Gnäggbloggen 2018

Lukkas tokerier.

Ja, idag är Lukka till salu för under 1:- kan jag gnägga Galen. För maken till tramsig donna skall man verkligen leta länge efter.

Matte håller på att byta värmepump inför vintern och idag anlände hantverkarna som tog bort den gamla pumpen och installerar en ny. So far so good. Vi hästar fick vår frukost och sen skulle matte släppa ut oss.

Som vanligt väntar jag snällt på stallgången medan matte tar ut Lukka först. Från boxen har vi total översikt över både hela gårdsplanen och Stora Grusvägen, så vi såg att hantverkarna hade anlänt och lastat ur bilen diverse smågrejor.

Men precis innan ingången till hagen fick Lukka plötsligt syn på en JÄTTEFARLIG liten låda - och då drog hon som en avlönning. Matte hade inte en chans att hålla igen och dök framstupa som ett glidflygplan. Tack & lov att det var tjock gräs så hon slog sig inte alls medan fuxtanten galopperade runt som en galning. Plötsligt smet hon in i min hage och matte drog en lättnadens suck.

Men tji den som gläds för tidigt! Fuxtanten hörde mig gnägga och då smet hon mjukt och elegant ut igenom hagporten och förtsatte fjanta runt. Den hästen är bara smidigheten själv.


Slutligen, efter ca ett kvart blev hon dock lite fundersam, för hon fattade nog att hon inte var i krithuset direkt. Då fick matte tag i henne (med halva grimskaftet hängande från grimman) och slusade henne i hagen.

Sen hämtade hon mig - och gissa vem som gick lugnt, sansat och totalt oberört förbi alla dom "skrämmande" sakerna Cool Jo, jag vet - jag är bara bäst i Galaxen och det får jag höra varenda dag Hjärta

Som tur är så har mattes hälsporre släppt såpass att vi kunde linlöpa igår kväll Gilla. Om ett par dagar skall matte försöka att komma ner i ridskorna, så kan livet återvända till det normala igen.


Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS