

I förra veckan festade Skatteverket för 2,5 miljoner i Globen. I dag är det dags igen - denna gång på Saab Arena i Linköping. Totalkostnad: 3,1 miljoner kronor.

I förra veckan festade Skatteverkets Stockholmsregion för att göra sin nya regionchef Lars Herder känd bland de 1 600 medarbetarna. Kalaset i Globen kostade 2,5 miljoner kunde Expressen avslöja i måndags.

I dag står Skatteverket värd igen för nya festligheter. Den här gången är det Skatteverkets personal i den Östra regionen - som sträcker sig geografiskt mellan Sundsvall, Malmö, Visby och Göteborg - som bjuds in till konferens med avslutande middag. Notan beräknas till 3 079 031 kronor för de 1 500 medarbetarna. Då ingår också resor och boende för 400 personer.

Hälsas välkomna.

Personalen träffas vid 12 i Saab Arena i Linköping för en stående lunch. Klockan 13 hälsas de välkomna av regionskattechefen Andreas Elvén och Bella Goldman, moderator och tv-programledare. När eftermiddagsfikat är avklarat är det dags för generaldirektören Ingemar Hansson att informera personalen om "Skatteverkets uppdrag och inriktning".

Syftet med arbetsdagen är att ge inspiration och kunskap om "hur vi tillsammans ger verksamheten rätt förutsättningar ur medborgarnas och företagarnas perspektiv", skriver Skatteverket i programförklaringen.

Klockan 19 rundas jobbdagen av med middag.

Så sent som för två år sedan ifrågasattes Östra regionen för en annan personalfest där Ingvar Oldsberg anlitades för en "På spåret"-lek. Totalnotan slutade då på 3,4 miljoner kronor.

- Då sa Skatteverket att man tog till sig av kritiken men det är ju helt uppenbart att man inte gjort det, säger den liberala debattören Rebecca Weidmo Uvell, som är slöseriombudsman på uppdrag av Skattebetalarna.

- Det är dags att ställa betydligt högre krav. En viktig signal vore att återinföra tjänstemannaansvaret. Att hantera skattemedel är inget vanligt jobb, säger hon.

Träffas gemensamt.

Elvén motiverar kostnaderna med att medarbetare som arbetar på drygt 20 orter nu träffas för första gången gemensamt i regionen som bildades den 1 september i år.

- Att kunna samla alla medarbetare för en gemensam arbetsdag är en investering i ett lång- siktigt utvecklingsarbete. Det kommer ge oss bättre förutsättningar att göra vår verksamhet ännu effektivare ur medborgarnas och företagarnas perspektiv, säger han.

Av Joel Holm 
joel.holm@gt.se  

Donald Trumps lyxflyg med guld och marmor.

Hur reser man om man är miljardär och heter Donald Trump, 68? Jo, med ett privatplan som har ett badrum i marmor, bälten prydda med 24-karats guld och flera lounger, skriver Daily Mail.

Den amerikanske affärsmannen Donald Trump, 68, är mest känd för sina skyskrapor som han byggt runtom på Manhattan och på andra ställen i USA. Han har dessutom varit på tapeten i amerikansk politik, 2012 meddelade han att han skulle ställa upp i presidentvalet, men han ändrade sig senare. Och det råder ingen brist på pengar för den amerikanske affärsmannen. Han har bland annat ett eget privatflyg som badar i lyx. För några dagar sedan landade han på Glasgows flygplats Prestwick i sitt flådiga privatplan, en Boeing 757. Där brukar annars mestadels Ryanair-plan landa.

Donald Trump visade upp sitt plan.

Privatplanet har en dubbelsäng, flera lounger, guldfiskar och ett badrum i marmor. Bältena är prydda med 24-karats guld och borden är tillverkade i valnötsträ. Vill man slappa vid tv:n finns en 52-tums tv och l-formade soffor. Donald Trump lät kameror komma in i lyxflyget i samband med att han annonserade en ny affärsöverenskommelse med flygplatsen Prestwick och hans Trump Trunberry resort.

- Vi är mycket glada över att ha ett nära samarbete med Trump-organisationen, säger Iain Cochrane, vd för Prestwick Airport, enligt Daily Mail.

Trumps privatplan ska vara värt 100 miljoner dollar, uppger Daily Mail.

Arafat kan ha konverterat - till kristendomen.

I går var det tio år sedan Yassir Arafat gick bort. Nu kommer sensationella uppgifter om den forna palestinska ledaren. Kort före sin död ska Arafat ha blivit kristen.

Omstridd, hyllad och utskälld.

Yassir Arafat var en central bricka i Israel-Palestina-konflikten under flera decennier. Under 90-talet valdes han, som PLO:s representant, till palestinsk president och undertecknade ett fredsavtal i Washington 1993.

Flera teorier om dödsorsaken.

Drygt tio år senare blev han hastigt sjuk – och gick bort den 11. november 2004. Sedan dess har teorierna om dödsorsaken varit politiskt sprängstoff. Bland spekulationerna finns teorier om att Arafat blev förgiftad med plutonium och att han hade AIDS. Kort efter hans bortgång krävde hans änka Suha Arafat att en mordutredning skulle öppnas.

Ska ha blivit kristen.

Nu kommer ytterligare kontroversiella uppgifter. Enligt RT Kendall, en framstående kristen författare och talare, ska Arafat ha konverterat till kristendomen i slutet av sitt liv. Kendall hävdar i en intervju med den kristna tidningen Premier att han blev god vän med den palestinska ledaren några år innan hans död – och att han var med Arafat under hans sista tid i livet. Enligt Kendell ska Arafat ha ”sett ljuset” innan han gick bort.

– Det skulle inte förvåna mig att träffa honom i himlen, säger Kendall.

”Tog min hand”.

De båda ska ha tittat på Mel Gibsons storfilm om Jesus, ”Passion of the Christ”, tillsammans – och enligt Kendell höll Arafat hans hand och grät under filmen.

– Han tog min hand och kramade den. Han sände mig ett budskap och jag visste att det nådde fram, säger Kendell.

Han ska även ha fört samtal om kristendomen med Arafat och pratat om hur han skulle gå till väga för att bli kristen.

– Jag bad med honom fem gånger, smorde honom med olja och bad om frälsning med honom.

Uppgifterna har inte kommenterats av PLO.

I dag landar Rosetta på kometen.

Sedan 2004 har rymdfarkosten Rosetta varit på jakt efter kometen 67P i yttre rymden. I dag, tio år senare, ska Rosetta fullfölja sitt uppdrag. Att landa på ett komet som våldsamt rusar fram i 135 000 km/h.

Redan när Rosetta sköts upp 2004 hade forskarna på ESA (se faktaruta) sin plan klar för uppdraget: Att landa på en komet. Landningen beskrivs som en av de mest komplicerade rymduppdragen någonsin. På vägen har Rosetta med hjälp av flera planeters gravitation kunnat slunga sig långt ut i de djupaste delarna av vårt solsystem.

– Jag upplever det här som ett historiskt ögonblick inom vetenskapen. Det saknar motstycke, det är ett jättesteg inom kometforskningen, säger Holger Sierks, huvudansvarig för Rosettas kamerasystem, till BBC.

Ska landa – med harpun.

Rosetta ligger sedan en tid i omloppsbana runt kometen. I dag släpper den en sond, Philae, som ska landa på kometen som går under namnet 67P/Churyumov-Gerasimenko och är drygt fyra kilometer i diameter. Planen är att sonden ska landa på kometens yta, som forskarna vet väldigt lite om, genom att utföra en rad spektakulära manövrar. Väl på ytan ska farkosten skicka ut en harpun som ska fästa på kometens yta. Där efter vet ingen vad som väntar.

– Om vi landar på en stor sten kan farkosten tippa över, det vore slutet på uppdraget, säger projektledaren Stephan Ulamec, till ESA:s hemsidan.

Forskarnas mål är att hitta ledtrådar som tar dem bak till vårt solsystems födelse. Enligt forskarna har kometer spelat en viktig roll när nya planeter har skapats. Ombord på Rosetta finns kameror, spektrometrar och sensorer som kan mäta allt från infrarött ljus till radiovågor.

– Vi kommer få information och data så fort vi har landat, säger Ulamec.

Kommer för nära solen.

Men allt är inte frid och fröjd. Forskarnas stora oro, förutom att man ska landa på en komet, är att damm och ytskikt från kometen ska lägga sig på Rosettas solpaneler. Farkosten drivs av batterier som i sin tur laddas via solpanelerna. Om inga problem inträffar är planen att Rosetta ska fortsätta leverera information fram tills mars 2015. Då kommer kometen vara så nära solen att ESA:s rymdfarkost helt enkelt inte kommer fungera på grund av den extrema värmen.

Varför ska jag bry mig om det här?

Kometer fungerar som is. Inuti i dem finns historia, information och ledtrådar. Det är stora klumpar som rusar runt i solsystem fullproppade med information om hur solsystem en gång uppstod. Forskare tror att många kometer skapades för 4,6 miljarder år sedan, det är lika gammalt som bland annat Jupiter, Neptunus och Solen. Om det stämmer kan den kometen sonden ska landa på vara skapad av det material solen spottade ur sig när den föddes.

Det är ganska coolt.

Robin Nilsson

ID-kort från dag 1 i livet. När stupiditet får råda:

Mimmi, 4, får inte ut sitt födelsedagspaket.

Fyraåriga Mimmis bror skickade ett paket med pärlor och pärlplattor till henne när hon fyller år i dag. Men Mimmi får fira sin födelsedag utan sin storebrors present. Posten vägrar att lämna ut paketet eftersom hon inte har ett ID-kort.

- Jag blir så jäkla ledsen, säger hennes pappa Christer Thynell i Lagan.

Mimmi Thynells storebror i Malmö kan inte vara med på kalaset och postade i stället ett paket till henne. Under fredagen hade familjen inte fått någon avi men när Christer kontrollerade kollinumret såg han att paketet hade kommit till butiken på orten som är utlämningsställe för Posten.

Adresserad till Mimmi.

- Jag åkte dit för att hämta ut det men fick nej. De vägrade att lämna ut paketet eftersom försändelsen var utställd på henne.

Av personalen fick de veta att utan ID-handling för Mimmi går det inte att få ut paketet.

- Det är ju helt bisarrt! Hur många treåringar har ett ID-kort, säger Christer Thynell.

Till slut fick Christer och Carina veta att de nästa vecka via Skatteverket kan begära ut ett personbevis för Mimmi. Med det, och sina egna ID-kort, kan de hämta ut paketet.

Har följt reglerna.

Charlotte Edström vid PostNords pressjour bekräftar reglerna.

- Butiken gjorde helt rätt. Det är jätteolyckligt för henne, men vi har så strikta regler för att motverka bedrägerier.

Finns det ingen chans för familjen att få ut flickans present från sin storebror på sin födelsedag?

- Nej, inte utan en handling som styrker hennes ID, säger Charlotte Edström.

Kulturministern i blåsväder.

Matte brukar säga att varje land får den regering som landet förtjänar. Men: förtjänar verkligen Sverige så korkade ministrar? Döm själva:

Hon läste högt ur en barnbok och anordnade frågesport med Pippi-frågor för kulturutskottet, vägrade ge mer än en två minuter lång intervju till Expressens Britta Svensson och har ifrågasatts för att vara oerfaren och svag som statsråd.

I en intervju med Expressen kommenterar kulturministern Alice Bah Kuhnke nu den senaste tidens kritikerstorm:

– Jag har viktigare saker att förhålla mig till.

Under fredagen träffade Expressens Alice Bah Kuhnke i Kiruna där hon varit under två dagar.

Hur har dina två dagar varit i Kiruna?

– Väldigt bra. Vi har haft mycket intensiva politiska diskussioner med människor som berörs av politiken.

Det har riktats mycket kritik mot dig de senaste dagarna. Vad säger du om den kritiken?

– Jag har viktigare saker att förhålla mig till, alltså det vi ska göra med den enorma satsning som vi gör i kulturbudgeten. Det är en historisk satsning, en kvarts miljard kronor mer till kulturen. Då fokuserar jag på det.

"Jag får mycket uppskattning".

Men hur känns det att folk kritiserar dig på det här sättet?

– Jag får väldigt mycket uppskattning och positiv feedback. Jag är van och hade inte förväntat mig att inte bli kritiserad. Det hör till och särskilt kulturkritikerna är välformulerade och högljudda. Jag älskar feedback. Jag har jobbat ny mer i länder där det inte finns yttrandefrihet och där det finns motsatsen till fri press. Jag omhuldar det. Jag är beredd att ta den.

Efter din debattartikel i Dagens Nyheter fick du kritik från många håll. Jens Liljestrand, biträdande kulturchef på Expressen, var en av de kritikerna. Han tyckte att din text endast bestod av floskler. Vad säger du om den kritiken?

– 252 miljoner kronor, satsningar på kulturskola, mer kultur till barn och fler möjligheter för kulturutövare, nationell strategi för biblioteken. Det här är riktig politik. Jag skulle vilja önska, det enda jag känner är att vi ska diskutera politik. Jag vill jättegärna debattera vilket samhälle vi ska ha, vilken syn har vi på kulturen.

"Är en jättesatsning".

Det var många som läste din debattartikel och som inte tyckte att du gav några svar med vad du ville. Det är många som väntar på svar i mediefrågor och så vidare. I debattartikel skulle du ju svara på den kritik som du fått, men det kom inte fram några fler svar där. Vad säger du om det?

– Det beror på med vilka ögon man läser det. Det är en kvarts miljard mer till kulturen, tydligare än så kan det inte bli. Det är en jättesatsning som jag gärna vill debattera.

I veckan bjöd du in kulturutskottets ledamöter till ett mingel där du bland annat läste högt ur en barnbok. Deltagare har sagt att detta kändes märkligt. Vad var syftet?

– Man har traditionsenligt mingel, alla utskotten och jag läste ur flera böcker. Syftet är att man säger hej till sina utskott, vi har fyra stycken och tio ledamöter.

Publicistisk fråga.

I frågesporten var det frågor om Pippi Långstrump bland annat. I en intervju i Sveriges Radio fick du frågan om det var rätt att klippa bort ordet negerkung. Du kunde inte svara på vad du tyckte om det.

– Jo, det gjorde jag visst.

Du sa att det var en hypotetisk fråga. Vad tycker du egentligen?

– Såhär är det. Det publicistiska besluten ska inte en minister lägga sig i. Vill du ha ett sådant samhälle? Det måste ju publicisterna få göra. Frågan var vad jag tyckte och skulle ha gjort. Det kan jag enkelt säga, jag tycker att alla former av förtryck och rasist, det är ju inte bra. Men publicistiska beslut ska inte jag som statsråd lägga mig i. Det är väldigt viktigt.

– Som minister lägger inte jag mig i publicistiska beslut. Jag ska inte göra det. Det måste varje enskild publicist ta ställning till. Däremot pågår det ständigt en diskussion och kulturen utvecklas. Och om samhället kommer fram till att det finns rasism som man vill undvika eller som man kanske till och med vill diskutera om man ska ta bort, då blir det en diskussion som bereds och som sedan publicister måste ta ställning till. Jag respekterar det beslutet som SVT har tagit.

"Måste förhålla mig till vår samtid".

Är det rätt eller fel att görs ändringar i äldre verk för att få bort rasistiska åsikter.

– Det är en diskussion som vi får ha från fall till fall tror jag. Och jag ska nog inte göra det, jag måste förhålla mig till vår samtid, till kulturen och hur samhället utvecklas.

Men vad tycker du som person?

– Som person, ja jag är statsråd, minister, nu och det är väldigt viktigt att jag vet vad som är min uppgift och inte. Jag ska inte ta publicistiska beslut.

"Älskar att bli intervjuad".

I går var min kollega Britta Svensson i kontakt med dig. Hon fick två minuters intervju och då sa du också i intervjun att det var någon som ryckte dig i armen. Sedan visade det sig att den här personen inte hade gjort det. Varför sa du det?

– Hon ryckte mig i jackan. Så hälsa Britta att det var fel det jag sa att hon ryckt mig i armen. Hon ryckte mig i kanten av jackan och rätt ska vara rätt. Det är viktigt att säga, det var i jackan och inte i armen, väldigt viktigt. Glöm inte att skriva detta nu.

Det är inte så att du inte gillar att svara på journalisters frågor? Det är många som menar att du är svår att få tag i.

– Jag älskar att bli intervjuad. Jag tycker att det är väldigt roligt. Speciellt när man får prata politik. Nu satsar vi en kvarts miljard mer på kulturen vilket är en historisk stor satsning. Det kommer att göra en jätteskillnad under de här fyra åren. Vi vänder en skuta som har gått åt hel fel håll. Jag vill väldigt, väldigt gärna både prata om det och debattera om det men de som inte tycker som jag.

"Jag är inte orolig".

Tidningen Resumé har också skrivit om att du har haft flera pressekreterare under kort tid. Du har haft tre stycken, intervjuförfrågningar har slarvats bort. Vad säger du om det?

– Vet du, jag har inte ens haft en enda pressekreterare. Han rekryterades precis när jag blev utsedd för fyra veckor sedan. Han kommer om två veckor så jag tror att Resumé och många andra får kolla sina källor.

Men kan ditt förtroende ha skadats av att intervjuförfrågningar tappas bort?

– Om det skulle vara så i långa loppet, men jag tror inte att det är någon fara. Jag har varit statsråd i fyra veckor, jag tror att jag har god tid på mig att bygga upp ett bra förtroende. Så nej, jag är inte orolig för det.

Om det är intervjuförfrågningar som har slarvats bort. Hur ska vi då veta att det även är andra saker som tappats bort?

– Jag är helt övertygad om att det inte är några saker som tappats bort. Vi jobbar på ett stort departement med 105 medarbetare, de har en enorm erfarenhet att hantera frågor, frågeställningar och intervjuer. Jag är inte orolig för det.

Vad är du mest nöjd med under din. tid, de här 4-5 veckorna, som minister?

- Jag är mest nöjd med budgeten. Jag blev utsedd till statsråd på fredagen. På lördagen öppnade finansverket sin tabell och jag fick direkt gå in i hårda budgetförhandlingar och det resultat som vi nu ser är att vi ökade kulturbudgeten en kvarts miljard. Vi ökar också demokratipolitikens budget. Det känner jag mig delaktig i att det blivit så.

Är det något som du ångrar under din tid som minister?

- Näe, inte än. Jag har ju bara varit minister 5 veckor (skratt). Så nej det gör jag verkligen inte.

Du har mött hård kritik, har du pratat med Stefan Löfven, Gustav Fridolin eller Åsa Romson om den kritiken som riktats mot dig?

- Nej, det har jag inte. För vet du vad, jag tror inte att detta är definitionen av hård kritik. Jag får nog vara förberedd att under mina fyra år som minister kan det blåsa hårdare vindar än såhär.

Av Johanna Cardell
johanna.cardell@expressen.se  

Så sant som det är gnäggat!!

Otroligt men faktiskt sant - det stämmer varje gång 🤩👍😀

Det med Halloween har visst några barn och inte minst deras föräldrar missförstått!

Spökutklädda småbarn länsade norske Svein Bråthens kiosk – medan föräldrarna tittade på.

Jag försökte få hjälp från de vuxna, men föräldrarna bara himlade med ögonen åt mig.

Halloween började snöpligt för kioskinnehavaren Svein Bråthen, 39, i norska Tvedestrand. In i butiken i torsdags kom uppemot 14 zombieutklädda småbarn in och började plocka på sig godis. Det var Halloweenparad i centrum och stadens handlare hade bjudit in sina kunder. Men när de halloweenklädda barnen i åldrarna fyra-tio år vällde in i Svein Bråthens butik kunde han inte tro sina ögon. Barnen började länsa hans butik på godis. Samtliga barn ska ha varit svartklädda, sminkade blodiga som zombies.

Ingen reaktion från föräldrarna

Bråthen förstod att barnen inte tänkte betala för sig när de hällde ned godiset i korgar som de redan hade godis i. När han försökte få någon reaktion från barnens föräldrar fick han endast ögonrullande och en kommentar om att ”det här bjuder du väl på”, säger Svein Bråthen.

Han berättar för norska tidningen VG att han var själv i butiken när zombiebarnen kom in i kiosken. På vägen ut lyckades han få fatt i ett av barnen.

– Pojken stod med båda nävarna bland läsken, han hade händerna på 10-12 burkar, det var galet, säger Svein Bråten till VG.

Inte pengarna, men principen

Bland annat stal barnen marsipanjulgrisar för hundratals kronor och förstås massa lösviktsgodis. Men det är inte pengarna han grämer sig för, utan girigheten:

Girigheten och galenskapen, det var därför jag bara stod där, helt paff.

Kommer du att polisanmäla?

– Jag borde väl göra det, men för mig är det inte pengarna, utan saken. Att de bara tog, och att inte föräldrarna gjorde något. Svein Bråthen säger att han inte kände igen barnen då de hade masker, liksom flera av föräldrarna.

Nina Svanberg

Australiensisk friidrott skakas av sexskandal.

Australiensisk friidrott skakas av en enorm skandal. Enligt NT News har den förra OS-guldmedaljören, numera senatorn, Nova Peris använt skattepengar för att bekosta OS-hjälten Ato Boldons resa från USA till Australien. För att ha sex med honom. Peris nekar till att hon ska ha gjort något fel.

1996 tog Nova Peris guld i landhockey vid OS i Atlanta. Efter en framgångsrik idrottskarriär tog hon steget över till politiken och är i dag senator i hemlandet Australien. Men hon har hamnat i ett rejält blåsväder. Enligt en privat mejlkonversation mellan henne och den förra stjärnsprintern Ato Boldon som NT News har fått tag på uppdagas en gigantisk skandal. Under sin tid som ambassadör för det australiensiska friidrottsförbundet så har hon använt sig av skattepengar för att bekosta hans resa och uppehälle från Los Angeles till Australien.

"Behöver 15 000 dollar".

Den officiella anledningen var att Boldo skulle delta som inspiratör i ett program för unga friidrottare. Men i mejlen går det att utläsa att Peris syfte var ett annat.

"Ato, berätta för mig älskling, vad vill du ha? Tjäna lite pengar och få spendera tid tillsammans med mig. Jag kan ta tid från jobbet för att vara med dig", skriver hon till Ato Boldon enligt NT News.

Boldon, som tagit hela fyra medaljer i OS-sammanhang, som bäst ett silver vid OS i Sydney 2000, svarar:

"Syftet med resan är att vara med dig. Plus att vara med på uttagningar och möjligtvis vara gäst i tv. Jag behöver hotellbiljetter och 15 000 amerikanska dollar".

Ville kompensera sexuellt.

Det australiensiska friidrottsförbundet bekräftar att de bekostade delar av Boldons resa. I mejlen framgår det att Peris har samlat ihop ytterligare 140 000 kronor av skattebetalarnas pengar för att betala honom.

Om det fanns några tvivel om det bakomliggande syftet med resan så avslöjar Nova Peris det senare i mejlkonversationen.

"Du borde kompenseras för dina långa resor över Stilla Havet... Sexuellt förstås", skriver hon.

I ett mejl precis innan Boldon ska resa berättar Peris att hon ser fram emot hans besök.

"Så min kära vän, jag väntar på dig. Äntligen svart på svart", skriver hon.

Hotar med stämning.

I ett uttalande till NT News förnekar Peris att hon skulle ha gjort något fel i sitt ämbete som ambassadör. Och vad som hänt i hennes privatliv vill hon inte kommentera.

– Mina toppar och dalar som politiker är offentligt. Mina toppar och dalar som privatperson är något som endast angår mig och min familj, säger hon.

Ato Boldon har slagit tillbaka mot anklagelserna och i ett uttalande kallat dem för "äckligt fabricerade". Han säger även att han tänker stämma tidningen för förtal.

Av Petter Landén
petter.landen@kvp.se 

Fogden festar med de som ska granskas.

Publicerad 27 okt 2014 01:56

I fjorton år har Kronofogden i Stockholm ordnat avslappnade konferenser med konkursförvaltare – personer som de ska granska. Det avslöjar DN.

– Lite senare på kvällen brukar sjöslaget bryta ut. Då sitter kolleger och tävla om att bjuda tjänstemännen på alkohol och efteråt snackas det alltid om vem som har dansat med vem på myndigheten, säger en anonym person som varit med på resorna.

Konkursförvaltare i Sverige mottar varje år mellan 600 och 800 miljoner kronor i arvoden, enligt DN:s granskning. 123 av dessa miljoner betalas med skattepengar på grund av att konkursbona inte själva kunnat finansiera arvodet.

De här fakturorna ska granskas av Kronofogden innan de betalas ut. Tre procent av räkningarna som juristerna lämnar in underkändes förra året. Kronofogden tyckte att förvaltaren hade saltat fakturan.

Nu avslöjar DN att Kronofogden i Stockholm varje år bjuder konkursförvaltarna – som de alltså ska granska – på en avslappnad konferens. Ett hundratal tjänstemän från Kronofogden och jurister från konkursförvaltarbyråerna åker på kryssning tillsammans, eller bokar in sig på en konferensanläggning. Kvitton från konferenserna visar att det ibland bjuds på "öppen bar", ibland på middag med öl och vin.

– Upplägget brukar vara en seriös seminariedel på dagen som sedan följs upp med en frikostig middag och vin, säger en jurist som varit medbjuden på Kronofogdefesten flera gånger.

En annan konkursförvaltare säger att de informella banden med Kronofogdens anställda "underlättar kontakterna när man vill att arvodet ska gå igenom utan tjafs".

Helena Sundén, generalsekreterare på Institutet mot mutor, konstaterar efter DN:s avslöjande att Kronofogden aldrig skulle festa tillsammans med en person ur allmänheten som myndigheten var satt att granska. Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap vid Göteborgs universitet, säger att nätverk som gör kritisk granskning svårare är den farligaste formen av korruption.

Gunnar Stetler, överåklagare vid Riksenheten mot korruption, vill inte kommentera DN:s uppgifter.

– Jag kan inte uttala mig om den här frågan eftersom det eventuellt kan vara något för oss att granska, säger han till tidningen.

Google översättning är bara makalös och som så många gånger kan man få sig ett gott skratt:

Detta är en sju år gammal dröm frisiska, och åtgärder knappt 17 händer. Han är utbildad för att köra bil och tävlar framgångsrikt i träningsnivå dressyr. Hans galopp avgår och övergångar flödar och trav är exceptionellt. Han gjorde all träning 1: a och 2: a nivån arbete.

Det finns inget att berätta hur långt han kommer att gå, eftersom han är byggd mycket sportig! Hans hår är underbara och hans vackra och vågig mane går ner förbi axlarna :)

Han ser fantastiska i västra redskap, liksom. Här är den perfekta all-around amatörhäst. Han har gjort det bra på stigar, ties glatt till hästtransport på utställningar och älskar "sina" människor.

Ny hästsport kan lanseras inom kort.

Inget negativt som inte har en positiv baksida. Det idoga regnande kan möjligen ge upphov till en ny hästsport - vattensurfing 🙂 Har man dessutom tur kan denna nya gren säkert bli godkänd som OL-gren 😀

Annonser på webben.

Några hästannonser är då helt underbara och förtjänar att ramas in:

"Hon är körd tills i våras då hon av någon anledning gick bakåt i tiden och anser själv att hon ej är inkörd."

Skulle spionera på exet – fastnade i hans skorsten.

Som jag så många gånger tidigare har gnäggat - vissa tvåbeningar är bara inte riktigt kloka. Vad sägs om denna här:

Det är inte lätt att göra slut med någon. Men när exet dyker upp i din skorsten är det en helt annan nivå av jobbigt. En man och en kvinna i 30-årsåldern hade träffats via nätet och dejtat ett tag.

– Hon verkade helt cool tills jag faktiskt hittade henne på mitt tak för två veckor sen, säger mannen till LA Times.

Efter det avslutade han relationen med kvinnan som då valde att klättra upp på hans tak – igen! Det var några grannar till mannen som larmade när de hörde någon gråta tidigt under söndagsmorgonen. När brandkåren kom till platsen fann de den gråtande kvinnan – i mannens skorsten. Räddningsarbetet tog flera timmar och de tvingades ta bort tegelstenar och använda diskmedel och vatten tills de till slut kunde dra upp henne i hennes armar.

Efteråt skickades hon till sjukhus för undersökning och senare greps hon för olaga intrång. Mannen var inte hemma vid tidpunkten då kvinnan fastnade i hans skorsten.

– Det var ju uppenbarligen inte jultomten. Att hitta någon i skorstenen när man kommer hem är verkligen inget man räknar med, säger mannen till CBS Los Angeles.

Forskare: Tutankhamon dog av incest.

Frågan om hur egyptiske faraon Tutankhamon dog, blott 19 år gammal, har gäckat forskare länge. Men nu säger sig en grupp ha svaret, rapporterar Huffington Post.

I BBC Ones dokumentär ”Tutankhamun: The Truth Uncovered” berättar ett forskarteam att hans föräldrar i själva verket var syskon och att en bidragande dödsorsak var incest. Slutsatsen drar de efter en ”virtuell obduktion” av över 2 000 bilder av den mumifierade kroppen.

Det sades förut tidigare att farao Tutankhamon ska ha dött i en stridsvagnsolycka. Ny forskning slår hål på den teorin.

Pojkkungen kunde inte ens stå på egna ben - på grund av inavel. Tutankhamon föddes cirka 1358 och dog 1339 före Kristus. Trots sitt korta liv har hans öde blivit föremål för spekulationer och vilda teorier.

Många skador.

Tio år gammal tog han över riket, nio år senare dog han. Dödsorsaken? Allt från mord till epilepsi har nämnts. En teori, som lanserades efter att kroppen undersökts med magnetkamera och dator­tomografi, gick ut på att ­Tutankhamon dog en våldsam död i en olycka med en hästdragen stridsvagn. Därför var kroppen så skadad. Tutankhamon hade en skallfraktur, klumpfot, sammanväxta halskotor och led av benskörhet.

Men en ny BBC-dokumentär, Tutankhamon: Sanningen uppdagad, förkastar stridsvagnsteorin. Visserligen var tonåringens kropp skadad, men inte på grund av en olycka. Orsaken var inavel, skriver Washington Post. Albert Zink leder ett europeiskt forskningsinstitut som samlar in och sammanställer data om mumier och om ismannen Ötzi. Zink medverkar i dokumentären och säger, enligt tidningen:

- Det var viktigt att granska hans förmåga att framföra en stridsvagn. Vi slår fast att det inte varit möjligt, på grund av klumpfoten. Han kunde inte stå upp utan stöd.

Var syskon.

Tutankhamons far och mor ska ha varit bror och syster. Egyptierna trodde att ­inavel höll blodslinjen ren.

- Han körde inga stridsvagnar. Föreställ dig i stället en svag, vek pojke med klumpfot, säger Carsten Push, som studerat Tutankhamons släkt, enligt National Geo­grapic.

Forsvarsmakten jagar främmande undervattensfarkost.

Löfven: Det pågår ingen ubåtsjakt. Nehej - och hur skall man då tolka allt ståhej i TV och press 🤔

HELSINGFORS. För första gången kommenterar nu statsminister Stefan Löfven den militära operationen i Stockholms skärgård. Han menade att det nu är viktigt att ta reda på information innan man kan gå vidare.

– Vi vet inte exakt vad det är för någonting och då måste man först ta reda på det innan man kan ha någon ytterligare operation.

Kommenterade operationen i Stockholms skärgård.

På en gemensam presskonferens efter en gemensam arbetslunch på Villa Bjälbo, finske statsministern Alexanders Stubbs tjänstebostad, kommenterade Löfven för första gången den militära operation som nu pågår i Stockholms skärgård.

– För det första så pågår ingen ubåtsjakt, utan en underrättelseoperation där försvaret har fått tre observationer, två på fredagen och en på söndagen. I akt och mening att ta reda på vad det faktiskt är, det är det första man måste veta, säger Stefan Löfven.

Han menar att det fortfarande är oklart vad det är exakt som har hänt..

– Operationen pågår och det är vad vi vet, vi vet inte exakt vad det är för någonting och då måste man först ta reda på det innan man kan ha någon ytterligare operation. Där är vi nu och det är klart att vi har pratat om det. Jag har informerat Alexander Stubb om vad vi vet och han har självfallet frågat, säger han.

"Fullt förtroende för Försvarsmakten". Tja - försvarsmakten har aldrig någonsin kunnat tvinga en främmande ubåt till överflaten - och den enda ubåt som försvarsmakten NÅGONSIN har sett var ubåten som gick på grund i "farstun". 

Löfven betonade också att han och Stubb inte kommit överens om något gemensamt agerande ännu, men att de haft ett "informationsutbyte". Statsministern beskriver den svenska incidentberedskapen så här:

– Vi har ju precis den operation igång som den Försvarsmakten har dragit igång, vi har kapacitet för den. Det säger också försvaret, att man har den kapacitet som krävs för att fullfölja den här operationen. Vi har fullt förtroende för Försvarsmaktens kapacitet. Fritt översat: har ingen🙂.

Även den finske statsministern Alexander Stubb sa sig ha förtroende både för den svenska incidensberedskapen och också i frågan om informationsutbyte mellan länderna.

– Vi har alltid haft det mycket lätt att till exempel kommunicera med Sverige om vad som pågår, säger han.

Finansministern påstår att skattkistan är tom.

Jag undrar, jag. Skulle hon möjligen plocka fram sina glasögon?

Obamas kreditkort nobbades.

Pinsamt i kassakön när kontokortet inte godkänns? En tröst kan vara att det kan hända vem som helst, även USA:s president. Barack Obama avslöjar att hans kort underkändes på en restaurang i New York, i samband med ett besök i FN.

– Det visade sig, förmodar jag, att jag inte använder kortet tillräckligt ofta. Så de trodde att det var någon typ av bedrägeri. Som tur var hade Michelle sitt kort med sig, berättade presidenten för en skrattande åhörarskara på CFPB, USA:s konsumentverk för finansiella tjänster.

Presidenten var där för att presentera nya åtgärder för att stävja kreditkortsbedrägerier och id-stölder.

– Jag försökte förklarar för servitrisen att jag verkligen tror att jag har betalat mina räkningar, tillade Obama.

Storebror ser dig!

---------------------------------

Kärlek i trädgården!

---------------------------------------

Alltså - dessa politikere är något i hästväg!

Om dom bara levde som dom lär 😙.

Kreativ klippning

Är det någon som känner sig manad att slå den här kreativa konstnären? Matte hade fått dåndimpen om jag skulle få en sådan här "frilla" 🤪

Låta bocken passa havresäcken?

2004-2005: SSU-ordförande Ardalan Shekarabi förskingrar över 70 000 kr av statliga bidrag och spenderade dessa bl.a. på sprit, restaurangbesök och taxiresor.

Egentligen skulle dessa pengar bl.a. ha gått till olika satsningar på skolungdomar och till hemlösa. Året därpå avslöjas det att flera SSU-distrikt har friserat sina medlemssiffror för att på så sätt fuska till sig mer bidrag, även där hade Shekarabi ett finger med i spelet. Detta ledde till att han efter hårda påtryckningar tvingades att avgå som SSU-ordförande.

2014: Shekarabi utses till ny civilminister med ansvar för bl.a. offentliga upphandlingar. En person som har förskingrat statliga medel är högst olämplig för att ansvara för offentliga upphandlingar och hur statliga medel ska fördelas!

Brott lönar sig! Det är en tydlig signal som den nya regeringen sänder ut.

Sossarnas hycklande bara fortsätter... och det verkar tyvärr inte ha något slut.

123-miljonerkronorsfejden

När en 19-åring vinner 123 miljoner kronor kan det nog gå lite hursomhelst.

En engelsman från Norfolk valde att bland annat lägga pengarna på en racingbana i trädgården. Förutom ett outsinligt oväsen orsakade bilarna ett moln av damm över hela gatan. Grannarna beskrev det som en mardröm där en familjs barn tvingats sova på golvet för att minimera oljudet, en annan vars astma förvärrats och en tredje som till slut tagit sitt pick och pack och flyttat. Efter ett par års överklaganden satte staden stopp för racingen.

I dag sägs mannen jobba på en kakfabrik, eftersom pengarna från hans lottovinst är slut.

Aladdinasken byter ut praliner!

Aladdinasken fyller 75 år och det firas med att två helt nya praliner får ta plats i asken. De två som försvinner är båda klassiker till det svenska julbordet.

Vi har alla fått den i julklapp. Ställt fram den på bordet och tappert försökt norpa de godaste bitarna innan någon annan hinner före. Diskret börjat nalla på andra våningen av asken när den enda pralinen som finns kvar är körsbärslikören. Aladdinasken är lika förknippad med julen för svenskarna som Kalle Anka, tomtegröt och en pappa som är ute och ”köper tidningen”.

Eftersom Aladdinasken alltså firar 75 år är det två långkörare får lämna plats för två nya smaker. De två smakerna som försvinner är trillingnöt och körsbärslikör och nykomlingarna är hallonlakrits och fläderblom. Det här väcker så klart frågan – får man verkligen byta ut praliner i Aladdinasken?

Kränkta svenskar som inte kan hantera att trillingnöten är borta.

Det blev ramaskri på Mitt köks Facebooksida när vi avslöjade att trillingnöten kommer att försvinna från Aladdinasken. Det var en rörande känslostorm över en klassisk chokladbit som nu är historia.

---------------------------------

Sanningen bakom trillingnötens försvinnande.

Det var ingen pr-kupp. Och svenska folket har inte fått nya smaklökar. Anledningarna till trillingnötens försvinnande från chokladasken är betydligt enklare än så. I år fyller Marabous chokladask Aladdin 75 år, men jubileet kom i skymundan när godisföretaget berättade att den folkliga trillingnöten skulle bort ur asken.

– Det är tråkigt om folk blir ledsna. Men vi vet att oavsett vilken pralin vi rör så rör det upp känslor. Även jultraditioner förändras och det känns bra att välkomna nya medlemmar, sa marknadschefen Jonas Magnusson i slutet på september. Och det verkar som att svenska folket satte chokladbiten i den kollektiva halsen när beskedet kom. För vissa var själva julfriden hotad och många frågade sig hur ett sådant huvudlöst beslut kunde komma till. Nu vet vi.

Hade eget produktionsband.

Misstankarna om att undandragandet av de trenne nötterna var en simpel pr-kupp dök upp som ett brev på posten. Många drog sig säkert till minnes chocken när den folkkäre artisten Tommy Nilsson bytte namn till Black. I själva verket var det ett innovativt sätt att uppmärksamma en ny lakritschoklad. Men sanningen är alltså en helt annan. Branschtidningen Dagens Media har grävt till det undre lagret i chokladasksbranschen och avslöjar nu den häpnadsväckande sanningen bakom det prilliga pralinstoppet: Trillingnöten var alldeles för dyr.

– Det var av rent ekonomiska skäl som trillingnöten togs bort, säger en källa till Dagens Media.

I chokladfabriken krävdes ett alldeles eget produktionsband för att få fram den dyrbara men älskade nöten till förpackningen. Men tro inte att de hivades ned med hjälp av en maskin som de andra askmedlemmarna.

Lades i för hand.

I trillingnötens fall fanns människor som med varsamhet lade i den triangelformade godsaken – för hand, enligt Dagens Media.

Kort sagt blev processen lite för kostsam, uppger Dagens Media, och när hasselnötspriset ökade med 60 procent bara i år så nötte nötgodiset helt enkelt på tillverkarens kassakistor. Marabous marknadschef har avböjt att kommentera saken Dagens Media.

Även Aftonbladet har sökt honom utan framgång.

Oljeshejk köpte bil i guld – så mycket fick han betala.

En vanlig Lamborghini Aventador kostar tre miljoner kronor. Den guldklädda som en saudiarabisk oljeshejk flugit in till Paris kostar 15 gånger mer: hisnande 50 miljoner kronor!

Förra helgen var den kriskallklädda Mercedesen allra hetast, men vinden vänder snabbt och nu har något ännu mer glimrande skådats i Paris: en guldklädd Lamborghini Aventador. Bilen, helt draperad i bladguld, är registrerad i Saudiarabien och uppges ha kostat 50 miljoner kronor. En prototyp ställdes förra året ut på bilsalongen i Dubai och bilen vi nu ser är troligtvis den färdiga produkten.

Under det glimrande skalet sitter det som man i vanliga fall köper en Aventador för, det vill säga V12-motorn med sina 700 hästar.

Annonsera mera!!!

Ja - alltså: vad tvåbeningar kan "snickra ihop" av annonser är näst intill otroligt. Här är ett praktexemplar (som jag tror faktiskt är fejk men desto roligare):

Utestående andalusisk valack till salu, 38000 SEK

Annonstyp: Säljes/Finnes
Län eller Land: Jönköping
Kön: Valack
Inriktning: Dressyr

Nas är en härlig häst att rida långa turer i skogen på som han älskar.
Stor vacker skäckvalack, 4 ggr men mycket bra ökad tölt och trav. Tävlad fåtal ggr med poäng över 6 totalt i fyrgång och 6:50 i töltklass, riden av junior/Young rider.

Pigg att rida med massor av energi men snäll och lugn, blir aldrig rädd eller stressad. Frisk och eksemfri. Kräver lite rutinerad ryttare då han är pigg att rida. Dock alltid trygg.

Lätt att ha med sig på tävling, lugn och lastar sig själv.

Bedragarna blir allt mer sofistikerade:

Rätt ålder, rätt målgrupp - om det är något som ser ut till att vara för bra för att vara sant = så är det i 99,99% det 😠. Skulle gärna veta hur många unga hästtjejer som fastnar på den här på limpinnen 😉.

Färgrosetter i hästsvansar.

Det här är ju rena blomsterspråket - men väldigt praktisk att veta 😀

------------------------------------------------------------------

Köpte 30 Rolls-Royce Phantom på ett bräde.

30 stycken Rolls-Royce Phantom - på ett bräde. Varav två extrautrustade med guldöverdrag på detaljer både på insidan och utsidan. Den kinesiske entreprenören Stephen Hung sparade inte när hans nya hotell behövde bygga upp en bilpool.

Stephen Hung är en före detta bankir från Hong Kong har chockat världen med sina planer för superlyxhotellet Louis III i Macau. Den dyraste sviten i hotellet ska kosta närmare en miljon kronor - per natt. Men så ger Hung också tillbaka till sina gäster.

Lyxigaste hotellet i världen.

Hotellet - som ska bli det allra lyxigaste i världen alla kategorier - ska förfoga över totalt 30 stycken Rolls-Royce Phantom. Hung har till och med köpt design av parkeringsplats och garage för dyrgriparna. För Rolls-Royce var ordern den hittills största och bland de 30 bilarna finns två som extrautrustats med gulddetaljer och som är de två dyraste Phantom som sålts hittills.

I ordern ingår också utbildning och träning av de chaufförer som ska anställas av hotellet.

Hotellet i Macau ska öppna 2016 och då ska även de 30 bilarna vara på plats.

Cheesus! Kim håller på att bli ostkorean.

Nordkoreas diktator Kim Jong-un  äter upp sig på schweizisk ost. Mängder med ost. Enligt experter vill diktatorn bli mer lik sin farfar.

Landets befolkning svälter. Men Kim Jon-un uppges frossa i emmentalerost. Uppgifterna om att Nordkoreas diktator är helt såld på den schweiziska mejeriprodukten har cirkulerat i värld­ens medier under en längre tid. 31-åringen ska ha upptäckt osten under sin tid som student i Schweiz - och sedan fortsatt äta.

Och fortsatt. Och fortsatt.

Och på nytagna tv-bilder av Kim Jong-un verkar det myckna ätandet till slut ha satt sig på midjemåttet.

Medveten viktuppgång?

Under ett framträdande i samband med 20-årsminnet av Nordkoreas förste diktator Kim Il-sung syntes en tämligen fetlagd och blek Kim Jong-un närvara vid ceremonin till farfaderns ära. Ett passande tillfälle att visa upp sin emmentalerfetma, menar den brittiska tidningen The Mirror. Kim Jong-uns viktuppgång kan nämligen vara medveten.

- Nordkoreaner tycker att fetma är positivt, medan sydkoreaner snarare vill vara magra. Det är mycket sannolikt att Jong-un från början ville gå upp i vikt för att likna Kim Il-sung, säger den avhoppade nordkoreanen Cho Myung-Chul, som studerar sitt forna hemland vid det koreanska institutet för internationell politik, till The Mirror.

Tidigare i år avslöjades det att Kim Jong-un försökt skicka ett team med nordkoreanska mat­experter till den franska staden Besancon för att medverka i en ostystningskurs.

Skickades hem.

Mejerispionerna ska ha skickats i väg efter att diktatorn tröttnat på sina landsmäns kunskaper i osttillverkning, enligt Daily Mail. Tilltaget upptäcktes dock - och nord(ost)koreanerna skickades hem igen.


Martin Nilsson

Vilket ljushuvud!

Skulle vara roligt att se "live" vad som händer dom nästa minuterna 🤪😀🤩

--------------------------------------------------------------------------------

Solstorm kan orsaka norrsken i hela landet.

Jorden är på väg att hamna i blåsväder igen. En ovanligt kraftig solstorm väntas träffa atmosfären under fredagsdygnet. Med lite tur kan den orsaka norrsken över hela Sverige. Efter en magnetisk explosion i solens atmosfär är nu en solstorm på väg mot jorden. Enligt astronomen och solforskaren Dan Kiselman kan den nå fram under natten till fredag eller under fredagen. Stormen innebär ingen fara för människor, däremot skulle den kunna påverka vissa tekniska system.

– Det kan röra sig om kraftledningar till exempel. Hittills är det dock ingen som tror att det blir någon så där väldigt stark grej, men man vet aldrig riktigt säkert, säger Dan Kiselman.

”Magnetfältet får en smäll”.

Mer troligt är att stormen kommer orsaka norrsken betydligt längre söderut än vanligt.

– När stormen dunkar in i jordens magnetfält får det en smäll och börjar fladdra och svänga. Då kan det inuti magnetfältet börja accelerera partiklar, till exempel elektroner, som kan tränga ner nära jordens poler och orsaka norrsken. Ju mer som händer, ju större aktiviteten är, desto längre söderut kan du se norrskenet, säger Dan Kiselman.

Storm på höga latituder.

Med lite tur kan ljusfenomenet uppenbara sig även i södra Sverige.

– Ja, om det blir en rejäl storm. Nu (på torsdagskvällen) tittar jag på ett försök till prognos som säger att det om 24 till 48 timmar är 79 procents chans att det kommer att bli en ganska kraftig storm på höga latituder där vi bor. Så man förväntar sig en del norrskensaktivitet, men riktigt säker kan man inte vara förrän man ser det, säger Dan Kiselman.

Staffan Dickson

Nya stenmonument upptäckta under Stonehenge.

Stonehenge är än mer mystiskt än vad som tidigare varit känt. Med hjälp av avancerad radar har forskare upptäckt tidigare okända monument – under den världskända stenformationen.

– Det här är något som arkeologer aldrig sett tidigare, säger projektledaren Vince Gaffney från universitetet i Birmingham.

Stonehenge har gäckat forskarna i hundratals år - ingen vet ännu med säkerhet varför nära fem meter höga stenstoder restes i en mystisk formation i Wiltshire, sydvästra England. Nu har vetenskapsmän från universitetet i Birmingham lyckats skapa digitala kartor av området under och kring Stonehenge.

– Nya monument har upptäckts, så väl som nya typer av monument som aldrig har setts tidigare, säger Vincent Gaffney enligt AP.

Upptäckte rituella monument.

För att kunna genomlysa området så långt som tre meter ner i jorden har forskarna använt markpenetrerande radar (GPR), 3D-laserskanner och en magnetometer.

På kartbilderna från Stonehenges närområde framträdde 17 tidigare okända rituella underjordiska monument och en 33 meter lång timmerbyggnad. Byggnaden tros vara 6 000 år gammal och tros ha använts vid begravningsritualer - bland annat att separera inre organ och muskler från den dödes skelett, enligt BBC.

”Hade ingen aning”.

Längre bort från det Stonehenge som syns med blotta ögat har forskarna upptäckt upp till 60 stora stenstoder som bildar ett 1,5 kilometer brett "super henge", enligt BBC. Stenblocken uppges vara tre meter långa och mestadels ligga horisontellt under marken. Enligt The Independent tros stenarna ha placerats där 2 500 år innan år noll.

– Fram tills nu hade vi ingen aning om att stenarna fanns där, säger Vince Gaffney.

Nu hoppas forskare världen över att upptäckten ska ge ny förståelse för det mytomspunna stenmonumentet.

– För första gången kan vi nu rekonstruera utvecklingen av Stonehenge över tid, säger arkeologiprofessorn Wolfgang Neubauer vid Ludwig Boltzmann-institutet i Wien, enligt AP.

John Granlund

Ny jättedinosaurie har upptäckts i Argentina, är världens största.

Den vägde som tolv fullvuxna afrikanska elefanter – men var inte färdigväxt.

– Det här är på långa vägar det bästa exemplet vi har på de största djur som någonsin vandrat på denna planet, säger Kenneth Lacovara vid Drexel University i USA.

För dig som har svårt att föreställa dig ett 26 meter långt djur med tolv elefanters vikt: Tänk dig att du klumpar samman 30 valrossar till en enda stor varelse med lång hals, ben och svans. Då närmar du dig den enorma dinosaurie som upptäckts i Argentina.

Största djuret vi känner till.

För 77 miljoner år sen levde Dreadnoughtus schrani – det största djur människan känner till.

– Med en kropp stort som ett hus, vikt som en elefanthjord och en kraftfull svans så fruktade Dreadnoughtus ingenting, säger paleontologen Kenneth Lacovara, som upptäckte skelettet.

Tog nio år att analysera.

Fossilet upptäcktes redan 2005 i södra Patagonien i Argentina, och det har tagit nio år att analysera fyndet. Men storleken är inte det enda som är anmärkningsvärt med den utdöda bjässen. Forskarna har lyckats hitta mer än 70 procent av skelettet vilket gett stora möjligheter att återge hur jätteödlan såg ut.

– Dreadnoughtus schrani var ofattbart stor. Analyserna visar dessutom att den inte hade växt färdigt när den dog, säger Kenneth Lacovara.

Det respektingivande namnet kommer från de slagskepp som Storbritannien hade i början av förra seklet.

Tror den var vegetarian.

Men "dreadnought" betyder också att inte vara rädd för någonting, vilket är en inställning som ett djur av den här storleken gissningsvis kunde unna sig. Dunderdinosaurien tillhör en grupp som kallas titanosaurier, och experterna tror att den nyfunna familjemedlemmen var vegetarian.

– En dinosaurie av den här storleken måste haft en livslång besatthet av att äta. Varje dag handlade om att få i sig tillräckligt med kalorier, säger forskarna.

Christoffer Malm

Gal(na) tuppar driver turisterna på den kroatiska ön Solta till vansinne.

Ett dussintal tuppar driver turister på den kroatiska ön Solta till vansinne. Tupparna, som gal både natt och dag, har lett till en mängd hotellavbokningar, skriver lokaltidningen Jutarnji List.

– Folk kan inte sova på hela natten och de kom ju hit för att vila. Det är hemskt, säger Marino Jakovecevic Martinov till tidningen.

Det ska vara två 80-åriga systrar som har tupparna, som orsakar avbokningar på två hotell på orten Stomorska.

– Av tolv reservationer i ena huset bokade elva av och turisterna lämnade ön, medan en familj krävde att få ett rum långt ifrån tupparna, säger Jakovecevic Martinov. Trots böter säger en av de två systrarna, Mirjana Novakovic, till Jutarnji List att byborna bara är avundsjuka.
 
Av TT Spektra
expressen.se@expressen.se 

Slottet byggdes med hjälp av 3D-skrivare.

Tycker du att din skrivare på jobbet är trög? Det tog två år men nu är det färdigbyggt. Världens första slott, gjort på betong, har skrivits ut ur en 3D-skrivare.

Andrej Rudenko, erfaren entreprenör i amerikanska Minnesota, har en bakgrund inom ingenjörskonst och arkitektur. För två år sedan började han snickra på en liten 3D-skrivare som använde plast som sitt huvudsakliga material. Från den utgångspunkten började han använda sig av olika varianter av cementblandningar. Nu ska han ha byggt världens första betongslott som har byggts med hjälp av en 3D-skrivare.

Medeltidsborg.

”Äntligen står det upp”, skriver byggaren själv på sin hemsida.

Förutom att slottet saknar ett heltäckande tak ser byggnaden komplett ut med en trappa, tinnar och torn. Som ett miniatyrbygge av valfri europeisk medeltidsborg. Andrej Rudenko säger sig också nu ha kommit på ett sätt att bygga stabila tak med printern. Till det här bygget printade han ut allt i flera olika delar, men planen är att han nästa gång skriver ut ett helt slott i ett och samma stycke.

Nästa jobb.

Nästa storprojekt blir annars att bygga ett riktigt, hållbart och helt hus i vanliga mått. I Kina har man tidigare byggt hus genom liknande metodik, men de husen har kritiserats för att inte vara lika stabila som konventionellt byggda hem. För tillfället letar Rudenko efter intressenter som skulle vilja äga det kommande huset.

”En ny era inom arkitektur är oundviklig, och jag är exalterad inför att se vad utvecklingen de kommande åren leder till gällande konstruktion och design”.

Nordkorea blåste Sverige på miljarder. Kim Il Sung betalade aldrig skulden.

Nordkorea beställde tusen Volvo-bilar av Sverige på 1970-talet – men betalade aldrig för en enda. I dag rullar de klassiska Volvo 144:orna fortfarande på Pyongyangs gator. Samtidigt växer miljardskulden till det svenska folket.

Den amerikanska tidsskriften Newsweek beskriver det som ett av århundradets märkligaste politiska tvist: Nordkoreas Kim Il Sungs svindel på 1000 Volvo-bilar. Efter 40 år har landet inte betalat en enda krona till Sverige för bilarna som den dåvarande Nordkorea-ledaren beställde på 1970-talet.

Miljardskuld.

Frågan är om nuvarande diktatorn Kim Jong Un någonsin kommer betala notan som idag, inklusive ränta, ligger på över 2,6 miljarder kronor.

Vi skickar en påminnelse varje halvår, men det är ju som bekant: Nordkorea uppfyller inte sin del av avtalet. Sverige är Sverige och Nordkorea är Nordkorea, säger Stefan Karlsson, som sitter i styrelsen i svenska Exportkreditnämnden, till Newsweek.

Ordern: 1000 lyxbilar.

Nordkorea har mest gjort sig känt för att utmana världsfreden genom kärnvapenhot, men på 1970-talet var relationerna med Sverige annorlunda. Under en svensk-koreansk mässa i Pyonyang 1974 fastnade Kim Il Sung för svensk ingenjörskonst. Då fick Volvo en order på 1000 bilar av modellen 144. Men den nordkoreanska regimen hade inte för avsikt att betala för importvarorna. Kim Il Sung var nämligen pank – och affären gick fruktansvärt snett.

– Många blev förblindade av Nordkoreas då imponerande tillväxt och folk tävlade om att få komma dit först, och Sverige skulle vara det första landet som tog del av marknaden, säger Lovisa Lamm Nordenskiöld, författaren till boken "Ambassaden i paradiset", till Newsweek. Förutom Volvo-bilarna köpte Kim Il Sung även fartygsutrustning från Asea och gruvmaskiner från Copco. Samtliga bolag var då försäkrade, varpå fordringarna gick över till svenska staten.

Skuldberget växer.

Resultatet blev den största fordran som Sverige har på ett enskilt land. Samtidigt växter räntekostnaden från 1970-talet, och varje år stiger Nordkoreas skuld till Sverige med tiotals miljoner kronor, enligt SvD Näringsliv. Volvo-bilarna av modellen 144 rullar idag på gatorna i ett av världens fattigaste länder, även om samtliga bilar ägs av staten. Det kunde Aftonbladets reporter Thomas Eriksson bevittna när han besökte Nordkorea i våras.

Annonsera mera!

Det går p.t. en riktigt rolig tråd på ett av forumen - och den här har jag bara inte kunnat låta bli att "adoptera":

 

*knapplån*

Ja, det finns en del märkliga annonser.

Värst är ändå en bekant, som skulle sälja sin häst nu i dagarna. Snubblade över annonsen själv när jag satt och dagdrömde, och det var inget annat än en uppdiktad historia, novell-style, om hur snäll och bra hästen var. Och vilken kapacitet sen! Hoppad 110, men den gillar inte dressyr. Fast den kan förmodligen bli en bra dressyrhäst ändå. Trampar alltid under sig! (vad nu detta ska betyda).

Blev alldeles ställd, har inte sett någon rida den hästen mer än en gång, och det var inför bilder till annonsen.

Relativt tittig och orutinerad, så första provridarna fick sig nog en funderare när den väldigt "lugna och trafiksäkra" hästen kastade sig över hela gårdsplanen då stallgrannen satt och prasslade med en påse gifflar...

 

Hatten av för denna annonsörs tydlighet:

Rubrik: "Kamikazepilot sökes till sto med flugor på loftet" 🤪

Ha - ha: KLOCKRENT!

I valens tider...

Nu är det inte länge kvar till val och politikerna försöker att övergå varandra i lögn, trams och pajkastning. Ja, sent skall syndaren vakna 😉. En sak är iaf. helt säkert: ingen av dessa "förträffliga" politikerna förtjänar sin feta lön.

Svenska folket måste vara det snällaste och mest förlåtande (för inte att gnägga om rakt ut korkade) - för inget land i världen försörjer sina passé livet ut! 🤩

Och så påstår man att utomjordingar inte finns?!

Om man tittar efter så bildas skuggan precis i samma vinkel på stenarna och på "människan" 🤩.

Undrar om man får med gubbstruten på köpet....*L*

Huvudsida  » Produkter  » Hästutrustning

Näckens BromsBroms (Solmjölk med björkdoft), 50 SEK

Annonstyp:   Säljes/Finnes
Län eller Land:   Jönköping
Inriktning:   Annan
Postnummer:   57138
Postort:   Nässjö
Annonsörens namn: Okulan

BromsBroms = Solmjölk med björkdoft

En rent vegetabilisk, giftifri naturprodukt som håller bromsar och andra blodsugare på långt avstånd från människor, hästar och andra djur. Lätt att spraya eller pensla på eftersom den luktar gott med svag tjärdoft. Djuren låter sig gärna behandlas. Den kraftiga lukten håller bromsarna och även andra insekter på avstånd och djuren är lugna.

BromsBromsen är allergitestad och hudvänlig. Ljus färg på produkten som inte färgar kläder.

Vi letar efter en kriminell plastikkirurg som vanställer alla dessa flickor med plutmun!

Nobelpris i idioti?

Hur tänkte man här?

Här tittar gud fram bland molnen.

Plötsligt uppenbarade han sig från himlen. Och skapade viss förvirring.

– Det skulle kunna vara Gud, Sean Connery eller Karl Marx, säger fotografen Jeremy Fletcher.

Här tittar gud ner från himlen i engelska Norfolk. Eller är det snarare Karl Marx, som kallade religion för "folkets opium"? Solen skiner i alla fall igenom molnen i den lilla byn Snettisham så att ett ansikte bildas.

– Jag märkte att det såg anmärkningsvärt likt ut en skäggig mans ansikte så jag tog ett antal bilder med min telefon, säger fotografen Jeremy Fletcher, 56, till The Mirror.

Han gjorde den strålande upptäckten under en kvällspromenad på stranden när molnen skingrades efter ett oväder.

– Ansiktet verkade blicka ut över kusten. Den uppenbara kommentaren är att det ser ut som gud, men det skulle också kunna vara Sean Connery eller Karl Marx, säger Fletcher.

Yorkshirebor gillar att kalla sin region för "guds eget landskap", men nu kan Norfolk i östra England kanske ta över titeln.

– Alla som bor här vet att Norfolk är ganska speciellt och nu verkar detta ha blivit bekräftat från ovan, säger ordförande i Norfolks regionfullmäktige, Charles Joyce, till The Mirror.

Ångrade solresa – nu vill han ha ersättning.

En norrman som bokat en solresa till sydligare nejder tyckte resan var onödig, nu när solen strålade tillräckligt hemma i Norge. Därför krävde han ersättning från försäkringsbolaget för resan han bokade för flera månader sedan, skriver Aftenposten.

Sigmund Clementz från Europeiske Reiseforsikring intygar att det inte rör sig om en Norgehistoria, utan är alldeles sant.

– Det överraskar knappast någon att detta kravet avvisades, säger han till tidningen.

Clementz menar att norrmännen har högt ställda förväntningar och tror att det mesta som kan ske på en semester täcks av försäkringsbolaget, men så är det inte.

Robin blev Slobodan hos Skatteverket.

Så enkelt är det inte för oss Islandshästar att byta namn på Wold Fengur - och bra är så det!

Gissa om Robin Lidvall, 23, blev paff när brevet från Skatteverket damp ner. Han hade fått nytt namn - mot sin vilja. Robin heter nu Slobodan Vladislavus Larva Dick Robin Lidvall.

– Det här skämtet kan verkligen sätta någon i klistret, säger han.

En måndag i juli är det knappast mer än reklam man förväntar sig i brevlådan. Men för Robin Lidvall blev det mer än så. I ett brev från Skatteverket stod det att han sedan en vecka tillbaka har ett nytt namn; Slobodan Vladislavus Larva Dick Robin Lidvall.

– Först skrattade jag åt det för det låter som att någon driver med mig. Sedan tänkte jag mer seriöst och insåg att det kunde vara en bedragare som ligger bakom. Jag ringde Skatteverket och förklarade att jag inte ansökt om namnbyte, berättar Robin Lidvall.

Skatteverket hänvisade till polisen.

– Jag fick göra en anmälan om urkundsförfalskning. När jag har skickat in en kopia på anmälan till Skatteverket kan de titta på mitt ärende och ge tillbaka mitt namn.

Robin Lidvall är trots det inträffade vid gott mod även om han är irriterad på att han måste ägna tid i telefonköer och åt en polisanmälan.

– Jag har inte en blekaste aning om vem som driver med mig. Det är löjligt att det är så enkelt att få igenom ett namnbyte och det skapar besvär. Tur att jag inte hade en resa eller något annat inbokat närmsta tiden.

”Har inte resurser att göra id-kontroller”.

Peter Johansson på Skatteverkets folkbokföringskontor i Norrköping beklagar det inträffade. Men han säger att Skatteverket inte har möjlighet att göra närmare granskning av alla namnbyten som sker varje år i Sverige.

– Vi har inte resurser att göra id-kontroller. Systemet är byggt på att folk är ärliga med sina namnbyten, men visst går det att förstöra för andra om man har den avsikten, säger Peter Johansson.

Nu hoppas Robin Lidvall att han så fort som möjligt får tillbaka sitt riktiga namn.

– Det kanske dröjer ett par veckor, säger han uppgivet.

Fågeln bajsade sitt självporträtt på bil.

Peter von Walden fick en udda upplevelse när han kom för att låsa upp sin bil i förmiddags. En fågel hade skitit ett självporträtt på bilens bakruta. På bilden som Peter von Walden från Stockholm lagt ut på Facebook syns en fågel med två ben och näbb tydligt avteckna sig på bilbakrutan. Fågelbilden visade sig vara fågelskit.

– Asså på riktigt! Hur kan denna måsjävel skita ett självporträtt! skrev han själv som kommentar till bilden.

Bilden är tagen på hans bil på en parkeringsplats vid Globen, nära hans bostad i Kärrtorp i förmiddags. Peter von Walden var på väg till jobbet i Lennersta, när han gjorde upptäckten av den minst sagt udda fågelskiten på sin bakruta.

– Det sitter alltid en massa måsar på en lycktstolpe ovanför min parkeringsplats, så jag brukar få en hel del fågelskit på bilen, det här har jag dock aldrig varit med om tidigare, säger Peter von Walden.

Den skyldiga fågeln ska dock ha hunnit flyga sin väg. Peter von Walden lät fågelns självporträtt sitta kvar på bakrutan tills han kom till jobbet. Där tvättade han bort det.

– De på jobbet bara garvade, jag får jämt en massa skit på bilen, säger han.

Dessa här är bara helt obetalbara!

Vissa tvåbeningar är helt makalösa när dom skriver annonser på hästar till salu. Här är en riktig pärla:

"Kan skritt, trav och nästan galopp.
7000 kr. Ring eller mejla för mer inflammation eller bilder".

Ja, den här skulle matte köpa på studs!!!! 😋😀 Kan nästan galopp, och så kan man få mer inflammation om man vill..... 😙🤭

Eller vad tycks om denna:

"Sund och frisk och aldrig skadad eller sjuk, aning spatt."

... Va? Hur är den sund och frisk om den har spatt?

 

 

Väderprognos på rätt sätt!

Media grupptryck!

Nu måste snart både Lukka och jag skaffa oss varsitt konto på både "fejjan", twitter och Instagram. Vi hästar måste ju också följa med i tiden😋.

Så sant som det är gnäggat!

Dock måste jag på det starkaste protestera när det gäller oss Islandshästar - om kategori Ponny går ut i från mankhöjden 😉.

Just precis!!!!

Fårherdens uppfattning av svart humor...*LOL*

Objudna gäster på kalas är aldrig roligt.

En familj i Juneau, Alaska råkade ut för en gäst som ramlade genom taket, åt upp alla cupcakes för att sedan gå ett ledsamt öde till mötes.

Alicia Bishops och Glenn Merrills barnkalas för sonen Jackson hade inte ens hunnit börja när den första gästen ramlade in.

Objuden. Genom taket.

– Jag hörde hur det knakade. Och plötsligt ramlar en björn ner från takfönstret. Den var inte ens en meter från mig, säger Alicia Bishop till Juneau Empire.

Paret hade stressat hela morgonen, grillat lax och bakat en tårta.

Men gissningsvis var kalashetsen inget emot pulsen de fick när den objudna fyrfotingen brakade in. Den omtöcknade björnen repade sig från fallet och riktade snabbt sin uppmärksamhet mot vardagsrumsbordet där familjen hade dukat upp en buffé bestående av cupcakes med citron-blåbär- och jordnötssmak.

– Björnen sätter labbarna på bordet och börjar slicka i sig av cupcakesen. Du måste skoja, tänkte jag, säger Alicia Bishop.

Röd och grön glasyr försvann ner i björnens glupska gap innan paret lyckades skuffa ut björnen genom en bakdörr. Men björnen var inte nöjd så. Den tog sig runt huset och blängde lystet genom ett fönster på de bakverk som fanns kvar därinne.

Det krävdes en rejäl dusch av björnspray, som Glenn Merrill sprang till grannen för att låna, innan den djuriska partypoopern lämnade kalaset och drog vidare.

Slutade illa för björnen.

Bara en halvtimme senare tvingades polisen i Juneau att skjuta en björn i samma område. Björnen försökte ta sig in i ett annat hus i området och ville inte försvinna trots upprepade försök att skrämma iväg den.

Området är känt för sin stora förekomst av björn, så det kan mycket väl ha varit någon annan än den sötsugna takklättraren vars liv tog slut. Men experterna har tråkiga besked.

– Det var antagligen samma björn, sade Ryan Scott vid Alaska Department of Fish and Game Management till Juneau Empire.

Nordkoreas oväntade budskap: fred på fredag.

Plötsligt kom det: Ett budskap om fred – från Nordkorea. Enligt nyhetsbyrån AFP skriver landets statliga nyhetsbyrå KCNA att Nordkoreas högsta beslutsorgan – Nationella Försvarskommissionen föreslår att de och Sydkorea som legat i krig sedan 25 juni 1950 ska ”sluta med fientliga aktiviteter”.

Fredsbudskapet kommer strax innan att Kinas president Xi Jinping besöker Sydkorea och sätter ett tydligt datum för slutet på militära provokationer och skitsnack: Fredag.

Ankifierade politiker och journalister.

Anke Borg sköter finanserna.

Och statsminister Didrik Kalfält slåss mot Staffan Sjöben om regeringsmakten.

Nu har politikerna gjorts till figurer i en specialutgiven Kalle Anka-tidning.

Skolminister Dan Läxlund, näringsminister Fanny Klööv.

Miljöpartispråkrören Gusten Piggelin och Rosa Sikrom.

Blivit ankifierade

I samband med Almedalsveckan ger förlaget Egmont ut ett specialnummer av den klassiska Kalle Anka-tidningen.

Numret innehåller bland annat karikatyrteckningar av de mest välkända politikerna. Politikerna som har blivit ”ankifierade” har även fått nya namn.

– Politik behöver inte alltid vara så allvarligt. Vi har tagit fram numret med glimten i ögat, säger Jonas Lidheimer, projektledare för Kalle Anka & C:o, i ett pressmeddelande.

Fakta:

Didrik Kalfält (Fredrik Reinfeldt)     
Staffan Sjöben (Stefan Löfven)          
Anke Borg (Anders Borg)             
Fanny Klööv (Annie Lööf)                         
Jarl Pilt (Carl Bildt)                                    
Gusten Piggelin (Gustav Fridolin)              
Brunhild Styrman (Gudrun Schyman)          
Margot Ankansson (Magdalena Andersson)
Dan Läxlund (Jan Björklund)
Rosa Sikrom (Åsa Romson)             
Bucklas Pensson (Niklas Svensson)          
Knut Pratson (Mats Knutson)

 

Mitt i prick!!!

Det ville vara orättvist om jag påstod att politikerna saknar humor:

Bildts regn-skämt om Löfvens dag:

"Himlen gråter över opinionsläget, finns ingen annan förklaring..."

Så sant som det är gnäggat 😀

ÄNTLIGEN!!! Efter hästköpet – veterinär får erinran.

I mars 2013 handlade Plus bland annat om Kim Bohman och den nyinköpta hästen Spartakus, som visade sig ha ryggproblem. Detta trots att den klarat veterinärbesiktningen utan anmärkning, en besiktning där Kim bett om särskilt noggrann undersökning av hästens rygg.

Veterinären röntgade hästen, men nämnde inte för köparen vad som syntes på plåtarna – utväxter på kotorna – utan hävdade senare att det låg inom normalvariationen. Säljaren var Camilla Andersson Füller och Team CAF, som vägrade låta Kim reklamera hästen eftersom den var utan anmärkningar när den såldes.

– Det var en hemsk upplevelse att känna sig så totalt grundlurad och det har tyvärr gjort att jag aktar mig för att lita på folk i affärssammanhang, säger Kim Bohman i dag.

Hon anmälde veterinären som besiktigade Spartakus och nu har beslutet kommit – veterinären får en erinran från Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Upprättelse.

Jordbruksverket, under vilket myndigheten står, anser att de förändringar på ryggen som märktes vid röntgen borde ha angetts i veterinärintyget. Veterinären har handlat försumligt eftersom han intygade att det inte fanns påvisbara skelettförändringar. Nämden tilldelar veterinären en disciplinpåföljd i form av en erinran.

– Det är lite av en moralisk upprättelse. Jag hoppas att det resulterar i att han funderar på hur han utför sina uppdrag och behandlar sina kunder, säger Kim Bohman om beskedet.

Hon har kvar Spartakus och kan efter ett omfattande rehabiliteringsarbete nu rida honom. Räddningen blev en annan veterinär, som sett hästen i Plus och erbjöd sig att ta sig an fallet tillsammans med en equiterapeut (hästterapeut).

– Det var fantastiskt att få det erbjudandet, jag är så oerhört tacksam för vad de gjorde för oss.

Önskar kontroll.

Kim Bohman känner sig fortfarande mycket illa behandlad av både försäljaren och den besiktigande veterinären.

– Deras felaktiga agerande resulterade i att jag köpte en ”trasig” häst och gav mig en mängd merkostnader i veterinäravgifter, inkomstbortfall på grund av veterinärresor runt stora delar av Sverige, ångest och förtvivlan.

När problemen upptäcktes gjorde också förskringsbolaget en reservation mot ryggfel på hästen, så alla sådana kostnader får Kim Bohman själv stå för. Hon önskar att det fanns något sätt att som kund känna sig trygg med att säljaren är seriös.

– Jag tycker att man borde ha ett register på godkända hästförsäljare, att de granskas av någon instans.

Josefin Peciva
josefin.peciva@svt.se

P.s. Veterinären som fick erinran heter Claes Rülcker och är verksam på Hästsjukhuset Solvalla.

Fler bakterier på mäns telefoner.

Låna aldrig en mobiltelefon av en man. Bakteriefloran på din mobiltelefons pekskärm är, inte helt förvånande, snarlik den på din kropp. Mäns mobiler är smutsigare än kvinnors.

Vi har en mikrobiologisk relation till vår mobiltelefon. Bakteriefloran på din mobil speglar den på din kropp. Forskarna såg en betydande skillnad när bakteriefloran på män och kvinnors mobiler granskades i en studie vid Oregon University. Männen i studien hade sämre handhygien än kvinnorna.

God handhygien.

– Skillnaden kan bero på att män överför mer av sina bakterier till telefonen än kvinnor, säger Olov Aspevall, överläkare vid Folkhälsomyndigheten. Han betonar vikten av god handhygien vilket kan vara en viktig faktor i studien. Likheten mellan mobiltelefonens bakterier och ägarens egen bakterieflora var större hos kvinnor än hos män.

– Det finns andra studier som visat att män har mer förorenade händer än kvinnor. Bland annat en engelsk studie av pendlare och en studie av skolbarn där pojkar hade smutsigare händer, säger Olov Aspevall.

Det var framför allt olika underarter av stafylokocker som hittades på försökspersonernas mobiltelefoner. Bakterien finns oftast i näsan, på huden och på andra slemhinnor. Ett sår på huden eller en allvarlig sjukdom ökar risken att få en infektion som orsakas av stafylokocker.

”Fastnar olika lätt”.

Forskarna i Oregon föreslår att mobiltelefoner ska användas som diagnosverktyg för att enkelt undersöka ägarens bakterieflora för att upptäcka sjukdomsbakterier hos exempelvis vårdpersonal.

– Jag tycker inte det. Mobiltelefoner är tillverkade av olika typer av plast och har olika design vilket gör att bakterier fastnar olika lätt.

 Anette Niklasson

Tjuv glömde logga ut från Facebook - greps.

En man bröt sig in i ett hem och stal kreditkort, kontanter och en klocka. Innan han lämnade platsen loggade han in på Facebook på husägarens dator. Och glömde logga ut. Misstaget ledde till ett gripande och mannen riskerar nu upp till tio år i fängelse och 20 000 dollar i skadestånd, skriver amerikanska CBS.

När James Woods kom hem till sitt hus i torsdags i amerikanska Minnesota märkte han att det hade varit inbrott. Hans kreditkort, kontanter och en klocka saknades. Samtidigt hittade han ett par gympaskor, ett par jeans och ett bälte som inte tillhörde honom. Under dagen hade det regnat och de kvarlämnade kläderna var alla blöta.

– Jag började få panik. Men sen märkte jag att han hade gått in på sin Facebook-profil, säger James Woods till CBS.

Från Facebook kunde han ta reda på att inbrottstjuven var 26-åriga Nicholas Steven Wig. Via 26-åringens Facebook skrev han att han hade fått inbrott i sitt hus, och lämnade sitt telefonnummer där inbrottstjuvens vänner kunde nå honom för att bidra med information.

Stämde träff i huset.

Dock var det inte någon av 26-åringens vänner, utan 26-åringen själv som hörde av sig i ett sms. Woods skrev tillbaka att 26-åringen hade glömt några saker i samband med inbrottet och frågade hur han kunde återlämna dem. Det slutade med att de två stämde träff i huset där inbrottet hade begåtts. När Woods var på väg till huset såg han inbrottstjuven, som han kände igen från bilder på Facebook. Han larmade omedelbart polis som kunde gripa 26-åringen, som vid tillfället dessutom hade klockan han stulit i samband med inbrottet runt handleden.

Nu riskerar Nicholas Steven Wig upp till tio år i fängelse och 20 000 dollar, runt 134 000 svenska kronor, i skadestånd.

Så dyra är drottning Margrethes hästar.

Tidningen har kartlagt hur mycket det kostar för det danska kungahuset att transportera sig i Danmark i sommar. När drottningen kommer till en stad åker hon ofta i en droska, som följs av femtio hästar och ryttare.

Kostnaden för att ta med hästarna på drottningens resor landade förra året på 731 000 danska kronor – eller knappt 900 000 svenska – enligt en räkning från Försvarsmakten som Ekstrabladet tagit del av.

Dessutom fick de danska kommunerna vara med och betala för det roliga. Bara Vordingborgs kommun på Sydsjälland, med knappt 9 000 invånare, fick lägga ut drygt 118 000 danska kronor för att kunna ta emot regementet, skriver Ekstrabladet.

Till havs i sommar.

Så här i sommartid ger sig den kungliga familjen gärna ut på havet. Det danska är ett av få kungahus som fortfarande har ett kungligt skepp. Dannebrog, som skeppet heter, fungerar som både transport och hotell under kungaparets resor. Men det är försvaret som står för räkningen, som förra året landade på 8,6 miljoner danska kronor.

Presenter väntar.

När drottning Margarethe och Henrik är hemma igen på Fredenborgs slott efter sommarens resor kan de vänta sig en hög med presenter. I Danmark är det nämligen kutym att de kommuner som kungaparet besökt också ger en present till drottningen och prinsen. Enligt Ekstrabadet ska förra årets besök i Bogense, Vordingborg, Kerteminde och Haderslev gett kungaparet gåvor för över 100 000 danska kronor.

Underjordiskt jättehav kan lösa livets gåta

Ny forskning visar att det kan finnas enorma, hittills okända vattenreservoarer i jordens inre. Enligt den vetenskapliga tidskriften Science skulle mängden vatten där kunna vara tre gånger större än världens alla hav. Forskarna öppnar nu för att världshaven kan ha sitt ursprung i jordens inre.

– I decennier har forskare sökt efter det här underjordiska vattnet, säger Steve Jacobsen från amerikanska Northwestern University.

Kärlek över blockgränsen.

-----------------------------------------

Just precis!

----------------------------------------------

Bakom varje framgångsrik man finns alltid en kvinna!

En sen kväll  beslutade President Obama och hans fru Michelle sig för att göra något annorlunda, gå ut och äta en avslappnad middag på en restaurang som inte var för luxuöst.

När de satt, frågade ägaren av restaurangen presidentens säkerhetstjänst om han kunde tala till den första damen i privat. Javisst, inga problem. Efter detta samtal frågade president Obama Michelle: "Varför var han så intresserad att tala med dig?" Hon nämnde att i tonåren hade han varit kär i henne.

President Obama sade sedan: "Så om du hade gift sig med honom, skulle du nu vara ägaren av denna vackra restaurang," att som Michelle svarade: "Nej. Om jag hade gift mig med honom, skulle han nu vara presidenten av Förenta Staterna."

Monkey Orchid

Such a strange looking flower, looks more like lots of little dancing naked man. What do you think?

Naturens egen pornografi 🤪

2014-05-23 11:51 Skärmdumpens pris: 340 000 kronor.

En strid om en skärmdumpad hemsida ledde till 340 000 kronor i advokatkostnader för Mörbylånga kommun. Tvisten i sig gällde 8 600 kronor.

Bakgrunden till den märkliga historien är en tidigare tvist mellan kommunen och en 47-årig man i Kalmar län. Kommunen hade skärmdumpat två bilder på mannens hemsida, för att använda som bevisning i en tidigare tvist.

Det fick mannen att reagera, rapporterar Ölandsbladet. Han hävdade upphovsrättsintrång och krävde 8600 kronor i ersättning, men tingsrätten gick inte på hans linje. Detta eftersom skärmdumpen hade använts som bevisning, vilket gör att upphovsrätten åsidosätts.

Men i hovrätten lät det annorlunda. Där fastslogs att mannen hade rätt och att kommunen skulle stå för rättegångskostnader och advokatkostnader – 200 000 kronor, en summa som efter ett försök att överklaga till högsta domstolen uppgick till 340 000 kronor, enligt Ölandsbladet.

Ville sälja engelskt ord - för 600 kronor.

Det går, bokstavligt talat, att tjäna pengar på allt. Fråga bara mannen som nyligen försökte sälja det engelska ordet "the" på Ebay.

"The" är ett av engelskans vanligaste ord. Och möjligen även det dyraste. En kreativ försäljare från Australien lade nyligen ut de tre bokstäverna till försäljning på den internationella köp och sälj-sajten Ebay.

"Ordet är idealiskt för alla typer av situationer", skrev säljaren.

Ville betala 600 kronor.

Tillsammans med annonsen låg även en bild på en papperslapp där det dyrbara ordet var skrivet. Och intresset var högt.

Innan Ebay stängde ner budgivningen låg budet på nära 600 kronor, rapporterar brittiska Metro och konstaterar att ordet mycket väl kan vara värt pengarna.Tidningen använde nämligen "the" hela 15 gånger i sin artikel.

Martin Nilsson

Så sant som det är gnäggat!

----------------------------------------------

Så hämnas hotellen på besvärliga gäster. Personalens sätt att ge igen avslöjade.

Tänk dig för innan du ställer till en scen nästa gång du bor på hotell i USA.

Uppretad hotellpersonal tar till massor av olika knep för att hämnas på dig, avslöjas i en ny bok. 

Författaren Jacob Tomsky har tidigare arbetat på hotell i såväl New Orleans som på Manhattan i New York.

Erfarenheterna från de över tio åren som allt från hotellets parkeringsvakt till portier har resulterat i boken ”Heads in beds”.

Tar efter tv-serien.

I den avslöjar Tomsky hur hotellpersonal som fått nog av besvärliga gäster tar till olika knep för att ge igen. Hans tes är: ju rikare gäst desto jobbigare.

– Väldigt många tycks titta på tv-serien ”Downton Abbey” och tänka – titta, jag har ju också tjänare, säger Tomsky. Fast värst av alla tycker han att kändisar beter sig.

I en undersökning som hotellkedjan Best Western nyligen lät genomföra avslöjades världens mest bisarra önskemål från hotellgäster. Än värre är kanske världens värsta hotellgäster, som stjäl allt från heltäckningsmattan till cigarettmaskinen när de bor på hotell.

Sex sätt att hämnas.

Men så långt behöver du inte gå för att dra på dig hotellpersonalens vrede – vilket riskerar att göra din vistelse mindre trevlig. Jacob Tomsky listar sex sätt som personalen slår tillbaka på:

* Nyckel-bombning. Fungerar inte nyckelkortet till ditt rum? Då har du kanske retat upp någon i receptionen, personalen där älskar att se frustrerade gäster återvända för att få sina nyckelkort fixade.

* Stölder ur minibaren. Kolla notan noga när du checkar ut. Anställda som fått nog av en gäst kan göra en räd i minibaren och stjäla ur den, eller med flit summera ihop det som gästen tagit ur den fel.

* Tandborsten. Du bör kanske tänka dig för en extra gång innan du använder tandborsten du lämnat framme i badrummet – den kan ha "blivit besudlad”, varnar Tomsky.

* Busringningar till rummet. Tomsky erkänner att han själv ringt och skällt ut en gäst vid ett tillfälle.

* Nedgradering. Reta inte upp receptionspersonalen när du checkar in. Risken är att du då blir ”nedgraderad” och får ett riktigt uselt rum.

*Polerade dricksglas. Glasen i ditt rum kanske inte har diskats med diskmedel – utan möbelputs. Det får dem att gnistra så fint...

Gästernas knäppaste klagomål på hotell.

”Fyll toan med mineralvatten och badkaret med chokladmjölk.”

”Min hund var inte nöjd med vistelsen – jag vill ha pengarna tillbaka.”

En del hotellgäster är ganska besvärliga typer. Här är tio av de märkligaste önskemålen – och tio knäppaste klagomålen.

Det är resesökmotorn Skyscanner som låtit sammanställa den senaste listan med krav och klagomål från hotellgäster världen över. Personal från hotell i 49 länder har fått berätta om de ovanligaste önskemålen och klagomålen de råkat ut för.

Bland ovanliga önskemål märks en gäst som önskade sig ljudet av getbjällror på rummet för att kunna somna. En annan efterfrågade en död mus och en tredje ville bara ha högerben från kycklingar att mumsa på.

Men frågan är om inte priset i märkliga önskemål tas av den gäst som i en annan undersökning häromåret krävde att få ett spöke levererat till rummet!

Gäster som förklarade sig missnöjda med sin hotellvistelse visar också på en närmast osannolik uppfinningsrikedom när det gäller att hitta på anledningar, enligt Skyscanners lista.

”Min flickvän snarkar för högt – vi vill ha rabatt” är en.

”Min hund är inte nöjd – jag vill ha pengarna tillbaka” är en annan.

I restaurangen har gäster klagat på allt från att det inte fanns något köttalternativ på den vegetariska menyn till att kyparen var för snygg.

Personalens hämnd.

– De här resultaten säger en del om hur långt hotellpersonal är beredd att gå för att göra gästen nöjd – det tog nog sin tid att fylla ett helt badkar med honung. Med tanke på listan över klagomålen är dagens resenärer uppenbarligen kräsna och vill få ut mesta möjliga av sin hotellvistelse, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner.

Men se till att inte bli för besvärlig – häromåret avslöjade en före detta hotellanställd sex metoder som uppretad hotellpersonal använder för att hämnas på besvärliga gäster.

Se också upp med vad du plockar med dig från hotellrummet, annars kanske du kvalar in bland världens värsta hotellgäster.

Pandahunden är söt som en sockerbit.

En pandabjörn eller en hund? De här små vännerna är faktiskt Chow-Chowhundar som har genomgått en pandastyling. I Kina är det senaste modet bland medelklassfamiljer att ha en pandahund hemma.

Djurbutiksägaren Hsin Ch'eni Sichaunprovinsen var en av stylisterna som förfinade tekniken.

- Med noggrann klippning och färgning är det lätt att förvandla en chow-chow till en pandahund på bara två timmar, säger han till DailyMail.

Så sant som det är gnäggat.....*L*
Den blomstertid nu kommer - eller hur....*L*

Han vill gifta sig med sin Macbook Pro. Blivande Mrs. Chris Sevier?

Chris Sevier, en amerikansk advokat från Tennessee, vill få lov att gifta sig med sin dator. Chris Sevier har begärt att få gifta sig med sin Macbook Pro i såväl Utah som Florida, men fått avslag i båda fallen.

För ett år sedan berättade vi den tragikomiska historien om Chris Sevier, en advokat från Tennessee som ansåg att det var Apples fel att han blivit porrmissbrukare och lämnad av sin fru. Därför krävde han motsvarande en halv miljon kronor i skadestånd.

Nu är Chris Sevier återigen i rampljuset. Den här gången vill han få lov att gifta sig med sin porrfyllda Macbook Pro, rapporterar den brittiska tidningen The Telegraph.

Seviers argument går i korthet ut på att om det är okej för homosexuella att gifta sig borde även andra sexuella minoriteter ha liknande rättigheter. Som exempel nämner han en kvinna som ville gifta sig med en delfin och en kinesisk man som ville gifta sig med en kartongfigur föreställande sig själv.

- Om homosexuella känner att de behandlas som andra klassens medborgare så är vi som är den riktiga minoriteten, som vill gifta oss med maskiner eller djur, tredje klassens medborgare.

-----------------------------------------------

Täckesmarodörer!

Lånat från Facebook (med fotografens samtycke). Herreminhatt! Hästarna har iaf. hatt jätteroligt - men ägaren kan nog hålla sig för skratt 🤪.

Jättekaninen Darius kaninte sluta käka.

Darius håller på att äta sin matte ur huset med sin enorma aptit. Men så är han också gigantisk.

- Han är den största kaninen i historien, säger matte Annette Edwards.

Kaninen Darius väger mer än 20 kilo. Varje månad äter han 360 morötter, 30 äpplen och 15 kålhuvuden. Enligt Guinness rekordbok är han världens största kanin. Innan dess innehades rekordet av hans mor, Alice, enligt ­Daily Mail.

- Darius kommer från en ­familj med stora kaniner men han är den största kaninen i historien. Det är otroligt hur stor han är, säger matte ­Annette Edwards, 62, från Worcester, enligt Daily Mail.

På grund av de höga matkostnaderna som Darius aptit innebär för henne funderar hon nu på att sätta honom på en diet. Enligt henne skulle kaninen kunna äta hur mycket som helst om ingen stoppade honom.

- Darius äter mig ur huset men han är väldigt aktiv, vilket är bra för hans hälsa. Som tur är älskar han att hoppa omkring hela tiden, säger hon, enligt Daily Mail.

Hon säger att han har en stor personlighet och att det därför är svårt att bli arg när han försöker att sno åt sig mer mat. Hon säger också att hon behandlar honom som en hund och att han brukar sitta med henne i soffan och se på tv.

- Folk älskar att komma förbi och titta på Darius. Han är större än de flesta hundar, säger hon, enligt Daily Mail.

Efterlyser sin häst på Blocket.

Monia Svensson, 34, lånade ut sin häst, Glimma, till en kvinna från Broby. Men hon fick aldrig tillbaka hästen - och nu efterlyser hon hästen på Blocket.

Monia Svensson är bosatt i Kristianstad. Hon hade två hästar och i januari 2013 tackade hon ja till att låna ut Glimma när en kvinna från Broby hörde av sig.

– Hon kom hit och hämtade Glimma, hon skulle ha henne ett tag, säger Monia.

Efter någon månad hörde Monia av sig till kvinnan och undrade om hon ville köpa hästen.

– Det ville hon och hon önskade att ett kontrakt skulle skrivas till midsommar. Men när midsommar kom fick jag aldrig tag på kvinnan. Då bestämde sig Monia och hennes sambo att åka till gården där kvinnan bodde. Men varken något spår av hästen eller kvinnan fanns. Enligt personer på gården skulle hästen vara i Kristianstad för inridningen och de skulle meddela kvinnan att de varit där.

Men när dagarna gick utan att kvinnan hörde av sig åkte Monias syster till gården. Denna gång fick hon höra att hästen var såld.

– Det var jättehemskt. Jag blev jätteledsen och kunde knappt sova. Man undrar ju vad man ska göra, säger Monia.

Monia polisanmälde händelsen men har nu gått ett steg längre genom att efterlysa via Blocket som hon hoppas ska ge resultat.

– I dag (läs torsdag) ringde en kvinna och sa att Glimma var bortbytt mot en annan häst i Göteborg. Så nu sitter jag och letar efter personer i Göteborg.

Glimma är ett sto, minst 135 centimeter i mankhöjd och är en Tinker/Welsh. Hon är ljusvux till färgen.

Rosa hästskor till ponnyn?

I dag kan du få i princip allt du vill ha till din häst i valfri färg. Utom möjligen hästskorna. Hovslagaren Max Åling har dock börjat sko hästar i rosa och guldiga hästskor. 

Det började med att Ebba, en liten tjej i stallet, tjatade på Max om att hon ville ha rosa skor till sin ponny.

- Jag hade gått runt och tänkt på det nåt år och till slut färgade jag skorna med sprayfärg. Hennes mamma fick inte veta något förrän skorna satt på, säger Max med ett skratt.

Max använde förbättringsfärg, men färgen sitter bara på i ungefär en dag. Trots det blev intresset stort när han "råkade" lägga ut en bild på skorna på sin facebook.

- Nån tyckte att jag hade alldeles för lite att göra, men jag tycker att om man har tråkigt på jobbet får man se till att göra något roligt! säger Max som nu fått en ökad kundkrets i sitt område på Färingsö utanför Stockholm.

Uppdatering:

Färgade aluminiumskor har sedan några år tillbaka funnits på marknaden, upplyser en läsare och hovslagare. Färgen håller då cirka 5-6 veckor och finns i cerise, rosa, blå, guld, röd, orange och lila.

Tvist om ponny avgjord i hovrätten.

Stackars ponnyköpare - det blev en REJÄLT DYR ponny när advokaterna har sagt sitt. För utöver köpsumman på 55 000 kronor på ponnyn tillkommer rättegångskostnader på hela 123 000 kronor. Galet!

Som jag tidigare har gnäggat så är advokater, jurister ect. ett mycket suspekt släkte och vettiga människor borde sky dessa individer som pesten och hellre försöka att lösa tvisterna själva 😲

Och bortsätt från allt detta så är hovrättens bedömning rena nonsens:

Köparen förlorar tvisten och ska betala motpartens rättegångskostnader.

År 2011 köpte en kvinna en ponny för 55 000 kronor av en kvinna i Söderhamn. Inför köpet besiktigades ponnyn av en veterinär. Tre månader senare hittade en annan veterinär röntgenavvikelser på flera leder. Hästen hade spatt, en lös benbit och led av hälta. Köparen hävdade att problemen funnits vid köpet och tog tvisten till Hudiksvalls tingsrätt för att få pengarna tillbaka och ersättning för sina kostnader.

Förra året beslutade tingsrätten att det inte visats att den lösa benbiten hade någon betydelse för hästens användbarhet. När det gällde de andra felen var det inte bevisat att de fanns vid ägarbytet. Enligt den domen skulle köparen betala säljarens rättegångskostnader på drygt 79 000 kronor. Köparen överklagade till hovrätten som nu fastställer tingsrättens dom. I hovrätten vittnade två veterinärer som hade olika uppfattningar om när hästens problem uppstod.

Nu anser hovrätten att det inte är visat att säljaren lovat att hästen skulle vara felfri vid köpet. Det är inte heller klart att rörelseavvikelserna har ett direkt samband med spattförändringarna eller den lösa benbiten, enligt domstolen.

Köparen måste nu betala ytterligare nära 44 000 kronor för motpartens rättegångskostnader i hovrätten.

Anneli Clemente
0650-355 47
anneli.clemente@ht.s

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vatten och knäckebröd = en fullvärdig frukost?

Den här tvåbeningen skulle jag sååå gärna planta båda bakhovarna på 😮. Han skulle dömas till att själv gå på vatten och knäckebröd för varje dag dagisbarnen stod på smal-dietten.

Och sen ha mage till att kalla förskolan för Hälsans Förskola:

Det är ingen, utom möjligen ägarna till Hälsans förskolor, som tycker att vatten och hårt bröd är en bra barnfrukost. Men den brännande frågan gäller orsaken till att tillsynen inte fungerar.

Till pikanterierna i sammanhanget hör att en ägarna till företaget är Bijan Fahimi. Han har varit ordförande i Liberala studentförbundet, suttit i Folkpartiets styrelse och satt under drygt en månad 1999 i riksdagen för samma parti. I dag sitter han bland annat i styrelserna för arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv och Almega.

Det är alltså en respekterad person vi talar om. Med förtroendeposter på skilda nivåer i samhällsapparaten. Fahimi är också en företrädare för ett parti som slagits mest för privata, skattefinansierade alternativ i välfärden. Men att FP-ledaren Jan Björklund idag känner stolthet över sin partkamrat är föga troligt.

Bijan Fahimi, är inte bara delägare i Hälsans förskola. Enligt Dagens Media driver han också pr-byrån Veritas, en av de tre byråer som Stockholms stad anlitar för sin strategiska kommunikation. Enligt samma källa betalade kommunen mellan 2007 och 2012 Veritas 60 miljoner kronor för informationsprojektet ”Bilda bostad”, om ombildning av hyresrätt till bostadsrätt.

Bijan Fahimi förhållande till Stockholms kommun är alltså mångfacetterat, rentav komplicerat. Samma kommun som gett Hälsans förskola tillstånd att bedriva fem förskolor, och ska inspektera dem, är också storkund i hans pr-bolag. Det behöver inte vara ett problem. Men det kan vara det.

Hon tröttnade på män – gifte sig med hunden.

LONDON. Det finns de som går ner på knä och friar till en annan människa. Och så finns det de som friar – till sin hund. Amanda Rodgers, 47, berättar nu om sitt ovanliga äktenskap med hunden Sheba.

– Jag kunde se när hon viftade på svansen att hon sa “ja”, säger hon till ITV.

Amanda Rodgers från södra London gifte sig för 20 år sedan med en man, men det äktenskapet varade bara i några månader. Men hon gav inte upp utan prövade lycka igen, fast den gången med en helt annan typ av partner. Under en ceremoni i Split i Kroatien 2012 gifte hon sig med sin hund Sheba, som hon uppger att hon friade till på traditionellt sätt.

– Jag gick ner på knä och friade. Jag kunde se när hon viftade på svansen att hon sa “ja”, säger hon i en intervju med den brittiska tv-kanalen ITV:s “This Morning”.

Berättar om sin lycka.

Vid ceremonin närvarade omkring 200 personer. Hunden bar en slags traditionell brudklänning, enligt Daily Mirror. I tv-intervjun berättar Rodgers om sin lycka.

– Sheba hade funnits i mitt liv i flera år, fått mig att skratta och tröstat mig när jag kände mig nere. Jag kunde inte tänka mig att jag ville ha något mer från en partner, säger hon.

Bröllopet, som hölls för två år sedan, har inte skapat uppmärksamhet förrän nu och efter intervjun i ITV i morse har hennes ovanliga äktenskap skapat stor uppmärksamhet på bland annat Twitter.

"Inte riktigt rent lagligt".

Amanda Rodgers säger dock att hon inser att giftermålet aldrig kan betraktas som det mellan två människor.

– Jag vet att det inte är på riktigt rent lagligt att gifta mig med Sheba. Men det var ett fint sätt att visa vad hon betyder för mig. Sheba är aldrig elak mot mig och hon är alltid lycklig, säger hon till ITV.

Stämmer McDonald's på 10 milj – för servett.

Jag har alltid menat att vissa tvåbeningar är något i hästväg - men denna här tar väl priset:

En man från Kalifornien stämmer McDonald's på nästan 10 miljoner kronor. Han fick ju bara EN servett till sin hamburgare. Nu lider han av "otillbörlig mental ångest" och kan inte arbeta, skriver TMZ.

Webster Lucas hävdar att han blev behandlad på ett kränkande sätt när han besökte McDonald's i Pacoima, Kalifornien, den 29 mars i år. Efter att han fått sin Quarter Pounder Deluxe insåg han att han bara hade fått en servett och gick till kassan för att klaga.

Oförskämt tilltalad.

Enligt Lucas blev han då oförskämt tilltalad av restaurangchefen som ska ha hävdat att han hade fått tillräckligt med servetter, skriver TMZ.

– Jag skulle ha gått till Jack-in-the-box för att äta i stället, för jag kom inte hit för att bråka om servetter. Jag kom hit för att äta, ska Lucas då ha sagt enligt stämningen.

Restaurangchefen ska då ha mumlat något i stil med "ni människor", vilket Lucas tolkar som ett rasistiskt uttalande mot honom som svart.

Erbjöds gratis burgare.

I en mejlväxling mellan restaurangens högste chef och Lucas, som TMZ tagit del av, ber chefen om ursäkt och erbjuder Lucas fria hamburgare. Han svarar dock att han inte kunnat arbeta efter incidenten eftersom han drabbats av en "otillbörlig mental ångest".

– Er anställde har medvetet orsakat mig känslomässigt lidande, skriver han i mejlet.

Nu stämmer han alltså resturangen på 1,5 miljoner dollar, närmare 10 miljoner kronor.

CHOTTO MUZUKASHII.

Lägg uttrycket på minnet. Det är japanska och betyder att förslaget/önskemålet/begäran du just framförde kan bli "lite svårt" att uppfylla.

Vacker som en vit lögn.

Om du åker till Japan eller stöter ihop med en japan på stan och hen säger CHOTTO MUZUKASHII så innebär det att du kommer att bli besviken. Det du just begärde är nämligen allt annat än "lite svårt". Det är fullständigt, totalt omöjligt. Det kommer aldrig att hända. Inte på den här sidan av solens slocknande. Sju rätt på Lotto är en löjlig lågoddsare i sammanhanget.

Japaner lider av en kollektiv åkomma som innebär att de inte kan besvara en fråga med ett "nej". Det er burdust och  skiljer sig bara marginellt från att spotta den som frågar i ansiktet eller sparka vederbörande på knäskålen.

Det är faktiskt bättre att ljuga än att säga "nej". I synnerlighet när det rör sig om en fluffig, vit, nästan snöpudrad lögn. Som när man säger att någonting blir "lite svårt" fast man egentligen vet att det är alldeles omöjligt.

Dessa små vita lögner har dock egenheten att ibland svälla ut och bli till stora, svarta, avgrundsdjupa hål av osanningar. Slemgrottor med kalla, vassa golvstenar på vilka osaliga andar i fransande tagelskjortor hoppar fram på rödnariga fötter i förhoppning om att hitta en som inte gungar.

Nu skall man inte peka finger åt japanerna och säga att just de skulle vara särskilt förhärdade lögnare. Det ljugs väl rätt friskt på de flesta håll, om man skall vara ärlig. Fast det är nog bara i Japan som lögner hinner växa till så groteska proportioner innan någon säger stopp. Fallet blir allt hårdare eftersom det sker från högre höjd. Och har man väl satt sig i den positionen att man måste ljuga för att upprätthålla sin blotta existens då finns det ingen återvändo. Då är det bara att spela med i spelet.

-----------------------------

Välkommen ombord till Den Flygande Holländer. Spänn säkerhetsbälten för nu bär det av uppåt mot yttre rymden ....*L*

Här står kryssnings-fartyget på klippan.

Har båten gått på grund? Nejdå. Välkommen till världens första fartygshotell på land. Det här är kryssningen där du aldrig riskerar att bli sjösjuk.

Sun Cruise Resort & Yacht ligger på en klippudde i sydkoreanska Jeongdongjin, ett populärt turistmål för att det bjuder på finfina soluppgångar ur havet. Hotellet öppnade redan 2002 och är designat som ett riktigt kryssningsfartyg. 165 meter långt, 45 meter högt och en vikt på 30 000 ton. Ombord finns bland annat 211 rum, två restauranger, bageri, en snurrande ”sky lounge” högst upp, nattklubb, karaoke och en pool med havsvatten.

Sugen att testa? Rumspriserna börjar på överkomliga 500 kronor natten.

Hotellets Hemsida:
http://english.esuncruise.com

Något i älg-väg?

Älgen Stolta Lotta som vann ett (1) travlopp mot hästar...

1906 räddades älgkalven från att drunkna i Dalälven som sin mor gjorde. Den lilla kalven togs om hand och föddes upp , hon kördes så småningom in. De frågade ett närliggande trav sällskap om de fick tävla mot hästar i ett lopp...Självklart, fick de till svars (en älg kan väl ändå inte va konkurent tänkte Travsällskapet).

Stolta Lotta ställde upp och vann helt överlägset !!! Efter det så blev det inte tillåtet för älgar att tävla mot hästar...Stolta Lotta fick på äldre dar flytta till Skansen , där hon gick bort 1925

KUSKAR RUNT I HUSET.

Det arabiska fullblodet Nasar har flyttat in hos sin ägarinna i Holt i Tyskland. Arabiska fullblodet Nasar gör en Lilla Gubben – bor i sin ägarinnas hus! Nej, det är inte Pippi Långstrumps Lilla Gubben, utan hästen Nasar. Han bor med sin ägarinna Stephanie Arndt i ett hus i Holt i Tyskland.

När en storm brakade lös i december förra året tog ägarinnan med sig Nasar in. Sedan dess har han blivit kvar, och visar inga tecken på att vilja flytta ut igen. Han går runt i huset som han själv vill och matte låter honom dricka ur dricksglas och vandra runt på mattan i vardagsrummet.

Nasar är tre år gammal och ett arabiskt fullblod – en ras känd för sitt hetsiga temperament. Men Nasar är hellugn.

Kolla! Här är staden som flyter jorden runt.

Flygplats, sjukhus, shoppingcentrum, bibliotek, parker och skola. Freedom Ship blir som vilken annan stad som helst - förutom att den är flytande och färdas jorden runt. För den som vill se världen men inte är beredd att ge upp hemmets bekvämligheter kanske det här kan vara något?

Det amerikanska företaget Freedom Ship International har designat världens första flytande stad med plats för 80 000 människor, skriver adelaidenow.com. Enligt företagets beräkningar skulle staden ha 50 000 fasta invånare (ungefär lika många som i Sundsvall), men det skulle även finnas plats för 30 000 besökare på det 1, 6 kilometer långa fartyget.

Flygplats men inga finansiärer

Idén är att Freedom Ship skulle kryssa fram på världens vatten och följa värmen. På den planerade rutten ligger till exempel Skandinavien i juli/augusti och Sydamerika i februari/mars. 70% av tiden skulle fartyget dock ligga still i större städer världen över. På taket planerar man att bygga en flygplats där passagerarplan för upp till 40 personer ska kunna landa.

Det finns bara ett problem - det saknas finansiering för Freedom Ship. 65,7 miljarder kronor förväntas projektet att kosta. Nu återstår att se om drömmen om världens första flytande stad blir verklighet.

Linda Larsson

Tvångshämtades till psyket – var fel person.

Läkaren bad polisen hjälpa till att hämta en kvinna till psykakuten i Kalmar.

Först när den tvångshämtade kvinnan fått prata med en sjuksköterska på sjukhuset uppdagades felet – polisen hade hämtat fel kvinna.

Jag har aldrig besökt en psykolog eller psykiater i hela mitt liv. Men efter det här kommer jag nog behöva det, säger kvinnan.

En kväll i början av januari i år stod kvinnan i Kalmar i duschen efter en dag på jobbet. När det ringde på dörren gick hon för att öppna och blev helt paff när det stod två poliser på andra sidan dörren. Patrullen, som uppträdde vänligt på alla sätt och vis, insisterade på att hon skulle följa med dem till psykakuten på sjukhuset.

Var självmordsbenägen

Kvinnan försökte förklara att de måste ha tagit fel men patrullen stod på sig och bad henne följa med. På plats på sjukhuset tog det ett tag innan hon fick tala med en sjuksköterska. Då fick hon veta att en granne hade larmat psyket om att hon, eller någon annan, var självmordsbenägen.

När sjukvården insåg att det var fel person som hämtats utbröt ett mindre kaos, men kvinnan fick ändå inte gå hem förrän hon fått tala med en psykolog som ställde flera frågor och fyllde i en blankett. Kvinnan berättar för tidningen att händelsen var obehaglig och att hon försökte lägga dramat bakom sig, alla kan ju göra fel, tänkte hon.

Fick faktura

Kort därpå fick hon en faktura hem på 400 kronor för akutbesöket på psyket och då fick hon nog berättar hon för Barometern. Sedan fakturan kom har hon knappt kunnat sova, tankarna far omkring i huvudet.

–Ska det vara så enkelt att det bara behövs ett telefonsamtal för att någon ska få åka med polis till psyket? Jag tycker inte det ska vara så. Det måste vara fel. Magnus Johansson är verksamhetschef för psykiatrin i Kalmar län och han beklagar det inträffade i Barometern.

Sjukvårdens fel

Enligt honom är det sjukvården som har gjort bort sig.

– Det är så olyckligt det som har hänt. Det är vi som har gjort fel. Vi skäms, säger han.

Hur och varför det gick snett i det här fallet kan han inte svara på men enligt honom står det helt klart att felet begicks inom psykiatrin, inte hos polisen. Händelsen ska utredas och fakturan kommer, enligt Magnus Johansson, att makuleras.

Ladugård förvandlad till en tickande bomb.

Kossorna idisslade och pruttade en gång för mycket. Då small det. Fisdramat i Tyskland understryker vikten av att alltid sörja för god ventilation. Annars kan det gå som för kossorna i Rasdorf i mellersta Tyskland.

Kossorna, 90 prima mjölkkor, stod som vanligt och tuggade i sig hö i lugn och ro. Vad mjölkbonden inte tänkte på – och inte korna heller – var att ladugården sakta höll på att förvandlas till en bomb.

För att höet ska omvandlas till livgivande energi i kossans fyra magar krävs det ett omfattande tuggande och jäsande. Under denna process skapas enorma mängder metan – en synnerligen explosiv växthusgas som ständigt pyser ut bakvägen och via ljudliga rapningar. En ko kan producera bortåt en halv kubikmeter gas per dygn så det blir avsevärda mängder om 90 kossor samarbetar vid gasproduktionen. Metan är extra lömskt eftersom den är både färglös och luktfri. Den kallas också för gruvgas och har i varit gruvarbetarnas stora skräck sedan urminnes tider eftersom den läckande gasen är fullständigt livsfarlig och har krävt otaliga gruvarbetares liv.

Taket lyfte.

Det behövs bara en liten gnista för att antända gasen. Det var precis vad som hände i Rasdorf. Gaskoncentrationen ökade och till slut – olyckligtvis när en kossa knådades med en elektrisk massageapparat – uppnåddes den kritiska massan. Explosionen blev så kraftig att taket lyfte. En kossa blev brännskadad, uppger tidningen General Anzeiger. De långsiktiga psykologiska sviterna på kossorna är ännu inte utredda 😉.

Svante Lidén

I morse dök ett nytt köldrekord upp.

Klockan 5 i morse, 19.1.2014 visade termometern minus 41,7 grader i Karesuando, i Kiruna kommun.

– Det är säsongslägsta, säger Emil Björck på SMHI.

Emil Björck, meteorolog på SMHI berättar att temperaturen registrerades mellan klockan 5 och 6 i morse.På kalfjällen i södra Lappland, Västerbotten och Härjedalen varnar SMHI fortsatt för kyleffekten. Minusgraderna i kombination med friska vindar gör att risken för förfrysningsskador ökar. På grund av kylan har Norrtåg ställt in nästan alla avgångar under dagen på sträckan Luleå–Kiruna. Någon ersättningstrafik med buss sätts heller inte in.

Elva grader från rekordet. Men temperaturen är fortfarande långt ifrån den lägst uppmätta i landet.

– Temperaturerna trillar ofta ned så här lågt under klara nätter där uppe, säger Emil Björck till Aftonbladet.

Värsta vinterrekordet i Sverige någonsin uppmättes av SMHI, i köldhålet Vuoggatjålme utanför Arjeplog den 2 februari 1966: –52,6 grader. Det inofficiella rekordet uppmättes dock av en privatperson, vars termometer visade –53 grader i Malgovik utanför Vilhelmina i Lappland 1941. Termometern kontrollerades i efterhand av SMHI.

Strålar ut värme i rymden. Ett högtryckscentrum ligger just nu runt Norrbotten med klart och vindsvagt väder. Just den kombinationen är en riktig köldcocktail.

– Jorden strålar värme ut i rymden och är det inga moln kan värmen stråla ut obehindrat. Är det dessutom vindsvagt rörs inte luften om heller och lokalt kan det bli väldigt kallt, säger Emil Björck.

Även i morgon natt ser ut att bli kallt.

– Sedan ser temperaturerna ut att stiga lite. Det blir fortfarande kallt, under minus 30, men inte fullt lika kallt.

Sett till medeltemperaturen är januari generellt den kallaste månaden. Det kallaste i januari någonsin var –49,0 grader i Vuoggatjålme utanför Arjeplog den 1 januari 1951 och även i Karesuando 27 januari 1999.

Lisa Röstlund

Ny planet hittad – har sol lik vår.

Planeter som liknar jorden hittas allt oftare. Nu har forskare hittat en särskilt spännande sådan. YPB1194 cirkulerar kring en stjärna – precis lik vår sol. Med ett kraftigt teleskop kunde forskare i Chile upptäcka en ny, spännande planet. Den ligger 2 500 ljusår bort från vår egen hemvist och uppges vara den första i sitt slag, enligt Space.com. Det speciella med planeten är att dess sol finns i ett så kallat öppet stjärnhop, i det här fallet med namnet M67 som består av ungefär 500 andra stjärnor.

Ej flytt. Men planeten lär inte bli mänsklighetens räddning när vi väl förbrukar våra egna resurser.

– Det är definitivt osannlikt att det finns liv på planeten. För det första har det inte någon fast mark, eller rinnande vatten som är nödvändigt för liv som vi känner det, säger Sven Wedemeyer-Böhm vid institutet för teoretisk astrofysik vid Oslos universitet till norska Dagbladet. Han fortsätter:

– Dessutom är planeten för nära sin sol och behöver bara sju dagar för att gå i bana kring den – i jämförelse med jorden som behöver ett år. Det medför att temperaturen förmodligen är mycket högre, säger

Mycket större. Planeten med namnet YPB1194 tros ha en massa ungefär 100 gånger så stor som jorden och större än både Neptunus och Uranus. Den består troligtvis till största del av tjocka lager av gas, enligt Wedemeyer-Böhm. Så kallade exoplaneter har hittats förut, men det här uppges vara första gången som en har hittats med en bana kring en sol under så lika förutsättningar som vår egen.

Victor Stenquist

Robert Carlsson fick sms – från framtiden.

"@FùÃ dYRXÓ q" kan vara en hälsning från framtiden. Robert Carlsson i Borås texten i ett sms som var daterat 2093. Operatören kan heller inte spåra sms:et, skriver Borås Tidning.

Den 14. januari plingade det till i boråsaren Robert Carlssons mobil. Meddelandet kunde han inte tyda. När han tittade på datum stod det att det var skickat den 14. januari klockan 01.13 år 2093.

– Jag har frågat Halebop hur det kunde bli så här, och det går så klart att ändra årtalet i sin egen telefon. Men när man skickar ett meddelande kommer dagens datum i vilket fall. Dessutom har alla andra sms och samtal jag har fått den senaste tiden rätt datum, säger Robert Carlsson till Borås Tidning. Hos operatören Halebop har man inte lyckats spåra sms:et.

- Jag fick svar från dem i dag där de skrev att de tycker att det är jättekonstigt, och att sms:et inte finns registrerat någonstans, säger Robert Carlsson.

Ilsken svan hindrade kvinna från att gå hem.

Natten mot lördagen hade en kvinna svårt att ta sig in i sitt hem. Orsaken: en ilsken svan.

– Kvinnan ringde men vi hann inte fram, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Vid ett-tiden natten mot lördagen skulle en kvinna hem till sin bostad på Kaflegatan i Göteborg. Men hon stötte på patrull - i form av en ilsken svan.

Enligt polisen hade en stor svan parkerat sig utanför kvinnans port. När kvinnan försökte ta sig fram ställde sig svanen och väste och fällde ut vingarna, uppger polisen.

Med hjälp av två andra personer lyckades kvinnan till slut ta sig in i porten.

– Kvinnan ringde men vi hann inte fram. Vi skickade en patrull men två andra hade lyckats få i väg svanen. Då sprang väl den på gatan och lyfte och flög i väg, förmodar jag. Den har ju inte gått i väg, för då hade vi sett den. Vi hann inte fram i platsen men det bekräftades att det här hade skett, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Vart svanen tog vägen efter händelsen är okänt. Det här måste vara ett ovanligt larm?

– Ja, det är det ju. I stadsmiljö, att den landar på en gata mitt i stan på det här sättet, det är ovanligt. Men så är det, någon gång ska även det hända, säger Björ Blixter.

Hade tjockt lager snö på rutan – kraschade.

Att man ska skrapa rutorna på bilen har man ju hört. Frågan är om den här föraren fattat vad det innebär. Föraren gav sig ut i trafiken med flera decimeter snö på rutorna - och hamnade i diket. Det var på fredagsmorgonen som den något udda olyckan när en äldre man gav sig ut i trafiken.

Det myckna snöandet hade gjort både bil och väg rejält insnöade. Men det hindrade inte föraren från att ge sig ut i trafiken. Men han glömde en sak - att skrapa rutorna! Ute på väg 175, cirka 400 meter från Ingestrandskorset i riktning mot Säffle tog det stopp i diket för den insnöade bilen.

– Bilen såg ut som en igloo, säger Alf Törnqvist vid räddningstjänsten i Arvika till nwt.se. Det var bara en liten glugg framskrapad vid förarsätet.

Turligt nog skadades ingen vid avåkningen och bilen landade mjukt i snön.

Papegojan satte dit rattfyllo.

Föraren stoppades av polis för alkoholkontroll. Innan han hann blåsa avslöjade en grön tjallare i bilen honom.

– Han är full, han är full, sa den icke namngivna papegojan.

Lagens långa arm fick oväntad hjälp vid kontrollen i Mexico City förra veckan. När trafikpolisen stoppade Guillermo Reyes, 49, för en rutinkontroll tog ett grönt huvudvittne omedelbart ton. Innan Reyes han blåsa i alkoholmätaren sa hans papegoja:

– Han är full, han är full.

Fick spendera natten tillsammans. Polisen trodde först att rösten kom från en människa - men upptäckte snabbt att det var en papegoja. Sekunderna senare upptäckte man att fågeln talade sanning och Reyes åkte fast för drograttfylleri, enligt den spanska tidningen El Universal. En djurskyddsinspektör fastslog senare att kumpanerna i bilen hade en ytterst nära relation - och fruktade att fågeln skulle dö utan sin ägare. Därför lät man de båda spendera en natt i arresten tillsammans, skriver New York Post.

Papegojan, som är grön en liten orange fläck över huvudet, är ännu inte namngiven.

Olof Svensson

Tjuvarna är verkligen ett påhittig släkte...*L*

En viss kategori inom resbranschen tar aldrig semester: tjuvarna. Och uppfinningsrikedomen bland de som lever på att blåsa turister är enorm. Här är de sexton värsta turistblåsningarna just nu.

1. Kamelkuppen

Pyramiderna runt Kairo erbjuder ett av världens bästa fototillfällen och många turister ger bilden extra krydda genom att posera på ryggen av en kamel. Kamelförarna vid pyramiderna har tränat sina djur att snällt lägga sig ned och vänta på att kunden betalar sin dryga hundralapp och sätter sig på plats. Fast en del mindre nogräknade kamelförare har för vana att kräva samma belopp för att kamelen ska lägga sig ned och släppa av dig. Något den inte gör förrän du har betalt på nytt.

2. Pizzabluffen

Staden Orlando i Florida är populärt bland turister för sitt Disney World. På senare år har många hotellboende drabbats av en ny bluff. Förövarna skjuter beställningsmenyer för hemkörningspizza under rumsdörrarna och väntar sedan på att du ska ringa och beställa. Men det uppgivna numret på menyn går inte till någon pizzeria - utan till bluffmakarna. Följer du uppmaningen under beställningssamtalet om att uppge ditt kreditkortsnummer kan du bli rejält blåst. Trots ny lagstiftning mot tilltaget fortsätter det att vara ett problem.

3. Bussbusar

Buss är ett bra sätt att färdas på runt Vietnam och bussbolaget som anses allra bäst heter Sinh Tourist. Tyvärr lämnar landets upphovsrättslagar mycket att önska. Det vimlar nämligen av bluffbolag som också kallar sig Sinh Tourist och det är ofta väldigt svårt att begripa vilket som är det riktiga. Resor med bluffbolagen leder ofta till miserabla resor med dyra hotellövernattningar och andra obehagliga och kostsamma överraskningar.

4.Taxiblåsning i Vegas

Taxichaufförerna i Las Vegas är ökänt opålitliga. En vanlig blåsning gäller transporter till flygplatsen eller hotell med bagage. Taxichauffören låtsas ha extremt bråttom och lastar vid framkomsten ut ditt bagage rekordsnabbt och far i väg. Strax efteråt upptäcker du att en av väskorna saknas. "Du måste vara extremt vaksam över ditt bagage när du kommer till Las Vegas", säger en polis i staden, "annars snor dom det på ett ögonblick."

5. Cd-busar

Times Square i New York har drabbats av något som kallas "cd-busar". En kille står i ett gathörn, ropar: "kolla in min musik!" och räcker fram vad du antar är en gratisskiva. Han är så trevlig att han till och med signerar skivan till dig. Men så fort cd:n är i din hand omgärdas killen plötsligt av ett gäng vänner samtidigt som han vägrar ta tillbaka skivan. Du blir tvungen att ge en tiodollarsedel eller mer för att slippa undan fortsatt obehag.

6. Lurig telefonkupp

En allt vanligare bluff är följande: Hotelltelefonen i ditt rum ringer efter läggdags. Det är receptionisten som behöver dubbelkolla dina kreditkortsuppgifter. Du läser up dem och somnar om. Uppringaren var förstås inte receptionisten och nu handlas det på ditt kort. Alternativet är att en uniformsklädd person uppenbarar sig vid din rumsdörr och uppger att han behöver ta en fotokopia av ditt pass till hotellets register. Du räcker över det och ser det aldrig mer.

7. Trojanska hästen

Polisen i Barcelona har upptäckt ett nytt tjuvtrick inriktat på turister kallat "trojanska hästen". Det går till så här: en man löser biljett på flygbussen och lastar in sin stora väska bland de andra resandes i lastutrymmet i bussens underdel. Inuti väskan ligger en kortväxt man försedd med pannlampa. Under bussfärden tar fen kortväxte sig ur väskan och går igenom det övriga bagaget i utrymmet. Värdesakerna, som datorer och kameror, plockar han med sig och kryper in i sin väska och sluter den åter. Väl framme vid bussens slutmål lyfter kompanjonen ur sin stora - och nu ännu tyngre - väska ur lastförrådet och går sin väg.

8. Strul i säkerhetskontrollen

Du lägger din laptopdator på bandet i säkerhetskontrollen på flygplatsen och väntar ut ett par personer framför dig i kön till metalldetektorn. Den första av dem kommer igenom men den andra utlöser larmet och plockar långsamt mynt och mobiltelefon ur sina fickor. När du själv kommit igenom är den första personen sedan länge borta precis som din dator. Det här tricket är vanligt i länder där det är tillåtet att passera in och ut från avgångshallen, som i USA.

9. Drogade drinkar

Du tar några glas i en bar men tar ett avbrott till toaletten innan du återvänder för att avsluta din drink. Alternativt: du låter dig bjudas på en drink av en främling. I bägge fallen kan det vara det sista du minns innan du vaknar upp flera timmar senare och upptäcker att din plånbok är borta, eller något ännu värre. Lämna aldrig din drink obevakad och ta aldrig emot en drink från en främling så vida du inte med egna ögon sett bartendern hälla upp den.

10. Bilskadan

Du kör på vägen när en annan bil kör upp bredvid, pekar på ditt ena däck och gestikulerar att du ska köra in till kanten och stanna. Varpå vederbörande också stannar, till synes för att hjälpa till. När du kliver ut för att kolla däcken plockar tjuven dina värdesaker ur bilens framsäte. En variant är att du återvänder till din bil på en parkering och när du satt dig i den upptäcker att någon placerat en lapp under fönstertorkaren. När du kliver ur för att ta bort den hoppar tjuven in i din bil och kör i väg. Håll alltid bilen låst. Vid punktering så kör vidare till nästa bensinstation. Undvik att ha värdesaker liggande löst i framsätet.

11. Hyrbilsbluff

Din semester är över och du har bråttom när du kommer till flygplatsen för hemresan. Så du ger snabbt bilnycklarna till hyresbolagets representant på flygplatsen och skyndar vidare. Först när du är hemma upptäcker du att ditt kreditkort belastats med kostnader för skador på bilen som du inte orsakats. Det här är en typ av brott som ökar över hela Europa. Märk inför start ut alla befintliga skador på papperet du får när du hyr bilen och se till att du får hyrdokumenten undertecknade och godkända innan du lämnar reser hem.

12. Kompensationskrav

Någon kolliderar med dig på ett folkrikt ställe och tappar ett par glasögon eller något annat dyrbart och ömtåligt (det tappade föremålet är trasigt sedan tidigare). Vederbörande blir förkrossad och hävdar högt och ljudligt att du måste betala ersättning för skadan. I en del afrikanska länder går bluffen till så att någon låtsas bli omkullknuffad av din bil när du kommer körande och sedan ligger och ömkar sig på marken omringade av en hotfull grupp åskådare som kräver kompensation. Begär att ni gör upp affären på en polisstation eller ett hotell - då rinner troligen det hela ut i sanden.

13. Falska poliser

En främling går fram till dig och frågar antingen om vägen eller erbjuder svartväxling eller droger. Strax efteråt kommer två män fram, viftar med ID-handlingar och utger sig för att vara poliser. De kräver att få se ditt pass och få undersöka din plånbok efter "falska sedlar". När du räcker över sakerna försvinner männen med dem i folkmängden, eller så distraherar den ene dig medan den andre tömmer plånboken på pengar. Om du växlat pengar tar de ofta dem med skälet att sedlarna är "förfalskade". Om polisen intresserar sig för dig så be att få kolla deras fotolegitimationer och att följa dem till polisstationen innan du räcker över något.

14. Bagagestöld

Du står bredvid ditt bagage och väntar på en buss, ett tåg eller ett flyg när en förbipasserande "råkar" tappa en plånbok, pengar eller nycklar. Ärlig som du är plockar du upp det tappade och springer efter personen för att återlämna det. Under tiden försvinner ditt bagage illa kvick. Om du är ensam så är det säkrast att bete sig mindre artigt och stå kvar.

15. Taxifusk

Det börjar bli sent, du har tagit ett par glas och det är långt till hotellet. Taxihållplatsen är tom på bilar men en man bredvid erbjuder dig en skjuts hem till ett blygsamt pris. Konsekvensen kan bli att från ett mindre rån till mord. Ta aldrig en icke-auktoriserad taxi i en stad du inte känner väl, särskilt inte om du är ensam.

16. Fläckfräck

Du flanerar på turistmålet när en klantig person råkar spilla någonting på din skuldra. När du stannar till för att inspektera fläcken blir du hjälpt av en vänlig förbipasserande som samtidigt obemärkt även befriar dig från din plånbok. Ett pengabälte är säkraste sättet att förvara pengarna.

Lanserar ny teori om pyramiderna.

Pyramiderna har gäckat forskarna i århundraden. Nu lanserar ingenjören "Indiana James" en ny teori om hur det gick till när underverken byggdes.

– Han är inte alls ute i ogjort väder, säger egyptologen Nils Billing vid Uppsala universitet.

Den nya teorin omkullkastar den etablerade synen på hur Egyptens äldsta och mest mytomspunna pyramider byggdes. Enligt det traditionella synsättet släpades stenblocken upp på ramper av tusentals arbetare. Men enligt ingenjören Peter James, som undersökt pyramiderna i 20 år av sitt 54-åriga arbetsliv, skulle det ha tagit alldeles för lång tid. Dessutom skulle det ha krävts minst 400 meter långa ramper för att kunna släpa stenblocken till toppen.

Nu hävdar "Indiana James", som han också kallas, att han kommit fram till en ny lösning. Enligt den brittiske ingenjören är pyramidernas inre inte fyllda av stenblock. I stället består pyramiderna till 90 procent av stenskärvor, rapporterar brittiska The Times. De karakteristiska stenblocken som syns från utsidan ska enligt honom ha lagts på högen av stenskärvor i efterhand, med hjälp av byggställningar. För att få de sista stenblocken på plats, på toppen av pyramiden, hävdar ingenjören att de gamla egyptierna byggt en intern trappa inuti pyramiden.

– Jag kommer att starta krig mot arkeologerna. De kommer att säga "Vad vet du om det här? Du är ju inte arkeolog." Men skulle du använda dig av mig eller en arkeolog om du ville bygga ett hus? Arkeologer har ju ingen ingenjörs erfarenhet, säger Peter James, enligt The Mirror.

Finns belägg för teorin. Egyptologen Nils Billing säger att de nya teorierna kan stämma. Pyramider från yngre tidsåldrar byggdes nämligen på det här viset, enligt honom.

– Pyramiderna som byggdes under det Mellersta riket är byggda på det här sättet. De har en kärna av obränt tegel som man klädde med kalkstensblock för att få det att se ut på traditionellt sätt. Och där är kärnan helt uppenbarligen tillräckligt kraftig och hållbar för att bära upp ett sådant här skal av tungt kalksten, säger han.

Nils Billing är kritisk till att "Indiana James" försöker sig på att avfärda alla arkeologer som specialiserat sig på de egyptiska pyramiderna.

– Men han är inte alls ute i ogjort väder. Det finns belägg för att egyptierna kunde umgås med den här typen av genvägar, säger han.

John Granlund  

Brobygget hela jorden skrattar åt.

200 miljoner kronor i sjön - presidenten skyller på byggbolaget.

Chile hånas för upp-och-nervänt brobygge. Före månadens slut skulle Chiles första klaffbro mellan Valdivia och Isla Teja invigas. Ett prestigeprojekt som kostat knappt 200 miljoner kronor. Men allt klaffade inte, rapporterar bland andra Daily Mail. Minst en av klaffarna satt nämligen upp och ner – och nu hånas brobyggarna i sociala medier.

Skyller på Spanien. Chiles president Sebastián Piñera skyller på det spanska byggbolaget, som ännu inte kommenterat fadäsen. Det nya öppningsdatumet är okänt – men förhoppningsvis har tillräckligt mycket vatten flutit under bron då.

Staffan Dickson  

Isbjörnen Anana på Chicago Zoo vägrar gå ut.

Iskylan håller sitt grepp om USA. Flygplan står stilla och skolor stängs, när temperaturer ner mot minus 30 slagit till. I Chicago kan inte ens isbjörnen i djurparken vara utomhus, skriver DNA Info Chicago. Iskyla lamslår nu stora delar av USA. Sammanlagt 32 delstater har utfärdat varningar för den iskalla luften som strömmat in från Arktis, rapporterar ABC News. Minst fyra dödsfall har rapporterats i de drabbade staterna, där arbetsplatser och skolor tvingats stänga. Under måndagen ställdes över 4 400 flygavgångar ställts in och närmare 8 000 försenades.

– Vi kan varken tanka planen eller avisa dem, sade Andrea Huguley, talesperson för American Airlines group enligt TT.

Värst har det varit i Brimson i Minnesota där det var minus 40 grader kallt under måndagen. I Chicago slogs köldrekord, med 27 grader kallt under måndagen. Det ledde bland annat till att mer än hälften av flygningarna på O’Hare-flygplatsen fick ställas in.

Även tågtrafiken har problem och på flera oljefält står borrarna stilla på grund av kylan. Invånarna i de drabbade staterna har uppmanats att hushålla med elen och i Illinois och Indiana har guvernörerna förklarat katastroftillstånd, för att få federal hjälp. I Illinois är det nu så kallt att plogbilarnas dieselbränsle blir geléaktigt, samtidigt som det inte går att använda vägsalt. Och i djuroparken Lincoln Park Zoo i Chicago vägrar isbjörnen Anana att vara utomhus.

– Hon gillar inte kylan speciellt mycket. Det är inte många av oss som är anpassade för den här kylan, säger djurparkens talesperson Sharon Dewat till DNA Info Chicago.

Isbjörnar som lever i det fria i Arktis lägger normalt på ett rejält fettlager under hösten för att stå emot kylan. Men Anana, som lever i ett varmt klimat under större delen av året, har inget sådant, enligt Sharon Dewar.

– Eftersom hon bor i Chicago behöver hon normalt inte den isoleringen, och den skulle göra sommaren väldigt obekväm för henne, säger hon.

Anana kommer nu att bo inomhus tills dess att vädret i Chicago bjuder på mer normala vintertemperaturer. Iskylan som drabbat USA och Kanada beror på kalla polarvindar som virvlat in över kontinenten. Vindarna har kommit ned från Kanada och svept in över mellanvästern, under tisdagen har de spridit sig till södra och östra delarna av USA och östra Kanada. Köldrekord har inte bara satts i Chicago, utan även i Fort Wayne, Indiana, Oklahoma, Texas och Indiana.

– Kylan är den riktiga mördaren här. Har du inte rätt kläder kan du vara död på tio minuter, sa Indianapolis borgmästare Greg Ballard till AP under måndagen.

Invånarna i huvudstaden Washington DC väntas få uppleva den kallaste morgonen på 130 år, med lufttemperaturer på 22 minusgrader Celsius. Staden Atlanta i delstaten Georgia väntas få temperaturer runt 13 minusgrader, och i Florida i söder väntas 21 minusgrader.

Jake, 17, eldade nästan upp E.T.

Jake Dowd, 17, skulle kasta in en vedklabbe i brasan. Då dök ett bekant ansikte upp.

– Jag blev chockad över hur likt det var E.T. säger han.

Jesus har på senare år blivit känd för att dyka upp på brödskivor, lastbilar och de mest oväntade platser. Nu har turen kommit till den lilla figuren E.T. från Steven Spielbergs klassiska film med samma namn. Utomjordningen visade sig nyligen utanför brittiska Leeds - i en vedkubbe.

”Visste direkt att det var E.T.”

Uppenbarelsen inträffade i samband med att 17-årige Jake Dowd var ute och högg ved med sin pappa i lördags. Precis när han skulle kasta in en kubbe för att få fart på brasan hemma i huset fick han syn på den välkände figuren.

– Jag har sett filmen och tycker mycket om den så jag visste att det var E.T. så fort jag såg den. Det liknar honom verkligen, säger han till Daily Mail.

Kubben undkom lågorna - och nu har 17-åringen storslagna planer på dess framtid.

– Vi kanske säljer den. Det kanske finns något fan som vill köpa den, säger han till tidningen.

Likheten är verkligen kuslig. Den strandsatte utomjordingen har tidigare visat sig bland oss jordbor. Förra året uppenbarade sig figuren i Ken Dobsons trädgård i brittiska Wiltshire.

– Jag höll just på att såga ved med min motorsåg. Vi borstade av den och sa: "Titta på den här, det är E.T." Jag häpnade. Likheten är verkligen kuslig, sa han till Daily Mail då.

"E.T. the Extra-Terrestrial" hade premiär 1982 och belönades med fyra Oscar. Den räknas som en av de mest inkomstbringande filmerna genom tiderna.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS