Gnäggbloggen 2019

Eftersom matte har lite bekymmer med korsryggen så blev det hovisen som fixade mina hovar idag. Visst är dom fina Gilla.

Eftersom det är så in i norden torrt har jag hovboots på i hagen också för att hovarna inte skall skadas av småstenar. Vilken lyx - mjuka och sköna joggingskor Cool

Det är fortfarande riktiga sommartemperaturer, 1 månad tidigare i år än förra året. Och hästfolket börjar bli lite skraja för att denna sommaren blir lika torr och varm som senast. 


Helt otroligt Wow!. Bara för några dagar sen frös matte fasongen av sig och igår var vi ute och cruisade i nästan 20 grader Galen. Stora Grusvägen är nu harvad och saltad (det dammade något helt FÖRSKRÄCKLIGT, matte muttrade något om stenlungor på både sig själv och oss hästar!) - men nu är det jättefint och helt ljuvligt att tölta på raksträckorna.

Inne i skogen är det faktiskt mycket hårdare på traktorvägarna. Men tack mina hovboots känns det inte alls hårt. 


Efter att ha blivit bortskämda med 9-12 grader har det blivit nattfrost och knappt 4-6 grader på dagen. Matte fryser som en gnu på sina fingrar och trots att det har varit (och fortfarande är) underbart vackra dagar med solsken har det inte blivit någon ridning alls Gråter.

Vädergubben lovade varmare väder till Påsk så nu hoppas jag att termometern är samarbetsvillig och visar lite mer välvilja (läs: över 8-10 grader).

Första dagen med rejält varmt väder och strålande sol, matte red i bara tröja och väst. Helt underbart. Stora Grusvägen börjar nu bli hård som betong, det börjar också traktorvägarna inne i skogen med - och hade jag fortfarande haft mina järnskor hade jag nog inte varit riktigt glad (och inte matte heller för den delen). Men med mina boots kan jag tölta precis överallt Ler stort

Ja, idag åkte pälsen av och jag är överlycklig. Tror nog att matte är minst lika lycklig för hon bara HATAR den här enorma pälsen som vi Islandshästar älskar att iföra oss i. Och ändå ser både Lukka och jag ut som rena rama fullblod jämfört med dom rejält påpälsade, evigt skitiga lösdrift isisar. Matte fattar bara inte hur dom stackars ryttarna/ägarna står ut! Blinkar

Det blev en hel skottkärra full, som vanligt Ler stort.  Matte lovade mig en fin runda uppe på åsen, det blir jättefint väder och det ser ut till att hålla sig så här fint i flera dagar till. Påsken kommer också rätt tidigt i år har jag hört gnäggas om.

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS