Gnäggbloggen 2019

Som ni säkert vet var det en möjighet till att matte skulle opereras någon gång i höst/vinter och då satttes huse i hårdträning till att sköta oss hästar. Ärligt gnäggat har det gått så där, husse är en helt underbar person men han är rätt så disträ och matte litar inte på honom till 100.

Stallet och det hela är OTROLIGT lättskött, vi hästar är dom mest väluppfostrade varelser på denna moder Jord - men detta till trots så klarar husse ofta att klanta till det. På en skala 1-10 hamnar hans insats någonstans på 6-7 🤒

Nåväl. Eftersom matte fortfarande är rejält nedgången av influensan (som inte vill ge med sig) så brukar husse komma ut med morgonfodret och lägga ut hösilagehögar i hagen.

Lukka och jag bor i vinterisolerade uteboxar och matte är MYCKET noga med att boxdörrarna är stängda när vi står inne. Och hon har verkligen drillat husse i att alltid, alltid - alltid kolla boxlåsen.

När matte kom ut för att släppa ut oss, fick hon sitt livs chock kan man gnägga. Min dörr var nämligen ÖPPEN!!! 😮😲😠 Husse hade då utfodrat, mockat åt sidan - och gått utan att stänga efter sig. 

Tänk om jag hade gått ut - då hade Lukka bokstavligen rivit ner hela stallet och med Stora Grusvägen rakt utanför gårdsplanen skulle det vara stora chanser att en av oss blev skadade.

Matte var måttligt road för att gnägga milt och husse står inte så högt i krithuset just nu 🤨


Ja, äntligen - idag har matte äntligen kravlat sig ur sarkofagen och för att ta det säkra för det osärkra blev det linlöpning på schemat. Och väl var väl det - för jag vara RYYYYYYSSSSLIGGG pigg! Rejält pigg alltså. Det var drag under hovarna och trompettjut i näsborrarna - och jag tror det tog minst 10 minuter innan jag plockade fram traven 😀.

Matte var naturligtvis överlycklig och jag kan också mycket väl förstå hennes abstinenser, vi har ju inte varit ute och ridit på minst 7 veckor!

Ja, hur skall jag nu gnägga....😠🤒 Matte håller nu på 3:e vecka med sin förkylning och hosta, hon hostar så det står härliga till. Och hon muttrar något om att hon gärna skulle nacka dom idioter som sprider influensan och som inte kan hålla r....n hemma när dom är sjuka 😠

Idag var hon en sväng nere i stan på Vårdcentralen i lönlig håp om att få utskriven någon medicin som tar knäcken på inflammationen i halsen och lungorna. Men tji.... 200 spän kostar det och få en audiens och malajen i fråga bara "klappade matte på huvudet" och förklarade hur en sådan förkylning/inlfuensa fungerar. Stolpskottet!!! Matte vet mycket väl hur skiten (influensa) fungerar och kruxet var att hon lixom äntligen skulle få lite hjälp...

Just nu har det varit 3 helt UNDERBARA veckor, precis den årstiden och temperaturen som matte har sett fram till hela året. Och så går hon runt och hostar lungorna av sig. Alltså - jag undrar verkligen om dessa tvåbenta veterinärer får sin legitimation i fling paketet 😠

Ja, alltid är det något brukar matte säga och jag gnäggar med. Förra månaden fick jag veterinärvård och nu behöver nog matte en. För hon har åkt på en rejält förkylning - idag hade hon nog inte kunnat sjunga i Operan om hon så fick ett ridhus till 🤪

Och så fint som det är ute i skogarna nu - det här passade rejält dåligt tycker jag och matte håller med.

Undrar hur vintern i år blir för både Lukka och jag fäller. Vanligtvis är vi inte alls synkade men just nu storfäller vi i ansikte och i hela huvudet. Jag brukar fälla först vid Jultider så det blir spännande värre om vintern blir mild eller kall.

Egentligen skulle matte och jag rida ut och det såg jag också fram till, men så började det regna och då blev det ändrade planer. Löshoppning är ju alltid jätteroligt och matte satte upp lite olika kombinationer för att göra träningspasset extra spännande.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS