Min gnäggblogg 2012

Ja - alltså!

Idag var Lukka till salu för 1:- kan jag gnägga om för er Galen- och jag har aldrig sett matte så in i hampen vansinigt sur på en häst!

Det hela började med att vi prinsessor skulle få komma in precis när det började blåsa & snöa; ingen idé att vara ute i hagen och ha tråkigt när vi kan få lunchen serverat i boxarna Cool. Lukka har i ett par dagar betet sig lite konstigt; pigg är hon som en mört men har inte ätit upp hösilaget i hagen och är liksom almänt tittig i hagen och till dels också i boxen. Så när vi skulle in - Lukka brukar alltid vara först vid hagporten - så stod hon bara och spanade ut. Så matte hämtade mig först istället och band mig på stallgången under tak. Sen hämtade hon Lukka. So far so good.

Men när Lukka var halvvägs inne i boxen kom hon på en "ljus" idé - nämligen att tvärrvända på klacken och smita ut i det fri. Utan grimma på Chockad. Och sen började föreställningen. Lukka svischade runt på gården, sen spunkade hon bakom ridhuset och satte kursen mot skogen - sen ändrade hon sig och galopperade tillbaka, sen runt på gårdsplanen för att åter svischa runt hästsläpet ut mot skogen etc. etc. etc.

Jag lovar: matte var måttligt road av Rödluvans eskapader och jag kunde bara stå och titta på hur den ouppfostrade Mustangen betede sig Galen. Matte försökte locka med Krafft pellets, något fröken Häst aldrig har kunnat motstå, sockerbitar och hackat Luzern - men nix, ingetdera av detta hade intresse.

Så småningom kom husse ut och hjälpte til, då fick dom lockat Lukka ut i hagen och med porten stängd kunde man pusta ut lite. Men bara lite - för Rödluvan var inte det minsta samarbetsvillig och ville absolut inte veta av någonting som bara såg ut som en grimma Osäker.

Efter ca ett kvart fick matte äntligen slängt grimskaftet runt halsen på tokan och så fick hon på grimman. Ja - som förut gnäggat: om någon bjöd 1:- idag vid halvtre-snåret hade h*n kunnat traska avsted med en fux Islandshäst GalenBlinkar.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS