Min gnäggblogg 2012

Ja - så var vi här igen Cool- årets sista dag den 31. december 2012. Om jag skall summera året: bortsätt i från att det var mitt livs blötaste år (det har regnat floder helt sen februari månad) bokstavligen gnäggat, så har det varit ett jättefint år. 

Lukka och jag blir ett år äldre men det märks inte alls, båda är vi riktigt pigga panter-tanter (fråga bara matte hur det var idag när vi glada mustangerna skulle in från hagen Rodnar. Matte var måttligt road kan jag bara gnägga Viskar)  Men alltså - vem ville stanna i hagen när det började bli mörkt och tvåbeningar smällde kinaputter och raketer nere i landsbyn Osäker

  1. både Lukka och jag har hållit oss friska, skadefria & glada
  2. matte har också varit hälsan själv
  3. både Blue Chip och Pronine har förgyllat vår tillvaro
  4. som av en mirakel har mina hovar börjat gro normalt, min hovslagare sen 8 år tillbaka var mäktigt imponerad
  5. Lukkas extramatte har ridit mer i år en året innan, något Lukka är jätteglad för (dom två "damerna" klickar verkligen ihop) 
  6. lilla Milou visar sig vara en riktigt trevlig stall-vovve
  7. Jorden gick inte under den 21. december så som Maya kalendern förutspådde

Nu töltar vi i full fart mot nytt år 2013 - låt oss hoppas att det blir ett riktigt fint år för oss alla, både 2- och 4- beningar.

 

Gott Nytt År!

 

Känns den igen? Ja alltså - nu har det regnat i snart 1 år, det är bara inte klokt Chockad.

Och vädret är milt sagt märkligt lite varstans. I München har dom sommarvärme med 20 grader plus, i Sibir har dom 60 minus Galen och här har vi nu 5 plus. Just detta regn gör att snöeländet och isen smälter bort och jag hoppas verkligen att det inte kommer mer skitsnö! Blinkar

Lukka och jag har fortfarande vintersemester och det känns tillsvidare rätt okej - men visst längtar vi efter våra mysiga ridturer (något matte och Lukkas extramatte gör helt säkert också Cool)

Matte har gjort ett fint porträtt av Lukka, en stor pastellmålning och denna skall Lukkas f.d. matte komma och hämta ut på nyåret. Skall bli roligt att se om Lukka känner igen sin f.d. stor- och lillmatte Ler stort.

Såna här idiotiska inlägg på offentligt Forum gör matte inte bara rosenrasande men också oerhört ledsen Gråter.

Tvåbeningar av denna kaliber skulle aldrig någonsin få ha ansvar för en häst! För min egen del får jag bara kalla kårar - tänk att ha oturen att hamna hos en sådan känslolös ägare.

Och i tillägg så borde denna tvåbeningen lägga manken till i skolan och lära sig stava ordentligt:

Författare: Filippa

Fråga: Slakta?

Datum: 2012-12-12

Vad gör man när man tröttnat på sin häst? Jag har haft henne i 1 år och hon är fullt frist och 7 år gammal. Jag orkar inte sälja henne,, jobbigt.. Kan ju alltid köpa ny sen om jag ångrar mig?

Tror det blir slekten..

Ja, det var idag som Jorden skulle gå under och hemska saker hända gnäggades det om i alla medier. Dock försiktigt, för inte att skapa fullständigt panik måste jag då medgeCool. Hursomhelst så var dagen idag som vanligt och vi hästar njöt av fint väder med lagom temperatur strax under nollstrecket.

Idag är det alltså vintersolstånd, det betyder att från och med i morgon går det igen mot ljusare tider Cool.  Vi hästar har nu vintervila för det är för hårt och knöligt underlag överallt på alla traktorvägar. Även om vi har broddar så får vi inte gjort annat än att skritta - och det är klart att det pirrar lite i spring-benen på både Lukka och migLer stort.

Som förut gnäggat skulle egentligen både Lukka och jag ha en välförtjänt vintervila. Men - saken är bara den att vi båda "damerna" är piggare än lagen tillåter (säger matte iaf.). För hon menade på att när jag börjar bli besvärlig att leda ut i hagen på morgonen då är måttet rågat Galen.

Så idag blev jag linlöpt i ridhuset - som på beställning har det plötsligt blivit riktigt millt, ca 0 grader och mitt på dagen ett par plusgrader. Då blir underlaget i ridhuset helt perfekt Cool.

Det var bara helt UNDERBART att få sträcka på benen och få lite luft under hovarna Ler stort. I början så galopperade jag varv efter varv (i båda varven alltså) och matte stod bara och tittade på sin överpigga mustang som lyckligt prustade och frustade och bockade och skuttade Cool.

Så småningom blev jag då av med all överskottsenergi och travade med stora, luftiga kliv {#smileys123.tonqueout}. Det har onekligen sin fördel med ridhus med bra botten Kärlek.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS