Gnäggbloggen 2019

Medan mellansverige och det nordliga Sverige plågas av rejäl kyla har vi det otroligt skönt och fint här sydpå, matte är överlycklig för att vi inte har en massa snö. Visst - det är grannen som skottar men likaväl. Det brukar bli halt och äckligt och riktigt tråkigt när eländet håller på att smälta.

Dagarna har blivit 1 timme längre och nu har även Lukka börjat fälla sina långa hårstrån. Just nu ser hon ut som en ullhårig mammut men pälset skyddar henne från både blåst & kyla.

En glädjande nyhet - jag har fått en ny cyberkompis, ett ljuvligt och docksött sto. Ni minns möjligen att mattes bästa kompis tragiskt miste sitt älskade Aldis. Nu har kompisen fått tag i - som matte uttryckte här om dagen - en fuxkopia av mig. Alltså: näst efter mig såklart Cool. Och det roliga i kråksången är att det faktiskt är matte som hittade den här guldklimpen.

Var har tiden tagit vägen..... Idag fyller det lilla smällsöta Pyret hela 7 år. Matte bläddrade igenom valpbilderna där lilla sötsaken inte var större än en knkyttnäve och åt av kattskålen då hans vanliga matskål kunde gärna användas som bädd KärlekKärlek

Vovven är en tvättäkta internethund: hittat på Blocket och levererad med taxi Cool. Det var nämligen så här - efter att mattes älskade Corgi Andy fick somna in i en ålder av 14 år sa matte att hon inte skulle ha en ny hund då sorgen var bara helt enorm. Men efter några veckor blev det förskräckligt tomt i huset. Matte snubblade av en händelse över en annons på Blocket om några förskräckligt söta små JRT valpar.

Men detta var mitt i vintern (mars) och skitkallt. Husse hade precis haft en stroke och matte var inte så värst pigg på att köra bil ensam på hala vintervägar. Men då erbjöd uppfödarens son sig att komma upp med knyttet - något matte är honom evigt tacksam för HjärtaHjärtaHjärta

Idag fick matte lockat ut husse för att föreviga min fina vårkostym (svårt att var på två ställen samtidigt). För den är så fin den där vårkostymen - kort, blank och lagom tät. Matte är överlycklig för att jag har tappat "getbock-skägget" och dom långa hårstrån på benen (hon påstod att jag såg ut som en brunbjörn i finkostym) Cool.

Nyttårskvällen överlevdes riktigt bra, det var inte så mycket smällande och raketer; vår granne har ju sin svärdotters hästar inackorderade och då var det som vanligt lugnt på den fronten. Något annat var det förr i tiden (innan min tid), då satte gubben upp ett rejält batteri på 4-kanten och mattes tidigare hästar klättrade bokstavligen på väggarna Arg. Speciellt arabstoet var riktigt, riktigt svår.

Igår blåste det pelikan, här var det bara rejäl blåst, vi ligger lixom rätt så bra till i en såkallad bakevje, men högre upp i landet var det full storm - nästan orkan. Tiotusentals abonnenter är strömlösa och det ligger omkullvräkta träd i en salig kaos. 

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS