Gnäggbloggen 2018

Det verkar som att vintern äntligen har börjat ge med sig, det är ju fortfarande snö men inte så kallt längre. Iaf. inte så kallt att matte "tappar" fingrarna, så idag blev det linlöpning på schemat. Om vädergubben håller det han lovar blir det ganska många +grader i början på nästa vecka.

Än så länge kommer vi att hålla oss innomhus (i ridhuset alltså) - för det svischar förbi containerbilar i skytteltrafik. Aldrig så galet att det inte är bra för något - hoppas dom får bort alla grenar och skit innan det blir fint att rida ut igen.

Lukka STORFÄLLER - och då menar jag verkligen storfäller, efter en omgång med striglan så såg det ut som en röd heltäckningsmatta i hela stallgången VinkarOch det blåser snålt. Matte brukar gärna säga att hon i sitt nästa liv skall avla fram hästar som går i ide i slutet på november och kikar fram glada i hågen i början på april. Och jag förstår henne, vi hästar har det förträffligt i våra vinterpälsar men mattes händer är lixom inte så väl påpälsade.

Att plocka med karabinhakar, små metallspännen och diverse småplock lämpar sig inte för handskeklädda händer. Det blir nästan som när astronauter är ute på en rymdpromenad Vinkar

Lukka STOFRÄLLER så det är helt otroligt, jag för min del spar lite på hårstråna än. Vi damer är aldrig helt synkade, när Lukka slutar helt att fälla börjar jag.

Den som trodde att vintern skulle förbli mild & fin tog absolut miste! Det är REJÄLT kallt och matte fryser helt vansinnigt på fingrarna (även i sina tjocka, gosiga fleecehandskar) så vi hästar har åkt på vintervila. 

Det är ljuvligt vackert ute just nu, vi har lite snö (sån ca 10 cm, det räcker så väl menar matte) och mitt på dagen när solen står högst upp är det skönt att stå och lapa sol Cool. Det märks att vi har snart 1:a mars, dagarna är längre och det är också tidigare ljust på morgonen.

Idag är det ingen vanlig dag - idag är det nämligen Lukkas årsdag!

För precis 8 år sen stjälpte hästtransportören av på gårdsplanen en genomsvettig, näst intill vettskrämd liten häst. Jisses var har tiden tagit vägen Cool. Lukka har alltså bott här nu 2/3 av sitt liv....

Frisk & kry och snäll som en ängel. Men hon saknar nog sin f.d. medryttare för då kunde vi båda damerna komma ut samtidigt. 

Thooohooo!!! Ja, idag var jag rejält pigg, matte gnäggade något om att hon är MYCKET glad jag inte håller på med såna här frivoliteter när hon sitter på Wow!Det är jätteroligt att sätta lite sprätt på ridhussanden och matte är lycklig för att jag är oskodd, då blir det lixom lite mindre "sprätt" Cool.

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS