Gnäggbloggen 2019

Ja, alltid är det något brukar matte säga och jag gnäggar med. Förra månaden fick jag veterinärvård och nu behöver nog matte en. För hon har åkt på en rejält förkylning - idag hade hon nog inte kunnat sjunga i Operan om hon så fick ett ridhus till 🤪

Och så fint som det är ute i skogarna nu - det här passade rejält dåligt tycker jag och matte håller med.

Undrar hur vintern i år blir för både Lukka och jag fäller. Vanligtvis är vi inte alls synkade men just nu storfäller vi i ansikte och i hela huvudet. Jag brukar fälla först vid Jultider så det blir spännande värre om vintern blir mild eller kall.

Egentligen skulle matte och jag rida ut och det såg jag också fram till, men så började det regna och då blev det ändrade planer. Löshoppning är ju alltid jätteroligt och matte satte upp lite olika kombinationer för att göra träningspasset extra spännande.

Ja - idag var det mattes tur att besöka den 2-benta motsvarigheten till veterinär. Och tro´t eller ej, men "den gamla bilen" (som matte gärna uttrycker det) var i närmast perfekt skick!

Blodtrycket = jättebra. Blodproverna = toppen. Hjärtflimret = knappt mätbart. Ja, jag måste gnägga att både Lukka och jag var överlyckliga. Nu genstår det bara att fixa mattes navelbråck, förhoppningsvis får hon träffa en "veterinär" i snar framtid (om sisådär 2-3 månader).

Det är egentligen märkligt det här med 2-beningar vs. oss 4-fotingar. Som matte också menade: om det hade gällt oss hästar eller mattes vovve och den blev sjuk eller skadad och inte hade fått vård på studs - då skulle det krylla av djurinspektörer och allskens kostymnissar! Matte hade åkt på KLÄCKLIGA böter och i värsta fall hade vi djur blivit omhändertagna.

Men om matte själv blir sjuk eller skadad, kan hon få vänta på vård tills hon möglar! 😠🤒

Eftersom matte har dragit på sig en rejäl navelbråck och får inte anstränga sig så fick vår kompis hovis rycka in (och det gör hon ju så gärna, för då får hon chans att träffa charmiga, trevlig mig, eller hur 😘

Hovarna är JÄTTEFINA, fasta, runda och har perfekt konsistens. Matte brukar säga att ljudet av raspen och tången är som klassisk musik i hennes öron. Någon som känner igen sig 😋🤩

Det gäller att njuta av dom fina dagarna just nu för det vänder snart till riktigt ruskväder.

Knattade igenom hos grannen och måste gnägga att matte tackade sin höga stjärna för att jag är en stabil, klok och snäll häst. För grannen hade nämligen satt upp en riktig fågelskrämma vid vägkanten, den ser onekligen rejält skum ut. 


Om matte hade suttit på några av sina f.d. tossehästar hade hon nog inte ens uppfattat vad som hände innan hon låg raklång i diket 🤪

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS