Fotoalbum

Milou 9 veckor

Milou 9 veckor

11 veckor

11 veckor

11 veckor

11 veckor

4 månader

4 månader

Ja – alltså: det här är en hemlis, vet du, för nu skall du höra...

Åååååhhh - verkligen.....????!!!

Och du kan inte ens föreställa dig hur DEN hundmaten smakade...!

Trädgårdsmästare Milou in action!

Med stora plantor som specialitet!

9 månader. En välbehövlig vila efter dagens skogspromenad.

10 månader. Oersättlig hjälpreda i snårskogen!

Milou 11 månader - den första snön.

Här är Milou 1,5 år. Matte brukar säga att lilla vovven skulle nog hellre heta Carl Bildt - för det var en amerikansk politiker som en gång omtalade "Calle" som En liten hund med en stor hunds attityd....*L* Passar helt perfekt till vår Milou!

Milou + Ruffsa = sant!

Milou gör så gott han kan för att övertyga Ruffsa att han bara vill leka....*L*

Ruffsas 2:a besök, nu börjar det arta sig...*L*

Visst är hon bara LJUVLIGT söt...

Ja - här går det undan!

Hej och hå!

Yiiippeee - Milou skall bli astronaut i sitt nästa liv...*L*

Måste bara kolla om matte har gjort rätt!

Lilla Milous favvo ställe: mattes knä är bara som klippt & skuret för en liten Russell vovve.

Även om du är större så är jag 1000 gånger snabbare alltså....!

Favorit leksaken börjar bli något sliten....*L*

Linslusen

Milou 2,5 år. En riktigt vacker vovve - men framför allt: snäll, trevligt och lydig.

Mmmmm - Magnum glass är det bästa som finns!

En av mattes fina ridvägar. Skogen runtomkring här vi bor är så fin för både ridning och hundprommisser.

Mattes duktiga hjälpreda!

Saknaden efter Andy är fortfarande stor och ärligt gnäggat har jag sällan sett matte så ledsen 🤨.  Jag trodde att matte kanske inte skulle ha en vovve igen - men i lördags kom det alltså hem ett litet knytte, inte större än en råtta 😮 - men ursöt! 😘.


Får vi presentera: Piddelinjens Flash Trassel aka Pyret Milou, 9 veckor gammal.  Född den 6. Januari 2012.  Hans ID nr. är 977200008196994. 

Förhoppningsvis är han duktig på att äta ordentligt och växer sig stor och spänstig, så att får vara med på ridturerna 🙂.

Stamtavlan är det absolut inget fel på:

 

 

Jackweilers Action Forever

S55355/2007

 

Wolfhouse Upbeat

DK04629/2003

Coleann Brown Lagar
ANKC 1326034

Baylock Classic
DK 04268/2003

 

Saltisgårdens Sheena IS

S45873/2005

Mywin Little Huck
S55860/2002

Inverbrae Mahogany Zeale
S37985/2004

 

 

Piddelinjens

Attila Trassel

S59787/2009

 

Agathon

S34258/2008

Bluebonnet´s CapeNelson

S48045/2005

Underbara-Daisy
S57471/2004

 

Piddelinjens Prinsessan

S11811/2007

Piddelinjens Spader Trassel

S49862/2005

Piddelinjens Pepsi Trassel
S12755/2005


Och för den som inte känner till rasen - här är en helt förträfflig presentation, dessa filmklipp är bara helt obetalbara:

https://video-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xlp1/v/t42.17902/11292569_10153389809263189_9
82832447_n.mp4efg=eyJybHIiOjQ1NywicmxhIjo
1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoicmVzXzQyNl9jcmZf
MjNfbWFpbl8zLjBfc2QifQ%3D%3D&rl=457&vabr=
254&oh=794be4eabb9dc6ee0206fa2151888d33&oe=
55EAAEC5
 

https://www.facebook.com/photo.php?v=622815481098776&set=vb.100001109908238&type=2&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152217658496121
  
https://www.facebook.com/hanna.bjoremark/posts/10154845966705315

https://www.facebook.com/PetFinder.my/videos/957999650912325/ 

https://www.facebook.com/boricasso/videos/448812311972713/

https://www.facebook.com/jenny.osterback.5/videos/1863698280308448/

https://www.facebook.com/JustJessetheJack/videos/617490268682834/

Lagen om terrierns äganderätt:

1. Om jag tycker om det, så är det mitt.

2. Om jag har det i munnen, så är det mitt.

3. Om jag kan ta det ifrån dig, så är det mitt.

4. Om jag hade det förut, så är det mitt.

5. Om det är mitt så kan det aldrig vara ditt på något sätt.

6. Om jag tuggar sönder det, så är alla bitar mina.

7. Om det ser ut som mitt, så är det mitt.

8. Om jag såg det först, så är det mitt.

9. Om du leker med något och lägger det ifrån dig, så är det automatiskt mitt.

10. Om det är trasigt eller tråkigt, så är det DITT
Ny fästing hittad i Sverige – kan vara dödlig för hundar.

Nu varnar forskare för en ny sorts fästing som hittats i Sverige och Danmark. Den kan vara dödlig för hundar och även sprida flera sjukdomar till människor.

– Vi blev överraskade, säger Rene Bödker vid Danmarks tekniska universitets veterinärinstitut till Sveriges Radio.

Den nya fästing som hittats i Danmark och Sverige kallas för brokig hundfästing. Den har flyttat norrut i och med den globala uppvärmningen. I pälsen på en skjuten guldschakal har forskaren Rene Bödker, från Danmarks tekniska universitets veterinärinstitut, hittat 18 stycken brokig hundfästing, även kallade dermacentor reticulatus.

– Vi blev överraskade av att hitta en guldschakal i Danmark men också att de här nya sortens fästingar kravlade runt i pälsen, säger Rene till Sveriges Radio.

Kommer från Polen.

Fästingen har från början spridit sig från Polen och Baltikum till Nederländerna och England. Därifrån har den sedan spridit sig till Danmark och Sverige.

Klimatförändringen, ett ökat antal hjortdjur i Europa, effektivt rovdjursskydd och att hundar släpps för att springa fritt på rastplatser uppges vara anledningar bakom spridningen. Förutom den fara som fästingen innebär för hundar kan den även sprida ett 40-tal sjukdomar som smittar människor och inte går att förebygga med vaccin i nuläget.

– Tyvärr är det nästan en övermäktig börda som läkare och annan sjukvårdspersonal har nu när de ska kunna skilja på alla de här olika mikroorganismerna som kan orsaka sjukdom hos människa. Det kommer hit nya arter hela tiden, säger professor Thomas Jaenson vid Uppsala universitet till Sveriges Radio.

Svenska fynd.

Hittills har man hittat tre exempel på brokig hundfästing i Sverige. En hund som blivit smittad i Frankrike och två i naturen vid Kullen och Falsterbo i Skåne.

– Den ena var på en människa. De hade varit ute och promenerat och när de kom tillbaks till bilen kröp den på benet, berättar Anders Lindström, forskare vid Statens veterinärmedicinska anstalt för Sveriges Radio.

Till skillnad från de vanliga fästingarna som finns i Sverige trivs brokig hundfästing på öppna fält, i våtmarker och älvdalar.

Dödlig för hundar.

Och det kan vara läge att varna hundägare då den malarialiknande parasit som brokig hundfästing bär på kan ge hundar sjukdomen babesios, som i sin tur kan vara dödlig.


Nu är det vetenskapligt bevisat: hundens blick gör matte och husse lycklig!


När en hund tittar på människor, så tittar människor tillbaka. Och när människor tittar tillbaka så tittar hunden ännu mer på dom. Detta utbyte gör att det frigörs lyckohormoner.

Hundägare berättar ofta (och gärna) om den tillgivenhet och kärlek deras husdjur visar sin matte eller husse. Nu visar forskning att hunden åker snålskjuts på samma mekanism som vi människor använder oss av när vi ska knyta an till våra barn eller en partner – och att det är ögonkontakten som räknas.

I den aktuella studien, som presenteras i Science, studerade japanska forskare interaktionen mellan hundar och deras ägare (som satt på en stol) i ett rum. Forskarna noterade om de rörde vid eller såg varandra i ögonen.  Det visade sig att ögonkontakt resulterade i förhöjda nivåer av hormonet oxytocin, både hos hunden och dess ägare, 30 minuter senare.

– Det här oxytocin-systemet finns hos många däggdjur och används när två individer ska knyta sociala band med varandra, säger Per Jensen.  För att vara säker på sin sak sprejade forskarna även oxytocin i hundarnas nosar innan de kom in i rummet. Tikar, men inte hannar, reagerade genom att titta längre på sina ägare, något som resulterade i förhöjda oxytocin-nivåer hos ägarna.

Inte hos vargar.

Forskarna, verksamma vid Azabu University, utförde liknande experiment hos tama vargar som fötts i fångenskap och deras ägare. Men ingenting hände, vare sig hos vargar eller människor.

– Det är väldigt intressant eftersom det tyder på att den här förmågan hos hundar är evolutionär, att hundens förmåga till kontakt med människor beror på en genetisk förändring som uppkommit under samlivet med människan, säger Per Jensen.  Studien väcker också liv i en gammal debatt, huruvida hunden är en egen art eller inte.

– En del biologer räknar den till en underart till vargen, men den här studien ger stöd för att hunden är en egen art.Mat som kan vara dödlig för ditt husdjur.

Har du en gullig katt eller en busig hund som ofta försöker charma till sig din mat. Då gäller det att tänka efter noga innan du delar med dig!

Vissa matvaror som vi människor äter kan vara totalt livsfarliga för våra kära husdjur.Det händer att både hundar och katter får för sig att äta sådant som de absolut inte borde äta.Vi har listan på matvaror du bör hålla långt borta från dina pälsklädda vänner!

1. Druvor och russin

Både vindruvor och russin innehåller ett gift som kan orsaka njursvikt för djur.

2. Choklad

Kakao innehåller teobromin – något som har en stimulerande effekt på våra nervsystem. Men för katter och hundar är detta ämne livsfarligt. Det kan bland annat göra att ditt husdjur drabbas av kräkningar, hjärtklappningar eller i värsta tänkbara scenario – dödsfall.

3. Jäst

Även om det är trevligt att bjuda på fika så bör du undvika att dela med dig av deg till din katt eller hund. Jästen i degen kan bli till alkohol i magen på djuret – något som kan orsaka alkoholförgiftning.

4. Lök

Om en katt eller en hund får i sig lök kan detta orsaka diarré, hjärtproblem eller brist på röda blodkroppar. En hund på tio kilo klarar högst att äta en lök i storleken av ett litet äpple.

5. Nötter

Hundar är känsliga för aflatoxin – en mögelsvamp som kan finnas i nötter. Saltade nötter kan också orsaka saltförgiftning hos din hund.

Källa: kk.no, Agria.seNy forskning: Därför är det bra att sova tillsammans med hunden i sängen.

Bland det bästa jag vet när jag kommer hem från jobbet är att krypa ner i sängen en halvtimme tillsammans med min hund och sova lite middag. Och även om han helst föredrar att sova på sin filt under natten så visar ny forskning att det faktiskt är riktigt bra att sova tillsammans med våra djur.

En ny studie med 150 deltagare från Center for Sleep Medicine vid Mayo kliniken i Scottsdale Arizona kommer med ett riktigt spännande resultat för alla oss djurvänner.

Bland deltagarna uppgav 56 procent att de delar säng eller sovrum med en hund eller katt. Och i denna grupp uppger hela 41 procent att djuren faktiskt gör att de sover bättre under nätterna. Förklaringen var att djuren fick deltagarna att sova mer avslappnat och de kände sig även mer trygga med sitt husdjur vid sin sida.

”En gift kvinna, beskrev hur hennes två små hundar gjorde sängen varm och att hennes katt sov på hennes bröst beskrev hon som lugnande”, skriver Daily Mail som citerar ur rapporten.

De som sov ensamma rapporterade att de kände sig extra säkra och uppgav även att de sov väldigt gott med sin katt eller hund i sängen.

”En ensamstående 64-årig kvinna kommenterade att hon kände sig mer belåten när hennes lilla hund sov under täcket vid hennes fötter,” citerar Daily Mail också.

Enligt studien tillät 56 procent av deltagarna sina djur att sova med dem under natten. Bara 20 procent uppgav att de blev väckta av sina djur under natten. Och slutsatsen är alltså att de som sover med sina djur generellt känner sig mer trygga och säkra.

”Många djurägare betraktar sina husdjur som familjemedlemmar som de vill inkludera i så många delar av livet som möjligt”, skriver författarna bakom studien enligt Daily Mail.

Gilla gärna om du också uppskattar att sova med ditt husdjur under nätterna.


Så sant som det är boffsat:

Hundar riskerar att få i sig antibiotikaresistenta bakterier via färskfoder som innehåller kött från kyckling eller andra fåglar.

Det visar en undersökning från Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

– I förlängningen kan det leda till mer svårbehandlade infektioner, säger laboratorieveterinär Oskar Nilsson.

SVA har tagit 39 prover på åtta färskfodermärken från Sverige, Finland och Norge. Gemensamt för de testade fodersorterna är att de innehåller biprodukter från slakt av kyckling, kalkon eller andra fjäderfän. Tarmbakterien E.coli kunde påvisas i alla prov. I nio av dem kunde så kallade ESBL-bildande E.coli isoleras. Att bakterierna är ESBL-bildande innebär att de innehåller ett ämne som bryter ner antibiotika.

– Vi har länge vetat att sådana här bakterier finns i kyckling. Därför började vi intressera oss för färsk hundmat med restprodukter från fågel, säger Oskar Nilsson, laboratorieveterinär vid SVA.

Kan ge svårbehandlade infektioner. Eftersom färskfodret inte värms upp innan det äts så överlever bakterierna - och hunden riskerar att bli bärare av dem.

– Man kan ha de här bakterierna utan att få några besvär, men problem kan uppstå om bakterierna orsakar en infektion eller om generna sprids vidare. Generna kan flyttas mellan olika bakterier, och i förlängningen kan de hamna hos bakterier som är mer sjukdomsspridande, säger Oskar Nilsson.  På sikt kan detta leda till att det blir vanligare med infektioner som antibiotika inte rår på.

Viktigt med hygien. Rekommendationen från SVA är att hundar som får behandling med antibiotika bör undvika färskfoder. Detta eftersom de resistenta bakterierna annars riskerar att öka i omfattning. Människor kan också bli bärare av bakterierna. Hundägare bör därför vara noga med hygienen när färskfoder hanteras.

– Man bör göra som man gör när man hanterar vanligt kött. Det är vanlig kökshygien som gäller, säger Oskar Nilsson, och fortsätter:

– Antibiotikaresistens generellt är något man bör oroa sig över. Det här bidrar nog till viss del till problematiken, men hur stort bidraget är kan jag inte uttala mig om.7 överraskande anledningar till varför du borde sova med din hund i sängen varje natt.

Är det bra eller dåligt att ha hunden i sängen? Hundägare tycker ofta olika i denna fråga: en del tycker att det är ohygieniskt, medan andra tycker att det är hur mysigt som helst. Men nu visar faktiskt forskning att det finns stora fördelar med att sova tillsammans med sin hund.

En studie med 150 deltagare från Center for Sleep Medicine vid Mayo kliniken i Scottsdale Arizona kommer med ett riktigt spännande resultat för alla oss djurvänner.

Bland deltagarna uppgav 56 procent att de delar säng eller sovrum med en hund eller katt. Och i denna grupp uppger hela 41 procent att djuren faktiskt gör att de sover bättre under nätterna. Förklaringen var att djuren fick deltagarna att sova mer avslappnat och de kände sig även mer trygga med sitt husdjur vid sin sida.

Fortfarande inte övertygad? Här nedan har du sju anledningar till varför det är bra att sova med hunden i sängen.

1. De ger dig tröst. Att känna närhet av någon annan när man ska sova är den bästa trösten. En kram från sin bästa vän får de flesta att bli på bättre humör innan man ska sova.

2. De hjälper dig att somna. Jag har ofta svårt att somna på kvällarna, och jag vet att många andra har samma problem. Men en hund minskar stress och gör dig lungnare, vilket också gör det lättare att sova.

3. De minskar stress och oro. Det finns många bevis på att hundar minskar stress. Till exempel används terapihundar för att minska stress hos sjuka människor.

4. De ger värme. Hundar vill gärna ligga nära. När jag hade hund så ville han alltid ligga på mina fötter när vi skulle sova. Det kan ju förstås bli ett problem på sommaren, men under kalla vintermånader är det underbart med lite extra värme i sängen.

5. De minskar risken för depression. Hundar ger ovillkorlig kärlek. För de människor som lider av deprission kan faktiskt närheten till en hund göra att man mår bättre.

6. De får dig att känna dig trygg. Vetskapen om att en annan finns vid ens sida får de flesta att känna sig tryggare. En del sover bredvid en partner, medan andra tycker att deras hund eller katt ger precis lika mycket trygghet.

7. Det är bra för din hund. Det är inte bara du som mår bättre av att ha hunden i sängen, även hunden uppskattar detta. Det finns ju ingen annan i världen som din hund älskar så mycket som dig, så att gosa med den i sängen kommer förgylla hundens liv också.Lite off topic - men man kan många gånger undra hur folk är funtade! Fick detta inlägg kopierat från FB. Det måste vara något fel i huvudet på människan och en sak är iaf. helt säker - hon förtjänar inte att ha någon vovve alls :

Katarina Backlund‎ till Jack Russell Sverige
 
Vet inte vad jag ska göra..hämtade ju en valp i onsdags. Men jag klickar inte med honom. Känner inget för honom 😢han gör inga fel, är som en valp brukar. Busig. Men jag har dels dåligt samvete för att kaninen inte längre kan gå fritt och hoppa upp i soffan o släppa som han brukar. Utan nu är han ensam i ett rum oftast. 

Sen kom ett par kompisar förbi igår och började prata om hur jobbiga o aggresiva rasen är. Så här jag googlat o läst med hur mycket de kräver. Flera timmar träning dagligen och jag kommer inte hinna det känner jag 😢

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS