Ghäggbloggen 2020

Och klippt var det här..

Årets varmaste dag och då passade matte på att klippa. Egentligen skulle hon klippa bara halva men efter att ha slutat med sin "helvetesmedicin" har  hon verkligen piggnat till - så hela pälsen åkte av. Och gissa om jag njöt!! 

Egentligen två månader tidigare än vanligt, förra året blev jag klippt först i slutet på maj månad. Så matte räknar med att om 2-3 veckor är jag vacker och svart igjen.

Underbar ridtur

Ja - man kan så absolut vänja sig, strålande solsken och trevliga temperaturer.... Nu är det vår på riktigt!

Matte tränar med sin nya mobil och visst blir det fina bilder! 

Nu börjar det verkligen arta sig!

Ja - nu börjar det arta sig, dagarna blir längre, solen skinner och ridturerna blir oftare och längre. UNDERBART! 

Hoppas nu bara att mina 2-beningar inte råkar illa ut för den där hemska Corona...

Äntligen ridtur!

Det verkar som om timmerbilarna har försvunnit - iaf. för ett tag för när vi äntligen vågade oss ut så fanns det inga fler timmerhögar.....Håll tummarna och hovarna för att vi får en fin vår-sommar-höst och möjigen vinter utan dessa "terrorister".....

Eftersom matte inte har ridit så mycket i vinter så har hon upptäckt ännu en konstnärlig ådra - nämligen att hon är jättebra på att skriva noveller... Ja - dessaär inte meningen att ge ut men av och till skickar hon några till en cyberkompis i utlandet.

Men nu hoppas jag då att hon ersätter skriverierna med rideturerna 🙂

Som att bo på Mars

Det har varit en sammanhängade höst helt sen oktober förra året. Matte säger at det är som att bo på Mars där varje årstid varar i 6 månader. Nåja - det såvidt jag vet finns det inga hästar på Mars så mina kunskaper i det henseende är rätt begränsade.

Dock kan jag gnägga om att man kan nästa räkna dagarna på 4 hovar när det INTE regnar...Altså detta pissväder gör att grundvattnet står högt. Vi har det jättebra för våra hagar och allt runtomkring oss är rejält drenerat så vi har fina, torra hagar. Oavsett hur mycket det har regnat är det torrt og fint. Inga chans till mugg och så.

Men många stackars Islänningar som går i lösdrift har det mottigt. Den tjocka pälsen och det eviga regnandet har gjort att många tampas med regnskållor. Matte tycker så synd om ryttarna som dag efter dag måste rykta dessa lerbjörnar...

Denna eviga höst

Ja - ni har säkert märkt att det inte har varit speciellt med aktiviet i gnäggande. Men denna eviga höst (man skulle nästan tro at vi bor på Mars, där har varje årstid 6 månader!!!) kan få vilken häst som helst att deppa.

Vi har det ju iofs helt FANTASTISK om man jämför hur andra stackars hästar, ponnyer och Islänningar har det.  Våra hagar är torra och fina, finns inget lera och upptrampade delar. Men jag har sett hur det ser ut annanstans.... bar vår grannes hagar. Dom är så otroligt vassjuka, undrar om dom hästarna blir sjuka av gräset...

Insektlampan har lyst i hela vinter, det var ingen idé att ta ner den da det knittrar oupphörligt av insekter!

Jag har byt till vårkostym, nu är jag helt svart och läcker (dock menar matte på att jag har fått allför lång päls, så jag misstänker att det blir klippning igen så snart det blir varmare). Men stackars Lukka STORFÄLLER, nu ser hon rätt så bedrövlig ut när hennes päls lossnar i stora sjok...

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS