Gnäggbloggen 2019

Deprimerande att tänka på - från och med i morgon går det mot mörkare tider. Tack & lov märks det inte förrän det blir vintertid sista veckan i oktober.

Idag var det bara ljuvligt, från den ena dagen till den andra - 10 grader svalare, lite vind, inga flugor = så matte & jag stack en härlig runda. 

Termometern visar 30 grader i skuggan och matte är måttligt road. Vi hästar med för den delen för värmen lockar fram dessa hemska flugor och bromsar. Jag har naturligtvis flughuva och flugtäcke och trots min korta fina sommarkostym kommer matte att klippa mig framtill & på halsen så jag inte blir för varm.

Lukka vet matte inte riktigt vad hon skall göra med för nu har hästen satt päls igen - och fäller samtidigt Ledsen. Det blir nog till att Lukka åker på helklipp i 2 omgånger som vanligt.

Eftersom det blev några svalare dagar med regn passade det suveränt att rida lite dressyr i ridhuset. Underlaget var perfekt eftersom det regnade igår och skurade i förrgår. 

Med nysmord sadel och nytvättat vojlock + gelpad dansade jag som en ballerina till mattes stora glädje. Och jovars - jag vet hur jag skall göra för att matte blir gladCool

Min cyberkompis i söder har blivit rejält biten av sin hagkompis för ett tag sen, så illa att det skulle sys med flera sting (2 brunstiga "kärringar" som i tillägg har fått begränsad med gräs Vinkar)

När det är så här varmt väder och insekterna frodas är det viktigt att såret gror snabbt och inte blir infekterat. Så matte skickade ner en burk med mirakelsalva - och som ni kan själva se: första bilden var från igår och nästa bild är från idag GillaDet gror så snabbt att det är helt otroligt Ler


Ja, för oss är det nu en riktigt fin sommar, lagom svalt och skönt, inga insekter (än så länge). Tror faktiskt att alla dom besvärliga insekter har emigrerat sydöver för min kompis gnäggar om att det inte går att rida ut för alla mygg, även om hästen har ett komplett rid-flugtäcke på sig Galen

Nu är iaf. min sommarkostym på plats, blank, kort och riktigt läcker - och matte är naturligtvis jätteglad (så länge det varar Vinkar)

Senaste kommentarer

25.06 | 11:26

Hej igen.
Skrev min email adress i rutan bredvid mitt namn.
Så jag fick ditt svar till min mail.
Annars så är adressen
carina_ven@hotmail.com
Tack så mycket

...
25.06 | 11:10

Svårt att svara dig om du inte skriver din e-mail adress. Hoppas du ser svaret här iaf. Gå in här, det är Soft Saddles webshop:

http://www.softsaddles.se/435795882/product/2935303/soft-saddles-twistbolster?catid=1045521

...
25.06 | 09:59

Hej.
Hamnade på den här sidan via Google.
Googlade på twistbolster.
Såg att du gjort en egen, men jag hittar inte det inlägget ?
Mvh Carina

...
10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS