Om mig

Hej på er alla!

Efter mycket gnäggande och tjatande så gav matte äntligen med sig och fixade en hemsida till mig också.  Fattas egentligen bara annat!   

Jag förtjänar en egen hemsida - JAG VILL ALLTSÅ HA MIN ALLDELES EGEN HEMSIDA där jag kan lägga upp mitt fotoalbum, berätta om mina och Lukkas upplevelser via Gnäggbloggen, samla på mig en massa skoj och roligasaker på sidan Utanför staketet och ja - ganska enkelt vara en äkta cyberhäst!  

Men OK - nu får jag väl presentera mig.  Jag är alltså ett 22-årigt islandshäststo (f. 1.6.97) på Stutteri Legind i Danmark.  Jag började tölta på svensk mark den 21. augusti 05.  Min pappa är en riktigt flott hingst som heter Hjalti fra Hala och mamma heter Glaeda fra Tunguhálsi II - hela min stamtavla kan ni se på sidan Min härstamning .

Min matte har ni säkert hört gnäggas om (det är hon som gör så vackra målningar).  Hon har tidigare bara haft vanliga 3 -gångare men i en olycka för snart 20 år sen gjorde hon riktigt illa sitt högerknä.  Men att sluta rida är totalt otänkbart - och det var då hon tog upp idén med Islandshäst; något hon alltid har haft lust att göra men det blev liksom aldrig av - förrän nu.

Så då är det min uppgift att visa henne at vi islandshästar är några helt speciellt supertrevliga hästar, att vår tölt är gudarnas gåva till människorna - och at vi ganska enkelt rakt ut gnäggat är jordens salt!



Världen är dynamisk - och det gäller min hemsida också, den utvecklas hela tiden.

Allt eftersom jag har töltat runt på nätet har jag sett att det bloggas friskt hit och dit. Och då menade jag på att jag också skulle skriva en blogg om våran gören & laden. Gnäggat så gjort.

I menyraden till vänster hittar ni alltså min blogg som handlar om mitt liv med med matte och Lukka och hennes extramatte och våra äventyr tillsammans .




En välutbildad Islandshäst är inte bara en duktig gångartshäst med välseparerade gångarter. Med en välutbildad häst menas också en häst som håller sig á jour med det mesta som händer på utsidan av staketet 😀🤩😋.

Därför har jag nu lagt till en ny undersida som heter - ja, just det: Utanför staketet. Här har jag samlat roliga men och också en del alvarliga saker - både om oss hästar, andra djur och korkade 2-beningar.

Mycket nöje! 😀

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS