Gnäggbloggen 2019

Idag var hovisen här och fixade fin-fina hovar till båda oss prinsessor. Hovarna är JÄTTEFINA, lagom hårda, fasta och har perfekt form. Mina nya hovboots kom också med posten, ett par snygga Cavallo Trek Slim. Så nu är jag åter klart till att cruisa i geografin Cool

Efter en vecka ofrivillig "semester" så har matte äntligen fått hem sitt reparerade korsett och livet har återgått till det normala. Detta firades naturligtvis med en härlig ridtur. 

Konstigt nog har vi inga bromsar i år och det är inget matte eller jag är så väldigt ledsna för; dessa sommar marodörer hör hemma på ett väldigt hett ställe där solen aldrig skinner! 

Alltså - dessa hemska flugor som matte med all rätt kallar för sommar marodörer! Dom är bara VIDRIGA Galen

Ute i hagen har vi flugmask och flugtäcke men när vi rider ut så tyckre inte matte att det skulle kännas säkert om jag hade flugmask på mig. Hon tvättar mitt ansikt med flugmedel och det räcker lixom ca 1 timme. 

Annars var det svalt och fint ute, ca 19-20 grader så matte menade på att vi skulle njuta av kvällen för i morgon blir det igen 30 grader +. Förra året varade värmeböljan i nästa 3 månader så egentligen har vi det jättebra just nu, värmen svänger lixom upp och ner.

Dom första svampar har dykt upp i skogen, konstigt egentligen för det är väldigt torrt. Men alla har fått in både hö och hösilage så det blir gott om foder i år.

Nu åkte pälsen av den röda faran. Jisses så mycket det var! Det konstigaste dock är att Lukka storfäller fortfarande. Men så varmt som det är nu så hade hon nog haft det rätt så besvärligt om hon svettades i hagen. För då vill hon dra på sig en massa flugor.

Igår var det verkligen varmt - 32 grader i skuggan Galen och flera ställen runtom i landet slogs det ena värmerekort efter det andra. 

Idag är det faktiskt riktigt trevligt, svalt och skönt så matte lovade att vi skall ut och tölta en sväng till kvällen.

Det aviseras en rejäl värmebölja och då tog matte det säkra framför det osäkra och pälsen åkte av. Underbart skönt om jag får gnägga Ler stort 

I morgon är det Lukkas tur. Matte blir inte klok på hennes päls - hästen fäller alltid jättetidigt och sen sätter hon päls mitt på sommaren. Nu storfäller hon men eftersom pälsen är på tok för lång och tjock + att det blir rejält varmt så är klippmaskinen guld värd Ler

Det har inte varit så värst mycket ridning dom senaste veckorna, matte är inte speciellt glad för att rida uppför vägen så länge det fortfarande finns timmerhögar uppe på åsen. Så om vi har ridit ut så blev det den Korta rundan och för att gnägga ärligt - den är på tok för kort. Dock bättre något än inget.

Senaste kommentarer

25.06 | 11:26

Hej igen.
Skrev min email adress i rutan bredvid mitt namn.
Så jag fick ditt svar till min mail.
Annars så är adressen
carina_ven@hotmail.com
Tack så mycket

...
25.06 | 11:10

Svårt att svara dig om du inte skriver din e-mail adress. Hoppas du ser svaret här iaf. Gå in här, det är Soft Saddles webshop:

http://www.softsaddles.se/435795882/product/2935303/soft-saddles-twistbolster?catid=1045521

...
25.06 | 09:59

Hej.
Hamnade på den här sidan via Google.
Googlade på twistbolster.
Såg att du gjort en egen, men jag hittar inte det inlägget ?
Mvh Carina

...
10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS