Utanför staketet 19

Crazy 2-beningar....

All In ( Allan) har en gedigen skadehistorik men folk är ändå redo att betala mångmiljonbelopp (100-200 miljoner) för honom.

Han har varit halt, buköppnad för återkommande kolikanfall, han har haft korsförlamning och är krubbitare. Han är en fantastisk häst, jag säger inget om det.

Men ska man sälja en islandshäst för 50’ får den aldrig varit sjuk, skadad, halt eller ha eksem 😅🙈🤪😜 Just saying

Konst?!???

Lukka och jag har alltid påstått att många 2-beningar är spika galna. Här är ännu ett bevis:

En banan som tejpats fast mot en vägg med hjälp av silvertejp såldes i veckan för 120 000 dollar, motsvarande cirka 1,1 miljoner kronor, vid konstmässan Art Basel i Miami, skriver The Guardian. Konstverket som går under namnet "Comedian" har skapats av den italienske konstnären Maurizio Cattelan.

Exakt vad Cattelan vill säga med verket vet nog bara konstnären själv. Enligt The Guardian för verket tankarna till ett skämt i tv-serien Arrested Development, om att rika personer inte vet vad en banan kostar. Cattelan har själv sagt att han köpte bananen för omkring 3 kronor, uppger tidningen.

Enligt Galerie Perrotin, som ställde ut konstverket under mässan, symboliserar bananen global handel samtidigt som den är en klassiskt komisk symbol. Cattelan ligger bakom ett flertal uppmärksammade konstverk. Bland annat en toalett i 18 karats guld, som tidigare i år stals från Blenheim Palace i brittiska Oxfordshire, där den installerats som en del av en utställning.

Inför en konstutställning på Färgfabriken i Stockholm 2001 skapade Cattelan den kontroversielle vaxskulpturen "Han", som föreställde en knäböjande Adolf Hitler. Verket såldes 2016 för motsvarande 139 miljoner kronor vid en auktion i New York.

Vad kostar en skjutning?

75 miljoner kronor, det är den totala prislappen som samhället får betala efter en skjutning i Stockholms län. Siffrorna kommer från ett internationellt forskningsprojekt som räknar på gängkriminalitetens kostnader. Paradoxalt nog är det dödliga våldet inte det dyraste.

Siffrorna kommer från nationalekonomen Ingvar Nilsson vid Institutet för socialekologisk ekonomi som arbetat på uppdrag av allt ifrån regeringen till EU-kommissionen. Han har bland annat räknat på utanförskapets ekonomiska och sociala samhällskostnader och prislappen för våldet det medför.

I scenariot för en skjutnings kostnad antas det att ett brottsoffer skadas lätt och ett annat får svåra livslånga skador.

Något som högst troligt leder till ekonomiska hjälpinsatser från både försäkringskassa och socialbidrag. Vidare räknas på hjälpinsatser för anhöriga och eventuella vittnen.

Därefter räknas kostnaderna även in för den efterföljande polisutredningen och rättsväsendets gång där en person blir dömd till ett långt fängelsestraff.

Paradoxen med våldet: slutnotan hamnar på cirka 75 miljoner kronor.

– Det paradoxala är att det inte är det dödliga våldet som är det riktigt dyra. Det är våldet som leder till långvariga effekter som är riktigt dyrt, säger nationalekonomen Ingvar Nilsson.

Andra exempel i hans studier är kostnaden för ett helt grovt kriminellt organiserat gäng och en av deras medlemmar.

Men även enskilda brott som ett värdetransportrån eller ett mindre personrån.

Afghanernas advokater fakturerar årslöner bara i tingsrätten.

Advokaterna har rätt till ersättning per timme med 1.380 kronor plus moms och det är lika för alla advokater. De kända advokaterna får inte mer. Det är eller inte helt enkelt att salta räkningarna eftersom domstolarna vet ungefär hur lång tid de flesta mål tar.

Sajjad Ahmad blev frikänd, hans försvarare Sara Törnqvist får ersättning av staten med 115.788 kr inkl. moms.

Shabir Ahmad, medborgare i Afghanistan, dömdes till Fängelse 5 år 2 månader, hans försvarare Erik Vinger Alverlind får ersättning av staten med 316.539 kr inkl. moms.

Saeid Asadi, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse 5 år 5 månader. Hans försvarare Malin Dromberg får ersättning av staten med 363.831 kr inkl. moms.

Alireza Ghanbari, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse i 4 år. Advokaten Henrik Bodén får ersättning av staten med 556.599 kr inkl. moms.

Yasin Hasani, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse i 2 år. Advokaten får Emma Cutting får ersättning av staten med 419.095 kr inkl. moms.

Omid Mirkhani, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse i 5 år och 5 månader. Advokaten Anders Endsjö får ersättning av staten med 370.008 kr och den tidigare Jan-Erik Claesson får ersättning av staten med 278.778 kr. Båda inkl. moms.

Morteza Mohammadi, medborgare i Afghanistan, frikänd. Advokaten Roger Häggquist får ersättning av staten med rätt räknade 173.388 kr inkl. moms.

Kassem Mousbah Younes, medborgare i Libanon, frikänd. Advokaten Henrik Stolare får ersättning av staten med 630.435 kr inkl. moms.

Målsägarbiträdena som hjälp den kidnappade med flera får sammanlagt 657.000 kronor inkl. moms.

Advokatkostnaderna uppgår till c:a 3,6 miljoner för dessa menaiter och inte en enda av dem dömdes till utvisning. Till detta kommer polisens utredning, domare, biträden, vakter, tolkar, fängelsekostnader, med mera så jag skulle gissa att de små liven är uppe i 30 miljoner för närvarande och det lär blir mer, några kommer säkert att överklaga till hovrätten och när de avtjänat fängelsestraffet så…

 

Nu kan Frankrike förbjuda Black Friday: ”Konsumtionshysteri”

Det är den tidigare miljöministern Delphine Batho som föreslår att Black Friday-reklam ska klassas som "aggressiv kommersiell verksamhet", och därmed hamna under existerande lagstiftning som kan ge upp till två års fängelse och 300 000 euro i böter.

Tankegångarna får stöd av Élisabeth Borne, som är den franska regeringens ansvariga för ekologisk omställning.
 
– Vi kan inte både sänka växthusgasutsläppen och mana till konsumtionshysteri. Vi behöver konsumera på bättre sätt, säger hon enligt Le Parisien.
 
Förslaget ska tas upp i Frankrikes parlament under december.

Bluffade statsministern bara eller har forskningsläget ändrats sen söndags?

Stefan Löfvens framträdande i SVT´s Agenda har dömts ut som katastrofalt och nu kommer svidande kritik även från en av landets mest framgångsrika S-kommunalråd.

- Många av oss vet vilka som framför allt är inblandade i gängvåldet och skjutningarna och då måsta man våga säga det, säger Göra Dahlström.
 
Goda nyheter! Efter en strålande insats på söndags åker Stefan Löfven runt på en ”turné genom landet” och överträffar sig själv med knasiga uttalanden, kanske i ett heroisk försök att stoppa gängkriget genom att få de kriminella att skratta ihjäl sig.

Expressen: ”Löfven om skjutningarna: ”Vi politiker har inget säkert svar”

Aftonbladet: ”Löfven: Sverige har inte förberett sig för det här våldet”
I DN avfärdas samband mellan gängbrott och kulturella faktorer som klasstruktur eller tystadnsnorm med strawman att det ju inte beror på hudfärg: ”Så här: Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg”.

I Expressen har Löfven tvärt ändrat sig om orsakssambandet: ”Varför har just Sverige så höga tal av skjutningar på gatorna? –Eftersom varken forskare eller poliser har något säkert svar på det har inte vi politiker det heller”.

Jaså? I söndags svarade han på en direkt fråga om Sverige skulle haft samma situation utan flyktinginvandringen: ”Svar ja, det är min bestämda uppfattning”.

Två dagar sen var statsministerns ”bestämda uppfattning” att invandring inte har något med skjutningar att göra, men nu vet plötsligen inte forskarna. Varför gick han då ut på TV och avfärdade invandring som förklaring ? Bluffade statsministern bara eller har forskningsläget ändrats sen söndags?

Vilken exakt är sen dessa forskare han pratar om hela tiden? Tidigare har Löfven hänvisat till experter som inte ens hade examen, än mindre var forskare. Vilka gick han till denna gång? Har statsministern tillkallad en konferens med låtsashistoriker Henrik Arnstad, fejkforskare Sandro Scocco, pizzaexpert Henric Schyffert, Bozo the Clown och Ove från Solsidan?

Jag tror nämligen inte det finns någon officiell utredning eller forskarråd som sagt till Löfven att invandring saknar effekt på gängvåld. Jag tror tvärtom att vare sig S eller M någonsin bett internationella forskare undersöka samband mellan gängvåld & invandring, man ställer inte frågor man inte vill ha svar på.

Tino Sanandaji, på Facebook

De vänsterblivna.

Vi förstår alla varför de fått den benämningen. De vänsterblivna påstår att våra inlägg i Facebookgrupper skapar otrygghet i Sverige.

☆ De som (på grund av de växande våldet i Sverige) känner sig alltmer otrygga (på grund av det växande våldet) uttrycker det på Facebook.

☆ Då påstår de vänsterblivna att de som skriver om sin otrygghetskänsla är de som skapar otryggheten.

Vi förstår alla varför de vänsterblivna fått benämningen vänsterblivna.
--------
Ledarsidorna skriver träffsäkert (1):

"Brutalt våld har vuxit i en alarmerande omfattning. Lamslagna har vi nu bara att bevittna knivrån mot unga, våldtäkter, bombdåd, gängskjutningar och en växande islamisering ute i samhället".

Men de vänsterblivna påstår att våra inlägg i Facebookgrupper skapar otryggheten i Sverige.
----------
Vi som minns minns polismannen i Upplands-Bro som påstår att inlägg i Facebookgrupper skapar otrygghet.

I Upplands-Bro fick en kvinna, som uttryckt sin oro på Facebook, ett hotbrev innehållande en pistolkula och det symptomatiska epitetet "hora" (2)!

När vi uttrycker vår oro på Facebook hotas vi numera till livet av de som skapar otrygghet i Sverige.
-----------
Ledarsidorna skriver:

"Det fanns en tid då Facebook fylldes av bilder på blommande pelargoner, barnbarn och katter. En tid då vi fortfarande trodde att det fanns ett väl fungerande Sverige".

Om det vi skrivit på Facebook danar vårt samhälle, borde Sverige numera vara ett tryggt land fullt av katter, barnbarn och pelargoner.

Den tiden är förbi, Sverige fungerar inte väl längre.
-----------
De vänsterblivna påstår att våra inlägg i Facebookgrupper skapar otryggheten.

De vänsterblivna. Vi förstår alla varför de vänsterblivna fått benämningen de vänsterblivna.

/ Micke Carlsson

Enligt rykte (det jag startar nu) ska det startas en ny variant av talangtävlingen Idol.

Den är för politiker och heter Idiot.

Bland de segertippade finns Lööf, Löfven, hela miljöpartiet och resten av regeringen.

Löfven har en pole-position i startfältet med sina många uttalanden, senast i DN om judehat. Han blev "mer beslutsam att bekämpa samtida SVENSK antisemitism". Samtidigt sade han att antisemitismen är OSVENSKT.

Jösses, karln vet inte om han har skitit eller om han ska skita.
---------
I Upsala Nya Tidning skriver Sakine Madon, ur texten (1):

"Antisemitismen är såväl svensk som icke-svensk. I Helsingborg framträdde en imam som kallade judar för ”apornas och svinens avkomma” på en demonstration 2017. I Malmö har man på en demonstration kunnat höra ”vi ska skjuta judarna”. Just i Malmö har antisemitismen med rötter i Mellanöstern länge diskuterats".

Det svenska ökande judehatet är osvenskt, det är invandrat.
---------
Judar flyr från Malmö, Sveriges mest islamkulturella stad. För två år sedan intervjuades judinnan Shirley Efraim som flyttat till Israel från Malmö, ur artikeln (2):

"Efter upprepade gånger av dödshot och hat flyttade hon till Israel. Hur är det att leva där, med tanke på risken för terrordåd? –"Jag är inte lika rädd här som på Malmös gator".

Låt det sjunka in en stund: Malmö är mer otryggt än områden i Mellanöstern som utsätts för islams terrorattacker!
-----------
I Helsingborg blev en 60-årig judinna utsatt för ett brutalt mordförsök av en muslim, men åklagaren ville inte se den hatiska delen i brottet. Ur artikeln (3):

"Vi har inte funnit omständigheter som gör att vi kan påstå ett hatbrottsmotiv, berättade Seger. När Samhällsnytt granskar polisens förundersökningsprotokoll påträffar vi emellertid flera detaljer som visar att Ksous är besatt av judar".

Är det kanske så att en del av judehatet är svenskt och finns inom åklagarämbetet? Finns det nazistiska, kommunistiska och islamistiska åklagare i Sverige?
----------
Enligt de polisförhör som gjordes efter mordförsöket var gärningsmannen besökare i en moské i Helsingborg, ur artikeln:

"Den judehatande imamen Samir El Rifai som är aktiv i Helsingborg åtalats bara dagar innan knivterrorn efter att offentligt ha gjort grovt antisemitiska uttalanden".

Det finns fog för att ifrågasätta vad islams ledare i moskéerna förmedlar under de möten de kallar bönemöten.
-----------
I torsdags släpptes de sex islamanhängare som suttit häktade för att de anses utgöra ett hot mot rikets säkerhet på fri fot.

De anses fortfarande utgöra ett hot mot rikets säkerhet, men regeringen har beslutat att de ska få gå runt på våra gator och sprida sitt hat i sina moskéer.

Med det startfält Sverige kan ställa upp i en idiot-tävling för politiker, är regeringsledamöterna av uppenbara skäl favoriter.

/ Micke Carlsson

Svårtolkat budskap när Nordkoreas diktator rider på en vit häst.

Märkliga bilderna på Kim Jong-un förbryllar.

En pampig vit häst, ett heligt berg och en härsklysten ledare. Bilderna som nu släpps på Nordkoreas Kim Jong-un förbryllar.

– Det kommer att ske en stor operation som slår världen med beundran, säger tjänstemän i diktatorns närhet enligt nyhetsbyrån Reuters.

Vid en första anblick kan man tro att Kim Jong-un har fått inspiration från tv-serien ”Game of Thrones”. Men bilderna på diktatorn som nu kablas ut från Nordkorea anses vara mycket symboliska. Tjänstemän som följde hans ridtur är övertygade om att något stort är på gång.

Att landets ledare rider runt i vinterlandskapet på Nordkoreas heligaste berg Paektusan vittnar enligt den statliga nyhetsbyrån KCNA om att mäktiga händelser väntar enpartistaten i öst.

– Tjänstemän som följde honom är övertygade, med överväldigande känsla och glädje, att fantastiska åtgärder väntar som kommer att slå världen med häpnad igen, rapporterar KCNA.

Maktdemonstration.

Experter utanför Nordkorea är inne på samma spår. Ridningen bör ses som en maktdemonstration. Enligt Joshua Pollack, en Nordkorea-expert vid Middlebury Institute of International Studies i Kalifornien, är det här en tydlig signal från Kim Jong-un att han trotsar de sanktioner som genomförts mot Nordkorea efter att landet utvecklat kärnvapen och genomfört kärnsprängningar.

– Detta är ett uttalande, symboliskt för att trotsa. Ingenting görs tydligt här, men det börjar ställa nya förväntningar på den kommande politiken för 2020, säger Joshua Pollack till Reuters.

Kim har låtit sig fotograferas på det heliga berget tidigare, bland annat efter ett robottest 2017 och inför ett möte med Sydkorea. Oberoende journalister var inte välkomna att bevaka ridturen.

Partiledardebatt

Att se en svensk partiledardebatt är som att se en grupp grälsjuka fyllon argumentera för varför de ska släppas in på krogen. De grälsjuka har inte ens sett att krogen slagit igen för länge sedan.
----------
Söndagens partiledardebatt var inget undantag.

☆ Medan skottlossningar, våldtäkter och sprängdåd ökar,

☆ ägnar sig partiledarna som bär ansvaret för att skottlossningar, våldtäkter och sprängdåd ökar

☆ åt att INTE tala om att skottlossningar, våldtäkter och sprängdåd ökar.

Efter partiledardebatten detonerade en sprängladdning utanför Staffanstorps polisstation (1).
----------
Under käbblet drog den sluge kommunistledaren Jonas Sjöstedt det gamla vanliga rasistkortet, den inte fullt så sluge statsministern hakade glatt på, ur artikeln (2):

"Löfven backar Sjöstedt – tycker att SD är rasister: ”Läs väldigt noga på Expos hemsida”.

Expos grundare var revolutionär kommunist och medlem i det Kommunistiska arbetarförbundet. Expo är inget annat än socialisternas förklädda propagandaorgan (3).
------------
Man kan undra om stollarna vet vad de talar om.

I en tidigare debatt drog Löfven upp LAS som ett argument då Jimmie Åkesson frågade varför fyra av fem utländska våldtäktsmän slipper utvisning (4).

I söndagens debatt försökte Löfven dölja sjukvårdens förfall med att Gällivare minsann anställt två sjuksköterskor. Det är alltså i Gällivare vi ska hänga om vi blir sjuka.

Svensk socialistisk sjukvård är reducerad till Gällivarehäng.
---------
Sverige blir allt mer sjukt medan partiledarna beter sig som en grupp grälsjuka fyllon. Baksmällan kommer bli monumental.

/ Micke Carlsson

Märtha Louises pojkvän avslöjar sexdetaljerna.

Stackars norska kungen och drottningen - deras blivande svärson är en riktig svärmorsdröm (eller snarare en MARDRÖM). Det verkar som om det pyttelilla han har i vett sitter - ja, döm själva:

Förhållandet mellan norska prinsessan Märtha Louise och pojkvännen Shaman Durek har vållat häftig debatt. Nu avslöjar schamanen Durek detaljer från sitt sexliv i sin egen podd. Han hävdar att han kan styra sin orgasm – och att han kan ge kvinnor hur många orgasmer som helst, rapporterar Nettavisen.

Shaman Durek har podcasten ”Ancient wisdom today”. I ett nyligen publicerat avsnitt avhandlar han bland annat sin syn på sexualitet – och berättar detaljer från sitt eget sexliv. Han menar att han kan styra sin egen utlösning och att han kan tillfredställa sin sexpartner på bästa möjliga vis.

– Några gånger har jag haft sex tre till fyra gånger om dagen, och min flickvän frågar ”ska du komma?” och jag svarar ”nej, men jag ska ge dig så många orgasmer som du vill”, säger han i podden, enligt Nettavisen.

Kritik efter sexuttalande.

Han säger vidare att han inte behöver få orgasm och att han kan ”cirkulera tillbaka den in i kroppen”. Shaman Dureks tidigare uttalanden om sexualitet har kritiserats i grannlandet. Han har, enligt Nettavisen, hävdat att han kan ”rena” kvinnor som haft många sexpartners. Enligt Durek får kvinnor med många sexpartners ”avtryck” i sina underliv. Uttalandet har fått norska sexologer att se rött.

Shaman Durek, vars egentliga namn är Durek Verrett, ser sig själv som en andlig ledare, en spirituell guide. Han säger själv att han är en sjätte generationens schaman. Den andliga resan startade redan när han var elva år, har han själv berättat. Han håller olika slags kurser och seminarier, bland annat en webbkurs i just sexualitet.

Vän med kändiseliten.

Durek är vän med många Hollywoodstjärnor – däribland Renée Zellweger och Gwyneth Paltrow. Många kändiskvinnor har också tagit del av hans tjänster.
Den häftigaste kritiken mot Shaman Durek och prinsessan Märtha Louise har gällt att hon tidigare använt sin prinsesstitel vid marknadsföringen av deras gemensamma evenemang. Norska allmänheten ilsknade till och en professor i marknadsföring menade att användandet av prinsesstiteln kunde skada den norska kungafamiljens anseende.

Märtha Louise tog till sig av kritiken och har senare slutat använda titeln i sammanhangen.

Idag står EU-länderna inför ett ödesdigert val

Ska den gamle kommunisten Ylva Johansson få mandat att förstöra EU eller inte (1)?

Om EU:s politiker röstar för att Johansson får ansvar för EU:s invandring kommer hela EU snart vara lika berikat som Sverige.
-------------
Under utfrågningen ljög och svamlade Ylva Johansson så mycket att hon underkändes som kandidat till tjänsten som ansvarig för EU:s invandringskommission (2).

I en efterföljande intervju i SVT:s Agenda påstod hon ändå att hon fått uppdraget, och att hennes metod att genomföra det är "tvingande solidaritet", alltså att tvinga alla EU-medlemsländer att dansa efter hennes pipa (3).

Ylva Johansson tänker göra likadant som de rödgröna gjorde i Sverige då de tvingade kommuner ta emot bidragspigga analfabeter och våldsmän.
-----------
Vi har facit av den politiken:

☆ I Sverige råder polisen oss att inte klä oss för fint (vi riskerar att rånas).

☆ I Sverige råder polisen kvinnor att inte vistas ensamma utomhus under kvällstid (de riskerar att våldtas).

☆ I Sverige skjuts obeväpnade väktare av ungdomsgäng (4)

☆ Nu uppmanar Malmöpolisen de som vistas i Sveriges mest invandringsberikade stad att se upp för bomber (5)!

Det är vad som väntar de hittills förskonade EU-länderna (bland annat Ungern, Polen och Tjeckien) om Ylva Johansson får uppdraget hon tror hon redan fått.
-----------
Förra gången något liknande begav sig raserades Europa i ett världskrig, den gången var det Hitler som var den skyldiga.

EU:s föregångare (Europeiska kol- och stålgemenskapen) bildades just för att förhindra att Europa skulle rasa igen.

Nu rasar Europa, och Ylva Johansson kan bli spiken i kistan för de sista resterna av frid
-----------
Ylva Johansson svamlade, ljög och duckade för frågorna hon fick under arbetsintervjun.

Världen har facit på vad socialist Ylva Johansson och hennes alte kameraden åstadkommit i Sverige.

Ändå vill de svenska EU-parlamentarikerna godkänna henne som ansvarig för EU:s invandring (6)!
------------
Att tillsätta Ylva Johansson som ansvarig för hur invandringen till EU-länderna ska vara (och hur assimileringen av de invandrade ska ske) är som att sätta pyromanen som eldvakt.

Eller Hitler som fredsmäklare.

/ Micke Carlsson

YLVA JOHANSSONS EU-LÖN: 245.000 KR/MÅN OCH 40.000 KR/MÅN I TILLÄGG

När den nya EU-kommissionen tillträder kommer Ylva Johansson att bada i pengar. Hon får 245.000 kr i lön till lägre skatt än svenskar, dessutom 40.000 kr/mån i skattefritt utlandstillägg.

Kommissionärerna ligger i toppen av EU:s lönelista och har en grundlön på 22 494 euro i månaden, vilket motsvarar 245 500 kronor. På lönen betalar hon ingen skatt i Sverige, utan omkring 45 procent till EU-systemet.

Ylva Johansson har, liksom alla som arbetar på en EU-institution, rätt till ett utlandstillägg på 16 procent av grundlönen. För Johansson blir det 39 280 kronor extra i månaden. Detta är skattefritt.

För att flytta till Bryssel får hon ett flyttbidrag på närmare en halv miljon kronor.

Under sina år som EU-kommissionär tjänade Margot Wallströms sammanlagt 23,5 miljoner kronor – efter skatt.

Det lönar sig att bli politiker.
...................................

Samtidigt så finns det gamla som har jobbat och slitit i hela sitt liv och har urussel pension och knappt mat för dagen. Vad Ylva skall med alla sina pengar vette gudarna 🤒😠 - men förtjäna dom det gör hon INTE!

Man borde möjligen rekommendera "Svenska för invandrare"?

USA anklagar kinesiska bolag för övergrepp.

USA:s beslut att svartlista 28 kinesiska bolag möts nu av protester från kinesiskt håll. Företagen anklagas ha varit inblandade i övergrepp mot mänskliga rättigheter i Xinjiang. Företagen får därmed inte köpa amerikanska varor.

– Vi kan inte och vill inte tolerera det brutala förtrycket av etniska minoriteter i Kina, säger handelsminister Wilbur Ross.

Människorättsgrupper har uppgett att Kina fängslat uppemot en miljon uigurer och andra muslimska minoriteter i fångläger i Xinjiang i nordvästra Kina.

Bland de svartlistade företagen finns Hikvision, som säljer videoövervakningsutrustning, samt AI-företagen Megvii Technology och Sensetime.

Från kinesiskt håll hävdar man att beskyllningarna är "helt grundlösa" och bryter mot normerna för internationella relationer, enligt en kinesisk talesperson.
-------------------------------------
Vilka dumheter.... Om det är någon som brutalt har förtryckt etniska minoriteter (indianstammarna) så är det USA! USA har stulit hela landet från ursprungsbefolkningen, decimerad den till oinenkännlighet, förvisat resterna av den till reservat (som dom pö om pö har krympt allt eftersom det visade sig att det fanns naturtillgånger i marken).

Det sitter inte bara fårskallar i EU-parlamentet

De som har något mellan öronen höjde på ögonbrynen när socialist Ylva Johansson intervjuades för jobbet som ansvarig för invandrings- och säkerhetsfrågor i EU.

Alla vet hur illa Sveriges regering hanterat den okontrollerade skattefinansierade invandringen och den påföljande bristen på säkerhet i Sverige.

Att sätta en svensk före detta socialistminister som ansvarig för de frågorna i EU är som att sätta en invandrad analfabet som korrekturläsare på Aftonbladet.
------------
Vad gör då arbetssökande Johansson när EU:s parlamentariker intervjuar henne inför jobbet? Hon svamlar och flosklar på svenskt manér, ur artikeln (2):

"Hon inledde tisdagens utfrågning i parlamentet med att berätta om hur stolt hon är över att Sverige under 2015 tog emot fler flyktingar per capita än något annat medlemsland".

Att ta fram det sämsta man gjort som merit för att få ett jobb som kräver att man inte gör det man gjort är inte smart.
-----------
Ylva Johansson fick underkänt efter frågestunden i EU-parlamentet. Dessvärre ser det ut som att hon är den enda sökande till jobbet, ur artikeln (3):

"Ylva Johansson kommer därför att få göra omprov och då svara på ytterligare frågor".

I en normalt funtad organisation hade man istället sökt efter en person som i handling visat sig klara av uppgifterna. Förslagsvis från Ungern.
............
Socialistkärringen ljög och ljög i förhöret som en sann sozze. Hon påstod att migranterna nu bidrar till samhällsuppbyggnaden i Sverige. Århundradets lögn!

Vår civilisation är dömd till undergång.

Matte brukar ofta säga att mänskligheten är dömd till undergång. I alla fall är svenskarna dömda till undergång för om man inte känner sin historia och framför allt - den antika historien blir det nästan en tävling i idioti.

Årets första hummer gick för 52 000 kronor kilot.

Under tisdagsmorgonen ska säsongens första hummer säljas på Göteborgs Fiskauktion.

– Det känns bra, men det är lite dyrt, säger Rickard Magnusson, på Nordsjöfisk som ropade hem hummern till en kund.

Rekordet för dyraste hummern är från 2012 då den första hummern gick för 102 000 kronor per kilo.

Säsongens hummerfiske drog i gång under måndagen och tidig under tisdagsmorgonen är det åter dags för den traditionsenliga auktionen av säsongens första hummer. På Göteborgs Fiskauktion i Fiskhamnen samlades potentiella köpare kring de nyfångade humrarna för den årliga auktionen. Budgivningen började på 10 000 kronor och gick sedan uppåt innan den såldes för 52 000 kronor kilot.

– Det känns bra, men det är lite dyrt men det är ju en grej varje år, säger Rickard Magnusson på Nordsjöfisk som ropade hem hummern till en kund.

Det är inte första gången Rickard Magnusson budar hem årets första hummer, men det var längesedan sist, säger han.

– Det har jag gjort tre gånger tidigare, men det var många år sedan då var priset 2 600 kronor kilot för den dyraste.

Vad ska du göra med hummern, ska du äta den?

– Jag ska inte äta den själv, det är en kund till oss som ska ha den. Det är Dömle Herrgård i Deje i Värmland som sedan ska ha hummern.

Årets kilopris landar en bit under förra årets, då blev priset för premiärhummern 83 000 kronor kilot.

Men rekordet för det allra dyraste kilopriset för premiärhummern är från 2012. Då kostade den 102 000 kronor, ett rekord som efter dagens auktion alltså står sig. Hummerfiske är tillåtet mellan den 23 september till och med den sista november för fritidsfiskare och sista december för yrkesfiskare. Nya regler för hummerfiske infördes 2017, och det gäller att ha koll på vad som gäller innan man ger sig ut.

Till exempel så är hummertinor det enda tillåtna redskapet. Minimimåttet för en uppfiskad hummer är nio centimeter. Om hummern är mindre än så måste den genast släppas tillbaka i havet.

Sveriges korkade regering! Snacka om att skjuta sig i foten (eller möjligen liiiiiite högre upp)

Löfven var så sömnig att inte ens kungafamiljen höll sig vaken

Veckoinledningen innebar semesterns definitiva slut för svenska riksdagsledamöter och statsråd. Välkammade och väldoftande tog de plikttroget plats på sina stolar i kammaren.

Under högtidliga former blev det så dags för statsminister Stefan Löfven att i sin regeringsförklaring meddela vad regeringen vill åstadkomma under kommande år. Han fick en dryg halvtimma på sig att övertyga åhörarna om innehållet. Men att beskriva talet som entusiastiskt och trollbindande vore direkt tjänstefel. Anförandet kom att bli det kanske mest sömniga som den förre IF Metallordföranden någonsin hållit.

Statsministern försökte trixa till det genom att använda ett Mikael Wiehe-citat för att beskriva samtiden. Och han använde det numera välbeprövade popularitetsknepet bland politiker – att sola sig i glansen av Greta Thunberg.

Statsministern – en programmerad robot?

Men inte ens då lyfte det och statsministern lät om något ännu mer monoton.
Hade jag behövt blunda och gissa på om det var en programmerad robot som talade eller en livs levande människa – så hade jag fått problem. Tillställningen var så pass sömnig att delar av kungafamiljen faktiskt slumrade till på sina stolar längst fram vid podiet. Ja, det är faktiskt sant. Det hela fångades på film.

Förvisso är ju själva tanken med en regeringsförklaring att den ska läsas upp ordagrant. Men för den sakens skull måste ju inte Löfven få det att låta som att han läser rakt upp och ner. Speciellt inte när det handlar om att engagera en hel nation. När en svensk statsminister ska tala om för oss vad som ska göras med landet framöver måste det väl ändå präglas av energi och glöd. Som väljare har man rätt att kräva en sådan sak av landets ledare.

Men i tisdags lät Löfven snarare som högtalarrösten på flygplatser som informerar om kommande avgångar.

/Hannes Bjernhagen, krönikör på Nyheter24

Det händer så mycket stolligt och illa i vårt forna trygga land att det är svårt att beskriva.

Var ska man börja? Jo.... likheten mellan Stefan Löfven och Nordkoreas diktator Kim Jong-un!
---------
Likheten sitter i pratlådan, jädrar vad käbbel, svammel och skit det kommer därifrån.

Under riksdagens "högtidliga" öppnande (där kungafamiljen sägs ha högtidligt somnat när Löfven högtidligt svamlade), flosklades det mer vilt än en kossa skuttar under kosläppet. Löfven lovade mer till pensionärena. Och polisen. Och välfärden (1).

Den som tror på Löfven är korkad på riktigt.
------------
Löfvens fanclub, stödhul och opposition (utom SD) har träffats för att knäcka problemet med det extrema gatuvåldet.

De har kommit överens om samma sak som finns efter ettan i siffran tio: noll (2).

Den som tror på Löfven är mer än korkad på riktigt.
---------
Socialdemokraterna har under årtionden hyllat diktaturer, deras dåliga omdöme vid val av utrikespolitiska sängkamrater är ett signum.

Ett exempel är att de (iförda hucklen och kappor) besökt Irans muslimska tyranner men kritiserar det demokratiska Ungern.

Ett annat exempel är den förra utrikesministerns kritik mot demokratin Israel samtidigt som hon vurmade för terroristdiktaturen i Palestinaområdet.
---------
Kommer vi få se den nytillträdda utrikesministern, huckletanten Ann Linde, besöka Nordkorea?

I den socialistiska diktaturen Nordkorea råder en personkult, folket är så indoktrinerade att de tror på allt som Nordkoreas diktator Kim Jong-un säger.

I Sverige är det bara de röda stollarna och Annie Lööf som tror på Löfven, trots att Löfven pratar lika mycket skit som Kim Jong-un.

/ Micke Carlsson

Stolliga politiker

Moderaternas partiledare flirtar så vilt med Stefan Löfven nu att man kan höra bröllopsklockor ringa.

Sanningen är att de två inte ens skulle kunna öppna gylfen åt varandra om de så befann sig på bordell.
-----------
I går kontaktade Ulf Kristersson statsminister Stefan Löfven och föreslog samarbete för att knäcka den våldsamma brottsligheten, ur artikeln (1):

"Jag föreslog en politisk mobilisering, säger Kristersson. Jag uppskattar att det verkar finnas en bred politisk enighet, svarar Löfven".

Ja men dåså, då är det klart. Hurra, hurra, hurra.
---------
Medan de politiker i de partier som har importerat den våldsamma brottsligheten flosklar i vanlig ordning våldtas flickebarn så de blöder.

Gärningsmännen får samtalsterapi och några dagars ungdomstjänst (2).

Kristersson och Löfven får allt ta och raska på med sin politiska mobilisering och breda politiska enighet innan fler småtjejers liv och underliv spricker.
----------
Löfven och Kristersson bör ta efter de som bor downunder (Australien), där tar de medborgarskapet av invandrade våldtäktsmän och skickar ut dem (3).

I Sverige är det dialog med socialtjänsttanter och "breda politiska uppgörelser" (mycket snack men ingen verkstad).

Den "breda" uppgörelsen gäller alla utom det parti som inte medverkat till kaoset (4).
-----------
För snart sex år sedan skrev jag ett öppet brev till den dåvarande stolleligan, ur brevet (5):

"Köp ett landområde någonstans, förslagsvis en stor ö (Nya Zeeland eller liknande). Bygg där mängder med fritidsgårdar, vårdmottagningar och bostäder. Låt alla dem som vill flytta till Sverige på vår skattkistas bekostnad flytta till det landområdet".

Det är dags att göra verklighet av det, men notan får dum, dummare & stolleligan själva stå för.

/ Micke Carlsson

En döv h*n fick inte jobb som receptionist.

Dagens Sverige blir allt mer märkligt kan man verkligen gnägga! Vuxna tvåbeningar uppför sig som småungar på förskolan 🤔🤒 Dock konstigt nog är det nästan bara en folkgrupp som sticker ut i mängden:

-----------------------------------

Nu går skam på torra land! Den diskriminerande främlingsfientligheten har visat sitt fula tryne igen!

En höna (h*n) fick inte jobb som receptionist.

Orsaken är att h*n är döv, men sådana petitesser som en funktionsnedsättning får inte hindra organisationer från att anställa arbetssökande.

Jag menar, vi har ju till och med Stefan Löfven som statsminister!

-----------

Hönan heter Laith Fathulla och är kränkt.

Hen herr Fathulla och hens fuckförbund.... förlåt, FACKförbund ska det ju vara, har stämt företaget som inte ville hörsamma hen Fathullas tysta bön om anställning.

Att som receptionist inte höra vad besökare och inringande säger anser de inte vara ett problem. Snacka om att göra en höna av en fjäder.

------------

Ur artikeln (1):

"Döve Laith Fathulla fick inte receptionisttjänst där telefonhantering var en av arbetsuppgifterna. Snart ska Arbetsdomstolen avgöra om arbetsgivaren borde ha anpassat tjänsten bättre efter hans förutsättningar".

Det blir spännande att se hur Arbetsdomstolen anpassar en förhandling till en förutsättning där parterna talar olika språk. UTAN tolkar, alltså.

De kan ju bjuda in Annie Lööf och Magnus Betnér som experter på att prata fel.

-----------

Laith Fathulla fick istället jobb som kommunikatör och marknadsförare på Riksteatern, där har hen tillgång till tolk när det behövs.

På Riksteatern har de rätt värdegrund.

Och så är det ju någon annan (skattebetalarna) som står för notan.

---------

Med svensk politiskt korrekt rätt värdegrund är det aldrig problem med någonting, det tar bara längre tid att få något gjort. Och det kan kräva fler inblandade än vad som annars behövts. Och, javisstja, det kostar mer.

Men annars är rätt pk-värdegrund vackert, i teorin och så länge den finansieras av någon annan.

Margot Wallströms värdegrund finansierar till exempel islams terrorismen med våra skattepengar.

--------

Laith Fathulla är mer än kommunikatör på Riksteatern, hans skattefinansierade projekt heter "Tyst teater" (2).

När kommer Riksteatern sätta upp Bergmans "Tystnaden"?

/ Micke Carlsson
https://mickecarlssonsblog.wordpress.com 

Bönderna gör uppror mot 96-årige greven

Arrendebönder som brukat jorden i generationer håller på att knäckas av dålig skörd. Men godsägaren Trolle-Wachtmeister, med starka band till kungafamiljen, höjer deras avgifter. Nu växer konflikten med rötter i det gamla feodalsamhället.

En av de som protesterar är Lars Nilsson, som börjar misstro att han någonsin ska bli ”en fri man”.

– Vi lever i ett Sverige från en annan tid, säger han.

Uppgifter: Trump vill köpa Grönland

Publicerad 16 aug 2019 kl 01.13

Donald Trump vill köpa världens största ö. Wall street journal rapporterar att presidenten vid ett flertal tillfällen ska ha undersökt möjligheterna att köpa Grönland av Danmark. Men det är oklart om Trump menar allvar – och hur en affär skulle gå till.

1946 försökte USA:s dåvarande president Harry Truman köpa Grönland för 100 miljoner dollar men Danmark vägrade då att sälja. Nu uppges Donald Trump vilja köpa ön, skriver Wall street journal.

Källor berättar för tidningen att presidenten vid ett flertal tillfällen, ibland seriöst och ibland på skoj, frågat ut sina rådgivare om USA:s möjlighet att köpa Grönland, som är en självstyrande del av det danska kungariket. Trump ska ha tagit upp frågan på möten, middagar och i konversationer och ska ha ”lyssnat med stort intresse” när man diskuterat Grönlands stora naturtillgångar och öns geopolitiska betydelse.

Wall street journal skriver att vissa rådgivare har stött hans planer på att ta över Grönland och att vissa avfärdat den. Tidningens påståenden har inte bekräftats av Vita huset eller av den danska regeringen.

Knarklåt med i SVT:s ”Sommarlov”

Kanalens försvar: ”Anpassad version”

Suzi P sjunger om kokain, att det inte spelar någon roll om man får fängelse och kallar polisen för öknamnet ”aina”. När hon framförde en barnanpassad version av sin låt i SVT:s ”Sommarlov” reagerade flera föräldrar.

– Det var sjukt osmakligt, säger en pappa som såg inspelningen tillsammans med sina barn.

Inför omkring tusen barn och föräldrar framförde artisten Suzi P, 16, sin låt ”Shunon” under inspelningen av fredagens avsnitt av SVT:s populära barnprogram ”Sommarlov”. I publiken reagerade flera föräldrar på textrader där Suzi P sjunger att det inte spelar någon roll om någon får fängelse och att hon också kallar polisen för öknamnet ”aina”.

”Handlar om kokain”

– Vi föräldrar stod som fågelholkar och fattade ingenting. Så googlade jag texten och ser att låten handlar om kokain, säger en förälder som Nöjesbladet varit i kontakt med.

Refrängen till låten ”Shunon” innehåller bland annat textraderna:

”Han är fin han är min, yeah
Men han sniffar kokain
Men jag skiter i så länge han är min, yeah”

I den inspelade versionen av låten upprepas dessa rader fyra gånger.

– Suzi P presenterades som en skön 16-årig tjej, barnen satt med plakat som sa ”I love you Suzi P”, hon blev intervjuad och framställdes som en helylletjej. Det var sjukt osmakligt, säger en pappa som var på plats under inspelningen med sina barn.

SVT: Anpassad version.

SVT försvarar sig med att Suzi P i programmet framfört en specialanpassad version av sin låt och bytt ut textraderna om kokain mot ”han lever dubbelliv”.

– I fredagens avsnitt av ”Sommarlov” sjunger Suzi P den version av låten Shunon som är anpassad till en bredare målgrupp och där sjunger hon inte om kokain. Vi på ”Sommarlov” har varje år en bred uppsättning gäster och Suzi P är en artist bland många på ”Sommarlov” som är med för att spegla fler musikstilar, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén i ett kort mejl till Nöjesbladet.

Men i den version som framförs i SVT:s barnprogram är textraderna ”Men han lever dubbelliv och han skiter i om han får sitta inne” och ”Han är ingen wannabe, när aina frågar alibi” fortfarande med.

Bara kokain-versionen på Spotify

Den censurerade versionen av låten finns inte heller tillgänglig på vare sig Spotify eller Youtube.

– Det är lite skitsamma vad hon sjunger i ”Sommarlov”. SVT promotar henne ju och barnen kommer gå in och lyssna på låten på andra ställen och där sjunger hon ju om kokain, där är det med, säger en förälder som var med under tv-inspelningen.

SVT tycks inte se några problem med att marknadsföra en låt som i alla sammanhang utanför ”Sommarlov” har en refräng som handlar om kokain och som även i SVT-versionen innehåller öknamn för polisen och textrader om att det inte spelar någon roll att få fängelse.

– Den version som Suzi P sjunger i fredagens program är den som våra unga tittare får höra hos oss och den finns tillgänglig på svtbarn.se så att barnen kan lyssna där, säger ”Sommarlovs” projektledare Anna-Maria Nildén via mejl.

Torbjörn Ek
torbjorn.ek@aftonbladet.se 

Sibirien i lågor – militär tillkallas

Ett område i Sibirien, lika stort som svenska Småland, står i lågor. Nu skickar Putin in militären för att bistå i arbetet med att tämja bränderna rapporterar The Guardian. Samtidigt befaras den tjocka röken från elden kunna påskynda den globala uppvärmningen skriver tidningen.

Under onsdagen har rysk militär anlänt till ett område i Sibirien för att bistå räddningstjänsten i arbetet med att släcka de skogsbränder som härjat i området under de senaste dagarna.

Det är ett område lika stort som Småland, 30 000 kvadratkilometer, som står i lågor och den svarta röken ligger nu tjock över flera städer skriver bland annat AP. Ryska myndigheter har under onsdagen utfärdat ett larm om nödläge i fem områden, inklusive regionerna i Irkutsk och Krasnoyarsk som är värst drabbade.
Enligt AP har ingen ännu rapporterats skadad i bränderna.

Kopplas till klimatkrisen

Omkring 2 700 brandmän jobbar nu med att få stopp på spridningen av branden och rysslands försvarsmakt har sagt att 10 helikoptrar och 10 flygplan har skickas till Kranoyarsk för att bistå släckningsarbetet. Bränderna kopplas av forskare till klimatkrisen då de tros ha uppstått av blixtnedslag i över 30 graders värme utan regn skriver The Guardian.

Vilka dumheter!!!

Som en välutbildad häst som jag är har jag också följt med diverse skriverier om den där "kändisen" ASAP Rocky och måste gnägga att cirkusen börjar anta näst intill groteska proportioner 😠😠

Dom enda som går plus på den hela är naturligtvis artisten själv - tänk all publicitet och omtale han får alldeles gratis 😠. Och sen alla inblandade jurister, advokater och allskens lagvrängare. 

För den som inte har följt med i baladen tar vi ett kort resumé:

En illegal och kriminell invandrare (bara ett baaaarn) käbblade med en rappares följe.

Efter att ha måttat slag mot den överviktige färgade mannen i följet knatar det stackars missförstådda barnet efter rapparen och hans gäng, käbblande som en socialdemokratisk politiker.

Till slut tappade de rappande tålamodet och rappade till den kriminella rejält (vilket naturligtvis var fel), nu gjåtej han om nättejna. Tackars, tackars liten. 😥 Därför åkte han på semester och hälsade på släkt & vänner - i landet han flydde för sitt liv ifrån....

Det stackars 19-åriga barnet har alltså nu svårt att sova och har haft mardrömmar, ur texten:

"Enligt föreståndaren är händelsen ett ”jättetrauma” för målsäganden. Det är så allvarligt att vi har resonerat kring hans psykiska mående i grupp".

Man kan ana förra rikspolischefens gnällande i det kollektiva cumbajasjungandet.

Sverige börjar likna mer och mer en dysfunktionell bananrepublik.

Lagändring ska spara pengar – sexualbrottsoffer blir utan advokat

Publicerad 28.7.2019

Sexualbrottsoffer drabbas hårt av nya regler som gör att de nekas att ha kvar sin brottsofferadvokat i hovrätten och Högsta domstolen. Det menar åklagare och advokater som SVT Nyheter pratat med.

– Man har velat spara pengar och det går ut över brottsoffer som varit utsatta för traumatiska saker, säger My Hedström, byråchef vid Åklagarmyndigheten.

Förra året ändrades lagen när det gäller vilken rätt brottsoffer har till målsägandebiträden i hovrätten och Högsta domstolen. Om det inte finns särskilda behov kan brottsoffer nekas ett målsägandebiträde, vilket var fallet då Högsta domstolen nyligen prövade samtyckeslagen för första gången.

– Risken är att målsäganden blir helt övergiven, utan någon som förklarar vad som händer och stöttar i det, säger My Hedström, byråchef vid Åklagarmyndighetens rättsavdelning.

”Ett feltänk”.

Lagändringen skulle enligt regeringen utnyttja resurserna mer effektivt eftersom brottsoffer sällan hörs i hovrätten och målsägandebiträden därför ansågs fylla en begränsad funktion.

– Jag kan förstå tanken med de nya reglerna, att man inte ska slösa med statens pengar men det är ett feltänk. Man ville spara pengar och det går ut över brottsoffer som varit utsatta för traumatiska saker, säger My Hedström, byråchef vid Åklagarmyndighetens rättsavdelning.

När inget målsägandebiträde finns är tanken att åklagaren ska gå in och företräda målsäganden.

– Målsägandebiträdenas uppgift är ju förutom att företräda också att stötta och ta hand om målsäganden. Det är inte åklagarnas roll, den relationen ska man inte ha, säger My Hedström och fortsätter:

– Den senaste tiden har jag suttit på flera mordrättegångar där den åtalade har två försvarsadvokater och så har vi de här fallen där brottsoffer sitter helt utan stöd. Det känns ju skevt.

”Väldigt enögt och hårt”.

My Hedström menar att lagen har kommit att tolkas onödigt strikt.

– Hovrätterna tillämpar de här bestämmelserna väldigt enögt och hårt. Det finns utrymme i lagen att förordna målsägandebiträden även i hovrätten men om de inte gör det kanske lagstiftaren behöver se över reglerna.

Hovrättspresident Erik Sundström är chef över hovrätten för övre Norrland. Han håller med om att de nya reglerna har en baksida.

– Det är inte enbart till det bättre. Jag kan förstå att det i ett enskilt fall vore rimligt att ha ett biträde även om det inte handlar om att målsäganden ska höras igen.

Han tycker dock inte att hovrätternas tolkning är för strikt.

– Anvisningarna är ganska tydliga. Har man synpunkter så är det en fråga för lagstiftaren att skruva på lagen.

Fast i container med kokain – ringde polisen

Somliga straffas med det samma 😀😀😀

Det var det värsta tänkbara tillfället att bli inlåst i en container full med kokain i Antwerpens hamn. På onsdagen slogs nämligen värmerekord i Belgien.

På något sätt hade två misstänkta drogsmugglare från Antwerpen låst sig själva inne när de hämtade drogerna i containern, och lyckades inte ta sig ut igen.

När värmen steg inne i plåtlådan och männen befarade att de skulle kvävas ringde de i desperation till polisen. Det tog polisen två timmar att hitta rätt container i den jättelika hamnen – Europas näst största hamn efter Rotterdam och Västeuropas främsta nav för narkotikasmuggling.

På sociala medier cirkulerar filmer som visar hur polis häller vatten över de båda misstänkta, som omedelbart gav upp, för att svalka dem i den 40-gradiga hettan.
Hur mycket narkotika som beslagtogs sägs det inget om.

I ett tillslag i fjol i Antwerpens hamn beslagtogs över 50 ton kokain från Latinamerika, det största någonsin.

Politisk skitprat

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har förklarat att de har som uppgift att bevaka sina 1,1 miljoner väljares intressen (1).

Det verkar vara det enda riksdagspartiet som har den åsikten, de andra bevakar bara sina egna intressen.
------------
De andra partiernas väljare är så spridda bland det ideologiska träskets olika värdegrund, att partierna inte vet hur de ska navigera för att inte gå på dem.

De verkar inte veta om de har röven bak eller fram.

Med tanke på hur mycket skit som kommer ur en dels munnar kan man fundera på... ja, ni vet.
----------
Miljöpartiet vill förbjuda bilar för att de anser bilar släpper ut mycket skit.

Miljöpartiets partiledare Lövin har en av de värsta miljöbovarna i sin familj (om det är bilen eller ägaren låter jag vara osagt), men flosklar till det så man kan undra vad en del sniffar på fritiden (2).

Det kanske är politiker som skulle ha en utsläppsgräns mot hur mycket skit de får sprida?
--------
Centerpartiets partiledare Annie Lööf hade legat riktigt risigt till om en sån gräns infördes, men man måste ge henne erkännandet att hon kan prata skit så att det nästan låter riktigt (3).

De som lyssnar noga inser dock att hon är antingen:

☆ förtjust i skattefinansierade invandrare (företrädesvis afghanska män),
☆ förvirrad
☆ eller maktgalen.

Som en kommunist, alltså.
-----------
Apropå de röda kommunisterna:

Sverigedemokraternas Åkesson skulle inte trycka på något annat än röd knapp i riksdagen vid en omröstning om regering och statsminister just nu.

Med allt dravel, flosklande och skitprat som kommer från de rödgröna och alliansen vill nog många byta den röda knappen mot en toaletts spolknapp.

/ Micke Carlsson

Bert Karlssons smäll – 47 miljoner i förlust

Några skitstövlar straffas med det samma medan det tar lite tid med andra. Giriga Bert Karlsson får iaf. som han förtjänar:

År 2016 gjorde han vinster på 375 000 kronor per dag på flyktingboenden – men nu är sötebrödsdagarna över för Bert Karlsson och hans barns bolag Jokarjo AB. På två år har koncernen sammanlagt gjort förluster på drygt 47 miljoner kronor, och för 2019 ser det ännu mörkare ut. Bert Karlssons andra affärsprojekt gör också mångmiljonförluster, visar GT:s granskning.

– Varje dag står 200 gäster som inte får plats utanför, säger Bert Karlsson om campingen som gick med 6,5 miljoner i förlust förra året.

Under flyktingvågen 2015 var Bert Karlssons och hans barns bolag Jokarjo AB störst – och ett av de mest lönande flyktingbolagen – i Sverige. År 2016 hade Jokarjo AB cirka 12 000 flyktingplatser, motsvarande Skaras hela befolkning, och omsatte 774 miljoner kronor. Nettomarginalen låg på drygt 17 procent och vinsten uppgick till 137 miljoner kronor. Det motsvarar 375 000 kronor per dag. Sammanlagt, sedan 2014, har Jokarjo gjort vinster på flyktingboenden på nästan en kvarts miljard kronor.

– Då för några år sedan när vi tjänade som mest så sa jag hela tiden att det kommer en dag när vi kommer behöver betala tillbaka när vi lägger ner, säger Bert Karlsson.

Aktieutdelningarna: 91 miljoner kronor

Hans två barn som står som ägare till bolaget, med 50 procent av aktierna vardera, har också tagit ut rejäla aktieutdelningar. Under 2015 och 2016 sammanlagt 91 miljoner kronor. När flyktingvågen bromsade in under 2017 sjönk omsättningen till 253 miljoner kronor. Och vinsterna vändes i stället till förluster. Under 2017 gjorde Jokarjo en förlust, efter finansnetto, på 18 miljoner kronor.

Och nu fortsätter förlusterna att öka för Jokarjo.

– Det kostar att lägga ner en så stor flyktingverksamhet. Vi har lagt ner 60 anläggningar och själva avvecklandet är kostsamt, säger Bert Karlsson.
GT har tagit del av koncernens årsredovisning för verksamhetsåret 2018.
Omsättningen har mer än halverats sedan föregående år och hamnade på 137 miljoner kronor – och förlusten för 2018 steg till drygt 28 miljoner kronor.

Förluster på 47 miljoner kronor

Det innebär att Jokarjo på två år har gjort sammanlagda förluster på drygt 47 miljoner kronor och omsättningen har sjunkit med drygt 80 procent jämfört med toppåret 2016. För 2019 ser det ännu mörkare ut. I årsredovisningens förvaltningsberättelse står det:

”Omfattningen av koncernens och moderbolagets verksamhet beräknas kraftigt minska under 2019 på grund av nedläggning av samtliga asylboenden”.

– Jokarjo har ingen framtid i den verksamheten utan fokuserar på andra verksamheter nu. Så som Ursands Resort och Camping, säger Bert Karlsson. Bert Karlsson är nu också mycket arg på Migrationsverket som tidigare har köpt hans tjänster. I sin Youtube-kanal ”Berts Värld” kritiserar han gång på gång Migrationsverket och säger han att han är förvånad att Riksrevisionen inte granskar Migrationsverket som enligt honom slösar bort miljardbelopp.

Ingen vinst alls

Men det går även trögt för Bert Karlssons andra verksamheter.
Efter flyktingvågen har han haft planer på att bygga äldreboenden, något som inte blivit av. Bolaget med villavagnar på hjul har inte heller blivit någon succé. För 2018 gjorde Mobile Homes Sweden AB en förlust, efter finansnetto på drygt två miljoner kronor. Och hans bolag som levererade mat till flyktingboenden har han tvingats att sälja på grund av mångmiljonförluster.

– Gick något av dina bolag med vinst förra året?

– Nej, det tror jag inte. Ingen vinst förra året. Men kostnaderna har berott på etableringskostnader och väldigt mycket investerade pengar, säger Bert Karlsson.

I dag satsar Bert Karlsson mycket tid på sin camping Ursands Resort och camping AB i närheten av Vänersborg. Men anläggningens resultat har hittills visat röda siffror. 

2017 var förlusten 5,3 miljoner kronor och för 2018 6,5 miljoner kronor - totalt nästan tolv miljoner kronor i förlust på två år.

– Där är fullt hela tiden. Så dåligt går där inte. Campingen har plats för 500 gäster och varje dag står 200 gäster som inte får plats utanför. Snart kommer det börja gå med vinst också. Vi har investerat 100 miljoner de senaste tre åren, säger Bert Karlsson.
------------------------------------
Bert Karlssons bolagsförluster 2018 (resultat efter finansnetto)
Jokarjo AB: - 28 miljoner kronor.
Ursands Resort och Camping AB: - 6,5 miljoner kronor.
Food Company i Lidköping AB: - 10 miljoner kronor.
Mobile Homes Sweden AB: - 2 miljoner kronor.

20 tecken på att mänskligheten är dödsdömd

Totalitära regimer
Vi trodde att fascismen upphörde med andra världskriget, men högerextremisterna har fått mer makt runt om i världen. Totalitära regimer har inte försvunnit – det är faktiskt precis tvärtom. Vi kan få uppleva ankomsten av en polisstat som den George Orwell föreställde sig i 1984.

Hela ekosystem försvinner
Förutom förintelsen av individuella arter, kan vissa djurgrupper, som till exempel, stora rovdjur bli utrotade, vilket sätter hela planetens ekosystem – som redan är i ett osäkert tillstånd – i fara.

Ett svart hål av misstag
En del tror att det kan vara möjligt att fysiker vid CERN av misstag skapat svarta hål, medan de använt Large Hadron Collider (LHC), som förmodligen först kommer svälja CERN, sedan Schweiz och slutligen hela världen. Fysikerna tycker dock att denna teori är lite långsökt, men man kan aldrig vara för försiktig! Vi tänkte det var bäst att inkludera det på listan, bara utifall att...

Transhumanism
Tänk om, istället för att försvinna så förändras mänskligheten? Med CRISPR genetiska modifierande är det möjligt att vi får se ankomsten av transhumanism, en ”ny och förbättrad” version av oss själva, tillsammans med frågor om eugenik och en mängd etiska frågor.

Soleruptioner
Det är inte bara science fiction längre: soleruptioner existerar faktiskt, fastän de inte befinner sig någonstans i närheten av jorden just nu. Om en massiv soleruption dock skulle uppstå tillräckligt nära vår planet skulle all elektronik och kommunikation ligga nere i dagar, månader eller kanske till och med år. Det är lätt att föreställa sig det kaos som detta skulle orsaka.

En ny stor depression
När börsen kollapsade 1929 förde det med sig den stora depressionen. 2018 sa den stora amerikanske investeraren Ray Dalio att han ser paralleller mellan den nuvarande börsen och de förhållanden som föregick Svarta torsdagen 1929. Är den globala börsen på gränsen till kollaps?

Mänsklighetens föråldrande
Artificiell intelligens blir så avancerad att 2030 kommer så många som 800 miljoner jobb att påverkas. Fastän robotar inte kan göra allt vi kan göra, kan de göra tillräckligt för att vi ska bli tvingade att lära oss nya färdigheter eller riskera att bli föråldrade.

En ny istid
Det kanske inte blir på samma skala som den Pleistocena eran, men nästa istid kanske kommer tidigare än vi förväntat oss. En del brittiska forskare tror att vi, så tidigt som 2030, kan få se en minskad solaktivitet som skulle resultera i en mini-istid.

Brist på resurser
Vi vet alla att fossila bränslen inte är förnybara. Ju mer vi använder desto mer dränerar vi resurserna. Fossila bränslen har orsakat konflikter förut (som kriget i Irak), så det är inte alltför panikartat att förutspå ett scenario där våra behov av olja och fossila bränslen leder till en brist, en kris, samt konflikter mellan de länder som producerar och konsumerar.

Överbefolkning
Jordens befolkning kan nå 9,7 miljarder 2050. Det vore inte alltför chockerande om konflikter bröt ut över begränsade tillgångar på mat, vatten och bränsle, vilka redan är orättvist distribuerade, och detta leder så klart till svält, vattenkris och ännu mer föroreningar.

Generell svält
En kombinerad effekt av överbefolkning, klimatförändringar (vilka orsakar översvämningar och torka), samt beväpnade konflikter ökar bara svälten och 821 miljoner människor i världen lider redan av hunger. Vi förutser att det bara kommer bli värre...

Låga födelsetal
Är handlingen i Children of Men verkligen så långsökt? I västvärlden skaffar vi färre och färre barn, och vi får dem senare i livet, vilket gör det enkelt att föreställa sig en framtid där underbefolkning är ett stort problem, och fallande födelsetal och en åldrande befolkning betyder att vi inte kan hålla igång mänskligheten.

Ett supervulkanutbrott
Ytterligare en filmintrig? Inte nödvändigtvis: supervulkaner finns faktiskt. Om en super-vulkan skulle få ett utbrott skulle den vulkanaska som sprutar ut i luften vara farligare än den flödande lavan, då askan skulle kunna täcka hela kontinenter och förändra vädermönster under årtionden.

Global pandemi
Nu när virus blir resistenta mot antibiotika, skulle det inte vara förvånande att se en ny global pandemi av samma skala som spanska sjukan 1918-1919. En del experter uppskattar att denna potentiella pandemi skulle kunna utplåna upp till 900 miljoner människor.

Förorening
Mellan vår konsumtion av fossila bränslen, ackumulerat skräp och dumpandet av giftiga material (kemikalier, plast) i naturområden, orsakar föroreningar för närvarande ett av sex dödsfall världen över. Om situationen inte förbättras kan denna siffra stiga mycket högre, särskilt när den kombineras med effekterna av klimatförändringar.

Biologisk krigsföring
Om en del forskare arbetar på att utveckla nya sätt att skydda oss mot biologiska eller bakteriologiska vapen, betyder det att ett hot existerar, i någon form. Nästa krig kanske inte utkämpas med gevär och bomber, utan med andningsmask och vaccin.

En asteroid
Jordnära objekt eller NEO:s (Near Earth Objects) uppfanns inte av Hollywood: asteroider kommer faktiskt i närheten av jorden. För närvarande uppskattar dock NASA att risken för att en NEO ska krascha med vår planet praktiskt taget är icke-existerande, men vi fortsätter ändå att titta uppåt, utifall att...

Ankomsten av utomjordingar
Är det verkligen så långsökt? Långt från konspirationsteorierna om ”reptilerna som går bland oss”, är det inte så galet att undra om vi verkligen är ensamma i universum. Om inte, kommer vi få veta det ganska snart, och det kommer vara svårt att avgöra om ”första kontakten” kommer leda till vår upplysning eller vårt förfall.

Singulariteten
Denna teori postulerar att artificiell intelligens kommer bli så avancerad att den överträffar mänskligheten. Det är ankomsten av en super-intelligens som har förmågan att själv skapa teknologi, och möjligen uppleva känslor, samt har ett samvete. I ett sådant scenario skulle människan bli underlägsen roboten.

Kärnvapenkrig
Ett alltmer rimligt kärnvapenkrigsscenario väcks varje gång spänningarna ökar mellan vissa länder (vanligtvis USA, Ryssland, Iran och Nordkorea). För närvarande är rädslan över en ömsesidigt garanterad förintelse tillräckligt för att hålla kärnvapnen på marken, men hur länge?

En miljon människor ska storma Area 51

Om allt går enligt plan kommer mer än en miljon människor att storma Area 51 i september. Basen i Nevada sägs vara hem till utomjordingar, som regeringen dolt från USA:s befolkning.

”De kan inte stoppa oss alla”, står det i ett event på Facebook, skriver Washington Post.

Area 51 har gett upphov till otaliga spekulationer, filmer och böcker. Basen, som är belägen i Amarosa Valley i Nevadaöknen, tros vara bebodd av utomjordingar. Rymdvarelser, som amerikanska myndigheter har hållit hemliga för befolkningen.
Men nu kan ridån gå upp.

”Storma Area 51, de kan inte stoppa oss alla”, heter ett uppmärksammat nytt event på Facebook. ”Vi kommer att träffas på turistattraktionen Area 51 Alien Center och därifrån koordinera vårt intrång”, följer beskrivningen.

På onsdagen har drygt 1,4 miljoner människor har anslutit sig till evenemanget. Planen är att storma Area 51 på morgonen den 20 september.

Varnas av amerikanska flygvapnet.

En stor del av människorna som angett att de tänker komma har dock tolkat det hela som satir. Bakom eventet står gamern Jackson Barnes, även känd som ”SmyleeKun”, som livesänder sina spel via direktsändningstjänsten Twitch. Men eventets skämtsamma ton till trots, har The Washington Post lyft frågan som många nu undrar över: vad skulle hända om några nu tog eventet seriöst?

Laura McAndrews, talesperson för flygvapnet, uppger att man känner till eventet. Hon varnar också de personer som avser att faktiskt gå igenom med planen.

– Det är ett utbildningsområde för flygvapnet och vi vill avråda alla från att försöka ta sig in på utbildningsområdet, säger hon. Hon fortsätter:

– Flygvapnet står alltid redo att beskydda Amerika och dess tillgångar.

Hölls hemligt i decennier.

Area 51 hölls hemligt från allmänheten i flera decennier. Först 2013 bekräftade CIA att det de facto fanns en sådan bas i Nevadaöknen. Underrättelsetjänsten offentliggjorde vid tillfället ett dokument som bekräftade uppgiften, men som inte sa något om utomjordingar. Ryktena om utomjordingar har dock förts till ytan igen under de tre senaste åren. Flera politiska toppar i USA har nämligen varit på möten med försvarsdepartementet i Pentagon, där ämnet som diskuterades var ”oidentifierade farkoster i luften”.

Sofia Clason
sofia.clason@expressen.se 

Polisen: Mycket droger på Falsterbos hästfest

En särskild polisgrupp arbetade mot festandet och drogerna under Falsterbo Horse Show i helgen, rapporterar skånska medier. Efter förra årets evenemang larmade polisen om ett ovanligt högt antal narkotikapåverkade ungdomar.

– Det är allmänt känt att det brukar florera mycket droger i Falsterbo. Det är ganska utbrett att man åker ner där och missbrukar under de här festdagarna, säger kommunpolisen Janne Nilsson till Sydsvenskan.

– Den här klicken börjar på Almedalsveckan och åker sedan till hästveckan och Båstad.

Unga har vittnat för Kvällsposten att det är väldigt lätt att få tag på droger och alkohol under hästveckan – en bild som dock inte delas av evenemangets ledning. Antalet anmälda brott i anslutning till årets evenemang var dock inte märkbart högre. Tretton narkotikabrott anmäldes, samtliga vid fester efter tävlingsdagen. De flesta av dem är unga män och åtminstone en av dem är minderårig, vilket Skånska Dagbladet har rapporterat.

Flera turister döda i Grekland när hagelstorm drog fram.

Extremvädret fortsätter på flera håll i både södra och västra Europa. Minst sex utländska medborgare har dött och över 100 skadats i ett stort oväder i norra Grekland på onsdagskvällen, rapporterar Reuters. Stormvindar, regn och hagel drabbade Halkidikíhalvön utanför Thessaloniki och fick träd att slitas upp och tak att rivas bort i det populära turistområdet. I östra Skottland i Storbritannien för ett åskväder med sig ”risk för livsfara”.

Efter juni månads extrema hetta har nu Europa drabbats av kraftfulla stormar och oväder. I norra Grekland har minst sex personer mist livet i en sommarstorm och i Storbritannien har den statliga vädertjänsten Met Office utfärdat vädervarningar i Skottland. Det åskväder som nu drar in över östra Skottland för med sig kraftigt regn, åska och översvämningar.

”Det finns en liten risk för att snabbt stigande eller djupt flodvatten kan orsaka risk för livsfara”, skriver Met Office i sin prognos.

Sex utländska turister döda i Grekland.

I Grekland dog två turister från Tjeckien efter att deras husvagn spolats i väg. En kvinna och ett barn från Rumänien dödades när taket till en restaurang kollapsade och en man och ett barn från Ryssland överlevde inte ett träd som föll på dem, enligt Reuters.

Karl Philip Nilsson, 37, från Göteborg, befinner sig just nu på Kassandra-halvön i Halkidiki tillsammans med sin sambo Carolina, 38 år och deras son Leo 4,5 år.
Familjen var ute och åt middag på onsdagskvällen när stormen plötsligt slog till.

– Vi hade precis ätit färdigt och så blev det helt svart. När vi sen skulle gå mot bilen så var hela himlen full av blixtar. Helt ljudlöst var det, men det var verkligen konstanta blixtar.

– Helt plötsligt från ingenstans så kom det bara världens storm och den var så kraftig att saker började flyga.

– Vi såg en trafikskylt som flög förbi huvudet på oss kanske 50 centimeter ifrån så där hade vi riktig tur och det var lite panikartat - folk skrek och sprang.

Karl Philip och hans familj flydde in i en bar, och medan de stod där började det regna kraftigt och vinden förde med sig stora sandbyar.

– Jag tror aldrig att jag har varit så rädd. Det fick liksom inte att se någonting heller, för det kom så mycket sand. Vi sprang mest och bara hoppades att inget skulle träffa en egentligen för det flög saker överallt.

Enligt TT har resebolaget Ving 21 svenska gäster i området, men inte fått några uppgifter om att någon drabbats.

– Eftersom det är ganska sent har vi inte ringt upp dem. Vi brukar alltid kontakta dem för att höra att allt det är bra. Så vi kommer att kontakta dem och följa upp i morgon förmiddag, säger Fredrik Henriksson på Ving vid 01-tiden, till TT.

Apollo ska för närvarande inte ha några svenska gäster i området, enligt TT.

Bilar välts och träd rycks upp.
Ovädret i Grekland beskrivs som väldigt ovanligt för årstiden. Bilder från tv-kanalen ERT visar hur bilar har välts och träd slitits ner.

– Det är första gången i min 25-åriga karriär som jag har upplevt något liknande. Det var så abrupt och plötsligt, säger Athansios Kaltsas, föreståndare för ett sjukhus som många skadade fördes till, till grekisk tv, enligt Reuters.

Myndigheterna i Halkidikí har infört undantagstillstånd och minst 140 brandmän ska arbeta i regionen. Redan tidigare under onsdagen drabbades stora delar av södra Europa av kaosväder som översvämningar, hagel och bränder. Flera personer har fått föras till sjukhus.

Varmare tider – vanligare med extremväder.

Enligt experter kan enskilda väderhändelser i sig inte direkt länkas till klimatförändringar, men den globala uppvärmningen kommer att göra extremväder mer vanligt.

– Varje händelse är unik i sig. Men sannolikheten för att det blir extrema händelser ökar med varmare klimat. Risken ökar när klimatet blir varmare, säger Michael Tjernström, , klimatforskare och professor i meteorologi vid Stockholms universitet.

– När klimatet förändras så förändras även vädret. Det som inte tidigare var möjligt är plötsligt det. Om södra Sverige kanske har fått 1-1,5 grad varmare så innebär det att risken för extremvärme, som kanske förr bara var någon procent, blir plötsligt tio gånger så stor, säger Michael Tjernström.


Viktor Hedlund
viktor.hedlund@expressen.se 

Sara Malm
sara.malm@expressen.se 

I Almedalen hålls de bästa och sämsta talen.

 En av årets många sommarmarknader är avslutad. Månglarna och krämarna har packat ihop och lämnat Almedalen. Till skillnad mot marknaderna i Kivik, Backe och Böda är marknaden i Almedalen inte för folket, den är för politiker och media som vill sälja lögner.

Det ”vanliga” folket är i Ullared och handlar istället.

I år var statsminister Löfven också där, det är det närmaste han kommit en riktig handling.

Värt att notera från årets Almedalsvecka:

* I miljöpartiets marknadsstånd (partiledartal) såldes medeltiden in

* i kommunisternas marknadsstånd sålde Jonas Sjöstedt in sovjetkommunismen (den nya medeltiden)

* i socialdemokraternas sagohörna berättades det om hur det var förr (efter att Sverige rest sig ur det som miljöpartisterna vill ha tillbaka men innan sossarna förstörde det som var bra)

* Centerpartiet sålde hat och hyckleri. Vad liberalerna vill sälja är det fortfarande ingen som begriper.

De två absolut största snackisarna om, i och efter Almedalen var:

1/ Åkessons lunch med Ebba Busch Thor (Annie Lööfs hatreaktion kom snabbare än Postnord en lördagskväll).

2/ Åkessons citat ur Vilhelm Mobergs dikt ”Svensk strävan”.

Sveriges samlade idiotklubb gick genast till attack och kallade Mobergs dikt för en massa fula saker, men de visste inte att det var Mobergs dikt de attackerade.

Att Sveriges vänstervridna journalistkår med flera trampar iväg som en skock hjärnbefriade dinosaurier när de hört det de inte hört är inget nytt. De borde söka för nazistfobin och rasistneurosen.

Sveriges samlade idiotklubb saknar inte bara konsekvenstänkande, de saknar hörsel, empati och verklighetsförankring. De borde följa med Löfven på verklighetssafari till Ullared och Grums.

Bilden är ur Jeanders bildblogg.

I Sverige hade hon nog fått bara ett par fjuttiga dagsböter.

Otroligt att se hur denna tvåbeningen är ouppfostrad!

Världens mest kända bil säljs på exklusiv auktion

Den är känd från Bond-filmen Goldfinger och räknas som världens mest kända bil. Aston Martin DB5 blev bilarnas egen superhjälte över en natt och nu ska filmstjärnan auktioneras ut på Monterey, Kalifornien.

Drömt om att få leka James Bond i din alldeles egen spionbil? Nu har du chansen, på riktigt. Och det kan vara din enda chans någonsin. En Aston Martin DB5, specialbyggd för de världskända agentfilmerna ska nu auktioneras ut i USA. Den är en av endast tre överlevande DB5:or som modifierats för James Bonds fartfyllda spionäventyr. Modellen med alla sina specialeffekter dök först upp i ”Goldfinger” och gjorde succé. Ytterligare två byggdes sedan 1965 för att turnera runt och göra reklam inför premiären av nästa Bond-film, ”Åskbollen” (Thunderball).

Detta exemplar har inte använts i själva inspelningen av filmen, men är identiskt utrustad och har sedan turnén endast haft tre ägare.

Maskingevär och ”tire slashers”.

– Ingen annan bil i historien har spelat en större ledarroll i film eller i popkulturen än Aston Martin DB5, säger Barney Ruprecht, bilspecialist på RM Sotheby's som ansvarar för auktionen.

Bilen är utrustad med bland annat 30-kalibriga maskingevär i vardera stötfångare, utfällbara knivar från fälgarna, fotangel- och rökdispenser, roterande regplåtar, utfällbar skottsäker skiva för bakrutan, oljesprutsfunktion mot jagande bovar och så klart – den legendariska katapultstolen. Med alla dessa specialeffekter är inte utan att man hoppas att bilen går till en rätt så sansad person.

Ingen ny replika.

2018 annonserade Aston Martin att de producerat 25 stycken DB5-replikor som alla skulle innehålla ett visst antal Bond-effekter. En sådan bil kostade 3,5 miljoner dollar (dryga 32,6 miljoner kronor) att lägga vantarna på. Men bilen på auktionen är ingen av dessa nya replikor, utan ”the real deal” med samtliga specialeffekter från filmerna. Många tror att priset kommer landa på mellan 4 och 6 miljoner dollar.

Auktionen äger rum den 15 augusti på Monterey i Kalifornien.

Ilskan mot hästveckan i Falsterbo: ”Totalt kaos”

Långa bilköer, lyxdroger och boende som flyr området. Falsterbo Horse Show lockar tusentals besökare varje år. Långt ifrån alla kommer för tävlingarnas skull – ryktet om det vilda festandet på campingen är känt över hela Sverige. Unga tjejer vittnar om hur lätt det är att få tillgång till alkohol och droger.

Termometern har landat precis över 30-strecket redan innan klockan tolv på dagen. På en av Sydsveriges kanske vackraste stränder, Falsterbo strand, har många redan placerat sig på filtar och i solstolar. De som bor i närheten cyklar ner i badrock och tofflor, för att direkt hoppa i vattnet. Och det är bara en kort tid kvar till Falsterbo Horse Show. Evenemanget lockar tusentals besökare och bjuder på några av de största tävlingarna i världen inom ridsport. Men samtidigt som människor vallfärdar till Falsterbo för att delta i festligheterna, rör många av de boende sig långt därifrån. Efter förra årets Horse Show gick polisen också ut med uppgifter om många påverkade unga.

Katarina Gunnarsson, 24 år, besökte Falsterbo Horse Show för första gången när hon var 16 år. Hon själv är inte särskilt hästintresserad, men hon har flera vänner som är.

– Det var festandet som lockade, det är väldigt många som åker dit bara för festens skull. Jag tror att det är fler som tar droger där än på många ställen i Malmö, säger Katarina Gunnarsson.

På Falsterbo Horse Show kan man, från det att man är fjorton år gammal, arbeta som funktionär. Som funktionär får man ett entréband till alla evenemang och gratis camping hela veckan. För unga hästintresserade är det populärt, men även för de som bara söker fest.

– Jag var funktionär något år bara för att kunna festa på campingen, många av oss sjukanmälde sig för att vi var så bakfulla dagen efter och inte orkade jobba, berättar Katarina Gunnarsson.

En annan tjej, som inte vill att vi skriver hennes namn, berättar om hur hon började arbeta på showen som funktionär när hon var 14 år gammal.

– Allt var väldigt tillgängligt, säger hon och berättar att det är lätt att skaffa alkohol och droger för de som är intresserade.

– Jag hade hur kul som helst, men jag var ung och det är ingen som håller koll på åldrarna på campingen, säger hon.

Unga tjejerna festar med de som är betydligt äldre. Äldre killar och män har tillgång till olika berusningsmedel och kan erbjuda både sprit och droger på campingplatsen till de som vill ha.

– Jag har haft tur som inte råkat illa ut, jag förstår hur tjejer lätt kan hamna i problem där, berättar tjejen, som åker till hästveckan varje år.

Katarina Gunnarsson bekräftar bilden. Hon berättar att tillgängligligheten finns, framför allt om man är en ung tjej.

– Det finns tillgång till sprit överallt, på hemmafesterna i villorna runtomkring och på campingen. Där är det stökigt och mycket fest, säger hon.

”Ridsporten har inga hooligans”

Jan-Olof ”Jana” Wannius har titeln president för Falsterbo Horse Show.
Han har själv en lång karriär inom ridsport bakom sig, och i dag hälsar han. Kvällsposten välkommen med en rundtur i golfbilen. Vi får se området, som har växt med en imponerande fart sedan han tog över jobbet för snart 25 år sedan. Enligt Jan-Olof är eventet på dagen och festerna på kvällen vitt skilda världar.

– Vi har inget stök här. Ridsporten har inga ”hooligans” utan jag uppfattar dem som städade människor. Sen kanske det kommer folk utifrån som är stökiga, säger Jan Wannius.

Under en sektion som heter ”VIP Lounge” på området finns en lokal som fungerar som nattklubb på kvällarna. Den kallas av flera besökande för ”Vippen”. Jan-Olof Wannius håller inte med om att festandet är ett problem – varken på området eller runtomkring. Han tror inte heller att det är mycket droger i omlopp.

– Jag tror inte att det är så. Sen är det många ungdomar som kommer hit, och självklart är det lätt att det då blir fest men inte på vårt område.

Boende flyr under hästveckan.

Falsterbo Horse Show pågår i nio dagar, och runt 6 000 människor deltar totalt – hästintresserade, badgäster och festsugna. Den stora folkströmningen märks tydligt i området. Bilköerna rullar sig långa, maten på Ica går åt fort och annonser med ”hus uthyres under Falsterbo Horse Show” börjar fylla Facebook-gruppen ”Vellinge – Anslagstavla”.

– Många av oss bor här för lugnet, och lugnt är det inte under den veckan. Förra året blev vi av med två cyklar som vi hade på vår tomt, det kan lätt bli rörigt och smutsigt när så många samlas på en plats – både besökare till Falsterbo Horse Show och badgäster, säger Charlotta Rösing som bor i området.

Charlotta hyr, liksom många andra, ut sitt hus under hästveckan och flyr Falsterbo. Vi träffar på en kvinna som arbetar på en skola i området. Hon förklarar att hon prickar in sin semester under hästveckan – annars kan hon knappt ta sig till eller från jobbet. Filip Cleréus bor precis bakom campingområdet tillsammans med sin fru och deras sex månader gamla bebis.I år är det extra viktigt för familjen att lämna under Falsterbo Horse Show.

– Vi hyr ut vårt hus och åker i väg under veckan. På grund av ljudnivåerna och stöket vill vi inte vara kvar med vår dotter, som bara är sex månader gammal, säger han.

Långa bilköer stör de boende.

Inger Forsberg bor i Falsterbo året om. Varje år planerar även hon in en semester under Falsterbo Horse Show, och hyr ut huset.

– Bor man här året om så åker man gärna bort de veckorna. Det är till och med svårt att ta sig fram med cykel, jag kan knappt ta mig till min morgongympa under veckan, säger Inger Forsberg. I dag har hon cyklat ner till stranden för att bada, hon berättar att hon passar på innan Falsterbo Horse Show drar i gång för fullt och både stränder och cykelbanor blir fulla.

Icas hyllor töms på mat.

Under hästveckan kan man hyra ut sitt hus för nästan det dubbla än de vanliga priserna. Men det är inte bara därför som många boende flyr sina hem under veckan.

– Det blir mycket folk och mycket köer, speciellt bilköer. Vi bor här året om, så för oss passar det att lämna den veckan, säger Malin Narfgren, som i dag besöker Falsterbo strand tillsammans med sina döttrar.

Hennes dotter Olivia sommarjobbade i en livsmedelsbutik under förra årets Falsterbo Horse Show.

– Det var total kaos i butiken! Köerna var hur långa som helt och maten på hyllorna tog slut, berättar hon.

Polisen: Det är mycket kokain.

Efter förra årets Falsterbo Horse Show gick polisen alltså ut med att man stött på ovanligt många drogpåverkade ungdomar under veckan. Främst ska det ha rört sig om kokain.

– Det är väldigt mycket folk som samlas, det blir trångt på vägarna och det är väldigt mycket fest. När det handlar om drogrelaterade händelser vanligtvis i Vellinge handlar det oftast om cannabis, men under hästveckan är det mycket kokain, säger Jörgen Sjåstad, kommunpolis i Vellinge.

Polisen har extrainsatser under veckan, men enligt Jörgen är det trots det svåra förutsättningar.

– Med så många som festar så gör vi ett bra jobb, och vi har många poliser och ordningsvakter på plats. Men det är ett omöjligt uppdrag att fånga upp alla, säger han.

”Lika mycket horse som show”.

Jan-Olof Wannius har haft fullt upp under de sista dagarna innan hästveckan drar i gång. När vi åker i golfbilen hälsar han på varenda anställd, och då och då plockar han fram mobilen för att ta ett samtal.

– Nu är det drygt en vecka kvar så det är en del att stå i, men hårt arbete är vad som gör att vi kan ha den här veckan. Vi har ett motto: ”Lika mycket Horse som Show”, säger han.


Nellie Erberth 
nellie.erberth@kvp.se 

Körde 80 km/h – får böta en miljon

Herranjumala!

Det utbrast nog den finländska NHL-stjärnan Rasmus Ristolainen när han fick se sin fortkörningsbot för att ha kört 81 km/h på en 40-väg. Notan landade på 1,3 miljoner kronor.

Det är sommar och därmed uppehåll och tid till semester för hockeystjärnorna i NHL. De som inte rest till strand och sol har mest troligt rest hem till sina barndomstrakter för att få lite efterlängtad vila. En av alla som vänt hem från Nordamerika är den finländska backen Rasmus Ristolainen, 24, till vardags klubbkamrat med Rasmus Dahlin i Buffalo Sabres. Hans semester började tidigt då Sabres missade slutspel och i början av maj var han hemma i Åbo och körde runt på stan. Alldeles för snabbt dessutom.

Finländska rekordbötern: 1,3 miljoner kronor.

Ristolainen fångades då han körde 81 kilometer i timmen på en 40-väg. Enligt IltaSanomat bedömde stadens domstol att Ristolainen hade framfört sitt fordon på ett farligt sätt och förseelsen ansågs som grov. Ristolainens straff? Hans körkort dras in i tre månader och han får 40 dagsböter. I Finland regleras som ens böter efter årsinkomst, så det blev en dyr historia för Ristolainen. Enligt IltaSanomat landar notan på 1,3 miljoner kronor. Saftigt, men Ristolainen tjänar drygt 50 miljoner kronor per år. Enligt tidningens NHL-korrespondent Sami Hoffrén är Ristolainens bot den dyraste en finsk NHL-spelare någonsin åkt på.

Petter Landén
petter.landen@expressen.se 

Älgjakt med bekymmer

Jägaren hade sett fram emot att skjuta en älg. Därför bokade han en jaktresa till Kanada. Men inga älgar syntes till och jägaren fick ta flyget hem utan trofé. Nu kräver han 50 000 kronor i kompensation.

– Det var en ”once in a lifetime”-resa för mig och jag hade förväntningar som inte motsvarades, skriver jägaren i sin anmälan.

Suget efter att skjuta en älg var så stort hos en dansk jägare att han bokade en paketresa till Kanada. Han betalade 95 000 danska kronor, vilket motsvarar 139 000 svenska kronor, för en 10 dagar lång guidad tur. Men resan blev inte som jägaren hade trott. Det dök inte upp någon älg i kikarsiktet och när han klev på flyget hem till Danmark hade han ingen trofé att visa upp för sina jaktkamrater.

Nu reagerar jägaren, för enligt honom fanns det ett löfte om att få skjuta en älg. Jägarens pappa har författat anmälan och skriver så här:

”Jaktresan inkluderar att få skjuta en kanadensisk älg, storleken är inte specificerad men min son hade upplyst arrangörerna att han ville ha en älg med hornlängd på 60 tum. Resebyrån hade inte garanterat en sån storlek, men i alla fall 50 tum.”

”Det är ju förutsättningarna”.

Men det dök aldrig upp någon älg i den storleken.

”Guiden upplyste på plats att någon älg med 60 tum i hornlängd inte fanns i reviret, och trots intensiv spårning lyckades de bara hitta två älgar som var för små för att skjuta”, står det i anmälan.

Jägaren har krävt 50 000 svenska kronor i kompensation för den bristande jaktlyckan. Enligt resbyrån går det inte att garantera något under de resor de arrangerar.

– Det är självklart alltid tråkigt när man inte får med sig någon trofé hem, men det är ju förutsättningarna när man är på vildmarksresa, säger en representant för resebyrån enligt Ekstrabladet.

– Vi ger inga garantier för att resenärerna ska lyckas skjuta vilt och ger ingen kompensation om det inte lyckas.

I Danmark finns en nämnd som har hand om klagomål för just paketresor och de har nekat jägaren någon ersättning för den bristande jaktlyckan. Dock får han 5 000 kronor som kompensation för en utebliven flygtur.

Jakob Kjelldén
jakob.kjellden@kvp.se 

Hundratusentals evakueras efter kraftigt skyfall i Japan

Södra Japan har drabbats av ett rejält skyfall. Nu uppmanar prefekturen Kagoshima alla sina 800 000 invånare att evakuera, enligt Japan Times.

– Vi vill att folk ska förstå att en situation där de måste skydda sina liv är nära förestående, säger meteorologen Ryuta Kurora enligt tidningen.

Sen slutet av juni har det fallit runt 900 millimeter regn på Kyushu, den sydligaste av Japans huvudöar, skriver Reuters. Och det kraftiga regnet väntas fortsätta till torsdagen. Nu har prefekturen Kagoshima uppmanat 800 000 invånare i tre städer – Kagoshima, Kirishima och Aira – att evakuera. Det finns bland annat risk för jordskred i samband med den massiva nederbörden, skriver Reuters.

En månads regn på ett dygn i södra Japan.

Enligt en väderleksrapport väntas minst 80 millimeter regn i timmen i Kyushu-regionen, skriver Japan Times. Vissa områden kan få en månads regn – på ett dygn. Meteorologer har hållit en krispresskonferens och man uppmanar folk att evakuera tidigt för att skydda sig själva från ”livshotande katastrofer”.

– Vi vill att folk ska förstå att en situation där de måste skydda sina liv är nära förestående, sa meteorologen Ryuta Kurora under en presskonferens enligt Japan Times.

Förra sommaren dog över 200 personer i västra Japan, i samband med utdragna regnoväder som bland annat orsakade jordskred och översvämningar. Två miljarder kan drabbas 2050. Meteorologer brukar inte koppla enskilda väderhändelser till klimatförändringarna men säger att extremväder – bland annat värmeböljor och kraftiga skyfall – blir vanligare i och med klimatförändringarna.

Om den globala uppvärmningen ökar med två grader väntas två miljarder människor beröras av översvämningar år 2050, enligt FN.

Kommun ville minska antalet sjukdagar – lovade glassbuffé

Helsingörs kommun ville få ner antalet personer med sjukpenning. Som en extra morot till handläggarna utlovades glassbuffé om de kunde friskförklara tillräckligt många. Nu får kommunen hård kritik.

Handläggare i Helsingörs kommun utlovades nyligen en annorlunda bonus av sina chefer. Om de lyckades begränsa antalet personer med sjukpenning då väntade en belöning. ”I så fall dukar vi fram glassbuffé till torsdagsfikat”, skrev cheferna i ett mejl till handläggarna.

Inne på en av chefernas rum sattes en spann, i den spannen skulle man lägga en boll varje gång en invånare på sjukpenning hade skickats vidare till åtgärdsprogram eller gått i förtidspension.

Mejlet avslutades med frasen ”Låt tävlingen börja”.

”Det här vill jag inte ha att göra med”
Flera av handläggarna reagerade starkt. En av dem, Isabella Rasmussen, berättar för TV2 att hon upplevde det som att invånarna i kommunen sågs som varor och inte människor.

– Jag kände direkt, att det här vill jag inte ha att göra med. Det var väldigt chockerande, säger hon.

Kritiken kommer också utifrån.

– Det jag tror att ledningen missförstår i den här situationen är att handläggarna inte drivs av att lägga bollar i spannar eller att uppnå siffermål. De drivs av att göra ett så bra jobba som möjligt för invånarna i kommunen, säger Rasmus Balslev, som ordförande i danska socialrådgivarföreningen.

Chefen för ”Center för jobb och utbildning” i Helsingörs kommun heter Kristian Gundsø Jensen. Han berättar för TV2 att syftet med tävlingen var att synliggöra teamets resultat.

– Men jag måste erkänna att det blev helt fel att vi presenterade det så här. Man ska inte se uppgiften som en tävling, det är ett seriöst arbete vi utför, säger han.

Jakob Kjelldén
jakob.kjellden@kvp.se 

SVT-reporter: Inställd vägrenovering kan förklara de dödliga skottlossningarna i Sollentuna i går kväll.

Jo, ni läste rätt. I ett inslag i SVT Stockholm i kväll tog reportern Anna-Klara Bankel sikte på den hypotesen.

Bakgrunden till inslaget var skottlossningarna i Sollentuna i går kväll. Två män sköts. Den ene mannen dog. Anna-Klara Bankel följande märkliga fråga till Anna-Lena Johansson (L), vice ordförande kommunstyrelsen i Sollentuna:

– Om du skulle vara självkritisk, är det något som ni politiker borde ha gjort som ni inte har gjort? Satsningar på ungdomar exempelvis?

Reporterns nästa fråga var än mer absurd:

– Malmvägen är ett väldigt eftersatt bostadsområde. För ungefär 15 år sedan ställde man in renoveringen av hela Malmvägen. Om ni hade satsat mer när de här männen var små barn, tror ni att ni hade haft samma problem i dag? Liberalen Anna-Lena Johansson ”köpte” tydligen vänsterns socioekonomiska förklaringsmodell rakt av:

– Vi har gjort en del saker. Tidigare var det ju till exempel gångvägar över Malmvägen. De var otrygga och har tagits bort. Vi har också tagit bort gångar mellan bostadshusen.

Hur verklighetsfrånvända kan journalister och politiker egentligen bli? Tror de verkligen på fullaste allvar att grov och importerad kriminalitet kan förebyggas med hjälp av renoverade vägar?

Almedalen 2019

Bilden är från Mäki.

Moderaternas partiledare är en kombination av en Pridekameolont och McDonalds "extra allt". 

Under talet Ulf Kristersson höll i Almedalen fick han med alla partiers slapsticks och ändrade färg från blått till rött till ljusrosa till grönt.
------------
Kristerssons två föregångare satt i publiken. Den ena (Anna Kinberg Batra) log lyckligt, den andra (Fredrik Reinfeldt) tuggade surmulet.

AKB log förmodligen för att Kristersson sade det som blev ABK:s fall.

Tänkte ABK "nu har du skitit i det blå skåpet, Uffepuffe"?
---------
Vi som minns minns ABK:s Almedalstal där hennes mantra var "det första jobbet".

Hon sade bland annat att "fler som lär sig jobbet på jobbet, så rustas människor för det första jobbet" (1).

Hon går kanske och funderar på vad som kom först: hönan eller ägget. Det första jobbet eller det första jobbet innan det första jobbet?
---------
Igår var Ulf Kristerssons mantra "den svenska modellen (han menade att invandrare måste lära sig svenska, assimilera sig och börja jobba).

Hade AKB sagt samma sak för två år sedan hade svensk media rullat henne i tjära och fjäder, skrivit om populismens bruna träsk och hon hade tvingats avgå. Men vänta nu, det var ju ungefär det som hände!

Ulf Kristersson kommer klara sig, han är en Anna Kinbeg Batra II med lite mer yviga gester och rätt timing.
-----------
Under talet var han:

☆ hardcoremoderat: "arbeit macht frei" (är han kanske hemlig socialist?)

☆ socialistfeminist: män slår kvinnor (apropå våldtäkter, barnäktenskap och könsstympningar) och manliga pensionärer får mer pengar än kvinnliga (vilket är ett resultat av socialakrobaternas folkhemsbygge),

☆ miljöpartist: el och fossilfria bränslen ska vi ha (men i motsats till miljöpartister begriper han att ska man ha el måste det produceras el)

☆ och Sverigedemokratisk förnuftig: motstånd mot samhällskulturer som inte är kompatibla med vår dito (islam- och klankulturer).

Expressens politiska journalist Anna Dahlberg kallade moderaternas tal för socialliberalt. Det är ju ett skitdåligt betyg för moderaternas partiledare.
-----------
Kristersson är expert på att böja tid och rum, under talet sade han (2):

"Nu är uppgiften att integrera en halv miljon människor som kommit de senaste 15 åren, så de blir en del av samhället och bidrar. Då måste invandringspolitiken vara mycket stram, det gäller både asylsökande och anhöriginvandrare".

Det är som att säga att bilarna som brunnit hittills i Sverige blir som nya om vi bygger de framtida bilarna med brandsäkert material.

Vad Kristersson egentligen sade är att de som invandrat sedan millenniumskiftet inte berikat Sverige med de politikerna sade de skulle berika Sverige med.
------------
Talet var välskrivet och populistiskt (det kallas så numera då politiker säger som det är).

Ulf Kristersson är nästan en bra talare, men ärligt talat: visst skulle moderaternas talare upplevas som mer äkta med några whisky i magen?

Vems mage låter jag vara osagt.

/Micke Carlsson

Klimatändringar försätter oavsett hur mycket människan förnekar fenomenet.

Värmeböljan i Kalifornien orsakar massdöd av musslor

Mängder av musslor längs Kaliforniens kust kokas levande av den stekande solen.
Kan vara den värsta massdöden av musslor på 15 år. Det väcker oro för det lokala ekosystemet.

Den senaste veckan har det slagits värmerekord på flera håll i världen. Även i San Francisco, Kalifornien, slås nya rekord när uppemot fyrtiogradig värme rapporteras in till lokala väderstationer. Något som enligt New York Times vanligtvis inte väntas förrän först i september. Längs stränderna i Bodega Bay, San Francisco, fylls av drivvis med skållade, döda musslor, som gapar mot den stekande solen, skriver The Guradian.

Jackie Sones har aldrig sett något liknande under alla sina år som forskningskoordinator för marint skydd på Bodega Bay. Värmeböljan orsakade den största musseldöden på minst 15 år på Bodega Head-udden i norra Kalifornien. Och liknande massdödsfall har rapporterats längs en 22 mil lång kustremsa.
Massdöden väntas påverka resten av kustlinjens ekosystem enligt Sones, som liknar deras funktion vid trädens i skogen.

”De ger skydd och livsmiljö för många djur, så när du rubbar det kärnhabitatet påverkar det hela resten av systemet”, säger Sones till The Guardian.

År av forskning om havs hälsa har fokuserat på stigande vattentemperaturer och effekterna av försurning på marina livet. Alger och korall lider i varmare vatten, sjöstjärnor smälter och skaldjur bryts ner, skriver The Guardian.

Annie Sääf
annie.saaf@expressen.se 

Trump har fått hemlig briefing om UFO:n: ”Vi håller koll på det”.

NATO-piloter påstår sig ha sett UFO:n. Bakom stängda dörrar har nu Donald Trump och ett flertal senatorer briefats om de senaste observationerna.

– Vi håller koll på det, säger Donald Trump till ABC News.

För drygt tio år startade Pentagon ett projekt för att undersöka UFO:n. Det efter att flera NATO-piloter har påstått sig se sådana. En av dem är stridspiloten David Fravor. Under veckan berättade han själv för Aftonbladet om synen. Han beskriver det som en gigantisk Tic Tac-pastill – utan fönster, synlig motor eller vingar.

– Allvarligt talat, jag är helt övertygad om att det vi såg inte var av denna världen, säger han till Aftonbladet. Nu har både presidenten och ett flertal senatorer fått en hemligstämplad briefing om de senaste fynden.

– Människor säger att de har sett UFO:n. Om jag tror på det? Inte direkt, säger Donald Trump till ABC News.

Men på frågan om han tror på utomjordiskt liv konstaterar presidenten ändå att om det är någon som vet så är det just stridspiloterna.

– Jag tror att våra fantastiska piloter borde veta det. Och några av dem har sett saker som är annorlunda nu än förr. Vi håller koll på det, säger han.

Senatorn: ”Ett säkerhetsproblem”.

Utöver presidenten har flera senatorer briefats om fynden. Enligt Politico hölls en hemligstämplat briefing för senatorer så sent som i onsdags. Det är få som har uttalat sig om mötet. Men en talesperson för den demokratiska senatorn Mark Warner understryker att frågan tas på största allvar.

– Om stridspiloter möter oförklarliga hinder i luften, då är det ett säkerhetsproblem som senator Warner tycker att vi borde gå till botten med, säger talespersonen Rachel Cohen enligt Politico.

Exakt vad som har framkommit under mötena är däremot oklart.

– Marinen kommer fortsätta hålla intresserade politiker och tjänstemän informerade. Men eftersom det är hemligstämplat kommer vi inte kommentera några detaljer om den information som kommit fram på de här mötena, säger Daniel Day, talesperson för Marinen, enligt Politico.

Andreas Söderlund
andreas.soderlund@aftonbladet.se 

Nasa har upptäckt metangas på Mars.

Nasas Mars-farkost Curiosity har upptäckt metangas på den röda planeten.
Upptäckten kan tyda på att det finns liv på planeten.

– Efter det här överraskande resultatet, så kommer anordna ett uppföljande experiment under helgen, skriver projektledaren Ashwin R. Vasavada i ett mejl som New York Times har tagit del av.

Metangasen upptäcktes på Mars av Nasas rover Curiosity under veckan, rapporterar New York Times. Halterna av metangas var överraskande höga. Farkosten anlände till Mars 2012 och har tidigare uppmätt halter av metangas i atmosfären vid två tillfällen – men den nya halten är tre gånger högre än tidigare toppnoteringen. Upptäckten kan vara revolutionerande då metangas är ett tecken på att det kan finnas mikrobiskt liv på planeten. Enligt New York Times så var mängden metangas som under onsdagen upptäcktes i Mars-luften överraskande höga. Gasen produceras vanligtvis av levande organismer.

Forskarnas hypotes: livet har sökt sig under markytan. Nasa fick tillbaka resultaten under fredagen och kommer under helgen att utföra uppföljande experiment. Curiosity får nu skjuta upp andra undersökningar för att göra nya mätningar, vilka förväntas komma tillbaka till jorden och Nasa under måndagen. Efter att nuvarande liv på Mars för några årtionden sedan avfärdades så har forskarna en ny hypotes. Denna går ut på att planeten för 4 miljarder år sedan var varmare, fuktigare och hade förutsättningar för liv. Om liv då uppstod kan det i dag ha fortsatt genom att mikrobiologiskt liv lyckats överleva det allt mer ogästvänliga klimatet genom att flytta ner under planetens yta. Gasen måste ha släppts ut under senaste århundradena.

Fynden av metangas är intressanta eftersom gasen nyligen måste ha släppts ut i luften, annars bryter solljus och kemiska reaktioner ner gasen efter några århundraden, rapporterar New York Times. En annan hypotes är att uråldrig metangas som fångats i planetens innandöme läcker ut genom sprickor.

Johan Ronge
johan.ronge@expressen.se 

Klantig tjuv stjäl tunga droger – visar sig vara laxermedel.

Att stjäla är aldrig okej. Redan som barn får man lära sig att det som inte tillhör en själv låter man bli, svårare än så är det faktiskt inte. Men trots det finns det alltid folk som inte kan hålla fingrarna i styr och prompt måste stjäla det som inte är deras. Därför kan det ibland vara skönt att läsa om någon tjuv som får exakt vad de förtjänar efteråt.

Så är fallet för den här 56-årige amerikanen som gav sig på att stjäla starka mediciner från ett äldreboende, skriver Miami Herald.

Det finns ett gammalt uttryck som lyder ”somliga straffar Gud direkt” vilket innebär att de som gör något dumt oftast får sota för det kort därefter. En av anledningarna till att detta uttryck hängt med så länge är kanske för att det ofta stämmer. Den här 56-årige amerikanen var inget undantag.

Trodde han fått tag på starka droger.

56-åringen som bor i Miami i USA bröt sig in på ett lokalt äldreboende i jakt på droger. Han hittade en burk med piller som hade en lapp på sig där det stod Hydrokodon, som är ett väldigt starkt smärtstillande medel som beskrivs som väldigt beroendeframkallande.

56-åringen fick dock inte ut önskad effekt av tabletterna, istället blev reaktionen en helt annan. Svårt med matsmältningen. Det visade sig att pillren som mannen stulit i själva verket var laxerande tabletter som delades ut till de äldre på boendet som har det tufft med matsmältningen.

Så istället för att bli hög så fick 56-åringen sannolikt problem med magen, om man säger så. Enligt polisens anmälan så slängde mannen pillerburken när han insåg vad det var för något.

Lär få sitta i fängelse.

56-åringen har sedan tidigare dömts för inbrott och stöld. Han var dessutom villkorligt frigiven så han ser ut att dömas till fängelse. Det här är nog ett av de bästa exemplen på när karma slår till med full kraft och straffar den som gör något dumt.

Pentagon erkänner ufo-program – för 187 dolda miljoner

Försvarshögkvarteret Pentagon medger för första gången att de haft ett ufo-program. Dolt i deras jättebudget har det funnits över 187 miljoner kronor avsatta för att utreda ”närkontakter”.

– Det här var så kallade svarta pengar, säger pensionerade senatorn Harry Reid.

Mellan 1947 och 1969 undersökte det amerikanska flygvapnet över 12 000 ufo-iakttagelser under ett program kallat ”Project blue book”. Majoriteten av dessa var inte alls oförklarliga. Militären kunde slå fast att det i de allra flesta fall rörde sig om molnformationer, stjärnor, vanliga flygfarkoster och ibland även hemliga spionplan som observerats.

När ”Project blue book” avvecklades fanns dock 701 oförklarade ufo-iakttagelser.
Trots det valde flygvapnet att inte fortsätta utredningarna. Förklaringen som gavs var att det inte längre var ”försvarbart i hänseende till landets säkerhet eller i vetenskapens namn”, uppger New York Times. Avslutades officiellt 2012

Men det var inte det sista ufo-programmet som amerikanska myndigheter bedrev.
Nu erkänner Pentagon för första gången att de bedrivit ett liknande program. Det påbörjades 2007 och avslutades officiellt 2012. Det drevs från femte våningen i försvarshögkvarterets C-flygel och utredde ufo-observationer, främst sådana som gjorts av det amerikanska flygvapnet.

Kostnaderna för programmet under de åren har legat på över 187 miljoner kronor och de gömdes i budgeten, rapporterar New York Times. Den pensionerade demokratiske senatorn Harry Reid var med och startade Pentagons ufo-program. Han berättar för tidningen att det rörde sig om så kallade ”svarta pengar”, utgifter avsatta för hemliga operationer som doldes i de offentliga budgetarna.

– Jag varken skäms eller ångrar att jag drog i gång det här, säger han till New York Times.

– Det är en av de bra saker jag åstadkommit under min karriär i kongressen, något ingen annan gjort tidigare.

Även om ufo-spaningarna officiellt avslutades av Pentagon 2012 menar de som varit inblandade i programmet att det varit aktivt långt därefter. Programmet styrdes av underrättelseofficeren Luis Elizondo som sa upp sig tidigare i år.

I sin avskedsansökan som han skickade in till nuvarande försvarsminister James Mattis ifrågasatte Elizondo varför USA inte ”la mer tid och resurser” på ufo-frågan, uppger New York Times. Han säger till tidningen att han – och flera av hans kollegor – fortsatt ufo-utredningar även efter 2012. Luis Elizonda skrev också i sin avskedsansökan att USA inte vet tillräckligt mycket om de oförklarade observationerna av flygande föremål för att kunna försvara sig mot dem, skriver New York Times.

Han uppmanar försvarsminister James Mattis att ta frågan på allvar:

”Det kvarstår ett avgörande behov att kunna avgöra förmågan och avsikten hos de här fenomenen för våra beväpnade styrkor och vår nations skull”.

Senator Harry Reid säger till New York Times att utredningarna kring ufon måste börja någonstans:

– Om någon säger att de har svaren i nuläget så lurar de sig själva. Vi vet ingenting.

Niklas Eriksson
niklas.eriksson@aftonbladet.se

Miljardärens galna båt – med eget missilsystem.

Chelseas stenrike ägare Roman Abramovich får inte vistas i Storbritannien på grund av en diplomatisk tvist. I stället får ryssen sköta sina affärer och styra Chelsea från sin lyxyacht på franska rivieran. Superbåten är utrustad med ett eget missilsystem och värderas till svindlande 4,3 miljarder kronor.

Chelseas ryske ägare Roman Abramovich har inte satt sin fot i Storbritannien sedan hans visum inte förlängts i maj 2018. Relationen mellan Ryssland och Storbritannien är spänd efter giftattacken i Salisbury i fjol då brittiska myndigheter pekat ut ryska agenter som ansvariga för attacken mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia. Men det hindrar inte Abramovich från att fortsätta styra Chelsea. Roman Abramovich sköter i stället sina affärer från sin lyxyacht Eclipse, världens näst största privatägda yacht, skriver The Sun.

Båten är 162 meter lång och har nio däck, två landningsplattor för helikoptrar och ett garage. Den är dessutom utrustad med ett eget missilsystem och en egen ubåt.

Jonathan Larsson
jonathan.larsson@expressen.se 

Svensk ridsport är ute på djupt vatten,

Publicerad 15 jun 2019 kl 20.56

Det går inte att säga annat efter tävlingarna på Stockholms stadion. Här har ryttare köpt platser i startfältet, och börjat välja bort världscupstävlingar för att i stället tävla om miljontals kronor. Bakom satsningen står grundaren Jan Tops - mannen som symboliserar allt som är fel med sporten.

Det är lätt att bländas av stjärnstatusen, de enorma prispengarna och de högklassiga banorna. Det är lätt att ryckas med när de främsta ryttarna bjuder på hoppning i världsklass. Men det går inte att blunda för fakta: Global Champions Tour är en tävling skapade av de rika - för de rika.

Här kan sämre ryttare köpa sig in i ett av de 16 lag som årligen åker på turné till världens förnäma städer. Här gäller det att vara förmögen, eller ha förmögna hästägare för att få lov att vara med. Om du inte råkar vara bland de 15 främsta på världsrankingen.

Grundaren Jan Tops, 58, från Nederländerna, är hästhandlare och gift med ryttaren Edwina Tops-Alexander, 45, som fått stjärnhästar inköpta av maken.
I Sverige är Jan Tops känd som Rolf-Göran Bengtssons tidigare chef. Mannen som inför OS i Sydney tog svenskens tävlingshäst Roof för att själv rida stoet på OS. Och två år senare valde att sälja Bengtsson tävlingshäst Pialotta - sex veckor före VM. Internationellt är Tops mannen som fått GCT att växa, och dra till sig exklusiva sponsorer. Han är samtidigt mannen bakom Qatars landslagssatsning, där Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani ingår i laget.

Jan Tops och Global Champions Tour symboliserar allt som är fel med sporten. Åtminstone om man ser det ur ett svenskt perspektiv. Det går nämligen inte att säga till unga flickor eller pojkar att de kan lyckas som ryttare så länge de tränar, har driv och talang. För utan pengar kommer de ingenstans. Du måste antingen vara rik själv, eller ha rika sponsorer som stöttar dig.

I Sverige har man länge varit emot Global Champions Tours koncept, att man kan köpa sig en plats i startfältet. När frågan om så kallade ”pay cards” var uppe för diskussion i det internationella ridsportsförbundet, Fei, 2017, röstade Sverige mot förslaget.

”Då var vi ett av 32 länder som gjorde det, men återigen om hundra andra länder tycker det är en utveckling sporten ska ta får vi lojalt rätta in oss i leden utifrån det ställningstagandet”, sa det svenska ridsportsförbundets generalsekreterare Annika Tjernström tidigare i veckan.

Men eventbolaget bakom arrangemanget i Stockholm tycks inte bry sig nämnvärt om dubbelmoralen. Att svensk ridsport har röstat nej till tävlingen, som de nu valt att bjuda in till Stockholms stadion. Det kan tyckas bakåtsträvande att streta emot, men det är sorgligt att se hur sporten allt mer börjar vända sig till överklassen.Och med sina tjugo tävlingar om året konkurrera ut klassiska tävlingar som världscupen och nationshoppningen, där det sportsliga står i fokus. Nu väntar ytterligare fyra år med Global Champions Tour i Stockholm. Med Jan Tops vid rodret. Och han ser inga problem med varken utvecklingen eller konceptet. När vi ses på stadion ser han ingen risk att de olika tävlingarna slår ut varandra. Men poängterar en sak: Att det är upp till ryttarna och deras ägare att välja vart de vill tävla.

Världsettan Steve Guerdat har gjort ett tydligt val, och väljer aktivt bort Global Champions Tour som en protest mot dess orättvisa system där pengar går före talang. Tyvärr är han tämligen ensam på barrikaderna. Flertalet ryttare sitter i knäet på sina hästägare, som tenderar att välja pengarna. I Sverige talar ryttare runtom i landet om en ”snobbifiering” av sporten. Och om en oroväckande trend där allt fler svenska tävlingar i dag har vip-tält.

Svensk ridsport måste nu sätta sig ned, lyfta frågan, och på allvar ta tag i problemen. Annars är risken stor att de tappar själen, utövarna och publiken.

Nicolinn Törnmalm
nicolinn.tornmalm@expressen.se 

Löfven: ”De skriande orättvisorna ska bort”.

Statsministern kommenterade sin höjda lön när han talade på Järvaveckan. Den grova organiserade brottsligheten bekämpas bäst av ett starkt samhälle. Det sa Stefan Löfven när han talade på Järvaveckan.

Statsrådsarvodesnämnden har beslutat att såväl statsministern som hans regeringskollegor får ett rejält påslag från den 1 juli. För Stefan Löfvens del innebär det att han kommer att tjäna 176 000 kronor i månaden.

– Jag förstår de kritiska reaktionerna. Jag kommer själv från verkstadsgolvet och där hade vi inte alls de här nivåerna. Det är en väldigt hög lön, det är ingen tvekan om det. Men det är en nämnd som sätter lönenivåerna, så det är ingenting som jag eller någon annan i regeringen har något inflytande över. 

Nähäää - och vem hindrar svetsloppan att säga "tack - men nej tack"?!?? De skriande orättvisorna skall bort - då borde han börja med sig själv och sitt hov! 😠😠😠


https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/kJK4zQ/lofven-de-skriande-orattvisorna-ska-bort 

Jobba hos FK

HITTAT I VIMLET, KLOCKREN 👌👌
"Jag har nu sökt arbete hos Försäkringskassan som personlig handläggare inom sjukpenning. Nedan är mitt personliga brev och ansökan.

Hej

Ofokuserad, okoncentrerad och låg kognitiv förmåga är tre ord som beskriver mig väldigt bra i dagsläget. Vilket jag är övertygad om passar utmärkt för tjänsten hos Er som Personlig handläggare inom sjukpenning.

Jag har under hela mitt arbetsliv arbetat med människor på olika sätt och har alltid älskat detta. Jag är dock just nu sjuk i en svår utmattning och djup depression i dagsläget men då detta inte anses vara en giltig orsak till att få sjukpenning är jag tvingad att söka arbete som jag kan klara av med de begränsningar som min sjukdom innebär.

Min egna handläggare hos Er har hänvisat till vanligt förekommande arbeten som inte kräver större fokus, koncentration eller kognitiv förmåga. Detta var det första arbete jag har hittat som uppfyller dessa krav. Därför hoppas jag på att ni har förståelse för att jag verkligen behöver detta arbete.

Jag kommer passa er perfekt då jag har förstått att arbetet varken kräver att jag orkar läsa igenom sjukintyg från läkare, att jag inte behöver förstå vad det står på papper och mail som personer skickar in, att jag inte behöver vara trevlig när personer ringer in samt att jag kan ligga ner i mörker och tystnad för att kunna jobba vidare.

Jag har övat i några år nu på att säga nej och har blivit mycket bättre på detta. Tyvärr är jag en empatisk person men jag jobbar på detta tillsammans med min psykolog för att bli känslokall och hänsynslös.

Jag har livlig fantasi och är duktig på att skriva ihop små fabler. Min livliga fantasi gör att jag sällan vet vart gränsen går mellan verklighet och dikt, vilket jag har förstått är en nödvändighet i detta arbete. Vill ni veta mer är ni välkomna att höra av er, att skriva detta har nämligen gett mig en rejäl huvudvärk.

Av mig får ni en professionell medarbetare med stor trötthet samt är alltid långt ifrån skratt. Vidare är jag en som gärna jobbar vidare på min hänsynslöshet och ser fram emot att få arbeta med detta hos Er.

Jag ser fram emot att ni hör av Er. "

Jorden 2050: Mänskliga civilisationens undergång.

En miljard klimatflyktingar från tropiska områden, Amazonas och korallrev kollapsar, nationer suddas ut i stigande vattennivåer och kärnvapenkrig hotar. Civilisationen som vi byggt upp under 2000 år kan gå under i kaos – år 2050. Det är scenariot i en ny rapport om vad som riskerar att hända om vi inte inom en snar framtid ställer om industrin till nollutsläpp.

”Den mest rovdjursaktiga art som någonsin existerat”, skriver den australiska generalen Chris Barrie, i förordet.

Global uppvärmning värsta hotet efter kärnvapenkrig.

Rapporten är författad av ”National Centre for Climate Restoration” i Melbourne, Australien. Förordet är skrivet av pensionerade generalen och tidigare överbefälhavaren för Australiens försvarsmakt, Chris Barrie.

”Efter kärnvapenkrig är global uppvärmning orsakad av människan det största hotet mot mänskligt liv på planeten”, skriver Chris Barrie och fortsätter:

”Dagens 7,5 miljarder människor är redan den mest rovdjursmässiga art som någonsin existerat, ändå har befolkningskurvan ännu inte toppat och kan nå 10 miljarder”.

Scenariot räknar med accelererade utsläpp.

Rapportförfattarna skriver att forskningsunderlagen kring klimatförändringarna, som i Paris-avtalet och FN:s IPCC-rapporter, ofta har blygsamma uppskattningar kring den globala uppvärmningen och stigande havsnivåer. Detta eftersom det inte tas hänsyn till accelerationen i mänskliga utsläpp, luftföroreningar och förändrade havsströmmar. Denna rapport räknar därför med dessa faktorer i nedanstående riskscenario:

Åren 2020-2030
Politiska beslutsfattare har trots varningar om att temperaturen kommer öka med 3 grader under århundradet inte ställt om ekonomin till nollutsläpp och inte genomfört koldioxidutjämningar. Åtgärder som enligt rapportförfattarna skulle ha krävts för att hålla uppvärmningen nere på 2 grader, en uppvärmning som också kan få katastrofala följder i olika delar av världen.

2030 har koldioxidnivåerna ökat till 437 partiklar per miljon – vilket saknar motsvarighet under de senaste 20 miljoner åren – och den globala uppvärmningen har ökat med 1,6 grader.

Åren 2030-2050
Utsläppen når en topp 2030. Med en 80-procentig minskning i användandet av fossila bränslen år 2100 jämfört med 2010 – så kommer den globala uppvärmningen fram till 2050 ha ökat med 2,4 grader. Till det kommer ytterligare en temperaturhöjning på 0,6 grader, enligt scenariot. Detta på grund av återverkningar i kolcykeln, högre nivåer av reflektion från is, och påverkan av molntäcken. Temperaturen stiger alltså med 3 grader fram till 2050. Enligt rapportförfattarna är det långt ifrån ett extremt scenario.

En rapport från klimatforskarna, Yangyang Xu och professor Veerabhadran Ramanathan vid University of California, har räknat fram att den globala uppvärmningen fram till 2050 kan landa på mellan 3,5 och 4 grader.

År 2050
En bred forskarkår är överens om att tröskeln för att rädda Antarktis västra istäcke, och att undvika isfria somrar på Arktis, passerades med råge redan vid 1,5 graders uppvärmning. Gränsen för att behålla istäcket på Grönland passerades med råge vid 2 graders uppvärmning. Gränsen för utbredd permafrost och för att rädda Amazonas regnskog från uttorkning vid 2,5 graders uppvärmning.

Växthuseffekten har blivit verklighet och jorden går mot ytterligare 1 grads uppvärmning, eller mer, eftersom växthusutsläppen fortfarande är betydande.
Havsnivåerna har ökat med 0,5 meter och väntas stiga med mellan 2 och 3 meter fram till 2100. Till slut så kommer havsnivåerna ha stigit med mer än 25 meter, baserat på historiskt faktaunderlag. 25 procent av den globala landytan, och 55 procent av jordens befolkning, utsätts under mer än 20 dagar om året för dödlig hetta, bortom tröskeln för mänsklig överlevnadsförmåga. Destabilisering av jetströmmar har fått en betydande effekt på kraften i, och den geografiska fördelningen av, monsunerna i Asien och Västafrika. Tillsammans med den långsammare Golfströmmen påverkas livsuppehållande ekosystem i Europa.

Nordamerika drabbas av förödande extremväder med skogsbränder, hetta, torka och översvämningar. I Kina uteblir sommarmonsunen och vattennivån i Asiens stora floder minskar kraftigt på grund av att en tredjedel av Himalayas istäcke har försvunnit.

Sydamerikas bergsmassiv Anderna förlorar 70 procent av glaciärerna och regnnederbörden över Mexiko och Centralamerika halveras. Förhållanden som vid väderfenomenet El Niño blir mer eller mindre permanenta. 30 procent av jordens landyta drabbas av ihållande torka. I södra Afrika, vid södra Medelhavskusten, Västasien, Mellanöstern i Australiens inland och över sydvästra USA, sker allvarlig ökenbildning.

Rapportförfattarna räknar upp ett antal följder av scenariot:

  • Ekosystemen i Amazonas, i korallreven och på Arktis kollapsar.
  • Fattigare länder som inte kan erbjuda luftkonditionerade miljöer åt sina invånare kan inte fungera.
  • En miljard människor tvingas lämna den tropiska zonen i Västafrika, Sydamerika, Mellanöstern och sydöstra Asien.
  • I de flesta regioner i subtropiska, och torra tropiska, områden minskar tillgången på vatten kraftigt vilket påverkar 2 miljarder människor. Odling blir ohållbart i torrare tropiska områden.
  • Mekong, Ganges and Nilens floddeltan översvämmas vilket leder till betydande avfolkning i några av världens största städer. Chennai, Mumbai, Jakarta, Kanton, Tianjin, Hongkong, Ho Chi Minh, Shanghai, Lagos, Bangkok och Manila, överges till stora delar. 10 procent av Bangladesh översvämmas vilket driver bort 15 miljoner människor.

Möjligt slutscenario: Kärnvapenkrig och civilisationens undergång

Även om temperaturökning stannar vid 2 grader så kan det skapas en miljard akuta klimatflyktingar, enligt rapporten. I värre scenarion så går det inte ens att skapa modeller av förödelsen eftersom den är för omfattande, och sannolikt kommer leda till slutet för den mänskliga civilisationen, enligt rapporten. För att beskriva säkerhetshoten som klimatförändringarna kommer orsaka tar rapportförfattarna avstamp i ett scenario kring en 3-procentig temperaturhöjning. Scenariot togs fram av en grupp amerikanska seniora säkerhetsrådgivare 2007.

I scenariot blir nationer över hela världen överrumplade av kraften i klimatförändringarna och andra utmaningar som följer med, som pandemiska sjukdomsutbrott.

Dramatiska ökningar av migration och förändringar i odlingsmönster och vattenbrist kommer utsätta länder för stora påfrestningar.

Översvämningar av kuststäder, framför allt i Nederländerna, Sydasien och Kina, kan leda till utmaningar mot regioner och nationella identiteter.

Sannolikt kommer väpnade konflikter om naturresurser att utbryta mellan olika länder, som vid Nilen, där kärnvapenkrig är ett möjligt scenario.

Sociala konsekvenser spås bli allt från uppflammande religiositet till fullt kaos.

Världens äldsta Porsche till salu – för 190 miljoner.

Den första Porsche-märkta bilen går ut för försäljning i sommar. Men prislappen är inget för den knäsvaga. Säljaren begär 20 miljoner dollar, det högsta pris som någonsin betalats för en Porsche. Här är den – och 25 andra Porsche-klassiker.

I augusti går bilen under klubban hos auktionshuset RM Sotheby’s i Kalifornien. Den nuvarande ägaren kräver minst 20 miljoner dollar, motsvarande drygt 190 miljoner kronor, för den unika bilen, rapporterar Barron’s. Om ägaren får de 20 miljoner dollar han hoppas på innebär det ett nytt rekordpris för en Porsche. Bilen, Porsche Typ 64 med en kaross av aluminium, utvecklades av Ferdinand Porsche och sonen Ferry Porsche, ursprungligen med målet att tävla i 1 500-kilometerstävlingen Berlin-Rom 1939. Men krigsutbrottet kom i vägen för både tävling och vidare civil produktion av bilen – och familjen Porsche behöll prototypen i privat ägo.

Prototypen fick sitt officiella Porsche-märke i samband med att familjen registrerade sitt bolag 1946, men de modeller som rullade ur fabriken 1948 i Stuttgart fick en uppdaterad design. Här är den klassiska bilens utveckling från den första Porsche Typ 64 – till dagens klassiker.

Den åttonde juni 1948 kommer alltid vara inskrivet i Porsches historia. Porsche 356/1 Roadster – producerad i de österrikiska alperna – fick bilföretagets första vägcertifiering. Sportbilen väger endast 500 kg och hade i originaluppsättningen en tvådelad vindruta.

Modellen kom att bli grundbulten i hela företaget, och designades av Ferry Porsche.

Nu kommer knarktampongen.

Mänskligheten når nya svindlande nivåer i sin utveckling.

"Ny tampong ska lindra mensvärk med cannabis".

Med tanke på att knark ibland smugglas i kondomer uppkörda i röven kan man undra hur distributionen av knarktampongerna kommer ske.

Bak eller fram?

----------

Utvecklingsmöjligheterna för knarkbaserade produkter är givna:

☆ bakpulver med heroin mot magont och

☆ tandkräm med kokain mot tandvärk.

Premiumprodukten blir kanske miljöpartisternas ekologiska svampstuvning med gräs.

----------

Kommer knarklangarnas försäljningsutrop vara á la 50-tal?

"Här var det tamponger, finfina tamponger, korta tamponger, långa tamponger, Mini för näsan, Super för snippan och Pro Comfort för avgasröret".

----------

När vi ser nysvenskar med tampongsnören hängandes ur mungiporna vet vi att de slutat tugga kat.

Med tanke på effekterna av kat och annat knark bör kanske de dopade tam-pongerna heta vild-ponger.

/ Micke Carlsson

Michaelas två hästar stals – nu vill hon ha hjälp att hitta dem.

Det var under måndag morgon som två hästar stals från två olika stall norr om Uppsala. Michaela Dannenberg, 21, äger en av hästarna, som försvann från stallet Myrby-Vikstad.

– Min pappa äger den andra, ett dräktigt sto, som stals från Vendel, säger hon.

Två hästar stals under måndagen från två olika platser norr om Uppsala. Michaela Dannenberg äger en av hästarna och hennes pappa äger den andra. Hon har polisanmält stölderna och skrev idag också ett inlägg på Facebook.

”Två av mina hästar har blivit stulna ett brunt sto som ska ha föl vilken vecka som helst nu hon är ca 170 hög och en herre som är fux med bläs han är också ca 170 hög”, står det i inlägget.

Längre ner har också Michaela Dannenberg skrivit att stölderna är anmälda:

”Detta är självklart polisanmält och polis är på plats men om vi hjälps åt så kanske vi kan hitta mina älsklingar. Snälla hjälp mig.”

Röd lastbil.

Inlägget har delats tusentals gånger och flera personer har också hört av sig till Michaela.

– En röd b-lastbil har setts vid stallet och ett vittne såg en kvinna och en man i 50-årsåldern. De gick genom hagen och drog upp en stolpe för att få ut hästen över elstängslet, säger hon till Aftonbladet. Den röda lastbilen sågs utanför Vendel, ungefär tre mil norr om Uppsala.

– Vi har såklart polisanmält detta och polisen har också varit här och undersökt fotspår och tagit fingeravtryck, säger Michaela Dannenberg. Hästarna är chippade, vaccinerade och har pass.

 

Totalt utbränd Ferrari F355 såld!

Vi har sett annonser på totaldemolerade bilar – som så klart inte har blivit sålda. Bilen som du ser här och som inte går att känna igen, den har däremot sålts. Mycket märkligt. Amerikanska fordonssäljsajten Copart lade nyligen ut annonsen som beskriver en Ferrari F355 Spider som i normalt skick hade haft ett marknadsvärde runt en miljon kronor. Nu är annonsen märkt med rött och ordet ”såld”. Någon har alltså köpt bilen som beskrivs som omöjlig att reparera, som om bilderna i sig inte talar ett tillräckligt tydligt språk.

Det är många parametrar som är okända. Det säljande försäkringsbolaget har inte angett något miltal, däremot karossfärgen som är ”bränd”. Hur mycket denna italienska supersportbil såldes för är okänt, men frågan är vad den nya ägaren ska ha bilen till. Kanske den ska bli ett konstverk?

Ferrari F355 tillverkades mellan 1994 och 1999 i både coupé- och cabrioletutförande. Den hade en V8 på 3,5 liter som gav 381 hästkrafter och gjorde 0-100 km/h på 4,7 sekunder samt toppade 295 km/h. Siffror som i dag knappt skrämmer en prestandaorienterad golfklassare och definitivt inte en uppumpad familjekombi som Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+.

 

Hon tatuerade ansiktet – för att inte kunna få jobb.

Tatueringsfantasten Kayleigh Peach, med tusentals följare på Instagram, bestämde sig för att gadda sig i ansiktet. Anledningen: För att inte kunna få ett vanligt jobb, som hon själv uttrycker det. En chansning som tycks ha betalat av sig i dag.

Som många andra har Kayleigh Peach, 26, från brittiska Birmingham tatuerat sig i ansiktet och på halsen. Men hennes anledning står möjligtvis ut från mängden. I en intervju med tv-kanalen BBC säger Kayleigh Peach att hon, vid 24 års ålder, tatuerade sig i ansiktet för att inte kunna få ett ”vanligt jobb” – för att få nobben av potentiella arbetsgivare. Kayleigh Peach hade nämligen drömmar om att jobba som tatuerare i en tatueringsstudio men var, enligt henne själv, alldeles för blyg. Genom att inte kunna få ett vanligt jobb skulle hon därför bli tvungen att följa den drömmen.

– Jag tatuerade mitt ansikte så att jag inte skulle kunna få ett normalt jobb, mestadels som en påminnelse om att hålla ut och fortsätta med det jag gör, säger Kayleigh Peach till lokaltidningen Birmingham Mail.

Budskapet bakom tatueringarna.

Tatueringsfantasten – som i dag är 26 år gammal, jobbar som lärling på en tatueringsstudio och har över 5 000 följare på Instagram – har nu en ros tatuerad på ena sidan av ansiktet, ett knippe löv på andra sidan, samt ordet ”Cursed” intatuerat ovanför ena ögonbrynet. Rosen representerar ”romantik och skönhet”, medan löven har en alldeles egen betydelse.

– De symboliserar en ny start i mitt liv, säger hon till Birmingham Mail.

För BBC beskriver Kayleigh Peach sina tatueringar som ”bilder i huden”.

– Tatueringarna i mitt ansikte gör mig unik. Till och med när du blir gammal och skrynklig kommer det att göra min hud lite finare, säger hon.

Föräldrarna upprörda.

Även om tatueringar inte är något konstigt i dagens samhälle är det fortfarande en känslig fråga på vissa arbetsplatser och bland vissa arbetsgivare. Till exempel arbeten som innefattar kundbemötanden och representativa uppgifter. För Kayleigh Peach har den biten löst sig i och med att hon jobbar på en tatueringsstudio, men hennes föräldrar har däremot inte varit lika accepterande.

När Kayleigh Peach var 19 år gammal kom hon hem med en tatuering som täckte en stor del av henens bröstkorg. Föräldrarna ansåg att hon såg kriminell ut.

– Mina föräldrar sa att jag inte fick vara brudtärna på deras bröllop, säger Kayleigh Peach till BBC.
– Han är mycket mer accepterande nu när det är mitt jobb. Jag har faktiskt tatuerat honom, fortsätter hon.

Vill täcka hela kroppen.

Jobbet som tatuerare rullar på och innebär en stadig inkomst för 26-åringen.

– Min chef säger att jag är en av de mest bokade lärlingarna han har sett, säger Kayleigh Peach till Birmingham Mail.

I dag täcker tatueringarna cirka 60 procent av hennes egen kropp också. Och mer ska det bli.

– Jag tror inte att jag någonsin kommer att sluta. Jag skulle vilja ha hela min kropp täckt av tatueringar. Jag kanske skaffar två små till vid mina ögon men inga fler i mitt ansikte efter det, säger Kayleigh till Birmingham Mail.

Av Andreas Häggström
andreas.haggstrom@expressen.se

Diego Garcia: Hemligheterna bakom USA:s militärbas i den Indiska oceanen.

En av planets passagerare, ingenjören Philip Wood, ska ha lyckats sända ett sms och ett foto från sin mobil. Enligt konspirationsteoretikerna var han fånge på ön och hade lyckats gömma sin telefon i sin cell. Vad som förbinder denna historia med Diego Garcia är koordinaterna som ska ha funnits med meddelandet.
Andra berättade att tre dagar efter att planet försvunnit, sågs passagerares mobiltelefoner vara online på en kinesisk svarsservice. .

----------------------------------------------------------------

04.05.2017 18:03 Frilansjournalist:

"Passagerare på kapade Flight MH370 skickade foto från dold iPhone som spåras tillbaks till den hemliga amerikanska militärbasen Diego Garcia".

Är passageraren Phillip Wood och andra passagerare på Flight MH370 fortfarande i livet efter att ha kapats och tagits till en hemlig amerikansk militärbas på en avlägsen ö i Indiska Oceanen?

https://www.intellihub.com/freelance-journalist-hijacked-flight-370-passenger-sent-photo-hidden-iphone-tracing-back-secret-u-s-military-base-diego-garcia/

INDISKA OCEANEN (INTELLIHUB)

Enligt frilansande journalisten Jim Stone ska den amerikanske passageraren Phillip Wood, en chefstekniker på IBM, som var ombord på det saknade Malaysiska flygbolagets Flight MH370 ha dolt sin iPhone 5 genom att sticka in den i sitt anus efter att planet, en Boeing 777 med 239 passagerare, blev kapat av miltär personal när det var på väg till Kina.

Fantastiskt nog hävdar Stone att Phillip Wood har skickat en bild samt ett textmeddelande från sin iPhone som till 100 % via GPS koordinater visar att Wood bara var några få kilometer ifrån den amerikanska militärbasen Diego Garcia som ligger på en ö söder om Maldiverna i Indiska Oceanen.

I sitt meddelande hävdar Stone att koordinaterna kan vara fel på en radie av några kilometer, (se information längre ned), som bevisar att det verkligen sändes en blank mörk bild från denna iPhone som inte visar någonting. Stone spekulerar att bilden tagits i ett mörkt rum eller från en position där Wood´s händer varit bundna.

Stone rapporterade att bilden skickades tillsammans med följande meddelande från Wood:

"Jag hålls som gisslan av okänd militär personal efter att flygplanet blev kapat (med ögonbindel). Jag jobbar för IBM och jag har lyckats gömma min mobil i min stjärt under kapningen. Jag har separerats från övriga passagerare och hålls inlåst i en cell. Mitt namn är Phillip Wood. Jag tror att jag blivit drogad då jag har svårt att tänka klart".

Konstigt nog innehöll denna mörka tomma bild (märkt: 1395192158752.jpg), följande metadata:

Dimension: 240 x 320
Tillverkare: Apple
Modell: iPhone 5
Färgkod: RGB
Färgprofil: sRGB IEC61966-2.1
Brännvidd: 4.12
Gråskalebild: nej
Rött öga: Nej
Förgrundfärg nummer: 2.4
Exponeringsprogram: 2
Exponerings tid: 1/15

Stone pekar också i detalj ut hur ovanstående standard metadata (EXIF) som åtföljer alla bilder är den "rykande pistolen":

Exif metadata är intakt. Exif metadata bäddas in i alla bilder från varje kamera och inkluderar grundata för omständigheterna då bilder tas. Detta kan granskas genom att spara en bild på din dator och sedan högerklica på bilden och välj egenskaper. Välj fliken information. Du kan se att bilden togs 18 mars med en iPhone med ISO på 3200 och exponeringstiden 1/15.

Koordinaterna är inkluderade i Exif ´s data då iPhonen vet var den befinner sig och dessa koordinater är för Diego Garcia. FÖRSTA GÅNGEN ETT TOMT FOTO SÄGER ALLT.

Exif metadata kan inte skrivas över eller ändras med vanlig programvara men data kan läggas till med avancerad programvara. Exif metadata kan raderas men ALDRIG ÄNDRAS.

Foton med intakt Exif metadata är giltig som bevis vid rättegångar. Om denna Exif är hackad och inte är verklig, då är det CIA eller en riktigt bra hackare som har skapat denna metadata vilket jag betvivlar, jag vill påstå att den förmodligen är äkta.

En annan "rykande pistol" är röstigenkänningsprogrammet som identifierar ordet person istället för personer. Detta är helt kompatibelt med den typ av programvara som skickar röstmeddelanden.

Det framgår också tydligt angående detta att personen som fick denna information, Farganne (forum medlem Glitch) blev trakasserad och fick många hotfulla mail angående informationen vilket är ett annat bevis för informationens riktighet. En sak är säker, när detta tagits upp på denna sajten så har ANDEN KOMMIT UT UR FLASKAN. Jag kan inte nog betona viktigheten av att GPS koordinaterna inte matchar vad Google eller Wikipedia informerar om bilden eller finns angett någon annanstans på webben vilket bevisar att bildens koordinater inte kan ha kommit ifrån varken Google eller Wikipedia och visar att informationen verkligen kom från denna iPhone och att positionen MÅSTE HA VARIT på Diego Garcia när bilden togs.

Intressant nog, den 24 mars 2014 rapporterades av Intellihub News att flight 370 landade på Diego Garcia, en hemlig amerikansk militärbas uthyrd av EU på morgonen 8 mars 2014 efter det att en youtube besökare med namnet Montagraph lyckades räkna ihop 2+2 med ledning av andra rapporteringar om flight 370.

Ett utdrag från artikeln lyder:

"(......) MH370 landade högst troligtvis på Diego Garcia och planet kan ha blivit förd till en massiv hangar för att undgå att passagerarna får kontakt med yttervärlden där inga elektroniska apparater fungerar, t.ex. mobiler och laptops."

Överraskningsvis sammanfaller detta med en Maylasisk insiderrapport som släpptes 18 mars med titeln "Amerikansk militärbas, Syd Asiatiska flygplatser finns i MH370 piloternas övningssimulatorer säger tidningen" och refererar till att piloten på MH370 visade sig ha skalenliga simulatorer för Diego Garcia flygplatsen på sin hem dator.

Ett utdrag från Malaysiska insider lyder:

Undersökningar från flygsimulatorn på pilotens hemdator visar att det fanns programvara för fem landningsbanor varav en tillhörde Amerika rapporterade Berita Harian idag.

"Bland programvaran vi kontrollerat än så länge finns Male International Airport på Maldiverna, tre flygplatser i Indien och Sri Lanka och en som tillhör amerikanska militärbasen i Diego Garcia. Alla har en landningsbana på 1,000 meter berättar Malay Daily.

Det rapporterades också att polisen konfiskerade piloten Kapten Zaharie Ahmad Shah´s flygsimulator i hans hem på lördagen.

Om ni har någon ytterligare information angående detta ärende så ber vi er snarast kontakta oss på Intellihub News.

Följande information gavs som ett tips på Steve Quayle’s website:

Hej Steve,

Ang.: det svarta/blanka fotot från Wood på MH370. Fotot togs inuti en byggnad precis utanför landningsbanan på Diego Garcia. Jag använde ett redigeringsprogram för fotografier och lade in GPS koordinaterna och då blev det så här. Försök med detta: gå till: itouchmap.com, välj #6, gå till den högra rutan i botten och lägg in följande info:

-7 18 58.3 LATITUD
72 25 35.6 LONGITUD
Klicka på: SHOW POINT

Zooma in och du kommer att se varifrån fotot är taget. Wow. Du kommer förmodligen att känna igen det stora flygplanet som är parkerat i närheten.

Han har drivit miljardtvisten till domstol för att slippa betala skatt.

Men myndigheten vägrar att acceptera travmiljardären Bengt Ågerups argument – och nu toppar han listan över landets mest skuldsatta personer. Summan han är skyldig: 1,5 miljarder kronor.

– Det är helt ofattbara siffror, säger hans juridiska ombud Anna Romell Stenmark.

Den 75-årige entreprenören och miljardären Bengt Ågerup från Uppsala är en välkänd profil inom idrottsvärlden. Han äger flera travhästar och är samtidigt en av de stora sponsorerna till fotbollslaget Sirius. Men han har även gjort sig ett namn hos Skatteverket som han haft en pågående konflikt med i flera år. Anledningen är de omkring tre miljarder kronor som Bengt Ågerup gjorde i vinst när han 2011 sålde sitt Uppsalabaserade medicinteknikföretag Q-Med till ett bolag i Schweiz.

Domstol ger Skatteverket rätt.

Bengt Ågerup anser att han inte ska skatta för vinsten eftersom han sedan många år är bosatt i Schweiz. Skatteverket är av annan åsikt och hävdar att travprofilen är i Sverige så ofta att han bör betala skatt här. Och nu har domstolen gett Skatteverket rätt. På fredagen meddelade kammarrätten i Stockholm att de avslår Bengt Ågerups överklagande av domen i förvaltningsrätten där domstolen tidigare dömt till Skatteverkets fördel i tvisten.

– Mot bakgrund av den omfattande utredningen med bland annat Sveriges främsta experter på internationell beskattning och äganderättsfrågor samt det faktum att Bengt Ågerup tillsammans med sin familj varit bosatt i Frankrike och senare i Schweiz under de senaste 23 åren är det mycket förvånande att kammarrätten kommer till samma slutsats som förvaltningsrätten, säger Anna Romell Stenmark, juridiskt ombud för Bengt Ågerup.

”Helt ofattbara siffror”.

Beslutet innebär att Bengt Ågerup nu toppar listan över Sveriges mest skuldsatta personer med en sammanlagd skuld hos kronofogden på 1 506 120 383 kronor – drygt 1,5 miljarder.

– Det är helt ofattbara siffror, och på grund av räntor växer skatteskulden hela tiden, säger Anna Romell Stenmark.

När Upsala Nya Tidning talade med travmiljardären om skatteskulden i januari i år var han fast besluten att inte betala och kallade Sverige för Putinland.

– Risken är att mitt ärende blir prejudicerande i frågan om dubbelbeskattning. Det ska inte vara så att Skatteverket får igenom sina krav bara de uppträder tillräckligt fräckt. Svenska entreprenörer som är bosatta här i Schweiz är nu jätteoroliga att Skatteverket hittar på saker så att även de drabbas av dubbelbeskattning, sa Bengt Ågren till UNT.

Berth Milton näst mest skuldsatt.

Hans skuld till Kronofogden är tre gånger större än den som har näst störst skuld i landet. Det är porrmiljardären Berth Milton som är tvåa på listan med en skuld på nära 457 649 705 kronor.

2015 blev han av med halva sin skatteskuld när den preskriberades och var därefter skyldig ”endast” 473 miljoner kronor. Återstående skulden skulle preskriberats kort därefter, men tiden för detta har flyttats fram.

När Expressen 2014 intervjuade Berth Milton berättade han att han träffat Kronofogden för att inleda förhandlingar om betalning av den svenska skulden. I kontakt med Kronofogden var beskedet nyligen att preskriptionstiden löper ut i november i år och att ”den sannolikt inte kommer att förlängas”.

”Skatteskulden en politisk grej”.

I fjol fanns skulden kvar när Expressen intervjuade Milton på Mauritius.

– Jag bodde ju inte i Sverige och jag betalade skatt i Spanien. Det här med skatteskulden är en politisk grej, det har att göra med mitt tidigare glamorösa liv och porren, sa Berth Milton då. Han sa också:

– Svenska myndigheter tycker att jag borde leva på existensminimum och att mina barn borde gå på en folkhögskola i Orsa. Men uppriktigt sagt så skiter jag i det. Jag har sett till att jag hade pengar så jag kunde ge mina barn en väldigt bra skolgång. Rätt eller fel, moraliskt tycker jag att jag gör helt rätt.

De sju nästa på tio i topp-listan:

Gör man en tio i topp-lista över landets mest skuldsatta personer kommer de här personerna på platserna tre-tio:

3) Ahmed Youssef Abdel-Salam, 449 086 219.
4) Vilgot Amandus Johansson, 407 185 617.
5) Lars Pettersson, 342 052 313.
6) Rolf Johan Hjalmar Stendahl, 333 261 832.
7) Ove Lindh, 259 998 311.
8) Hamid Al-Hamid, 250 280 856.
9) Preston Hampton Haskell, 241 793 831.
10) Ahmed Al-Hamid, 232 677 200.

Är det viktigt med utbildning?

De som hade fått intrycket att Annika Strandhäll var en topputbildad intellektuell kan förvånas att se att bästaste smartaste hengänget är en av världens sämst utbildade regeringar, men gärna blåser upp sina meriter:

”Ministrar skönmålar sina cv:n – vissa saknar nästan helt utbildning”. Flera av regeringens ministrar saknar i princip helt utbildning efter gymnasiet och flera skönmålar sina cv:n på regeringens hemsida, visar en granskning från Di.

Försvarsminister Peter Hultqvist, landsbygdsminister Jennie Nilsson och utrikesminister Margot Wallström saknar utbildning efter gymnasiet. Bara något högre utbildning än de ministrarna har energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, som under utbildning på sitt cv skriver studier vid Stockholms universitet 1990. Enligt Di:s granskning omfattar det 15 högskolepoäng i kriminologi...

Annika Strandhäll läste kursen organisation och ledarskap på sociologiska institutionen vid Göteborgs universitet, enligt cv:t. Hon tog 24 av de 30 högskolepoäng som kursen omfattade, vilket inte finns med på cv:t Där skriver hon att hon även läste arbets- och organisationspsykologi på Göteborgs universitet mellan 2007–2008. Hon utelämnar dock att omfattningen av de studierna stannar vid endast 15 högskolepoäng”

Det är oetiskt att meritfuska med vilseledande formuleringar som att man ”doktorerat” eller ”läst x” när man tagit några poäng. Akademisk examen är inte enda vägen till kunskap, och det finns många extremt kompetenta som är självlärda eller ackumulerat kunskap genom arbete, företagande och facklig aktivitet. Problemet är att många politiker är anti-intellektuella och föraktfull hånar kunskap de inte förstår, som när Margot Wallström vulgärt bad en professor krypa tillbaks under en sten.

Samma tendens ledde till att regeringen Reinfeldt avfärdade forskning om invandringens kostnader och i stället citerade pamfletter och känsloargument.

Många utan examen är som sagt kloka nog att respektera kunskap. Problemet är när omogen narcissism mixas med ignorans så de inte fattar sin begränsning. Det gäller inte minst de som tar snabba vägen genom ungdomsförbund eller PR-branchen in i politik, som i en del fall är skrämmande blåsta och bidrar till att dra ned nivån på svensk diskurs.

Den sista idioten är inte född än!

Med tanke på den låga kunskapsnivå våra politiker visar sig ha, är det inte konstigt att delar av svenska folket blir allt dummare.

Liberalerna gick ut med en kampanj där de sade att det ska vara lika lätt att boka en tågbiljett till Piteå som till Paris.

Eftersom Piteå inte har någon järnvägsstation går det förmodligen fortare att tågledes resa till Paris än Piteå, men sådana små detaljer bekymrar inte politiker.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Om man vill ha jobb idag krävs det utbildning. Men för att ineha den viktigaste posten i regeringen krävs det näst intill ingen utbildning alls. Döm själva:

Stefan Löfven gick tvåårig ekonomisk linje på gymnasiet i Sollefteå. Han påbörjade en svetskurs på 48 veckor på AMU i Kramfors. Sedan påbörjade han studier på socialhögskolan i Umeå.

Han gick där i 1,5 år innan han hoppade av studierna.


ÅRETS BYGGNAD I GÖTEBORG UTSEDD.

Årets byggnad i Göteborg. "Tidlös och tydligt förankrad i nuet".

Nej, det är inte ett skämt. Inte heller är det en övergiven industribyggnad i Tjernobyl. Det här är alltså årets byggnad i Sveriges näst största stad. Nedan följer några citat från den underhållande motiveringen, skriven av en "sakkunnig jury":

”På närmare håll tecknar sig fasaderna som skulpterade konkava skärmar, där de prefabricerade väggelementen gjorts till veckade flortunna ark. Det är ett säreget spel mellan kraft och tyngd å ena sidan och sinnlighet och experimentlusta å andra. ”

”Resultatet är en arkitektur, som lyckas vara både storslagen och intim, både tidlös och tydligt förankrad i nuet.”

Svårlastad häst?

Hästen står på öppet bilflak – i 110 km/h.

Flera bilister blev vittne till hur en häst stod på ett öppet bilflak. Bilen ska ha gått i 110 kilometer i timmen. Nu får bilden på hästen från motorvägen djurvänner från hela världen att rasa.

På motorvägen genom Corrigan i Texas, USA, blev flera bilister vittne till en minst sagt anmärkningsvärd djurtransport. På ett öppet bilflak stod en fullvuxen häst. Bilen gick i 110 kilometer i timmen. Kerry Green Costello tog en bild på hästen på flaket och berättar att hästen fick kämpa för att stå upprätt och hade svårt att hålla balansen. En annan medtrafikant höll inte med utan tyckte att hästen verkade oberörd.

– Hästen såg inte skräckslagen ut, den såg frisk ut och faktum är att den verkade tycka om hur vinden blåste i dess man, säger hon till den amerikanska tv-kanalen ABC13.

Flera bilister larmade polisen som stoppade den grå pickupen. Ägaren menade att det bara var en tillfällig lösning eftersom den vanliga trailern inte startade. I Texas finns det ingen lag som säger att det skulle vara förbjudet att frakta djur på det sättet och därför fick mannen inga böter.

Men bilden på hästen på flaket har fått stor uppmärksamhet och väckt starka känslor hos djurvänner på sociala medier. Polisen meddelar att hästen ska må bra och ha kommit hem välbehållen efter händelsen. Hästen uppges vara vältränad och värd runt 140 000 kronor.

En miljon till konst för daggmaskar, fåglar och svampar.

Och det är skattebetalarna som står för notan.

”Konst för fåglar, humlor, skalbaggar, maskar och svampar" är ett projekt som vill vända upp och ned på vårt invanda sätt att se och förstå världen. Här är naturens mindre invånare inte de avbildade utan själva, i egen rätt, mottagare av konsten. Projektet vill bjuda in fyra konstnärer med uppgift att göra konst där dessa livsformer är mottagare och mål för den konstnärliga insatsen. Det är maskarna och fåglarna som ska möta konsten”, stod det i ansökan.

På Konstnärsnämnden tyckte man det lät så bra att man satsade över en miljon på projektet.

Kulturbryggan har beviljat mer än en miljon kronor i projektstöd till Konsthall Norra Kvarken i Nordmaling söder om Umeå till ett projekt där konstnärer ska göra konst för daggmaskar och andra småkryp.

Samtidigt som många hårt arbetande kulturutövare sliter för att få budgeten att gå ihop, beviljar cyniska kulturbyråkrater miljonbelopp till nonsensprojekt bara för att projektbeskrivningen var så bisarr att den förmådde väcka uppmärksamhet bland bidragsansökningarna.

Både kultursektorn och skattebetalarna står som förlorare när charlataner och bidragsentreprenörer skor sig på de offentliga systemen. På lång sikt undergräver dock kulturbyråkratin sin egen existens om den fortsätter att bevilja stöd till låtsasprojekt. För varje gång kommer det nämligen att bli allt svårare att påstå att detta är ett ansvarsfullt handhavande av de offentliga resurserna.

Den sista idioten är inte född än måste jag bara gnägga!

Misstänkt djurplågare gripen

En kvinna som misstänks för att ha tänt eld på en häst utanför Örebro har gripits, uppger polisen på sin hemsida. Hon misstänks nu för försök till mordbrand, djurplågeri och skadegörelse.

Hästen som stod i ett stall tillhörande ett gymnasium ska ha burit ett täcke som kvinnan tände på. Händelsen inträffade den 18 februari och upptäcktes morgonen efter. Elden hade då slocknat av sig själv. Hästen fick mindre brännskador av händelsen, enligt uppgifter till Nerikes Allehanda.

Kvinnan har varit anhållen i sin frånvaro och greps av polis på måndagsmorgonen.

Slöseriombudsmannen

Norrköpings kommun köpte fem robotar till skolan för 375 000 kronor. Men det visade sig att de inte gick att använda. De levererades nämligen med ett enda program, en taichi-övning och några andra program går inte att få tag på.

Men nu är Norrköping inte missnöjda för det.

– Målet är att ge invånarna en känsla av att de verkligen bor i en digital kommun, säger Johan Högne, digitaliseringsdirektör i Norrköping till Computer Sweden.

Men det spelar väl ingen roll att satsningen inte kom eleverna till del? Norrköpingsborna kan ju trots allt gå runt och känna att de bor i en digital kommun...

Nu blir det äkta PostnordLotteriet!

PostNords nya plan: Ta bort brevlådor och tvinga 10 000-tals hushåll hämta sin post vid samlingsställe.

Kungens sanna förmögenhet avslöjad – är god för miljarder.

Kungen är mycket rikare än vad han tidigare uppgett – ny bok avslöjar dolda förmögenheten • Så kan statschefen undgått att bli beskattad

Kungen är mycket rikare än vad han själv tidigare har uppgett i sina deklarationer. Hans dolda förmögenhet uppgår till mångmiljardbelopp och består av juveler, konst och antikviteter. Det hävdar den förre topptjänstemannen på finansdepartementet, ekonomen Thomas Lyrevik, i boken ”Det kungliga kleptokratin”.

– Vi har rekommenderat kungen att inte läsa boken, säger riksmarskalk Fredrik Wersäll till Expressen.

Tavlor från konstnärer som Carl Larsson, Anders Zorn, Frans Hals, silver, porslin, möbler och mycket exklusiva och dyrbara smycken. I de Bernadotteska familjestiftelserna finns det i dag hundratals ton med värdeföremål – och kungen är ensam förmånstagare.

Thomas Lyreviks bok om kungafamiljens ekonomi som är utgiven på bokförlaget Korpen. Det svenska kungahuset kom på en femteplats med en privat förmögenhet på 340 miljoner kronor när den brittiska tidningen Daily Mail 2015 gjorde en sammanställning över Europas rikaste kungahus. Då räknade man bland annat på kungens privatägda fastigheter, fordon och värdepapper. Det är något mer än vad kungen själv deklarerade i förmögenhet 2006. Då uppgav han till Skatteverket att han hade en förmögenhet på drygt 290 miljoner kronor.

Men det är långt ifrån vad kungen och kungafamiljens privata tillgångar och tillgångarna i familjestiftelserna egentligen uppgår till. Det hävdar författaren Thomas Lyrevik som skrivit boken “Den kungliga kleptokratin” där han gräver djupt i kungahusets affärer och tillgångar.

Lyrevik menar att marknadsvärdet på kungens och kungafamiljens samlade enskilda egendom och familjestiftelsernas tillgångar uppgår till ett tvåsiffrigt miljardbelopp – drygt 30 gånger mer än vad kungen själv angav till Skatteverket 2006. Och det är kungen själv som äger mest. Redan tidigare beräkningar visar att den svenska kungafamiljen är en av de fem rikaste i Europa och de nya siffror Lyrevik fått fram skulle kunna lyfta dem ytterligare på den listan. Thomas Lyrevik har tidigare arbetat som departementsråd på finansdepartementet och som statssekreterare på kulturdepartementet under den dåvarande kulturministern Margot Wallström (s).

Juveler för miljardbelopp.

Enligt författaren uppgår värdet bara på kungahusets juveler och smycken till miljardbelopp. Dessa ägs av kungafamiljen privat eller av de Bernadotteska familjestiftelserna. Han skriver också att familjestiftelsernas boksamlingar, ljuskronor, möbler, fordon, skulpturer, dokument, silver och konst uppgår till miljardbelopp. Värdena har han fått fram genom att i detalj studera de arv som kungafamiljen och kungen har fått genom åren. Det har varit möjligt via bouppteckningar efter bland annat kungens farfar Gustaf VI Adolf och arven efter prins Bertil och kungens föräldrar.

Lyrevik har också gått igenom de ansökningar om skattebefrielser som kungen lämnade till regeringen via riksmarskalken på 1970-talet. Det har då gällt arvskatte-befrielser av tillgångar i tre familjestiftelser och i Gallierafideikommisset, med en stor samling konst som ursprungligen kommer från kejsare Napoleon.

Befriad från skatt.

Stiftelsernas innehåll blev offentliga när kungens riksmarskalk skickade stiftelsernas och fideikommissets innehållsförteckningar till den då sittande socialdemokratiska regeringen med finansminister Gunnar Sträng. Då värderades tillgångarna till en bråkdel av det riktiga marknadsvärdet, hävdar författaren. Det gjorde även lösöret i Gustaf VI Adolfs bouppteckning.

– Det fanns flera anledningar till att värdet skrevs ner. Dels ville man inte berätta för omvärlden hur rik man var, dels hade det varit svårt för regeringen att motivera att bevilja arvskattebefrielse om värdet varit högt, säger Thomas Lyrevik.

Men det verkliga värdet är extremt mycket större – nästan ovärderligt, skriver Lyrevik, som också varit i kontakt med auktionsfirmor, bland annat Sotheby's, och studerat hur andra kungliga föremål har sålts för mycket stora pengar. Marknadsvärdet på alla juveler och tavlor ökar också stort då ägarna är kungligheter – det som inom bland annat musei- och konstvetenskap benämns som proveniens. Det innebär till exempel att ett smycke som är värt en miljon kronor kan vara värt det tiodubbla om det tillhört en kunglig person. I vintras såldes till exempel en del av Frankrikes sista drottning Marie Antoinettes smycken på auktionsfirman Sotheby's för svindlande drygt 55 miljoner schweizerfranc – motsvarande nästan en halv miljard kronor.

Värderna trycktes ner.

Lyrevik skriver även att han varit i kontakt med en pensionerad värderingsman som medverkat i flera kungliga bouppteckningar. Enligt värderingsmannen upprättades det alltid två delar: en som gick till Skatteverket där värdena trycktes ner så långt som möjligt och en så kallad skiftesvärdering där föremålens riktiga värden angavs. Den sistnämnda var inte offentlig utan endast avsedd för arvingarna. Men juvelerna och antikviteterna är inget som kungahuset pratar högt om och som den centrala statsledningen inte brytt sig om på länge, konstaterar författaren och hänvisar bland annat till kungliga hovstaternas verksamhetsberättelser.

I 2017-års verksamhetsberättelse står det så här:

”Lösöret på de kungliga slotten utgörs såväl av statlig, stiftelseägd som privat egendom och brukas av kungen både som statschef och privatperson. Det är därför svårt att dra gränsen mellan kungens privata ekonomi och hans ekonomi som statschef."

Expressen har tagit del av Lyreviks bakgrundsmaterial och innehållet i de Bernadotteska familjestiftelserna och arvet efter Gustaf VI Adolf som det såg ut på 1970-talet.

Kritiken mot kungens bostadsuthyrning.

Kungen dispoinerar en mängd bostäder – hus och lägenheter – i centrala Stockholm och på Djurgården. Kungen ensam bestämmer vem som får hyra bostäderna – något som kritiserats i flera medier.

Bland hyresgästerna finns bland annat kungens vänner och medarbetare på hovet – och både riksmarskalken och hovets ekonomichef hyr bostäder på Djurgården och har fått medaljer av kungen. Det påverkar inte lojaliteten mot kungahuset, menar riksmarskalken.

– Det resonmanget bygger på att lojalitetet är att mörka och det är helt felaktigt. Lojaliteten tar sig uttryck att vi jobbar hårt för att hjälpa kungafamiljen, men man är illojal om man agerar på ett sätt som leder till oegentligheter, säger riksmarsalk Fredrik Wersäll.

Tiotusentals föremål.

Det rör sig om tre pärmar med förteckningar över konstföremål – totalt 800 sidor med 30 poster på varje sida och där flera poster rymmer mer än ett föremål. Här är värdena på tavlor, mattor, juveler upptagna till förvånansvärt låga summor. Flera bord som – tillhört Gustaf VI Adolf – värderades till sex kronor per bord, äkta stora persiska mattor till 600–1 200 kronor, tavlor av Anders Zorn, Bruno Liljefors och Carl Larsson för 12 000–100 000 kronor. (Allt i dagens penningvärde). I dag säljs Zorn- och Carl Larsson-tavlor för mångmiljonbelopp.

Slående är också värderingarna på de juveler och smycken som finns i till exempel i familjestiftelsen Konung Oscar II. En collier bestående av 84 diamanter äldre slipning cirka 85 Carat är värderat till knappt 600 000 kronor i dagens penningvärde. Ett diadem med 34 antikslipade diamanter från cirka 1–5 Carat jämte ett större antal mindre antikslipade briljanter är värderat till drygt 600 000 kronor. Men de verkliga värdena uppgår i flera fall till tiotals miljoner kronor per smycke.

"En värderingsmans våta dröm".

Expressen har låtit antikspecialisten Tom Österman gå igenom förteckningarna över tillgångarna i familjestiftelserna och i bouppteckningen efter kungens farfar.
Österman har arbetat i auktionsvärlden i 30 år varav drygt 20 år på Bukowskis. Han har också varit 1:e intendent på Åmells konsthandel. I dag driver han Auctionet – en marknadsplats för europeiska auktionshus.

Han är oerhört imponerad av tillgångarna:

– Det här är en värderingsmans våta dröm. Det är kanske det häftigaste hembesöket du kan göra i Sverige eller i norra Europa. Så att få bläddra igenom pärmarna och se den här samlingen som finns är helt fantastiskt. Makalöst, säger Österman.

Han tycker att en stor del av föremålen tagits upp till mycket låga värden.

– Värderingen är gjord på 70-talet och jag antar att man använt sig av en bouppteckningsvärdering som var praxis på den tiden, men jag tycker ändå att det är förvånansvärt låga värden, säger han.

Han reagerar förvånat när han i värdeförteckningen får se en sekretär av den svenska möbelsnickaren Georg Haupt med ett uppgivet värde på 5 000 kronor – motsvarande 30 000 kronor i dagens penningvärde.

– Du får inte ens ett beslag på en Hauptsekretär för 30 000. I dag får du betala en till två miljoner kronor för en Hauptsekretär. Till det kommer den kungliga proveniensen förklarar Österman.

– Ska man spekulera, en Hauptsekretär skulle ha ett marknadsvärde på två miljoner kronor om det vore en vanlig sekretär. Nu tio miljoner kronor, säger antikspecialisten. Hur mycket tror du att det du har sett i förteckningarna är värt?

– Om man skulle sätta ihop värdet på de här 800 sidorna och sätta marknadsvärden så skulle man komma upp i miljardvärden bara där. Och om man leker med tanken och drömmer sig bort att det här skulle bli en form av auktion så tror jag att ett tvåsiffrigt miljardbelopp inte alls är omöjligt, säger Österman.

Skattebetalarna betalar kostnaderna.

Thomas Lyrevik är kritisk till att kungafamiljens privata tillgångar och förmögenheten i familjestiftelserna, som förvaras på de kungliga slotten, vårdas och förvaltas med skattemedel.

”Kostnaderna har vältrats över på skattebetalarna", menar han. Författaren är även kritisk till hur dåligt hovstatens anslag, som betalas av skattebetalarna, redovisas i hovets verksamhetsberättelser. Och vad kungen tar privat har aldrig redovisats. Anslaget, som sedan 2007 har ökat med drygt 40 procent, uppgår i dag till 139 miljoner kronor per år.

Men Lyrevik skriver att detta bara är en liten del av den totala kostnaden för skattebetalarna eftersom kostnader för bland annat säkerhet och statsbesök lastas över på polisen, Säpo och utrikesdepartementet. Det betyder att de årliga kostnaderna uppgår till cirka en miljard kronor, kommer Lyrevik fram till. De som jobbar och har jobbat för hovet och hjälpt kungen får i flera fall medaljer.
Till och med kungens revisor som har i uppdrag att granska hovstaternas räkenskaper har kungen medaljerat.

Kritiserad medaljutdelning.

Revisorn Evy Jakobsson, 66, fick 2006 H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i serafimerband. Motiveringen löd: “För förtjänstfulla insatser som revisor och granskare av de Kungl. Hovstaternas räkenskaper."

Kungen ger ofta medaljer till sina medarbetare. Men medaljen till hans egen revisor har kritiserats. Evy Jacobsson är revisor för kungens bolag Bensor AB som bland annat äger Sollidens Slott AB och Stenhammars Godsförvaltning. Hon är också revisor och ska granska kungabarnens bolag Gluonen och Hovstatens ekonomi. Inget bolag har någonsin fått någon anmärkning av revisorn.

– Jag ser inte hur medaljen skulle ha påverkat mitt oberoende mot uppdragsgivaren, säger Evy Jacobsson.

Kungen rekommenderad att inte läsa boken.

I boken kritiserar Thomas Lyrevik också kungen och kungafamiljen för att leva lyxliv:

“Kungafamiljens luxuösa leverne gäller inte bara privat utan att de även kan representera på en nivå omöjlig för andra statliga företrädare. Kungafamiljens dyrbara smycken, ständiga påfyllning av exklusiva garderober, komplicerade håruppsättningar, haute couture och mängder av andra kostbara attribut har till och med presidentfamiljen i en stormakt som USA svårt att möta upp”, skriver Lyrevik.

Expressen träffar kungens närmaste rådgivare på kungliga slottet i Gamla stan i centrala Stockholm – riksmarskalk Fredrik Wersäll, hovets ekonomichef, överintendent Jan Lindman och hovets informationschef Margareta Thorgren. Alla har läst den nya boken – men inte kungen.

– Vi har rekommenderat honom att inte göra det, säger riksmarskalken.

"Det är ingen som gjort en riktig värdering".

De tycker att det finns personliga påhopp i den nya kungaboken – men de anser också att den i vissa delar är ambitiöst skriven.

Fredrik Wersäll bekräftar delvis också Lyreviks slutsatser om att kungen är god för mångmiljardbelopp.

– Ja, förmodligen. Det vet vi ju inte, det är ingen som har gjort en riktig värdering och det har inte funnits behov av att göra en värdering. Skälet till det är att det är en del av kulturarvet.

Riksmarskalken fortsätter:

– Det finns inga tankar, överhuvudtaget, på att skingra detta. Det finns inga tankar på att tillgodogöra sig det här värdet.

Men om monarkin skulle avskaffas då tillfaller väl ändå tillgångarna i familjestiftelserna kungen och kungafamiljen?
– Det har vi ingen aning om, säger Wersäll.

Ni vet inte det?
- Nej, hur skulle vi kunna veta det och jag vill inte spekulera i det.

Därför att stiftelserna har väl stadgar?

– De här lösöres-stiftelserna. De har rättsligt granskats av våra jurister och man har kommit fram till att det förmodligen inte är stiftelser. Förmodligen är det lösöres-fideikommisser. Det betyder att så länge monarkin består kommer de rättsligt inte att kunna skingras. Jag kan inte tänka mig att det skulle finnas en statsmakt som skulle acceptera att ett kulturarv värt tio miljarder skulle skingras, säger Wersäll.

Men om man bortser från familjestiftelserna och bara tittar på kungens ärvda förmögenhet – även det miljardvärden – så har han väl rätt att sälja föremål?

– Jag kan inte svara på det, säger Wersäll.

Men vem kontrollerar detta?

– Är det hans privata så är det hans privata, men för oss är det verklighetsfrämmande.

Varför det?

– Därför att det aldrig har förekommit. De har funnits en ambition att aldrig skingra föremålen, de är tillräckligt förmögna ändå, säger Wesäll och syftar på kungafamiljens andra tillgångar.

"Inte av skatteskäl".

Sista året som Sverige hade förmögenhetsskatt var 2006. För det året deklarerade kungen en förmögenhet på drygt 293 miljoner kronor.

Har kungen genom stiftelser och att han inte har uppdaterat värdet på sina tidigare arv kommit undan med mångmiljonbelopp i förmögenhetsskatt?

– Jag kan inte föreställa mig att det finns skatteskäl. Jag utgår ifrån att med de revisorsgranskningar som gjorts att det här var korrekta värderingar ur skattesynpunkt. Sen kan det absolut vara så att egendom i praktiken kan vara mycket mer värd. Vi vet ju att det sammanlagda kungliga lösöret är värt väldigt mycket pengar, men det lösöret är en del av det kungliga kulturarvet som visas för allmänheten, säger Fredrik Wersäll. Men den förklaringen är märklig, menar Lyrevik.

– Det är ett privatägt kulturarv. Även om det nyttjas och andra kan få ta del av delar av detta så är det fortfarande enskilt ägt och faller ut till en släkts förmån den dag då Sverige inte skulle vara en monarki. Att en familj kan ta del av så mycket pengar från staten för att köpa in många av de här konstskatterna, ha dem privat ägda, placera dem i stiftelser och sen hävda och motivera förekomsten med att det är ett kulturarv. Vilken annan av statens företrädare skulle vi acceptera att gör på det här sättet, säger Thomas Lyrevik.

Kungens låga förmögenhetsskatt.

Fram till 1997 behövde kungen bara ta upp värdet på privatägda smycken när han deklarerade sin beskattningsbara förmögenhet, men smyckena var då inte värderade till marknadsvärde utan nedskrivna till en bråkdel av det egentliga värdet, enligt Thomas Lyreviks genomgång av bouppteckningar och de Bernadotteska familjestiftelsernas tillgångar.

Familjestiftelser behövde bara betala skatt på avkastningen – men stiftelserna hade ingen avkastning och därför slapp kungen även betala skatt på tillgångarna i stiftelserna.

1997 fattade regering och riksdag nya regler för förmögenhetsskatt. Lösöre som deponerats i museum eller liknande inrättning skulle nu inte förmögenhetsbeskattas.

Genom ett tillägg i lagen kom även den lösa egendomen i bostäder tillhörande näringsfastigheter inklusive lantbruksenheter att likställas med lösöre deponerat på museum. Konsekvensen blev att det mesta av landets konst och antikviteter på många lantbruk, slott, herrgårdar och andra bostadshus skattebefriades, oavsett om egendomen var privat eller familjestiftelseägd. Kungen slapp därför att ta upp sin egentliga miljardförmögenhet som beskattningsbar förmögenhet.

De kritiserade gåvorna.

Kungahuset har tagit emot flera gåvor värda miljontals kronor av utomstående. När drottningen fyllde 50 år uppvaktades hon av svenskt näringsliv och fick en inomhuspool till en av Drottningholms borggårdar. Gåvan överräcktes av Peter Wallenberg. Värde i dagens penningvärde: nio miljoner kronor.

När kronprinsesseparet gifte sig gav affärsmannen Bertil Hult dem en bröllopsresa värd cirka en miljon kronor. Då ville hovet inte ge några kommentarer.

– Jag tror vi skulle ha svarat annorlunda i dag. För det första skulle man kanske fundera på om man skulle ta emot en sån här resa. Saker och ting förändras, säger riksmarskalk Fredrik Wersäll.

Den här hästen har tagit slowfeeding till ett helt nytt nivå....*LOL*

Utdömd häst såldes som frisk två gånger.

En kvinna sålde sin utdömda häst som fullt frisk – två gånger dessutom. Slutligen omhändertogs hästen och den har nu avlivats.

Hästen hade en ryggskada och var utdömd av veterinär. Ändå såldes hästen två gånger av samma person, uppger Sala Allehanda.

När hästen hade så ont att den knappt kunde röra sig kontaktades länsstyrelsen av den andra köparen som, utan resultat, hade försökt att lämna tillbaka den skadade hästen. Trots flera samtal från länsstyrelsen hämtade säljaren inte hästen och Sala Allehanda skriver att länsstyrelsen menar att säljaren allvarligt brustit i sin vård av hästen. Den avlivades efter att den blivit omhändertagen av länsstyrelsen.

Mysterious repeating radio signals have reached Earth from a galaxy 1.5 billion light years away (but are they evidence of alien civilisations?)

By TIM COLLINS FOR MAILONLINE
PUBLISHED: 18:00 GMT, 9 January 2019 | UPDATED: 09:42 GMT, 10 January 2019

https://videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2019/01/10/6830957071125364097/636x382_MP4_6830957071125364097.mp4

Fast radio bursts are radio emissions that appear temporarily and randomly
Repeating signals of this type have only been found once before - in 2015
Most experts believe they are created by powerful objects found in space
Others say they could be evidence of incredibly advanced alien technology

Mysterious repeating energy bursts have been detected for only the second time.

Fast radio bursts, or FRBs, are radio emissions that appear temporarily and randomly, making them not only hard to find, but also hard to study. The latest signals to be detected reached Earth from a galaxy 1.5 billion light years away. The most likely explanation is that they were created by powerful objects in space. Experts have debated whether black holes or super-dense neutron stars are responsible, but others have suggested more outlandish theories.

Among them is Professor Avid Loeb, from the Harvard-Smithsonian Centre for Astrophysics in the US, who believes that they could be evidence of incredibly advanced alien technology. FRB's were first detected accidentally in 2007, when a burst signal was spotted in radio astronomy data collected in 2001. The new discovery, reported in the journal Nature, was made by a Canadian-led team of astronomers on the hunt for FRBs. Over a period of three weeks last summer the team detected 13 of the flashes using a new type of radio telescope, the Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment (Chime).

They found that one of the FRBs was repeating.

Of more than 60 FRBs detected to date, such repeating bursts have only been picked up once before, by the Arecibo radio telescope in Puerto Rico in 2015. Where the FRBs come from is not known - although they are thought to emanate from sources billions of light years away outside our galaxy, the Milky Way. Chime astrophysicist Dr Ingrid Stairs, from the University of British Columbia, Canada, said: 'Until now, there was only one known repeating FRB.

'Knowing that there is another suggests that there could be more out there.

'And with more repeaters and more sources available for study, we may be able to understand these cosmic puzzles - where they're from and what causes them.' Most of the 13 FRBs showed signs of 'scattering' that suggest their sources could be powerful astrophysical objects in locations with special characteristics, the scientists said.

Team member Dr Cherry Ng, from the University of Toronto, Canada, said: 'That could mean in some sort of dense clump like a supernova (exploding star) remnant.

'Or near the central black hole in a galaxy. But it has to be in some special place to give us all the scattering that we see.'

The new FRBs are are also at unusually low radio frequencies. Most previously detected FRBs have had frequencies of around 1,400 megahertz (MHz), but the new ones fell within a range below 800 MHz. In 2017 Professor Loeb and Harvard colleague Manasvi Lingham proposed that FRBs could be leakage from planet-sized alien transmitters. Rather than being designed for communication, they would more likely be used to propel giant space ships powered by light sails. A light sail works by bouncing light, or in this case radio beams, off a huge reflective sheet to provide forward thrust.

Professor Loeb, who discusses the idea in a paper published in The Astrophysical Journal Letters, said: 'An artificial origin is worth contemplating and checking.'

OS-ryttarens beslagtagna topphästar säljs på onlineauktion.

OS-ryttaren Emanuel Andrades tävlingshästar beslagtogs sent i höstas som en följd av hans pappas ekonomiska brottslighet. Snart kommer 14 hästar, inklusive en VM- och OS-häst, att säljas på en auktion på nätet.

22-åriga Emanuel Andrades hästar, ägda av hans far, beslagtogs av FBI i november. Pappan Alejandro Andrade dömdes till tio års fängelse för omfattande ekonomisk brottslighet och hans tillgångar förverkades – inklusive fastigheter, fordon, hästar, klockor, flygplan och bankkonton.

Emanuel Andrade, som tillsammans med sin far bodde i Wellington i Florida, har bland annat hoppat OS och VM för Venezuela. Hans senaste start var i september och då var han placerad i femstjärnig 1,60 i USA.

Media har rapporterat flitigt om fallet, men det var länge tyst om vad som skulle hända med de hästar som Emanuel Andrade har tävlat. Nu står det klart att de ska säljas på en onlineauktion i februari. ”World-Class Show Jumper Horse Auction on Behalf of the U.S. Treasury Department” lyder rubriken på auktionen.

Hålls igång.

Bland de 14 hästar som ska säljas finns OS- och VM-hästen Hardrock Z och flera med 1,60-meriter, bland andra Ricore Courcelle, Bonjovi och Clouwni.

Chronicle of the Horse berättar att hästarna, sedan de beslagtogs, har stått på Delray Equestrian Center. Enligt managern Brandon Mills har hästarna tagits omhand på bästa vis och ridits av professionella ryttare, främst i markarbete. De har hoppats på lägre hinder.

”När vi kommer närmare försäljningen kommer vi att lägga till ytterligare professionella ryttare från Carriage Hill Farm, specialiserade på hoppning. De kommer att arbeta tillsammans med topptränare”, säger Brandon Mills om hur ska göra hästarna redo inför auktionen.

Flera hundra höbalar stulna i Ekshärad.

Natten mellan söndag och måndag stals cirka tvåhundra mindre höbalar ur en lada i Busjöåsen i Ekshärad. Och med tanke på sommarens torka är höbalar hårdvaluta. Men om stölden beror på torkan kan inte polisen svara på.

– Det kan vara så men det är svårt att säga, vi vet ju att en del haft problem med foder, säger poliskommissarie Peter Åkerström.

Enligt den polisanmälan upptäckte ägarna att det låg hö på marken utanför ladan, vilket det normalt inte gör.

På gården finns hästar som skulle få höet under vintern och efter den torra sommaren råder det stor brist på höbalar i länet.

Vad är de här höbalarna värda?

– Värdet på höbalarna är ännu oklart, säger Peter Åkerström.

Utöver höbalarna har inget annat stulits. Polisen vill få in iakttagelser kring händelsen.

Polisen kommer inte att hitta några förövare ävenom dom snubblade över dom. Den svenska polisen kommer att gå till historien med sin mikroskopiska uppklaringsprocent.

Så mycket tjänar cheferna på välgörenhetsorganisationerna.

De är chefer för välgörenhetsorganisationer och tjänar över en miljon kronor om året. Här är listan över organisationerna där mest pengar går till högste chefens lön.

Cancerfonden, Världsnaturfonden och Röda Korset tillhör välgörenhetsorganisationerna med högst chefslöner. Generalsekreteraren på Cancerfonden toppar listan med en lön på 1 190 000 kronor om året, skriver

Aftonbladet. Minst tjänar chefen för Frälsningsarmen med en årslön på 412 000 kronor.

Lönerna kan jämföras med medianlönen för chefer i företagsledande ställning på 852 000 kronor i om året, enligt Ledarnas rapport om chefslöner 2013.

Alla givarorganisationer med 90-konto står under översyn av Svensk insamlingskontroll, en ideell förening. Kraven för att kunna få och behålla ett 90-konto är bland annat att maximalt 25 procent av intäkterna får gå till insamlingskostnader och administration, såsom löner. Men variationen är stor.

På Läkarmissionen går 24 procent av intäkterna till kostnader för insamling och löner. På Radiohjälpen är motsvarande andel 6 procent.

Ingen av cheferna på Aftonbladets lista är dock i närheten av att tjäna lika mycket som Postkodlotteriets vd, som sagt att Postkodlotteriet inte jobbar med välgörenhet utan med att bedriva affärer.

SvD Näringsliv har tidigare skrivit om
hur stor del av intäkterna som Postkodlotteriet delar ut. Samtidigt som vd:n Nicklas Kjellström-Matseke har haft en lön som gjort honom till mångmiljonär.

Chefernas lönelista:

Cancerfonden - 1 190 000
WWF - 1 128 000
Röda Korset - 1 108 000
Hjärt och lungfonden - 1 087 000
Barncancerfonden - 1 060 000
UNICEF - 1 039 000
Rädda Barnen - 996 000
SOS Barnbyar - 908 000
Sjöräddningssällskapet - 865 434
Stockholms stadsmission - 808 000
Radiohjälpen - 780 000
Plan Sverige - 777 722
Naturskyddsföreningen - 770 000
Svenska Kyrkan - 768 000
Amnesty - 649 000
Läkarmissionen - 611 686
Läkare utan gränser - 601 942
Barnfonden - 482 033
Erikshjälpen - 454 000
Frälsningsarmén - 411 828

Källa: Aftonbladet

Dessa giriga pampar har tagit ordet VÄLGJÖRENHET till nästa nivå 😠😠

HIPPSON NEWS Publicerad: 2018-12-18

Under sommaren har omställningen i vädret påverkat många stalls tillgång till grovfoder. Men en annan effekt, som många hästägare nu börjar märka av, är att det även har påverkat utbudet av spån. Hippson har pratat med tre leverantörer som alla har märkt av att efterfrågan har ökat.

– Det råder definitivt spånbrist i Sverige just nu, på grund av att vi inte får in lika mycket som tidigare år. Men det är inte hela sanningen. Utan det är många som tidigare har haft sina hästar på halm som nu har gått över till spån i stället. Det har i sin tur gjort att trycket på att få spån har blivit större, förklarar Oscar Englund på Yesbox.

För att stödfodra har många under året börjat ge sina hästar halm, vilket har gjort att allt färre har kunnat använda sig av halm som strö i boxarna.

Kan behöva titta på andra alternativ.

Det är svårt för leverantörer att säkerställa att alla deras kunder har spån för hela vintern. Många vill beställa stora laster för att vara säkra på att ha strö för hela årstiden, men leverantörerna har inte alltid möjlighet att erbjuda så stora leveranser.

– Det går inte att tillgodose alla för hela vintern. Vi gör vårt bästa för att våra kunder ska ha så att det räcker för nu, sedan får vi se till att lösa det på bästa möjliga sätt framåt. Ingen ska stå utan strö, säger Oscar Englund.

Hos en annan leverantör tar man nu inte emot fler kunder eftersom man inte kan leverera mer spån för tillfället. Leverantören uppmuntrar hästägare att se till andra alternativa strösorter, såsom torv, för att hästarna ska kunna ha tillräckligt med strö i sina boxar.

Julia Brente
redaktion@hippson.se

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS