Gnäggbloggen 2018

Ja, nu har vi kommit fram till september, som matte brukar alltid säga "sweet september". Men i år är den allt annat än sweet - dessa skogsmaskiner arbetar i jämn tempo vardag som söndag, det tar aldrig slut Ledsen Och timmerbilarna svischar förbi flera gånger i timmen. Matte säger att vi kommer inte till att kunde rida ut förrän någon gång till nästa år. Det är bara helt vansinnigt Arg

Tack och lov att vi åtminstone har ridhuset och att underlaget därinne är suveränt bra. Men visst saknar vi våra fina ridturer Gråter

Ja, idag är Lukka till salu för under 1:- kan jag gnägga Galen. För maken till tramsig donna skall man verkligen leta länge efter.

Matte håller på att byta värmepump inför vintern och idag anlände hantverkarna som tog bort den gamla pumpen och installerar en ny. So far so good. Vi hästar fick vår frukost och sen skulle matte släppa ut oss.

Som vanligt väntar jag snällt på stallgången medan matte tar ut Lukka först. Från boxen har vi total översikt över både hela gårdsplanen och Stora Grusvägen, så vi såg att hantverkarna hade anlänt och lastat ur bilen diverse smågrejor.

Men precis innan ingången till hagen fick Lukka plötsligt syn på en JÄTTEFARLIG liten låda - och då drog hon som en avlönning. Matte hade inte en chans att hålla igen och dök framstupa som ett glidflygplan. Tack & lov att det var tjock gräs så hon slog sig inte alls medan fuxtanten galopperade runt som en galning. Plötsligt smet hon in i min hage och matte drog en lättnadens suck.

Men tji den som gläds för tidigt! Fuxtanten hörde mig gnägga och då smet hon mjukt och elegant ut igenom hagporten och förtsatte fjanta runt. Den hästen är bara smidigheten själv.


Slutligen, efter ca ett kvart blev hon dock lite fundersam, för hon fattade nog att hon inte var i krithuset direkt. Då fick matte tag i henne (med halva grimskaftet hängande från grimman) och slusade henne i hagen.

Sen hämtade hon mig - och gissa vem som gick lugnt, sansat och totalt oberört förbi alla dom "skrämmande" sakerna Cool Jo, jag vet - jag är bara bäst i Galaxen och det får jag höra varenda dag Hjärta

Som tur är så har mattes hälsporre släppt såpass att vi kunde linlöpa igår kväll Gilla. Om ett par dagar skall matte försöka att komma ner i ridskorna, så kan livet återvända till det normala igen.


Nu har det äntligen blivit jättefint, perfekt temperatur, flugorna är inte så påflugna längre och timmerbilarna har nästan slutat svischa förbi. Så nu borde det åter kunde bli fina ridturer i naturen. Men icke! Ledsen

Tro´t eller ej, men matte har nu råkat att bli 3-4-5 gradig halt! Och då gnäggar jag HALT med stora bokstäver, hon har råkat få en sjusorters hälsporre och det är ovisst hur länge hon blir så här halt Galen. Matte har nämligen erfarenhet med sånt här skit, hon brukar få sånt några gånger om året. Några gånger går det över rätt snabbt inom ett par dagar, men några gånger håller det på i måander. 

Min päls har växt ut lite för mycket menade matte och då plockade hon fram klippmaskinen. I ärlighetens namn måste jag gnägga att det var skönt att bli av med pälsen (det blev nästan en hel skottkärra full! Galen)

Och i samma vevan blev också våra hovar fixade. Snacka om 5-stjärnig spa-hotell Cool. Hovarna är suveränt bra, denna otroliga torkan till trots.

Det har blivit svalare och nu kan vi igen ha lite roligt, än så länge blir det ridhuset som gäller för timmerbilarna har full sjå med att komma ikap med timmerleveranserna efter värmeböljan.

Kan hålla med matte - man blir aldrig nöjd. Det är antingen för varmt, för kallt, det är för mycket sol eller att det pissregnar Arg.

Etter den olidliga värmeböljan har vi nu fått annan väderlek, nämligen regnskurar och åska. Och det är inte vilka regnskurar som helst, det är monsterskurar! Visst behövs regn men det får då vara måtta tycker jag Rodnar. Hursomhelst - nu hoppas vi att timmerbilarna är riktigt duktiga och att timmertravana försvinner kvickare än kvickt. Så tillsvidare har vi våra aktiviteter inomhus, matte fixade underlaget helt perfekt och det bästa i kråksången är att hon slipper vattna Gilla

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS