Gnäggbloggen 2018

Denna sommaren kommer att gå till mannaminne, det är bara helt overkligt. Det är varmt, varmt och varmt, pendlar mellan 25 och 29-30 grader. Även i nordsverige är det rejält varmt, faktiskt ännu hetare än här Galen, 31-32 grader. Helt ofattbart. Och som skogen brinner! Hela Sverige och till dels Norge står i lågor, det är fnosktorrt och bränderna bara sprider sig hejvillt.

Så egentligen efter alla omständigheter har vi hästar det rätt så bra, sen matte hittade fram till vår specialmat mår vi som drottningar Cool.

Timmerhögerna ligger fortfarande i stora travar så matte vågar inte rida ut - tänk om vi plötsligt möter ett sånt enormt monster - och dessa timmerbilarna kör fasligt fort också Arg. Så vi håller oss hemma och tränar i ridhuset, med stora porten och sargporten öppen käns det faktiskt som att vara ute i det fri när vinden fläktar skönt genom ventilationen.

Otroligt men sant, det regnade i ca 1 timme idag. Sån här stilla, fin sommarregn. Skall bli lite mer av den varan i morgon, det är rätt länge sen vi hästar fick gå ute med regntäcke Cool.

Det är fnosktorrt överallt och det brinner enormt många skogsbränder, speciellt illa är det i Härjedalen. Där blev många evakuerade idag och många bränder är totalt utom kontroll. Sådant har hittills synts mest på nyheterna utomlands Gråter. Trots detta är det många tvåbeningar som förtsätter att grilla, fattar inte att dom kan vara så vårdslösa Galen.

Denna skitsommar alltså... .suck. För båtfolket och badkrukkor är det en drömsommar, för oss hästar och deras mattar/hussar är det en mardröm. Det är torrt, foderbrist, snart också vattenbrist - gräset producerar socker på högväxel och många även storhästar har fått fång Gråter.

Vädergubben spår fortfarande evig sommar och djurägare börjar få allvarlig panik Chockad

I hagen är underlaget stenhårt, även om jag har suveränt bra hovar som matte smörjer varje kväll så har jag numera hovboots på frambenen för att slippa känna alla dom småstenar som poppar upp ur marken när det är så här torrt.

Som tur är kan vi rida som vanligt i ridhuset och jag bara hoppas att timmerbilarna som svischar förbi flera gånger om dagen får ut allt timmer innan hösten.

Undrar om hösten och vintern blir likadant hopplös med regn, regn och evig regn? Klimatskifte börjar verkligen visa sig nu Ledsen

Eftersom det är livsfarligt att vistas på Stora Grusvägen - dessa timmerbilar är bara inte helt hälsosama att träffa på Galenså blev det ett fint dressyrpass i ridhuset. Och jag måste bara gnägga: matte är ett GENI! För det är hon som har designat och ritat det här helt unika ridhuset GillaGillaGilla

Vanliga ridhus är helt omöjliga att vara i på sommaren, det blir rena bakugnen. Och på vintern är dessa ridhus rena kylskåpet. Mitt ridhus är svalt och skönt på sommaren, det är svalare inne än ute. På vintern är det varmare inne än ute, matte rider i höstkläder. För att inte gnägga om underlaget - det är bara helt perfekt.

Det var bara så skönt att bli av med pälsen igår, annars hade jag nog blivit rätt så svettig idag Cool.

Även om jag tycker själv att jag är blank & fin i pälsen håller matte absolut inte med - och då plockar hon fram klippmaskinen illa kvickt! Men efter att ha sett vad som åkte av (nästan hela skottkärran full) så är jag faktiskt benägen att hålla med Cool

Det är ovanligt väder, det är varmt, soligt och torrt, det har inte regnat på minst 2 månader. Gräset börjar gulna, bete räcker inte till och många har börjat stödutfodra sina hästar med vintefoder Galen.  

Det har inte varit så många ridturer uppe på åsen eftersom dessa f.....de timmerbilar gör livet surt för oss. Men annars är allt väl kan jag gnägga Ler stort

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS