Min gnäggblogg 2012

Äntligen sommar, om en lite försenad

Så vackert som det har varit senaste veckan - alltså: helt ljuvligt Kärlek. Inga påflugna insekter som stör siestan i hagen; solen skinner och himlen är blå.

Tänk om alla kunde bara njuta av tillvaron istället för att hålla på med pajkastning och elaka, osanna kommentarer lite varstans. En av mattes hemliga beundrare är snart en världsmästare i just detta Cool

Matte brukar säga att deras "halsbränna" säger mycket mer om dom själva - och att det egentligen är jättesynd om dom för dom har sig själva hela tiden. En klok filosof sa engång: "Diskutera inte med idioter för då sänker du dig till deras nivå". Så sant som det är gnäggat Ler stort.

Vissa tvåbeningar ser det dock ut som sin livsuppgift att förpesta tillvaron för andra tvåbeningar - och i några tillfällen också för 4-beningar. Denna grannen är bokstavligen något i hästväg, stallet kommer inte att flytta en millimeter - det är i alla fall helt säkert Ler stort.

Stallkonflikt i långbänk

14 augusti 2012


En konflikt som pågått under många år om ett stallbygge öster om Särö har fortfarande inte gått i mål.


Bygglovet är fastställt trots att stallet hamnat mycket nära grannfastigheten. Grannen fortsätter ändå att protestera och för dagbok över både lukter och hur hästarna hålls. Kommunen har lämnat den senaste tidens klagomål till länsstyrelsen men där finns inget intresse.


"Såvitt jag kan se handlar det inte om att djur far illa, utan hur grannen störs. Då är det inget för länsstyrelsen, utan för kommunen. Men i den delen är ju bygglovet godkänt. Visserligen verkar det inte som om det gjorts någon slutinspektion av stallet men det är ju tolv år sedan det byggdes. Så det blir en fråga om vanlig inspektion och prioriteras då som alla andra ärenden", säger djurskyddshandläggare Ulla Linder på länsstyrelsen till Norra Halland.


------------------------------------------------------------


Andra tvåbeningar i Näringsdepartementets enhet för regional tillväxt har nog låtit sunda förnuft ta semester - eller vad tycks om följande dumhet:


Skulle lära sig kommunikation - med hjälp av delfinerna.


De 23 regeringsanställda på näringsdepartementets enhet för regional tillväxt skulle lära sig kommunicera och ge feedback - med hjälp av delfintränare och delfiner.


Det framgår av en regeringspromemoria som Expressen.se nu tagit del av.
"I upplägget ingår även en visning av delfinträning med fokus på kommunikation och feedback", skrev näringsdepartementet inför konferensen på Kolmården.
Expressen avslöjar i dag att näringsdepartementet betalat 10 000 kronor för "en exklusiv visning i lagunen" på Kolmårdens djurpark.


Besöket skedde den 18 oktober förra året.


Expressen.se har nu tagit del av programmet för konferensen som handlade om kommunikation i grupp och på individnivå.


De 23 regeringsanställda från enheten för regional tillväxt fick bland annat i uppdrag att ta fram "en situation på min arbetsplats som jag upplever präglas av ett gott medarbetarskap." Därefter fick arbetskamraterna intervjua varandra.


Annie Lööfs personal ombads också att "berätta om ett återkommande problemmönster på din arbetsplats". Av programmet framgår att varje mening skulle börja med "jag".


Varade 90 minuter. 


Besöket inne hos delfinerna varade i 90 minuter och hade, enligt en regeringspromemoria, "fokus på kommunikation och feedback".
Företaget Provins fem hade hyrts in av näringsdepartementet för att leda utbildningen.


Enheten för regional tillväxt svarar bland annat för frågor och ärenden om regional utveckling, konkurrenskraft och tillväxt i gles- och landsbygd, små och medelstora städer och storstadsområden samt kommersiell service i gles- och landsbygder.


Ansvarigt statsråd är näringsminister Annie Lööf och ansvarig statssekreterare är Marita Ljung.

niklas.svensson@expressen.se


----------------------------------------


Och vad har denna förträffliga näringsminister & partiledare
för svar? Jo - det här: "Ser allvarligt på det".


När Expressen mötte Annie Lööf på näringsdepartementet kommenterade hon den nya bottensiffran så här:


"Jag ser mycket allvarligt på det. Men jag kan också förstå den frustration som människor och medborgare känner över hanteringen av skattbetalarnas pengar i myndigheter och regeringskansliet - och att den riktas mot mig personligen".

Vad ska du göra för att bygga upp det här förtroendet igen då?

"För mig är det A och O att ha ett genuint grundmurat förtroende. Jag är uppvuxen i en miljö där man gör rätt för sig. Gnosjöandan har präglat mig under hela uppväxten och gör det även framgent. Därför ser jag väldigt allvarligt på det som har uppdagats på näringsdepartementet. Jag tar därför i med hårdhandskarna för att se till att ha kontrollfunktioner så att man inte ska behöva misstänka att något sånt här ska hända igen".

Det finns de som menar att du borde skaffa fler erfarna medarbetare?

"Jag har många erfarna medarbetare, både Michael Arthursson - som partisekreterare - och mina två statssekreterare är viktiga bollplank för mig och har lång erfarenhet i politiken".

 

-----------------------------------------------

 

Vilka dumheter! Hon kanske borde hämta lite Gnösjöanda för att hitta det sunda förnuftet som just har semester på obestämd tid Wow! Arg Ha ha!.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS