Gnäggbloggen 2018

Gott Nytt År 2019!

Så är vi kommit till den sista dagen i December, 2018 har passerat och nu blickar vi fram emot 2019. Så nu summerar vi året som har gått.

  • Våren var kall, riktigt kall. Jag behöll mina vinterstrån helt ut i slutet på juni.

  • Sen kom sommaren med brask & bram kan man verkligen gnägga. Vilken värmebölja! Och ananrs var sommaren rent ut gnäggat skit då timmerbilarna svischade förbi flera gånger i timmen, hela sommaren och hösten.

  • Den som såg fram emot hösten blev gruvligt besviken (matte & jag) - för timmerbilsplågan förtsatte i jämn ström helt till november. Och då blir det för kallt för mattes fingrar när kvicksilvern kryper under 0.
  • Dock blev det mildare efter ett par veckor så då blev matte riktigt glad igen. 

  • På senhösten har vi fått nya grannar, Ullas Place blev slutligen sålt (eller uthyrt, detta har vi lixom inte klurar ut än). Men det har kommit en halvblodshäst och en ljus, nästan vit shettis. Än så länge inga lösa hästar (staketet på "godset" sjunger nog på sista verset - och det är flera hundra meter staket att fixa). Men hästarna verkar vara av den lugna sorten, så so far so good.

  • För ca 1 vecka sen bestämte jag mig för att nu får det bli vår - och våren skall då visst välkomnas i snygg kostym. Så jag har börjat STORFÄLLA. Riktigt storfälla, matte säger att hon aldrig har upplevt maken (se inläggen nedanför). Lukka har iaf. inte bestämt sig för att följa min exempel, hon ser ut som en ullhårig mammut. Dock lossnar det några vita hårstrån i hennes stjärn.

  • Att gå barfota funkar bara helt perfekt för oss båda, Lukka och mig. Idag har matte satt på mig boots i hagen, hovarna har blivit lite mjuka eftersom det har regnat en del och då är jag blivit lite mer känslig för stenarna i hagen.

  • Som känt har det varit väldigt foderbrist i somras, dels anledning den otroliga, långvariga torkan men allt jämnar ut sig, som matte brukar säga. Det blev en mild, rätt så fuktig & regnig höst så gräset repade sig någotsådär samtidigt som betet varade längre än vanligt. Om man tittar på annonserna på hästar till salu så har inte priserna sjunkit så mycket som man befarade.

  • Avslutar året 2018 med att önska er allihopa där ute et gott Nytt År 2019! Och att det nya året uppfyller alla era drömmar och förväntningar KärlekHjärta.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS