Gnäggbloggen 2019

Både Lukka och jag vistas året om i våra grushagar, matte har (med all rätt) rejäl fångest och klimatändringarna märks allt mer.

Många av mattes kompisar menar på att det är djurplågeri att vi inte får äta färskt gräs men samtidigt är det fler och fler av mattes kompisars hästar som står på djursjukhuset med dropp för akut fång. Pest eller kolera?

Matte menar på att HorseHage är så när upp till friskt gräs som det är möjligt och i och med att vi utfodras 5 gånger om dagen är det inga chanser för att vi blir överviktiga och sjuka. Vi är hhv. 22 och 24 år gamla, fräscha, pigga och glada, hovarna är suveränt fina och inga fångnacke har vi heller. 

Efter rätt så kyliga dagar har det plötsligt blivit varmt och ganska fuktigt, tack & lov att jag är helklippt annars hade det varit rejält jobbigt Cool

Matte säger att flugtäcken och flughuva är näst intill efter mina hovboots den bästa uppfinningen som någon skapade för oss hästar Gilla

 

 

Ja, nu är det helt GUDOMLIGT uppe i skogarna. Kvistmaskinen har gått sönder så den blir iaf. borta ett par dagar, då gäller det att passa på. Det tråkiga i kråksången är iaf. att denna kvistmaskinen kommer inte att mala sönder dom 4 stora högar som vi rider förbi in i skogen. Som matte brukar säga: är det inte det ena så är det det andra Förvirrad

Men jisses vilken tur vi hade - en knapp timme efter att vi hade kommit hem från ridturen svischade det förbi en fullastad timmerbil med likaså fullastad släp. Hämtar nu dom sista timmerlass från toppen av Mossan. 

Från 18 grader till 2-3. Vintern kom på en snabbis och det var nästan ett surrealistisk syn: gröna blader täckta av snö. Dock försvann snön illa kvickt men det är fortfarande rätt kyligt.

Så det blev linlöpning på schemat idag, det var ett tag sen vi hade roligt och jag lovar: jag spelade upp hela registret av Höga Skolan ovan mark Cool. Sen fick jag trava över cavalettibommarna i perfekt passage - matte menade på att det var rena rama ögongodiset.

Jo, jag vet exakt hur jag skall göra för att få matte i riktig glad Kärlek

Efter några dagar med bankande och hamrande så är det nu nytt tak över stallet och stallgången. Väldigt efterfrågat kan jag gnägga för dom gamla plåten var totalt utslitna och det regnade friskt igenom när det begav sig.

Fortfarande helt underbart väder, nu är ridvägen igen öppen - vi har världens snällaste husse som röjde en rejäl trave grenar som hade blåst av högen. 

Efter senaste regnet har också flygfän dykt upp så nu är vi båda hästarna väl "kamouflerade" med flughuva. Vilken UNDERBAR uppfinning den där flughuvan är, matte tänker ofta på förr i tiden när sånt "lyx" inte fanns.

Jag tyckte det var ett rolig syn när jag tittade ut från min box på morgonen - allt löv från andra sidan av vägen blåste rakt in på stallgången. Matte var måttligt road men sen kom hon på att när hon krattade löv tänkte hon på Annie Lööf (och lixom krattade ut henne). Rolig tanke faktiskt måste jag gnägga Cool

Vädergubben spår regn i slutet på veckan, spännande att se om han har rätt (för 7 av 10 gånger har han nämligen inte det Vinkar). Nu behövs det verkligen lite regn, det brinner i skogarna runtom, både här  sydpå, i Mellansverige och också i Norge, där har skogsbranden tagit skrämmande proportioner och både folk & fä är evakuerade.

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS