Annonser är då roliga!!!

Einstein hade fullständigt rätt!

Folk idag är verkligen riktigt slarviga och skriver ofta som en kråka då dom förlitar sig på autokorrect på sina möjängen. Detta i sin tur skapar några riktiga skrattsalvor i "publiken" Ler stort

 

Mycket nöje!

Ett helt hysteriskt inlägg på Facebook om en travare som ska avlivas nu efter avslutad travkarriär, eftersom alla elaka "ridfölk" vill rida på ridhästar, inte travare  så det är alla andras fel att hon nu "måste" avliva sin häst istället för att ta hand om den själv om den nu är så himla fin...

Idioter finns det 13 på dussinet verkar det som Galen

Annons på Bukefalos 5.12.2018

Dessa Google översättningar kan verkligen locka fram en rejäl skrattsalva:

"Han har solida grundsidor och utvecklar blyförändringar. Han njuter grundligt på åka ridning ensam eller med företag. Han är kuddbuggen på ladan och är bara ett nöje att ha runt. Han kommer att vara en glädje att visa i dressyr, händelse, och har visserligen kompetens och kvalitet att vara konkurrenskraftig i jägare / hoppare.

Han har ingen hälsa vår sundhet problem och går barfota. Han skulle vara lämplig för en äldre junior eller vuxen amatöråkare och skulle göra det bra i en träningsbostadsmiljö för en mindre erfaren ryttare eller skulle ha det bra med en erfaren ryttare med tillfällig lektion eller klinikarbete. Han är vår affischkille och är bara till salu eftersom det är dags att utveckla vår nästa generation och att fördjupa vår kvalitetsavelspool med nytt lager senare i år.

Om du alltid har velat ha en mycket fin fjord som inte bara är utbildad men det kan vara konkurrenskraftigt så vet du hur sällsynt en möjlighet som denna är."

Citat från en köpesannons:

"Den ska kunna hoppa en meter och högre Samt gärna hoppa lite om hästen i fråga tycker det är kul", "Vi rider för vår instruktör hopp tränare som är C tränare regelbunden. Vi rider varje vecka. Regelbunden träning för vår ordinarie hoppning."

Tror någon skulle behöva korrekturläsa sin annons för inget är särskilt logiskt Cool.

-------------------------------------------

Ytterligare gratisarbetare sökes

Gillar du att borsta pyssla och fläta? Ansvarsfulla, pålitliga hästskötare sökes.

Alla under 18 år ska målsman vara med vid första träffen och vara införstådd i att det är denne som är ytterst ansvarig över sitt barn när den är hos oss, för yngre barn skall vuxen alltid vara med på gården runt hästarna äldre barn enligt ö.k med målsman.

Skjuts/bilburen då bussarna går mycket sällan, vi finns i xxx

Exempel på sysslor; Hästhantering så som, leda/promenera häst, rykta, fläta, tvätta, mocka, fodra, göra rent utrustning, hinkar och redskap hjälpa till att hålla snyggt (kratta soppa m.m)
Annat kan förekomma med inbjudan ifrån oss som äger gården men skall ej tas för givet att de sker etc motionsridning/motionskörning/NH tillsammans med oss. Hästarna står på lösdrift.

För mer info till seriösa personer som kan komma MINST 2-3 gånger i veckan pma mig oseriösa eller de som EJ kan 2-3 gånger i veckan behöver ej göra sig besvär.

----------------------------------------
Annons där säljaren "Säljer enbart om jag får rätt information och känsla om den person som är intresserad att köpa ***** och skulle det finnas ett hem för honom i närheten kunde jag tänker mig att vara medryttare."

Smidigt, att kunna sälja hästen men ändå rida den Cool
----------------------------------------

Vacker 8-årig frisisk mare! Faror och rida. Av privata skäl måste vi ge vår helt snygging hästar! De vaccineras regelbundet och dewormed, de har fått bra utbildning bakom dig och glad varje gång du cyklade är!

Schysst att ge hästar till sin snygging! Och vad trevligt med hästar som blir glada varje gång man cyklar, jag skulle behöva lite pepp med det eftersom jag ogillar att cykla.
---------------------------------------

SÖKER FODERVÄRDSHÄST!
Hej jag söker efter en snäll häst till min kompis som heter X, hon är 29 år gammal och väger mellan 70-85 kg.
jag ser att hästen ska vara trafiksäker och minst 160cm eller högre.
Ser fram emot alla önskemål jag kan få.

Har hästvana.

"Har hästvana." Det känns ju betryggande iaf Cool
-------------------------------

Såg följande under en annons på facebook för vad som ser ut att vara en snäll "basic" (stor)häst. Inget speciellt, men beskrevs som okomplicerad i all hantering, gått på ridskola och anpassar sig efter ryttare.

Spekulant: "Åh hen skulle vara perfekt till mig och min dotter"
Säljare: "Du och din dotter är varmt välkomna att hälsa på oss!"
Spekulant: "Prisbild?"
Säljare: "Prisidé 40 000"
Spekulant: "20 000 över vår budget tyvärr"

Är det bara jag som tänker att det är rätt orimligt att tro att man kan hitta sig en perfekt "mor-dotter-häst" för 20 papp? Jag menar det inte nedlåtande, men 20 000 i hästvärlden är ju ingenting?
-------------------------------------

Köpe men där skulle ha den föll inte måttet där jag räknade ut samt skulle sy om den såg martial skulle ha den säljer den så ligger kvar i plasten med av.
Den är..
*ALDRIG ANVÄND

Fok borde då se över sina annonser innan dom lägger upp dom Arg

Älskar syftningsfel.....

"Söker mörkblå benlindor till en fjording under 150 kr"
-----------------------------------------

Det här var en skojig och obegriplig annons :

"Söker till western sadel! Den som man spenner sadel gjorden med! Vi har en western sadel men kan inte använda den pga vi bara har en sån sadelgjords spennare! Så jag söker en denna är nästan 90 cm och svart och har du en Eller om du vill sälja 2 så köper jag den som är likast denna men om du har en brun som är 110 cm skriv ändå för jag behöver en även om den kanske är lite lång och fel färg!"😁

Jag tror att det är en, öhh, ett.... Gissar du rätt, så vinner du en målarlåda!
-------------------------------
"Toki säljs som sällskapshäst pga hälta som kommer och går"

Seriöst, vad är det med alla dessa människor som verkar tycka att en sällskapshäst kan gå med hälta bara för att den inte ska ridas?!

(För att förtydliga: hästar som borde utredas ordentligt av veterinär men som istället ställs av mer eller mindre och åker upp på annons "till sällskap eller avel".)
------------------------------------------------
Såg en annons där hästen säljs till trickträning/frihetsdressyr. Den är riden men har spänningar i kroppen och bör därför bara jobbas från marken. Den är också ömfotad och behöver vara skodd runt om trots att den inte rids. Den är 14 år och till priset av 50 000:-

Ägaren vill helst att den säljs till någon i närheten hon har också skrivit hur hästen ska tränas. Finns det verkligen någon som vill köpa en häst med dessa villkor?
-----------------------------------------------
Alltså, när folk inte får sina äldre, defekta hästar sålda och det ska delas på facebook som om det vore en stor tragedi.

Har du en 19 årig travare med patellaupphakning och "stofasoner" som dessutom både är svårfångad och svårlastad så är avlivning kanske ett vettigt alternativ om du själv inte kan ha kvar den......

Någon söker efter ett "föralltid hem" till en islandshäst som haft fång (men det är lugnt, man får med en betesreducerare på köpet ) "inte separerade gångarter då jag inte vill att h*n ska gå gångarts tävlingar".

Ja, en hel annons full av guldkorn helt enkelt. Bilderna föreställer en rätt fet häst som ser lite lätt svankryggig ut (men det kan ju vara en dålig fotovinkel också) 50 000:- är ju som hittat Ler stortLer stortLer stort.

Vilken deal.

"Tyvärr har han inte gått igenom besiktning, därför slumpas han bort till någon som vill lägga tid på behandling."

Bara 28000 kr för denna fantastiska möjlighet att få åka till hästklinik och lägga ännu fler kronor på behandlingar.

Häst säljes:

Det finns en tolkning av ordet vuxen som jag är mycket förtjust i. Senast som jag tänkte på uttrycket var när jag hörde om en mamma vars son just blivit färdig lärare. Det fanns en oro hos mamman för hur den unge sonen skulle klara en stojig klass. – Ingen fara, mamma, sa sonen: ”Jag beter mig vuxet.”

Den är en sådan person – en ”vuxen” och nyfiken ryttare som jag söker till min Prinsessa.

Vad då vuxen? Jo, någon som är god, klok, som vill väl, som inte har för bråttom, som är lyhörd och samarbetsvillig, ödmjuk och bestämd, målinriktad och tänker långsiktigt….

När jag tänker efter så låter det som en sammanfattning av alla de egenskaper som finns i vårt prefrontala cortex, där uppe i hjärna. Det området som fungerar lysande när vi är lugna och har lagom bråttom, och som hjälper oss att vara kreativa. Men som kan slå helt slint när vi är stressade. (Säger du ibland: ”Nu är det så körigt att jag inte kan tänka klart…”?, då har prefrontala cortex lagt av och det är reptilhjärnan som härjar).

Åter till Prinsessa. Och kära storhästryttare; fortsätt läsa nu!

Prinsessa är en islandshäst, en rätt stor islandshäst. 143 cm i mankhöjd. Och det är bra när man önskar henne en storhästryttare.

Eftersom jag är en person som gärna ”drömmer” så vill jag tro att den person jag nu beskriver också finns i verkligheten. Men var är hon?

Jag tror att Prinsessas kommande ägare är en kvinna i 40-60-årsåldern. Hon/du har ridit länge och tycker både om att träna dressyr på banan och att rida långa träningsrundor utomhus.

Förmodligen har hon/du sedan länge en eller två egna hästar, kanske hästar som börjar bli lite till åren. Hon/Du funderar hit och dit på att skaffa ytterligare en häst, en yngre att själv växa en bit till tillsammans med. En gång till. En häst som bjuder nya erfarenheter, upplevelser och utmaningar. Troligen tänker hon/du inte alls islandshäst, utan halvblod eller något annat.

Det är där jag skulle vilja säga STOPP!

Kanske skulle Prinsessa, ”trots” att hon är islandshäst vara den rätta hästen. Det där ”trots” är jag dessutom rätt säker på att hon/du snabbt kommer att lämna. Ett möte och det kan säga klick. Duktiga och utvecklingsbara islandshästar är häftigt och väldigt långt ifrån ”lovikavantar på led”, ifall du nu skulle ha den tanken ;-).

När jag senast bad M. (Prinsessas tränare) att säga något som är speciellt med Prinsessa så sa hon ungefär så här: ”Det är en glad häst som är väldigt positiv till att jobba. Man vill inte sluta jobba henne, även om det kan vara svårt först. Och hon vill också fortsätta, hon tycker att det är roligt att jobba”.

Prinsessas ryttare får storhästkänsla i både galoppen och traven, där hon bär sig på små volter. Lätt i handen. Tölten fungerar bra, men behöver vidareutbildas. Hon kan de enklare skolorna. Medelvilja. Trafiksäker.

Prinsessa är snäll att rida ut på både ensam och i grupp. Hon behöver en lugn och bestämd ryttare, då hon i början utav träningen kunde ifrågasätta att gå bort ifrån stallet. Det är helt borta nu, men det kan vara bra att veta. Och därför tror vi inte heller att Prinsessa är en mamma-dotter-häst ( dvs en häst som fungerar både för islandshästintresserad mamma som ridit några år på ridskola och hennes 12-13-åriga dotter).

Prinsessa är enkel att hantera, både på box och lösdrift. Kommer fram till en i hagen då hon ska hämtas. Hon passar utan tvekan både till den som vill ha en trevlig ridhäst att träna och också för den som vill tävla. Hon har också en stam som gör henne lämplig i avel. "

----------------------------------------------------
"Jag finner inga ord. I motsatts till annonsören. Köp en häst, få en fd ägare på köpet"?

"söker brösta till shettis med bakdel" 

Ler stortLer stortLer stort

 

När folk skriver rubriker som "fantastisk unghäst med oändlig potential" och liknande och det visar sig vara en egenuppfödd korsning (mellan varmblodstravare och grannens halvblodsunghingst) som redan hunnit bli typ sju år som knappt kan galoppskänkeln än mindre varit ute på tävlingar.

Varken potentiell eller fantastisk i mina ögon.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS