Gnäggbloggen 2019

Idag stack vi ut på den första långrundan på länge. Eftersom förra sommaren och hösten var skit så har vi inte kunnat komma ut på Brattstig-runda på nästan 7-8 månader GalenMen idag var det premiär-tur. Jag tyckte mig lukta några vildsvin, och ganska riktigt - det var bökat upp på vändplatsen.

Så om inte något helt katastrofalt inträffar har vi iaf. en fin runda att rida framöver. För till toppen av Stora Grusvägen tror jag inte matte vågar att rida för dessa timmerbilar är Einsteins mardröm = totalt oberäkneliga.

Idag är det alltså söndag - och matte trodde inte sina ögon när en fullastad timmerbil med dito fullastad släp svischade förbi vid 10-snåret på förmiddagen!

Sen träffade vi en underbart vacker Alaskan Malamute vovve, dessa hundar är bara urläckra Cool

Det firades naturligtvis med en alldeles underbar ridtur.

Det är milt, skönt och helt fantastiskt! Dock gäller det att njuta av det fina vädret så mycket vi kan för efter helgen blir det regn och tråkigheter.


Och aproppos tråkigheter - idag satt matte och käkade lunch och tittade på TV. Och genom fönstret ser hon IGEN en skogsmaskin som sakta kravlar sig uppför Stora Grusvägen Galen. Behöver jag gnägga något om att hon nästan fick dåndimpen? Det vill säga att det igen kommer att bli timmerbil-plågan hela sommaren och hösten Arg. Om matte fick tre önskningar så ville det väl vara att alla skogsmaskiner och timmerbilar fick en fribiljett till Blåkulla!

Miraklernas tid är inte förbi - matte har precis skaffat en iPhone Galen Matte menar fortfarande på att dessa manicker är något som Uppfinnar Jocke har snickrat ihop (typ mixmaster med dammsugare). Men i och med att 95% av befolkningen tillbringar sin tid med näsan i mobilen + att alla paket aviseringar numera skickas till 85% till mobiler - ja, ni fattar.

Så matte har nu i 2 dagar tillbringat några timmar med "näsan i mobilen" och upptäckt att den verkligen är så enkel och lätt att använda som reklamen säger Gilla.

Vädret är bara gudomligt nu för tiden och matte har lovat att vi skall ut och cruisa idag Cool

Idag fick matte lockat ut husse mitt på dagen för att dokumentera min fina vårpäls och mitt fina hull. Som vanligt brukar jag bli 2-färgat igen om en månad eller två. Nämligen.

12-13 grader varmt är sannerligen inte illa pinkat - förra året var rent ut gnäggata skit då vi inte kunde komma ut i skogen på hela sommaren och hösten. Förhoppningsvis tar vi igen det detta året, så far ser det lovande ut iaf.

Ja alltså: idag red vi ut i skogen på nästan 8 månader. Det är ju inte klokt hu dessa timmerbilar förpestar livet. Men nu har våren kommit, det är minst 7-8 grader varmt, snön oc isen har försvunnit på ett kick, fåglarna sjunger som galna och Lukka storfäller.

Jag trodde nästan inte mina hovar när matte började sätta på hovbootsen Ler stort. Vi tog bara den lilla rundan idag eftersom det var första dagen. Och matte höll på att svimma när vi kom fram till vändplatsen - för där ligger det enorma traver med både lövträdtimmer och grantimmer! Därför såg vi tomma timmerbilar svischa förbi - dom måste helt upp på toppen av backen för att vända och sen köra ner och lasta Osäker. Matte kunde inte fatta vad tomma timmerbilar skulle här att göra eftersom allt timmer är borta från toppen av backarna. Nu fick vi förklaringen.

Vi har fått en ny granne sen i senhöstas och hon brukar rida ett stort, 1.80 cm högt halvblod och ha en shettis som handhäst. Hoppas verkligen inte att dom träffar på en timmerbil, då blir dom "platta" Galen

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS