Gnäggbloggen 2013

Tränare och instruktörer.

Nu när vi prinsessor fortfarande har en lagom vintervila har vi så god tid till att filosofera över både det ena och det andra.

Idag har Lukka och jag funderat på detta med instruktör och kurser. Visst är det roligt - när tvåbeningarna går kurs och tränare står i mitten och instruerar så går hästen som en dröm. Och sen när tvåbeningen glad i hågen skall försöka göra exakt så som instruktören sa så blir det bara pannkaka och ingenting fungerar Cool.

Undrar om det inte är så att tränare/instruktörer antingen medvetet eller omedvetet gör sin oumbärliga för att få eleverna att kursa sig igenom livet. Och en annan aspekt är också det att det som ryttaren har problem eller bekymmer med "visas" inte precis där och då på kursen och därmed är det omöjligt att få hjälp med just exakt det där och då.

En tvåbening berättade för matte en gång för länge sen att "det gäller att rida för så många olika instruktörer som möjligt för att eventuellt snappa upp flest möjliga tips". Nja - tror inte att vi håller med, det tar sin lilla tid för ryttaren att "ställa om antenner" så att h*n förstår hur tränaren tänker och vill att eleven skall åstadkomma. Och skall man rida för olika tränare på varje kurs så blir det bara kaos i tvåbeningarnas hjärna.

Naturligtvis är det också skillnad på tvåbeningarna - på samma sätt som det är skillnad på oss hästar. Det finns tvåbeningar som har naturliga anlag för att lära sig verkligen rida, det finns tvåbeningar som kan rida kurs nästan varje helg och rider lika dåligt år ut och år in.

Jag kan gå med på att alla vägar går till Rom och det är bara att välja en - men om ryttaren nu hittar en tränare/instruktör som h*n trivs med och har lätt för att kommunicera med så måste det väl vara en fördel att hålla sig till den samma?

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS