Gnäggbloggen 2017

Då är 2017 till ända och vi hästar kan summera den så här:

Av dom positiva saker:

  1. både Lukka och jag har hållit os friska och glada, inga hältor och inta infektioner

  2. mina specialskräddarsydda mineraler funkar över all förväntning och just nu är jag i full gång med at STORFÄLLA

  3. våra hovar sköter sig med den äran, matte var lite skeptisk till att vi skulle fungera oskodda eftersom vi hade gått med skor mesteparten av vårt liv. Men det funkar alldeles utmärkt. Lukka behöver inga boots alls och mitt sett med boots varar i 1,5 år.

Så ett par negativa saker måste jag gnägga om också:

  1. hur man driver rovdrift på skogen på dessa sydliga breddgrader borde verkligen inte tillåtas - det är alldeles förskräckligt

  2. nu har vi bara en enda riktig spännande ridstig och den kommer att försvinna med det samma skogen fälls

  3. i och med att den ena ridstigen efter den andra försvinner måste vi skritta minst 20 minuter på Stora Grusvägen och det är inte så roligt när timmerbilar svischar upp och ner dagarna i ända


  4. vi börjar känna på klimatändringen, det regnar mer än vanligt. Dock är vi inte lika besvärat av det som många andra hästar som går i lösdrift. På många ställen vadar dom i decimetertjock lera - och rullar sig i den också (usch....).

Dock i stortsätt har 2017 varit ett fint år - som matte brukar säga: inte ens en miljardär kan köpa sig hälsa och välmående för alla sina pengar.

Gott Nytt År till alla hästar och era 2-beningar Ler stortKärlek

Från den ena dagen till den andra - massor av snö - och nu ingen snö alls och ca 8-9 grader varmt. Man tackar och man bockar! Matte är helt till sig för att hon slipper frysa fingrarna när hon sadlar.

Jag storfäller - om det är mina skräddarsydda mineraler eller om det är för att det inte blir någon kall vinter skall vara ognäggat. Spännande värre iaf. Tittar man ut över geografin så skulle man tro att det fortfarande är höst. Inte oss emot! Denna milda vintern kan gärna förtsätta i samma spår Cool

I morgon vänder det! Från och med i överimorgon går det mot ljusare tider igen. Inte en dag för tidigt frågar ni mig. Det ligger lite snö på marken, lagom för att ljusna upp tillvaron en aning men tillsvidare håller vi oss innendörs, det är milt sagt bedrövlig underlag ute. 

I hagen är det helt okej, för oskodda hästar är det inga problem. Men det är inte lönt att rida ut för vägen till skogen går 1,5 km på Stora Grusvägen och det är inte sandat. Bilarna kör som om dom har stulit både däck och fälgar. Skåningar lär sig aldrig att köra bil på vinterföre ..... Matte tycker inte det är värt risken och jag håller med henne.

Som vanligt här sydpå är det varken hackat eller malet. Något mitt emellan. Det snöar och det sludder, sen regnar det - och sen allt från början igen.

Matte är överlycklig för att vi hästar är oskodda, när det är sån här skitföre är oskodda hovar suveränt bra - för det klampar även med skor och snösulor.

Aktiviteterna är för det mesta innomhus, det känns verkligen som rena lyxen att ha eget ridhus Gilla

Idag är matte lite slöj, hon har varit hos tandläkaren och fått dragit ut en kindtand. Allt har gått jättebra men bedövningen håller på att släppa och nu börjar det göra lite ont. Så jag misstänker att det inte blir någon ridning idag Vinkar

Mitt i vintern men fortfarande höstligt, och just nu pissregnar det så till den milda grad. Det frestar inte att gå ut, jag lovar!

Matte har aldrig varit så glad för ridhuset som nu - och inte minst: för att ha allt under ett tak. Hösilage och strö, skottkärror och allt tillbehör. 

Så mycket som det regnar nu - matte tycker så synd om alla hästägare som har sina hästar i lösdrift. Det måste vara en mardröm - evig gegga, evig lera, skitiga, långhåriga hästar som kommer in i leförpackning de luxe Vinkar.


Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS