Gnäggbloggen 2019

Det har varit den mörkaste november jag kan minnas och det tråkiga, grå och mörka vädret med omsom regn och omsom uppehåll växlar jämnt.

Vi hästar har mer eller mindre vintervila, även om det är millt så är det surt och kallt för stackars matte att stå och sadla ute under tak. Så jag linlöps ett par gånger i veckan och tycker det är bra med det.

Måna i Islandshästgruppen på FB är också måttligt roade av all regn och lera, matte har kommit på ett nytt namn till pälsmuffarna: Skitslandshäst. Jag kan för mitt bara liv inte fatta hur 2-beningar orkar med dessa långhåriga, leriga och evig skitiga töltmoppar. 

Timmerbilarna förtsätter att svischa förbi, senast för 2 dagar sen såg jag en sån där skitskogsmaskin att "kravla sig" uppför Stora Grusvägen... suck. Och nu har alla traktorvägarna (läs: ridvägarna) blivit fyllda på med 30 cm tjock lager makadam. Tackar & bockar! 😠 Som tur är så har jag mina hovboots om med dom märks inte underlaget alls.

Lagom till att matte nu börjar bli frisk så har timmerbilplågan åter intagit vår ridväg. 3 olilka bilar svischar i jämn ström uppför och nerför Stora Grusvägen; en vit, en blå och en grön. Matte är naturligtvis måttligt road men å andra sidan: om timmerskiten körs ut i sin helhet nu när vi hästar går på sparlåga och våra aktiviteter är förlagda till ridhuset hade det varit supert om timmerbilarna försvann när våren kommer.

Annars har vi hästar det helt toppen, friska och glada. Det har varit milt och fint helt fram till idag, det snöar och sludder för första gång så vintern är nog på ingående.

Som ni säkert vet var det en möjighet till att matte skulle opereras någon gång i höst/vinter och då satttes huse i hårdträning till att sköta oss hästar. Ärligt gnäggat har det gått så där, husse är en helt underbar person men han är rätt så disträ och matte litar inte på honom till 100.

Stallet och det hela är OTROLIGT lättskött, vi hästar är dom mest väluppfostrade varelser på denna moder Jord - men detta till trots så klarar husse ofta att klanta till det. På en skala 1-10 hamnar hans insats någonstans på 6-7 🤒

Nåväl. Eftersom matte fortfarande är rejält nedgången av influensan (som inte vill ge med sig) så brukar husse komma ut med morgonfodret och lägga ut hösilagehögar i hagen.

Lukka och jag bor i vinterisolerade uteboxar och matte är MYCKET noga med att boxdörrarna är stängda när vi står inne. Och hon har verkligen drillat husse i att alltid, alltid - alltid kolla boxlåsen.

När matte kom ut för att släppa ut oss, fick hon sitt livs chock kan man gnägga. Min dörr var nämligen ÖPPEN!!! 😮😲😠 Husse hade då utfodrat, mockat åt sidan - och gått utan att stänga efter sig. 

Tänk om jag hade gått ut - då hade Lukka bokstavligen rivit ner hela stallet och med Stora Grusvägen rakt utanför gårdsplanen skulle det vara stora chanser att en av oss blev skadade.

Matte var måttligt road för att gnägga milt och husse står inte så högt i krithuset just nu 🤨


Ja, äntligen - idag har matte äntligen kravlat sig ur sarkofagen och för att ta det säkra för det osärkra blev det linlöpning på schemat. Och väl var väl det - för jag vara RYYYYYYSSSSLIGGG pigg! Rejält pigg alltså. Det var drag under hovarna och trompettjut i näsborrarna - och jag tror det tog minst 10 minuter innan jag plockade fram traven 😀.

Matte var naturligtvis överlycklig och jag kan också mycket väl förstå hennes abstinenser, vi har ju inte varit ute och ridit på minst 7 veckor!

Ja, hur skall jag nu gnägga....😠🤒 Matte håller nu på 3:e vecka med sin förkylning och hosta, hon hostar så det står härliga till. Och hon muttrar något om att hon gärna skulle nacka dom idioter som sprider influensan och som inte kan hålla r....n hemma när dom är sjuka 😠

Idag var hon en sväng nere i stan på Vårdcentralen i lönlig håp om att få utskriven någon medicin som tar knäcken på inflammationen i halsen och lungorna. Men tji.... 200 spän kostar det och få en audiens och malajen i fråga bara "klappade matte på huvudet" och förklarade hur en sådan förkylning/inlfuensa fungerar. Stolpskottet!!! Matte vet mycket väl hur skiten (influensa) fungerar och kruxet var att hon lixom äntligen skulle få lite hjälp...

Just nu har det varit 3 helt UNDERBARA veckor, precis den årstiden och temperaturen som matte har sett fram till hela året. Och så går hon runt och hostar lungorna av sig. Alltså - jag undrar verkligen om dessa tvåbenta veterinärer får sin legitimation i fling paketet 😠

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS