Min gnäggblogg 2012

Idag var Lukka till salu för 1:- kan jag gnägga om för er Galen- och jag har aldrig sett matte så in i hampen vansinigt sur på en häst!

Det hela började med att vi prinsessor skulle få komma in precis när det började blåsa & snöa; ingen idé att vara ute i hagen och ha tråkigt när vi kan få lunchen serverat i boxarna Cool. Lukka har i ett par dagar betet sig lite konstigt; pigg är hon som en mört men har inte ätit upp hösilaget i hagen och är liksom almänt tittig i hagen och till dels också i boxen. Så när vi skulle in - Lukka brukar alltid vara först vid hagporten - så stod hon bara och spanade ut. Så matte hämtade mig först istället och band mig på stallgången under tak. Sen hämtade hon Lukka. So far so good.

Men när Lukka var halvvägs inne i boxen kom hon på en "ljus" idé - nämligen att tvärrvända på klacken och smita ut i det fri. Utan grimma på Chockad. Och sen började föreställningen. Lukka svischade runt på gården, sen spunkade hon bakom ridhuset och satte kursen mot skogen - sen ändrade hon sig och galopperade tillbaka, sen runt på gårdsplanen för att åter svischa runt hästsläpet ut mot skogen etc. etc. etc.

Jag lovar: matte var måttligt road av Rödluvans eskapader och jag kunde bara stå och titta på hur den ouppfostrade Mustangen betede sig Galen. Matte försökte locka med Krafft pellets, något fröken Häst aldrig har kunnat motstå, sockerbitar och hackat Luzern - men nix, ingetdera av detta hade intresse.

Så småningom kom husse ut och hjälpte til, då fick dom lockat Lukka ut i hagen och med porten stängd kunde man pusta ut lite. Men bara lite - för Rödluvan var inte det minsta samarbetsvillig och ville absolut inte veta av någonting som bara såg ut som en grimma Osäker.

Efter ca ett kvart fick matte äntligen slängt grimskaftet runt halsen på tokan och så fick hon på grimman. Ja - som förut gnäggat: om någon bjöd 1:- idag vid halvtre-snåret hade h*n kunnat traska avsted med en fux Islandshäst GalenBlinkar.

Så bortskämda vi har hittills varit med mild höst, även om det regnade floder så var det iaf. plusgrader. Nu är det kallt - väldigt kallt. Ser ut till att bli en vargavinter som dom två föregående vintrar. I morgon väntas det massor av snö, matte är måttligt road kan jag gnägga om för er..... Så vi hästar skall nog få en välbehövlig vintervila; det enda ställe där det är bra underlag att rida på är Stora Grusvägen - och där skall vi vistas minst möjligt. Folk har liksom inte uppfattat att Kung Bore har gjort entré - somliga kör fortfarande med sommardäck på bilen!

Alltså - som rubriken säger: matte blev rejält överraskad idag kan jag få gnägga Ler stort. Egentligen hade vi tänkt att rida ut i den härliga snön men matte tyckte jag verkade lite piggare än lagen tillåter och tog det säkra för det osäkra = ett lugn dressyrpass i ridhuset.

Och jag lovar: det var inte så dumt tänkt Cool- för jag var millt sagt rejält laddad. Så till den milda grad. Matte sa sen att på alla dom 7,5 år har hon ALDRIG någonsin upplevt mig så här pigg Galen. Hon njöt för fullt när jag dansade som en ballerina, det kändes som tyngdlagen och alla fysikens lagar upphörde gälla Kärlek.

Underlaget i ridhuset är bara helt perfekt just nu - inte för mjukt och inte för hårt, inte för tjockt och inte för tunt. Kan hända att det fryser till lite mer om det blir kallare men då hjälper det att harva så blir det perfekt igen Cool.

Ja - alltså: måste bara FÖRTJUST gnägga om att Blue Chip Feedbalancer har verkligen gjort mirakel med mina hovar Ler stortGalenKärlek

På bilden här kan ni se min vänstra framhov = verkad och nyskodd, den andra är innan verkning och skoning. Det syns möjligen inte så väldigt bra på bilden - men jag lovar: mina hovar har aldrig någonsin kunnat växa sig så här långa på vintern Ler
 stortCoolKärlek.

Hovarna är, och har alltid varit av toppkvalitet men tillväxten, speciellt vintertid, har varit lite si som så. På sommaren växte dom rätt bra, då var det mins 1 cm att verka av men på vintern var det i stortsätt bara att ta av skorna, raspa lite och sen sätta på nya skor.

Dom om hovslagarens förvåning när han inte bara verkade av 1,5 cm av hoven men också minst 1 cm av sulan Wow!.  Så visst har Blue Chip gjort att hovtillväxten har tagit skruv Ler stort.

Nu är jag alltså nyskodd med nya skor och snösulor och dom där förträffliga små, näta draktbroddar. Snön bara väker ner, så den där milda vintern som meteorologerna spådde för ca 3 veckor sen har dom nog missat med god margin Cool. Det är rejält kallt, härnere är det ganska så OK men längre norrut, från mitten av Sverige och uppåt har dom några riktigt kalla temperaturer Galen.

Spännande tycker vovven! Snön går att springa i, leka med och till och med äta....*L*
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS