Gnäggbloggen 2013

Quantum går i konkurs - sadeln har konstruktionsfel

Varning - farliga Quantum sadlar i omlopp...


Även om de fortfarande inte verkar finnas på svenska annons sidor så känns det som att en varning är på sin plats för dem som inte känner till bakgrunden iom att de börjat förekomma ganska frekvent på ebay där jag vet att många handlar.

Quantum är de sadlarna där själva sitsdelen av sadeln knäpps fast via en brygga i ett underrede.

ALLA Quantum sadlar blev återkallade efter att några otäcka olyckor hänt där det visade sig finnas en svaghet i metallbryggan som helt enkelt när som helst kunde knäckas och därmed hela sadeldelen släppte i och med att den inte var förankrad på något annat sätt till hästen (gjorden sitter i underredet). De gick ut till alla sadelägare att omedelbart sluta använda sadlarna. Företaget som tog fram dessa sadlar kunde inte hitta någon lösning på detta fel och gick därför i konkurs.

Nu har som sagt dessa sadlar börjat dyka upp på Ebay, speciellt hoppsadlar naturligtvis utan ett ljud om att de är återkallade eller farliga att använda.

Quantum, företaget bakom en innovativ och prisbelönt sadel, har gått i konkurs med hemlig skuld. Detta orsakades av att ett tekniskt konstruktionsfel i metallbryggan i sadeln som inte kan lösas. Alla ryttare som rider i Quantum sadlar blev uppmanade att sluta använda sadlarna med omedelbar verkan.

Quantum sadlarna kostade i detaljhandeln från £ 2000 och uppåt lanserades i 2009 efter ca 10 år av forskning och £ 2 miljoner spenderade på utveckling.

Det sades att eliminera tryckpunkter och skapa en mer välbalanserad sits för ryttare.

I ett brev till sina kunder som skickades ut tidigare denna månad, förklarade Quantum VD Matthew Stockford:

"I mars 2011 fick vi kännedom om att en av våra professionella ryttare red i en sadel där metallbryggan hade brustit. Vi beslutade då att inte sälja några fler sadlar tills problemet hade åtgärdats. Vi kom upp med ett försök på förbättring när vi informerades om att ytterligare två metallbryggor knäckte och därefter ännu om ett misslyckande i sadelns metallslöjd, något vi inte hade sett förut. Våra ingenjörer har informerat oss om att de inte kan förstår varför sadeln bröt ihop och kunde inte komma på en lösning på problemet. De var inte beredda att lägga mer tid eller ansträngning på sadeln. Med tanke på bristen på stöd från ingenjörer och det faktum att ingen ytterligare finansiering var tillgänglig, har företaget inget annat val än att begära sig i konkurs."

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS