Min gnäggblogg 2012

Kallt!

Sista dagen i Januari och buuuhh Förvirrad - så kallt det är!  Det har blivit lite bloggande den sista veckan ganska enkelt för att det inte är något att gnägga om direkt.  Efter en skön, mild December och halva Januari är det blivit en vanlig vinter.  Inte så mycket snö, bara några cm - men när det blåser känns det minst 10 grader kallare.

 

Vi hästar har fått en liten minisemester nu; mattes mediciner fungerar jättebra men dom har bara en liten biverkning: hon fryser så fruktansvärt på fingrarna när det är så här kallt Osäker.  Kylan har visst att göra med ett stort högtryck över Russland och matte brukar alltid muttra något om att "intet gott kommer östifrån Vinkar".

 

Så Lukka och jag roar oss så gott vi kan, står med bredsidan till och lapar sol som börjar värma rätt fint faktiskt och vi känner att det inte är länge kvar till våren .  Fåglarna har börjat sjunga och Lukka börjar fälla Cool.

 

Eftersom det har blivit en liten paus i cruisande i geografin har jag den sista veckan ägnat mig att surfa på nätet; det är naturligtvis hästnyheter som är mest intressanta: 

  

En privatperson har överklagat bygglovet av en ridhall i Lindome till mark- och miljödomstolen och yrkar på att byggnaden rivs. Hallen som har stått klar länge har enligt honom inneburit betydliga olägenheter i form av skuggning och minskat ljusinsläpp. Men han begär anstånd med att utveckla sin klagan. Det handlar om en byggnad om 930 kvadratmeter som byggnadsnämnden i Mölndal lämnade bygglov för 2003.


Men först nu överklagas alltså bygglovet. Länsstyrelsen avslog dock överklagan och hänvisade till att så väl platsen som hästhållningen i sig prövats tidigare. Byggnaden anses inte heller innebära betydande olägenheter för mannen.

Denna privatpersonen kan nog inte vara riktigt vid sina fulla fem - att överklaga efter 9 år är lite väl sent påtänkt?!!?? Viskar

 --------------------------------------------------------

 

Hästägare riskerar djurförbud. 31 januari 2012


Sverige  Länsstyrelsen ger en hästägare i Skövde en sista chans att åtgärda sin bristfälliga djurhållning. Följs inte kraven riskeras djuren att omhändertas.

 

Hästägaren i Skövde har tidigare fått besök av länsstyrelsens kontrollanter. Då fann man bland annat bristfällig boxinredning samt att hästarna saknade torra och rena liggplatser. Djurägaren fick då en tidsfrist till den 15 december att åtgärda bristerna.

 

I början av januari gjordes en ny oanmäld kontroll, då hade bristerna ännu inte åtgärdats. Om inte länsstyrelsens krav följs riskerar nu hästägaren att få hästarna omhändertagna, skriver Skövde Nyheter.

 

Måste i ärlighetens namn få gnägga att ju mer jag surfar internet dess mer inser jag hur lyckligt lottade Lukka & jag är som får bo här hos matte.  Bara tanken på att skulle hamna på ett sånt där ställe - jag får kalla kårar Galen.

------------------------------------------------

 

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS