Utanför staketet 18

Hört om Georgia Guidestones?

På monumentet finns ett längre meddelande skrivet på åtta moderna språk:

engelska
spanska
swahili
hindi
hebreiska
arabiska
kinesiska
ryska

 och ett kortare meddelande som är skrivet på fyra antika språk:

babyloniska
klassisk grekiska
sanskrit
egyptiska hieroglyfer

THE MESSAGE OF THE GEORGIA GUIDESTONES

1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
2. Guide reproduction wisely - improving fitness and diversity.
3. Unite humanity with a living new language.
4. Rule passion - faith - tradition - and all things with tempered reason.
5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
7. Avoid petty laws and useless officials.
8. Balance personal rights with social duties.
9. Prize truth - beauty - love - seeking harmony with the infinite.
10. Be not a cancer on the earth - Leave room for nature.

Översättning:

Håll människans population under 500.000.000 i ständig balans med naturen.
Utför reproduktion klokt - utveckla hälsa och mångfald.
Förena människan med ett gemensamt nytt språk.
Styr passion - tro - tradition - och alla sysslor med balanserat synsätt.
Skydda folk och nation med rättvisa domstolar och lagar.
Låt alla nationer styra sina lagar men lös dispyter i en världsdomstol.
Undvik obetydliga och värdelösa lagar och information.
Balansera personliga rättigheter med sociala skyldigheter.
Värdera sanning - skönhet - kärlek - i harmoni med evigheten.
Var inte en cancer på jorden - lämna utrymme för naturen.

(1) Dramatiskt minska befolkningen i världen.
(2) Främja miljö.
(3) Att upprätta en världsregering.
(4) Främjande av en ny andlighet.

Sjuk sate som bör vara inlåst och få medicin för sina problem.

Sjuk sate som bör vara inlåst och få medicin för sina problem. Och den medicinen skall vara KASTRERING med ROSTIG KNIV och UTAN bedövning!!!!!

Jag har precis sett en vidrig film från en övervakningskamera där den här mannen förgriper sig sexuellt på en häst.

Detta skedde i natt 22 maj mellan klockan 00:45 och 01:00 på en gård i Hågaby i Uppsala.

Hästen är ett högdräktigt sto och kvinnan som äger henne är förkrossad och är rädd att mannen skall komma tillbaka och skada hästen ännu mer.

Allt är polisanmält men polisen behöver identifiera mannen.

Dela gärna detta inlägg och om du känner igen mannen kontakta polisen i Uppsala!

Trodde de köpte en hund – var en björn.

När Su Yun tog med en gullig djurunge hem till familjen i Kina trodde hon att det var en hund av rasen tibetansk mastiff. Två år – och många kilo – senare skulle det visa sig vara en björn.

– Jag är lite rädd för björnar, säger Yun, enligt The Independent.

För två år sedan var Su Yun på semester när hon köpte vad hon trodde var en liten hundvalp. Hon tog hem det lilla djuret till sin familj i staden Kunming i södra Kina. Det tog inte lång tid innan familjen reagerade på husdjurets enorma aptit. De matade djuret – som de trodde var en tibetansk mastiff – med en låda frukt och två hinkar med nudlar varje dag.

Misstankar väcktes.

Man kan tycka att djurets matvanor skulle ha väckt några misstankar, men det skulle dröja ett tag innan familjen började förstå. När djuret vägde 113 kilo och började gå på sina bakben – då var det dags för familjen att inse att något kanske inte var riktigt rätt.

Yun insåg att hon faktiskt hade tagit hem en asiatisk svartbjörn till familjen.

– Ju mer han växte, desto mer såg han ut som en björn, säger Yun enligt The Independent.
Hon fortsätter:
– Jag är lite rädd för björnar.

Utrotningshotade djuret har flyttat från familjen. När familjen kom till insikt om djurets art tog de hem djurexperter som kunde bekräfta familjens farhågor. Djuret var precis som de misstänkte en björn och inte en hund. Det utrotningshotade djuret togs ifrån familjen som han bott med under två år. Nu tar Yunnan Wildlife Rescue Centre hand om björnen.

Vilt kostymslagsmål på Ascot.

Kravatterna hängde i luften och skjortorna hamnade i oordning. Under lördagens kapplöpningar på berömda galoppbanan Ascot utbröt vilt slagsmål. Män i tredelade kostymer slogs och damer i högklackat försökte avstyra bråket som slutade med två skadade.

Ärevördiga Ascot, där drottning Elizabeth låter sina hästar springa, drabbades av en smärre skandal vid kapplöpningarna på lördagen. Ett större slagsmål bröt ut av ännu okänd orsak.

Välklädda män slogs för fullt och bråket förflyttades från kapplöpningsarenan ut på gatorna i Ascot där väktare fick hjälp av kvinnliga besökare att försöka skilja slagskämparna åt.

Bara ett par dagar tidigare hade ett liknande slagsmål brutit ut på kapplöpningsbanan Gooowood. På grund av det hade Ascot försökt förstärka säkerheten på lördagen. Vilket alltså inte hjälpte.

– Sorgligt nog kan en oansvarig minoritet förstöra för majoriteten. Vi tar allt asocialt beteende på allvar. Vi kan avvisa folk och det gjorde vi, säger Ashley Morton-Hunte, kommunikationsdirektör för Ascot till Daily Mail.

Enligt tidningen slutade storbråket med två huvudskador som inte var värre än att de kunde tas om hand på plats.

Stal fajitas för miljonbelopp – döms till 50 års fängelse.

I nästan ett decennium beställde Gilbergo Escamilla tex-mex-rätten fajitas för 1,2 miljoner dollar - och lät delstaten Texas stå för notan. Maten sålde han sen vidare med vinst - tills 53:åringen haffades i höstas. Nu har han dömts till fängelse i 50 år, rapporterar NBC.

53:åriga Gilberto Escamilla var fam tills i augusti anställd på ett ungdomsfängelse i staden San Benita - tills det en dag kom en oannonserad leverans på drygt 360 kilo fajitas. Escamillas kollegor anade ugglor i mossen - eftersom tex-mex-rätten aldrig funnits på ungdomsfängelsets meny, trots att maten enligt lastbilschauffören levererats dit i minst nio års tid.

När Gilberto Escamillas fajitaskupp avslöjades hade tjänstemannen i nästan ett decennium beställt mat för inget mindre än 1 251 578 dollar - över 10 miljoner svenska kronor. Maten sålde han sen vidare med vinst och lät skattebetalarna stå för notan.

Efter att Escamillas fått sparken och blivit arresterad, hittade polisen vid en husrannsakan flera fajitaspaket i 53:åringens kylskåp. Nu har mannen dömts till 50 års fängelse och han skall betala tillbaka varenda skattekrona som gått till tex-mex-rätten.

- Det var själviskt. Det började smått och växte sig sedan större och utom min kontroll. Det gick så långt att jag inte längre kynde styra det, sa Gilberto Escamilla i rätten.

53:åringen har även dömts till att betala det högsta möjliga bötesbeloppet i delstaten Texas på 10 000 dollar. Det hårda fängelsestraffet motiveras med att tjänstemannen stulit varor för mer än 200 000 dollar, vilket enligt Texas-lag ses som ett så pass allvarligt brott att man riskerar få skaka galler i uppemot 99 år.

Brottet har även ansetts vara synnerligen allvarligt eftersom Gilberto Escamillas samtidigt varit anställd hos staten.

Snart äger världens rikaste procent allt

Den rikaste procenten i världen kommer äga två tredjedelar av världens tillgångar år 2030.
Det visar en ny prognos gjord av det brittiska parlamentets utredningstjänst – House of Commons Library. Och det här är inte bara en ekonomisk fråga, utan något som hotar vår demokrati.

Vi närmar oss de största inkomstskillnaderna sedan 1913, och de ökar allt snabbare. Sedan 2008 har förmögenheten hos den rikaste procenten i världen ökat med sex procent varje år. Glada kapitalister menar att överflödet ska ”sippra ner” till resten av världen. Men resten av världen har inte alls sett samma utveckling.

När den konservativa politikern George Freeman, ledamot i det brittiska underhuset, tillfrågas om lösningar, menar han att svaret bland annat är ”filantropi”. Det vill säga välgörenhet. Men vi kan inte lita till den rikaste procentens välvilja för att jämna ut inkomstskillnaderna, varken i världen eller i Sverige. För anledningen till att inkomstskillnaderna ökar så dramatiskt handlar om att rika lägger allt mer kapital på hög, samtidigt som de får stora utdelningar på aktiekapital.

Den skeva fördelningen märks inte minst i Sverige. Vi är det OECD-land där klyftorna mellan rika och fattiga ökat snabbast de senaste decennierna. De dominerande frågorna inför valet handlar mycket om människors oro. Oro att inte få rätt vård, oro att inte ha råd eller möjlighet till bostad och oro att pensionen inte kommer räcka till. Trots det talar för få politiker om hur de rika drar ifrån. Hur vi varken beskattar förmögenhet eller fastigheter och knappt beskattar kapital. Pensionärer beskattas än i dag hårdare än de som arbetar, även om regeringen försöker stänga just det gapet.

1913 var Sverige inte en demokrati. Det fanns stora spänningar i Europa, och det var året före första världskriget. Trots år av demokratisering och välstånd har vi alltså nått ett läge där ojämlikheten närmar sig förra århundradets krisår. Så bryr sig våra politiker verkligen om människors oro, så bör de förstå att lösningen finns i den skeva inkomstfördelningen, där det lönar sig mer att sitta på kapital än att arbeta.

Kvinnan lämnar bilen i ett parkeringsgarage i 9 år, måste nu betala 300 000 kronor.

Att ta bilen till jobbet om man jobbar mitt inne i stan är det få som gör, dels för att det är svårt att hitta parkeringsplatser men också för att det är så fruktansvärt dyrt att parkera i stadens centrum. Ska man då stå flera timmar dagligen kan det svida till rejält i plånboken. Men det var något som kvinnan i den här historien antingen inte riktigt hade koll på, eller struntade totalt i.

En kvinna från spanien parkerade sin blåa volvo för 9 år sedan, i mars 2009, i ett parkeringsgarage i Palma de Mallorca. Det skulle komma att bli den sista gången hon såg bilen. Sedan den dagen har kvinnan aldrig återvänt och hämtat bilen igen, rapporterar El Pais.

Redan 2012 gick chefen för det underjordiska parkeringshuset till domstolen på grund av den bil som stod parkerad utan att ha betalat.

Trots att chefen hade rätt, var det ingen som hörde av kvinnan, hon dröjde dessutom ut processen så länge som möjligt för att dagen i domstol aldrig skulle komma. Och vi alla vet att man aldrig borde skjuta upp sina problem.

Till slut gav de henne inget val. De la beslag på bilen och flyttade den ifrån parkeringshuset och nu måste billisten betala 288 000 kronor i parkeringsavgift. Domstolen tilldelade även bilen till chefen på parkeringshuset.

Vann 22 000 kronor – fick aldrig ut pengarna

 Mats vann över 22 000 kronor på nätkasinot Vera&John. Men vinsten betalades inte ut. Spelbolaget hävdade att Mats brutit mot villkoren. Han är en av flera spelare som lurats i bolagens bonusfällor. Efter våra frågor har bolaget ändrat sig.

Sportbladet har tidigare skrivit om hur spelbolag blåser kunder på pengar med hjälp av bonusfällor. Mats, som egentligen heter något annat, har spelat på sajten Vera&John i flera år. Ibland vinner han, ibland förlorar han. Emellanåt delar bolaget ut bonus i form av mynt som man får använda till free spins, gratisspel.

Mats vann 430,10 kronor på sina gratisspel. Han lusläste bonusvillkoren och satsade allt på rouletten, enkelnummer noll. Kulan stannade på noll och Mats vann 36 gånger insatsen, det vill säga 15 483,60 kronor. Dessa pengar hade omsättningskrav och när Mats hade uppfyllt det hade pengarna växt till över 22 000 kronor. Mats ville ta ut sin vinst men utbetalningen dröjde. Han loggade in på kontot för att kolla status. Då var pengarna borta.

”Står inget under villkoren”.

– Då ringde jag till Vera&John som sa att jag brutit mot bonusreglerna, säger Mats och fortsätter.

– Under villkoren för kasinobonusar står det inget om maxinsats, däremot under användarvillkor. Man får max satsa 250 kronor på dessa free spins och därför har Vera&John tagit pengarna. De tyckte att de kunde betala tillbaka 430 kronor som jag hade innan jag bröt mot reglerna som de har gömt.

Under avdelningen kasino­bonusar skriver Vera&John:

(…) På den här sidan får du all information du behöver för att kunna hitta just din favoritbonus. (…) Varje bonus har ett specifikt omsättningskrav som måste uppfyllas innan den omvandlas till kontanter. När du har uppfyllt omsättningskravet för just din bonus förvandlas den alltså till kontanter som du kan ta ut när du vill. Är det fortfarande inte helt solklart? Ingen fara, här nedanför hittar du några exempel som gör det hela tydligare.

Men reglerna om max­insats finns inte här utan under rubriken användar­villkor. Mats spelade in samtalet med Vera&John och frågade varför bonuskravet om maxinsats ligger gömt under användarvillkor i stället för under kasinobonusar.

– Det här är kanske någonting vi får lägga till, svarar Vera&John.

Men flera veckor efter telefonsamtalet hade det alltjämt inte åtgärdats.

– Vera&John vill bara att jag ska förlora. De vill inte betala ut vinst, säger Mats. Till slut fick han dock pengarna. Efter att Sportbladet varit i kontakt med Vera&John har bolaget valt att betala ut vinsten på 15 483 kronor från när Mats prickade in enkelnummer noll på rouletten.

– De ringde och ville be om ursäkt för det som hänt, säger Mats. Läs bolagets svar nedan.

SÅ SVARAR SPELBOLAGET.

När Sportbadet ringer Vera&John blir vi hänvisade till en mejladress. Efter en vecka får vi svar där bolaget vill ha frågorna skriftligen. Vi svarar med sex frågor.

1) Varför har ni lagt bonusvillkoren under användarvillkor i stället för att ha dem under kasinobonusar?

2) Ni har sagt att ni kanske ska ändra och lägga in villkoren om max-insats under kasino-bonusar men det har ännu inte skett. Varför?

3) Hur är det möjligt att satsa mer än vad som är tillåtet?

4) Varför har ni inte ett system som varnar om man är på väg att bryta mot bonusvillkoren?

5) Om man någon gång råkar bryta mot bonusvillkoren är det ju meninglöst att fortsätta spela för om man skulle vinna kan ni ju alltid neka en utbetalning och hän-visa till att man brutit mot reglerna. Vad har ni för kommentar till det?

6) Maxinsatsen är 250 kronor men en kund satsade 430,10 kronor. Borde ni inte räkna det som att kunden satsade 250 och ge en vinst på 9 000 kronor (kunden fick in ett enkelnummer på rouletten) i stället för att bara ge tillbaka insatsen?

Efter en vecka får vi svar på mejlet.

Hej Linus,

tack för ditt tålamod. Vi strävar alltid efter att erbjuda en riktigt rolig spelsida, under rättvisa och användarvänliga förhållanden. Innan ett konto registreras så uppmanas alla kunder att läsa vår användarvillkor för att kunna godkänna dessa. Ett konto kan inte registreras utan att villkoren godkänns. Våra användarvillkor finns tydligt synliga på vår hemsida och innehåller alla de villkor man godkänner för att kunna inneha ett konto hos Vera&John. Om användarvillkoren uppdateras eller ändras så blir våra kunder informerade om det vid nästa inloggning och behöver godkänna dessa ändringar för att kunna fortsätta spela på vår sida.

Vänligen finn nedan; villkor för maximalt tillåten insats medan man spelar med bonus, samt alla våra användarvillkor för mer information.

3.14
Innan uttag kan genomföras kommer ditt spelande att kontrolleras med avseende på otillåtna spelmönster. För att främja rättvist spelande har Dumarca nolltolerans mot bonusmissbruk, otillåtet spelande och bedrägligt beteende. Dumarca förbehåller sig rätten att spärra bonusar från Användare som Dumarca bedömer missbruka våra erbjudanden. Om vi misstänker bedrägligt beteende eller missbruk förbehåller sig Dumarca rätten att ta bort bonusar och tillhörande vinster från kontot eller relaterade konton.

Bestämmelsen om vad som anses vara otillåtna spelmönster eller bonusmissbruk ska inkludera, men inte begränsas till, följande exempel:

Ett spelmönster med insats av bonuspengar där en betydande andel av de enskilda insatserna ligger över €6,25 för slots och/eller videobingo, eller över €25 för bordsspel https://www.verajohn.com/sv/about/terms-and-conditions

Sidan som heter Våra Casino Bonusar (https://www.verajohn.com/sv/about/our-casino-bonuses) innehåller inga villkor. Det är enbart en informativ sida för att tydliggöra hur omsättningen av en bonus går till och en länk till våra användarvillkor finns inkluderad på denna sida. Med det sagt, så uppskattar vi all feedback vi mottar och tar upp den för granskning för att se hur vi ytterligare kan förbättra både vår sida och vår service.

Medan vi inte kan dela med oss av information gällande enskilda kunders ärenden, så kan vi försäkra dig om att vi undersöker eventuella avsteg från våra användarvillkor mycket noggrannt och ser gärna över ett ärende/förfrågan när vi blir kontaktade av en kund direkt.

Med vänliga hälsningar,
Elisabeth Compliance

Idioter - finns det 13 på dussinet?!??

Ryttare misshandlad – av konkurrentens släktingar.

Elitryttaren Vasco Mira Godinho misshandlades av konkurrentens familjemedlemmar under en av Portugals nationella dressyrtävlingar i helgen, misstänker polisen.

– Gonçalos far hade händerna bakom ryggen tills han tog fram en pinne och började slå mig, säger Vasco Mira Godinho enligt den portugisiska tidningen Equitacao.

Under helgens nationella dressyrtävling i Estoril i Portugal har en misshandel rapporterats av en av elitryttarna.Det är den portugisiske grand prix ryttaren Vasco Mira Godinho som enligt polisens misstankar ska ha blivit slagen av två familjemedlemmar, far och bror till den portugisiska olympiska ryttaren från 2012, Gonçalo Carvalho.

Misshandlad av konkurrentens far och bror.

Det hela utspelade sig efter tävlingen, när Godinho skulle lasta in hästen och sin packning i transporten. Han ska ha sett Carvalho stå och prata med några studenter längre bort, när en vit van med Carvalhos far och bror körde fram och blockerade hans väg.

– När jag packade in filtarna, gick de fram till mig. Gonçalos far hade händerna bakom ryggen tills han tog fram en pinne och började slå mig, säger han enligt den portugisiska tidningen Equitacao.

– Jag försökte försvara mig med armarna, men brodern drog mig till baksidan av ridcentret och slog mig tills ena ögonbrynet sprack.

Först när en förbipasserande bil bevittnade händelsen, upphörde misshandeln. När polis väl kom till platsen hade förövarna avlägsnat sig. Carvalho, som själv var kvar när polisen kom, eskorterades från platsen.

Händelsen är nu under utredning av både portugisisk polis och det portugisiska ridsportsförbundet.
Godinhos skador består av ett rivsår i ena ögonbrynet och blåmärken spridda över kroppen från tillhygget. Han har genomgått behandling på sjukhuset i Cascais.

Varit våldsamma förut.

Det är inte första gånger som Carvalhos familjemedlemmar är inblandad i en skandal. För tre år sedan slog de nämligen två journalister i samband med att Carvalhos häst Batuta testades positivt under en test för otillåtna substanser.

Mona Sahlins pension utmäts av Kronofogden

Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin har hamnat i blåsväder igen. Nu visar det sig att hon har skulder på nära 650 000 kronor. Det går inte så bra för Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin.

Nu avslöjar Aftonbladet att Sahlin har skulder på nästan 650 000 kronor, och att Kronofogden nu börjat utmäta hennes statsrådspension. Och det är en ganska saftig summa fogden tar från Sahlin. Enligt Aftonbladet rör det sig om hela 36 240 kronor i månaden. Anledningen till att man nu utmäter Sahlins pension är att det helt enkelt inte finns några andra tillgångar att ta av.

– Det stämmer att vi har en löneutmätning, säger Tommy Marksén, teamchef på Kronofogden, till Aftonbladet.

En av Monas mest kända citat: "Som socialdemokrat tycker jag det är HÄFTIGT att betala skatt". 

Nja - somliga straffar Gud med det samma och med somliga tar det ett litet tag Gilla

Ungen från helvetet.

Efter att ha sett videon är många nog beredda att hålla med passagerarna på den åtta timmar långa flygningen från München till New York:

Det här är "ungen från helvetet".
Samtidigt har en het debatt på sociala medier blossat upp efter publiceringen.

Långflygningen över Atlanten med Lufthansa måste ha varit en av de mest plågsamma på senare tid. Bland passagerarna fanns en småbarnsmamma och henne treårige son – en gosse mamman helt uppenbarligen inte hade någon som helst kontroll över, skriver thisisinsider.com. En passagerare filmade långa stycken från flygningen – upptagningar som visar att pojken skrek sig igenom i stort sett hela resan.

Skriker från Tyskland till New York.

Han skriker vid ombordstigningen i Tyskland och hela vägen tills passagerarna kliver av vid slutmålet, flygplatsen i amerikanska Newark utanför New York.
Under flygningens gång springer pojken dessutom skrikande fram och tillbaka i planets gångar och klättrar helvilt på säten. Utan att hans mamma ingriper på något sätt. Rent ut sagt ett helvete för passagerare som hade hoppats kunna sova eller åtminstone få en lugn filmstund ombord på planet.

"Det var ett helvete – åtta timmats skrik" hörs en av passagerare säga mot slutet av videon.

https://www.youtube.com/embed/hv1aczlrMsk 

Skapat storbråk på sociala medier.

Inte oväntat går åsikterna om det skedda isär sedan videon lagts ut i sociala medier.
En del uttrycker medkänsla för pojken och hans mamma medan andra kritiserar dem.
"Jag har en sån där hemma. Han gör mig galen. Inget mamman kan göra och jag känner för henne", skriver signaturen angelgrey81 på Twitter.

mans.ivarsson@expressen.se
"Men en sådan uppfostran blir han säker president en dag" skriver Nash076

Passagerare fes så illa att planet tvingades nödlanda och polis fick tillkallas.

Att nöden inte har någon lag, som man brukar säga – det fick passagerarna på en flygresa mellan Dubai och Amsterdam erfara i helgen. En av resenärerna la nämligen av sådana brakare att planet tvingades att nödlanda.

Det var en manlig passagerare – på ett plan som tillhör lågprisbolaget Transavia Airlines – som tydligen hade rejält med gaser i magen. Han hade dessutom ingen vidare förmåga att hålla dessa inne. Det skulle få smått katastrofala följder.

Mannen ska ha släppt av sådana gaser att hans 2 stolsgrannar, som var holländare, blev mycket upprörda. De bad först honom att sluta med gastömningen, tillkallade sedan kabinpersonal – men inget fick den uppenbart uppblåsta resenären att sluta släppa väder. Det slutade i ett stort slagsmål mellan de 3 männen.

Skyller på personalen.

Därför tvingades man att nödlanda i österrikiska Wien för att få kontroll på den bisarra situationen – och väl på marken tillkallades sedan omedelbart polis. De 2 holländarna, båda vansinniga, fick kliva av planet tillsammans med 2 kvinnor som uppges ha varit en del av bråket. Damerna hävdar dock att de inte hade något med saken att göra.

– Vi hade inte en del i det hela. Vi hade bara oturen att hamna på samma rad som männen, men vi gjorde inget. Dessutom anser jag att det var kabinpersonalen som provocerade fram den hetsiga situationen, säger resenären Nora Lacchab till tidningen De Telegraaf.

Alla 4 släpptes senare utan juridisk påföljd – men samtliga är från och med nu portade från att resa med Transavia Airlines i framtiden. Hur det blev med den uppblåsta mannen, som förblir anonym, framkommer dessvärre inte.

Kvinnorna väljer nu dock att stämma flygbolaget då de anser sig ha blivit förnedrande och mycket illa behandlade. De holländska männen väljer däremot att låta det hela passera, skriver Metro.

Dan Eliasson har fått toppjobb som chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Personalen är naturligtvis helt saliga!

Hanna Widerstedt, 26, till Lyxfällan: "Jag är livsnjutare"

Tidigare Big Brother-stjärnan Hanna Widerstedt, 26, lever slösaktigt i Berlin. Hon impulsköpte en Louis Vuitton-väska för 102 000 kronor, äter ute fem dagar i veckan och lever på pojkvännen Christoph.

– Jag började shoppa i stället för att supa, säger hon i säsongspremiären av TV3:s Lyxfällan.

I första avsnittet är det Frida Boisen, digital chef på Bonnier Magazines & Brands och krönikör på Expressen, som följer med Magnus Hedberg till Berlin och före detta Big Brother-deltagaren Hanna Widerstedt. Där bor hon med pojkvännen Christoph – som svävar i ovisshet kring sambons växande skuldberg.

– Jag är livsnjutare. Livet är väldigt kort och det är viktigt att inte stressa för mycket. För mig är det jobbigt att jobba, säger hon till Lyxfällan.

"Shopping viktigare än Christoph".

Hon fick sparken från sitt lönearbete efter att ha vägrat när chefen bad henne jobba fem, i stället för tre, dagar i veckan. Nu jobbar hon som bloggare och konstnär och får in någon tusenlapp i månaden. Två timmar om dagen ägnar hon åt powerwalks – och ännu fler åt shopping.

När jag vaknar tänker jag: "vad ska jag handla i dag?", säger hon till Lyxfällan.
Sedan säger hon något som får Frida Boisen att reagera med bestörtning:

Just nu är shopping viktigare än Christoph.

Magnus Hedberg till Hanna: "Du sitter som en liten parasit".

Magnus Hedberg skräder inte orden när programledarduon ska tala allvar med Hanna:

– Du verkar inte tveka att utnyttja Christoph i det här fallet, du sitter som en lite parasit på hans rygg och suger ut hans pengar.

– Ja, det är jag som har förstört vårt förhållande. Det är jag som är den hemska personen, svarar Hanna.

Budgettavlan visar att hon går back med 37 400 kronor varje månad. Vid ett tillfälle köpte hon en Louis Vuitton-väska för 102 000 kronor som hon sålde för 30 kronor ett par månader senare, eftersom hon behövde pengar till cigaretter.

– Frida säger att jag måste sluta röka och hon förstår ju inte att det är jävligt jobbigt att sluta röka. Hon kanske inte har rökt någon gång, säger Hanna.

Frida Boisen visar sedan Hannas samlade skulder på en tavla: totalt 164 463 kronor.

Hanna vägrar bjuda hem pojkvännen.

I kulisserna väntar pojkvännen Christoph och planen är att bjuda in honom för att han ska få se skulden – men Hanna blir förbannad och vägrar bjuda in honom.

– Absolut inte. Det är ju jävligt elakt att chocka honom på det sättet. Eller?!

– Jag förstår att det känns tufft, säger Frida Boisen.

– Men hallå?! Nein, nej, jag vill inte! stopp! säger Hanna, som är beredd att hoppa av programmet för att slippa situationen.

Den hetsiga stämningen lugnar sedan ner sig och Lyxfällanteamet kan fokusera på att lägga upp en plan för att få Hannas katastrofala ekonomi på fötter.

En evig sanning...

  1. folk spenderar pengar dom inte har
  2. för att köpa prylar dom inte behöver
  3. för att imponera på folk dom inte tycker om

Nutella-rea orsakade kaos – ”upplopp” och blodiga bråk.

Kaoset beskrivs som ett upplopp – med inslag av blodiga slagsmål, blåklockor och polisinsatser. När Nutella reades ut i Frankrike blev det stökigt i flera städer, och nu sprids vittnesmål i form av filmer och berättelser i sociala medier.

Nutellasugna shoppare över helan landet trängdes för att få chansen att köpa en burk eller två till billigare pris. Affärskedjan Intermarché, som finns över hela Frankrike, sålde ut det söta pålägget med 70 procents rea under torsdagen. I stället för drygt 40 kronor kostade de under dagen under 15. Men det blev allt annat än söt stämning bland fyndarna. På vissa håll fick polisen tillkallas sedan människor börjat knuffas och bråka med varandra.

– De är som djur. En kvinna blev dragen i håret, en äldre dam fick en burk i huvudet och en annan person hade blod på händerna, säger en kund till fransk lokalmedia, enligt BBC.

Kund fick blåtira.

En anställd på Intermarché förklarar för tidningen Le Progrès hur de försökt gå emellan men blivit knuffade. En kund fick en blåtira i tumultet då hela lagret Nutella sålde slut på en kvart. Liknande scener har rapporterats från flera platser i Frankrike – vissa har beskrivit det som "ett upplopp". På fredagen fortsatte utförsäljningen. I en butik i Toulouse organiserade sig personalen och delade ut burkarna, en och en till varje kund.

Stjärnans Ford Mustang hittad efter 40 år.

Flera biltillverkare visar upp sina nya toppmodeller i samband med bilsalongen i Detroit. Ford gör raka motsatsen. Under eventet har biltillverkaren presenterat en gammal klassiker som legat gömd i 40 år: Mustang GT Fastback från filmen "Bullitt".

Filmen "Bullitt" med Steve McQueen i spetsen tillhör en av världens mest klassiska filmer. Framför allt är det den legendariska bilscenen – som tog cirka tre veckor att spela in på San Franciscos branta gator – som folk minns och som satte standarden för framtida biljaktsscener. Och till skillnad från de traditionella stuntpersonerna så var det Steve McQueen själv som satt bakom ratten under samtliga tagningar. Till filmen byggdes två exemplar av modellen Ford Mustang GT Fastback och efter inspelningarna såldes de vidare.

Klassisk Ford Mustang hittad – efter 40 år.

Ett av exemplaren återfanns sedermera på en mexikansk soptipp, som bland annat LA Times tidigare rapporterat om. Och nu har även det andra exemplaret hittats. Efter filminspelningen köptes bilen i fråga av en man vid namn Bob Kiernan år 1974. Steve McQueen ska själv ha velat köpa tillbaka den – men fått kalla handen från Bob. I stället förblev bilen trogen familjen Kiernan som körde över 7 400 mil med fordonet.

Kan säljas för 32 miljoner kronor.

Efter att ha varit gömd från allmänheten i över 40 år presenterade Ford den i samband med bilsalongen i Detroit. Bilen är fortfarande mer eller mindre i originalskick med ursprungsinteriör och till och med samma säten som Steve McQueen satt på under filminspelningen. McKeel Hagerty, vd på försäkringsbolaget Hagerty som fokuserar på klassiska bilar, säger att bilen kan säljas för 32 miljoner kronor.

– Mysteriet kring var den har befunnit sig bara ökar lockelsen. Alla utgick nog från att den var försvunnen för alltid, säger han enligt Carbuzz.

Ingen dålig värdeökning, med tanke på att Bob Kiernan köpte den för cirka 50 000 kronor år 1974.

Steve McQueen fick aldrig händerna på sin Mustang igen – men i dagarna fick åtminstone tillverkaren ha den i sin ägo, om än temporärt, skriver Carbuzz.

Av Carl-Fredrik Eriksson
carl-fredrik.eriksson@expressen.se 

Infekterad ägartvist tvist om svenskägd hingst i Storbritannien.

Sverige, 10 januari 2018 Ridponnyhingsten Speyksbosch Diablo har hamnat i en ägartvist.

Uppfödaren Agnetha Hjortsparre har de senaste året legat i en infekterad ägartvist gällande hingsten Speyksbosch Diablo. Hon känner sig grundlurad av köparen som enligt henne bara betalat en liten del av det överenskomna priset, men ändå använder hästen både till avel och tävling som sin egen.

Ulrika Fåhraeus har på sin blogg Ponnymamman uppmärksammat häst-Sverige om en infekterad tvist som pågår i Storbritannien om en svenskägd ridponnyhingst. Hästen det handlar om är Speyksbosch Diablo BRP 11 (WPBR hingst f-04 e De Goede Ree Now or Never-Speyksbosch Naturel, uppf Speyksbosch Stuteri) som skulle säljas av Agnetha Hjortsparre, Arhults Stuteri i Borgholm.

Agnetha berättar för Ridsport att det var vid midsommar 2016 som Diablo lämnade landet. Hingsten åkte då till Tyskland för en värdehöjning genom utbildning och tillridning innan han skulle säljas på den internationella marknaden. Efter ett halvår i Tyskland åkte Diablo till en köpare i Storbritannien.

Agnetha Hjortsparre hade under Diablos år i Sverige använt honom med stor framgång i sin avel – hingsten är far till bland annat Arhults Cornelius som blev ”Årets hingst” när han visades vid SWF:s kvalitesboksvisning 2013. På tävlingsbanorna var Diablo tävlad i dressyr upp till FEI-klasser med ett flertal placeringar på LA-nivå under olika ryttare, och han hade som 5-åring även blivit ”International Ridden reserv Supreme Champion” under ryttare vid den internationella welshutställningen i Holland.

Agnetha berättar hur försäljningen gick till: Innan Diablo åkte till Storbritannien skrevs det ett kontrakt på köpet med bland annat en avbetalningsplan, och Agnetha Hjortsparre fick en handpenning. Men när Diablo anlänt till Storbritannien berättar Agnetha att problemen började för henne. Hon säger att köparen inte tyckte inte att hästen var värd det överenskomna priset och ville inte betala hela summan.

– Köparen började klaga på att Diablo inte hade ett FEI-pass, men det har han aldrig haft eftersom han aldrig har tävlat internationellt, berättar Agnetha Hjortsparre för Ridsport.

– Det var aldrig något prat om FEI-pass eftersom köparen skulle använda Diablo till avel.

Agnetha säger att hon har fått in en betalning, och information om att mer betalning kommer inte. I runda slängar har köparen betalat ungefär en tredjedel av det överenskomna priset. Diablo används både i avel av köparen och tävlas i dressyr i Storbritannien. Köparen står som ägare när hästen tävlar, trots att Agnetha Hjortsparre har kvar hästens alla ägarbevis.

– I maj insåg jag att jag blivit lurad, säger Agnetha.

Båda parter har advokater inkopplade i ärendet. Diablo står på en låst anläggning men när Agnetha var i Storbritannien i samband med Royal Welsh förra året lyckades hon komma dit och träffa honom.

– Han mår bra och har det i alla fall jättebra, säger Agnetha.

Tvisten har tagit mycket kraft från Agnetha Hjortsparre och advokatkostnaderna har satt henne i en svår ekonomisk sits.

– Man får ingen rättshjälp när det är utanför Norden, säger Agnetha.

Nu vill hon bara få tillbaka sin ponny eller få honom betald. Hon vet att hon har rätten på sin sida eftersom det finns kontrakt. Hon har också sparat skärmdumpar på alla konversationer hon haft med köparen.

– Har man ett kontrakt så har man ett kontrakt, säger Agnetha, som tillägger att varken hon eller hennes advokat har varit med om ett liknande ärende tidigare.

Den långdragna tvisten har just nu ingen lösning i sikte, men Ridsport återkommer i ärendet så snart det framkommit nya uppgifter.

"Säljer" plan till Norge – som bara finns i tv-spel.

Trump var nöjd efter mötet med Norges statsminister Erna Solberg.

– I november började vi leverera de första F-52- och F-35-planen, sade han om handelssamarbetet. Men F-52-plan existerar inte i verkligheten – bara i tv-spelet "Call of Duty", skriver Washington post.

I onsdags träffades Norges statsminister Erna Solberg och USA:s president Donald Trump i Vita huset. Efter ett enskilt möte höll de en gemensam presskonferens, där Trump tackade det norska folket och statsminister Erna Solberg för Norges insatser i kriget mot IS och insatserna som landet deltagit i Afghanistan.

– Jag har försäkrat Donald Trump att Norge är en allierad att räkna med. Vi har i dag diskuterat våra länders säkerhet och ekonomi. Jag ser framemot vidare samarbeten, sade Erna Solberg under presskonferensen.

Trump "säljer" tv-spelsplan till Norge.

Trump berättade sedan att handelssamarbetet innebar att USA skulle leverera nya plan till Norge.

– I november började vi leverera de första F-52- och F-35-planen. Vi har totalt 52 stycken och har levererat ett antal av dem, sade han, enligt Washington post. Men tidningen har uppmärksammat att F-52-planen enbart existerar i tv-spelet "Call of Duty: Advanced Warfare".

På torsdagens presskonferens i Vita huset ställde därför en reporter frågan om Trump gillar att spela ”Call of Duty” till pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders. Frågan förblev obesvarad.

Modellen F-35 finns däremot på riktigt, och i november mottog Norge tre stridsplan av den modellen från USA, rapporterade nyhetsbyrån Reuters då.

Brand i Trump Tower – räddningstjänsten på plats.

Brandkåren i New York har ryckt ut till Trump Tower på Manhattan där en brand brutit ut. Rökutveckling kommer från byggnadens tak enligt vittnen på plats. Räddningstjänsten uppger att branden är under kontroll och att ingen ska ha skadats.

Det är oklart hur branden startade och exakt var den började skriver NBC News.

– Det är poliser och brandmän på plats och de har dragit in brandslangar i byggnaden, säger svensken Per Hallgren, som jobbar i byggnaden mittemot.

Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats och branden ska vara under kontroll uppger räddningstjänsten. President Trump befinner sig inte i byggnaden. Branden startade på Trump Towers tak vid sjutiden på morgonen lokal tid, skriver CBS News.

Kim Jong-Uns misslyckade robottest – missil slog ner i stad i Nordkorea.

Nordkorea genomförde förra året ett missiltest som inte riktigt gick som planerat. En Hwasong-12-missil ska ha avfyrats från Pyongyang men uppskjutningen misslyckades och den slog ner i den nordkoreanska staden Tokchon med 200 000 invånare. Det avslöjar en ny rapport, skriver Sky News.

Kim Jong-Un har under året som gått genomfört flera skarpt kritiserade missiltest. I flera fall har missilerna passerat över Japan för att sedan slå ner i Stilla havet. Kim Jong-Un har skrutit över sina framgångsrika robottester men en ny rapport visar nu att han misslyckades rejält med ett av dem. Missilen slog ner i nordkoreansk stad – byggnader förstördes.

Enligt Sky News, som hänvisar till nyhetssajten The Diplomat, ska Nordkorea ha avfyrat en Hwasong-12-missil från en ett flygfält i Pukchang den 28 april förra året. Det hela ska dock inte riktigt ha gått som planerat. Missilen ska bara ha färdats knappt 4o kilmeter innan den slog ner i den nordkoreanska staden Tokchon med 200 000 invånare. Där förstörde den flera industri- och jordbruksbyggnader.

Enligt The Diplomat, som hänvisar till satellitbilder, fanns det även bostadshus i närheten av den plats där missilen slog ner men det är oklart om någon kom till skada. Satellitbilder tagna före och efter missilen ska ha slagit ner visar att en byggnad som fanns med på bilden tidigare ersatts av ett stort hål efteråt.

Amerikanska källor trodde först att missilen hade upplösts i luften men så ska alltså inte ha varit fallet, rapporterar Sky News med hänvisning till The Diplomat. USA, Sydkorea och många andra länder har försökt avskräcka den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un från att fortsätta utveckla sitt kärnvapenprogram.

Nordkorea har återöppnat direktlinjen till Sydkorea.

Så sent som i onsdags meddelade Nordkorea att de återöppnat direktlinjen till grannlandet Sydkorea. Det första samtalet från nord till syd ska ha genomförts direkt, uppger Sydkorea för nyhetsbyrån Yonhap. Beslutet att häva den två år långa blockaden av linjen anses vara ett stort diplomatiskt framsteg, efter en längre tid av upptrappade spänningar på Koreahalvön.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS