Gnäggbloggen 2013

Godmorgon på er alla Cool

Äntligen Julafton - dock är det inte så mycket julstämning, det blåser pelikaner (som danskarna så roligt uttrycker det) - och det pissregnar Osäker.

Just nu äter Lukka och jag frukost i boxarna, mumsar hösilage och tittar ut på vädret. Tråkiga grejer (vädret alltså). Matte släpper ut oss om några timmar, då får vi lunch i hagen och sen kommer boxarna att mockas ut och fyllas med underbart nytt spånpellets. När vi sen får komma in igen får Lukka och jag varsitt nytvättade stalltäcke på och sen ligger det smaskigt godis i krubban: äpplen blandade med hackad luzern Hjärta.

Hoppas ni alla 2- och 4-beningar har varit snälla i år så att Tomten kommer med en stor säck med fina julklappar till er Ler.

God Jul - och ett gott Nytt År!

Ja - idag var det alltså min tur. Husse + kamera = mycket bra kombination måste jag bara gnägga Hjärta. Och det gäller att visa sig från sin bästa sida Ler stort. Fast jag har ju bara en sida - den bästa alltså Vinkar.

Hursomhelst - vilken tur att både Lukka och jag stortrivs i ridhuset. För idag var matte, husse och Milou uppe vid bommen och tittade på skadorna efter stormen. Det ser fortfarande helt förskräckligt ut, det ligger MASSOR av omkullvräkta granträd tätt-i-tätt. Killarna kör skogsmaskinerna till bristninggränsen och jag tror helt alvarligt att vi kommer inte ut på ridtur förrän tidigast till Påsk Galen.

Och visst - Lukka instämmer också: ridhusunderlaget är bara HELT TOPP och mumma för hästhovarna! Ljuvligt lagom fast och lagom sviktande, jag hoppas innerligt att det håller sig så här i hela vinter.

Husse har tagit massor av kort på Rödluvan idag och i morgon är det min tur att vara fotomodell Cool

"Undermedlet" skulle sen vattnas på 2 gånger och idag blev det premiär-invigning.

Och visst funkar det toppen - det känns mjukt och fast på samma gång, jättetrevligt att både trava, tölta och galoppera. Matte var glad som en lärka - både för att all möda gav high-five men också för att det kändes perfekt för mig med Cool. Nu skall det bli spännande att se hur länge ridhusbottnen vill hålla på fuktigheten, speciellt när vi kommer ut i februari/mars som vi vanligtvis har jättebekymmer med att det dammar.

Idag skulle det egentligen regna (som vädergubben sa på väderprognosen igår kväll) - men det blev uppehåll. Gissa vem som var glad för det. Alltså - detta evigt regnande kan få vilken häst som helst att bli deppig Ledsen.

Efter ridpasset fick Lukka komma ut på stallgången för en grundlig rykt - milda makter så skitig hon var! Hästdammsugaren fick verkligen jobba hårt Vinkar - men så blev lortgrisen ren på 1-2-3. Vilken helt fantastisk mannick den här hästdammsugaren är. Den både sparar matte en massa skitjobb samtidigt som vi hästar får en underbar massage på kuppen Ler stort.

I morgon blir det Lukkas tur att få testa ridhusbottnen - hon vill nog stortrivas lika mycket som jag gjorde idag.

Så där, ja. Nu är ridhusbottnen preparerad med fukt- och damm absorberande. Jag lovar att matte har en rejäl träningsvärk nu - för 30 säckar av "undermedlet" lades in för handBlinkar. Det blev liksom lite för kort tid att hitta någon som kunde sprida säckarna med spridare - och inte minst: göra det så att det blev jämnt fördelat. Vi hästar skall trots allt dansa balett i hela vinter (mer eller mindre), för om det blir fler vinterstormar kommer det att bli en stadig "följetong" med skogsmaskiner som måste ta bort vindfall och sen timmerbilar som skall hämta timret Arg.

Men hursomhelst: både Lukka och jag stortrivs i ridhuset, det är suveränt fint botten; lagom mjukt och lagom fast - precis perfekt. Och eftersom taket inte är stålplåt blir det ingen kylskåps-effekt vintertid, det är en helt ljuvligt, även om det är många minusgrader så behöver inte matte se ut som en Michelin-gubbe Ler.

Nu har husse också börjat få ordning på sitt kamera så vi ser fram emot fin-fina bilder från "danspalatset" Ler stort.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS