Utanför staketet 18

Hört om Georgia Guidestones?

På monumentet finns ett längre meddelande skrivet på åtta moderna språk:

engelska
spanska
swahili
hindi
hebreiska
arabiska
kinesiska
ryska

 och ett kortare meddelande som är skrivet på fyra antika språk:

babyloniska
klassisk grekiska
sanskrit
egyptiska hieroglyfer

THE MESSAGE OF THE GEORGIA GUIDESTONES

1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
2. Guide reproduction wisely - improving fitness and diversity.
3. Unite humanity with a living new language.
4. Rule passion - faith - tradition - and all things with tempered reason.
5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
7. Avoid petty laws and useless officials.
8. Balance personal rights with social duties.
9. Prize truth - beauty - love - seeking harmony with the infinite.
10. Be not a cancer on the earth - Leave room for nature.

Översättning:

Håll människans population under 500.000.000 i ständig balans med naturen.
Utför reproduktion klokt - utveckla hälsa och mångfald.
Förena människan med ett gemensamt nytt språk.
Styr passion - tro - tradition - och alla sysslor med balanserat synsätt.
Skydda folk och nation med rättvisa domstolar och lagar.
Låt alla nationer styra sina lagar men lös dispyter i en världsdomstol.
Undvik obetydliga och värdelösa lagar och information.
Balansera personliga rättigheter med sociala skyldigheter.
Värdera sanning - skönhet - kärlek - i harmoni med evigheten.
Var inte en cancer på jorden - lämna utrymme för naturen.

(1) Dramatiskt minska befolkningen i världen.
(2) Främja miljö.
(3) Att upprätta en världsregering.
(4) Främjande av en ny andlighet.

Hon hade rätt om 9/11 och IS – det här förutser hon för 2019

Innan den bulgariska spådamen Baba Vanga dog 1996 förutspådde hon flera saker som skulle hända i världen, bland annat 9/11 och terrororganisationen IS. Hon förutsåg också vad som skulle ske i världen 2019 – här är hennes förutsägelser!

Bulgariska kvinnan Baba Vanga dog för drygt 10 år sedan, men innan sin bortgång förutspådde hon 9/11, Brexit och uppkomsten av terrororganisationen IS. Och allt det här är ju saker som faktiskt har inträffat, eller snart kommer att ske.

Men vad kommer hända 2019? Enligt hennes teorier kommer USA:s president Donald Trump förlora hörseln i en mystisk sjukdom och Rysslands president Vladimir Putin kommer att utsättas för ett mordförsök.

Inte nog med det, hon har även förutspått att en massiv jordbävning- och tsunami kommer att utplåna stora delar av Asien. Även Europa kommer att hamna i kris – nämligen i en ekonomisk krasch, rapporterar Daily Mail.

Presidenternas öde.

Enligt Vanga kommer inte Putin utsättas för ett mordförsök av vem som helst utan av en av hans livvakter.

Och när det kommer till Trump förutspår hon att hans 2019 kommer bli en katastrof. Inte bara det att han kommer att få en oförklarlig sjukdom som bland annat kommer orsaka illamående och tinnitus. En av hans familjemedlemmar kommer också vara inblandad i en bilolycka, skriver Daily Mail.

Världskriserna.

Innan Vanga dog 1996 förutspådde hon också att en ekonomisk kollaps kommer att drabba Europa 2019. Kan hon ha rätt? Många säger att en ekonomisk kris kan ske i Europa när Storbritannien lämnar EU den 29 mars nästa år.

Den ödeläggande tsunami som enligt Vanga kommer att utplåna stora delar av Asien nästa år är en av flera på led. Bara under hösten har Indonesien drabbats av två tsunamis som har dödat tusentals människor. I september ödelade en tsunami den indonesiska ön Sulawesi och tusentals människor dog. Och så sent som förra veckan drabbadas öarna Sumatra och Java i Indonesien av skyhöga vågor. Minst 373 människor miste livet och hundratals saknas fortfarande.

Innan hon dog förutspådde hon också att hungersnöden i världen skulle upphöra 2028 och att Jorden kommer att vara obeboelig 2341, rapporterar Daily Mail.

Och huruvida Vangas förutsägelser kommer att inträffa får vi vänta och se, men en sak vet vi och det är att hon har haft rätt tidigare!

Lovande dressyrryttare skadad efter köp av skenande häst.

Granskningen av en hästföretagare fortsatte i TV4 på torsdagens kväll. I inslaget berättade dressyrryttaren Emma Tegelskär om en olycka med en skenande häst som hon köpt från företagaren.

Emma Tegelskär tog SM-guld i dressyr på ponny, och har även tävlat EM.
De köpte en häst för 500 000 kronor från den granskade hästhandlaren, men skenturen satte stopp för ryttarens tävlingskarriär.

− Hästen vände sig om på en millisekund och satte av i fullt sken, berättade Emma Tegelskär i inslaget.

Hon skadade sig allvarligt vid olyckan och har nu slutat rida.

− Efteråt har vi hört att andra sett hästen i liknande situationer, och jag är helt övertygad om att säljaren visste om det, säger Emmas mamma Lena Tegelskär till TV4.

I inslaget trädde också en annan hästköpare fram, som inte fått några pengar trots en tingsrättsdom om att köpet skulle gå tillbaka och hon skulle få skadestånd.

Hästföretagaren säger till TV4 att hästhandlaren är oskyldig till alla anklagelser, och att han inte har något att göra med de bolag som står bakom hästförsäljningarna.

Det här gjorde min dag!!!!

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har förklarat att de har som uppgift att bevaka sina 1,1 miljoner väljares intressen (1).

Det verkar vara det enda riksdagspartiet som har den åsikten, de andra bevakar bara sina egna intressen.

------------

De andra partiernas väljare är så spridda bland det ideologiska träskets olika värdegrund, att partierna inte vet hur de ska navigera för att inte gå på dem.

De verkar inte veta om de har röven bak eller fram.

Med tanke på hur mycket skit som kommer ur en dels munnar kan man fundera på... ja, ni vet.

----------

Miljöpartiet vill förbjuda bilar för att de anser bilar släpper ut mycket skit.

Miljöpartiets partiledare Lövin har en av de värsta miljöbovarna i sin familj (om det är bilen eller ägaren låter jag vara osagt), men flosklar till det så man kan undra vad en del sniffar på fritiden (2).

Det kanske är politiker som skulle ha en utsläppsgräns mot hur mycket skit de får sprida?

--------

Centerpartiets partiledare Annie Lööf hade legat riktigt risigt till om en sån gräns infördes, men man måste ge henne erkännandet att hon kan prata skit så att det nästan låter riktigt (3).

De som lyssnar noga inser dock att hon är antingen:

förtjust i skattefinansierade invandrare (företrädesvis afghanska män),

förvirrad

eller maktgalen.

Som en kommunist, alltså.

-----------

Apropå de röda kommunisterna:

Sverigedemokraternas Åkesson skulle inte trycka på något annat än röd knapp i riksdagen vid en omröstning om regering och statsminister just nu.

Med allt dravel, flosklande och skitprat som kommer från de rödgröna och alliansen vill nog många byta den röda knappen mot en toaletts spolknapp.

/ Micke Carlsson

Det bibliska Sodom tros ha återfunnits.

Den syndfulla bibliska staden Sodom, som förstördes av eld och svavel från skyn för 3700 år sedan, tros ha återfunnits genom utgrävningar i Jordanien av amerikanska arkeologer.

Sodom och grannstaden Gomorra på slättlandetn orr om Döda havet förklaras i 1 Mosebok i Gamla testamentet ha förstörts av Gud till följd av sin syndfullhet - i staden praktiserades en aggressiv homosexualitet (varav namnet "sodomi" för homosexuella handlingar).

Arkeologerna har kommit fram till att den spektakulära förödelsen tillkom genom att en meteor eller meteorit exploderade 10 000 meter ovanför området. Den brand detta resulterade i gav upphov till en hetta på 8000-12 000 grader Celsius vilken ödelade allt liv på en yta motsvarande 500 kvadratkilometer.

Området på slätten låg sedan öde och obrukbart under cirka 700 år eftersom den höga salthalten gjorde all odling omöjlig.

De föreliggande vetenskapliga rönen stämmer påfallande väl överens med den bibliska berättelsen. Tilläggas kan att forskarna även upphittat skeletten efter det äldsta kända exemplaret av ett manligt homosexuellt par.

https://tommyhansson.wordpress.com/…/resterna-av-det-bibli…/

Enligt arkeologerna Phillip Silvia och Steven Collins finns tydliga indikationer på att en meteor/meteorit exploderat ovanför det område som nu utgörs av Mellersta Ghor-slätten och därvid utplånat en mänsklig civilisation som existerade i runt 2500 år. Phillip Silvia från Trinity Southwest University presenterade rönen vid the American School of Researchs årliga sammankomst den 16 november.

De en gång höga och tjocka murarna till den stad som antas ha varit det bibliska Sodom raserades således av en väldig explosion i luften. Totalt förstördes en area omfattande 500 kvadratkilometer. Explosionen skall ha motsvarats av kraften av en 10 megatons atombomb exploderande cirka 10 000 meter ovanför det aktuella området. Ett tjockt asklager som täcker området minner om den förhärjande brand som förstörde staden.

Rester av glas och keramik samt tre ihopsmälta klippstenar som grävts fram tyder på att branden utvecklade en hetta om 8000-12 000 grader Celsius. Ytterligare bevis för en explosion av beskrivet slag är att det en gång bördiga området låg öde de närmaste 700 år efter den gigantiska smällen. Jordens konsistens förändrades helt och kom att innehålla tre till fyra gånger så mycket salt som är maxhalten för att odling skall kunna ske.

Klippelaren ”Lots hustru”.

Arkeologernas teori är att explosionen gav upphov till saltspridning från det närbelägna Döda havet, något som gjorde jorden i området obrukbar i århundraden. Om vi skall tro den ovan relaterade bibliska berättelsen innebar saltet också slutet för Lots hustru under det att Lot och hans döttrar klarade livhanken då de inte vände sig om. En märklig klippformation i Jordanien kallas av tradition just Lots hustru.

Den grundläggande synd som praktiserades i Sodom och Gomorra var en aggressiv homosexualitet, som enligt 1 Moseboken fick några av Sodoms manliga invånare att begära att de ”män” – i verkligheten änglar – som besökte Lot strax före den dramatiska explosionen skulle komma ut och ha sex med dem. I Sodom har arkeologer hittat 5000 år gamla mansskelett vilka tros vara det äldsta fynd av ett homosexuellt par som gjorts. https://newsrescue.com/worlds-oldest-homosexual-couple-found-ancient-ruins-sodom-gomorrah/

Summa summarum så får man nog säga att de arkeologiska fynden i jordanska Tall el-Hammam äger en anmärkningsvärd överensstämmelse med berättelsen om Sodoms och Gomorras förstörelse i den judiska bibelns första bok.

Fotnot: En äldre beteckning för homosexuella handlingar är sodomi, som bildats efter stadsnamnet Sodom.

SVT kan några gånger få till en tiopoängare!

OS-ryttares hästar beslagtagna av FBI.

Ekonomisk brottslighetMästerskapsryttaren Emanuel Andrades hästar har beslagtagits av FBI. Detta som ett led i den storm som pågår kring hans far, som har erkänt ekonomisk brottslighet.

22-åriga Emanuel Andrade har bland annat hoppat OS och VM för Venezuela, och var i sin senaste start placerad i femstjärnig 1,60 i USA. Nu har ryttarens hästar, ägda av hans far, tagits i beslag av FBI efter att de slog till mot familjens gård i Wellington, Florida, för några dagar sedan. Flera medier rapporterar om fallet, bland annat Miami Herald.

Emanuel far, Alejandro Andrade, har erkänt inblandning i en stor penningtvätt- och muthärva, kopplad till tv-bolaget Globovision. Han ska ha tagit emot mutor för många miljoner och därför har hans tillgångar som har kopplingar till brottsligheten förverkats – inklusive fastigheter, fordon, hästar, klockor, flygplan och bankkonton.

Storsponsor åt tävlingar.

Alejandro Andrade inledde sin karriär som livvakt åt Venezuelas tidigare president Hugo Chavez och blev så småningom chef för Venezuelas nationella bank. Ryttaren Emanuel Andrade flyttade med sin sin far till Wellington 2012 och familjens Hollow Creek Farm har bland annat varit storsponsor åt tävlingar som hoppningarna Tryon och Winter Equestrian Festival i Wellington.

22-åriga Emanuel har inte gått att nå för en kommentar, skriver The Chronicle of the Horse. Det uppges i dagsläget vara oklart exakt hur många av de 60 hästar som Alejandro Andrade äger som har beslagtagits, var de befinner sig och vad som händer med dem framöver.

Annie Lööfs jättelyft: har ökat sin inkomst med över 200 000 kronor.

 Hur hög inkomst har svenska partiledarna?

Här är en unik lista över hur mycket toppolitikerna tjänade 2017. Centerpartiets Annie Lööf fick ett rejält lönelyft förra året, och ökade sin totala inkomst med över 220 000 kronor.
Stefan Löfven** (Socialdemokraterna): 2 297 600 kronor (+71 300)
Gustav Fridolin* (Miljöpartiet): 1 584 000 kronor (+27 600)
Isabella Lövin* (Miljöpartiet): 1 578 000 kronor (+18 700)
Annie Lööf (Centerpartiet): 1 376 500 kronor (+228 100)
Jimmie Åkesson (Sverigedemokraterna): 1 272 600 kronor (+16 500)
Jan Björklund (Liberalerna): 1 307 000 kronor (+29 000)
Ulf Kristersson** (Moderaterna): 1 172 300 kronor (+301 300)
Jonas Sjöstedt (Vänsterpartiet): 775 600 kronor (-167 200)
Ebba Busch Thor (Kristdemokraterna): Ännu ej fastställt av Skatteverket, men enligt Kristdemokraterna är EBT:s inkomst oförändrad sen 2016, då låg den på 1 067 600 kronor.

Frågan är vad har dom åstadkommit för dessa otroliga löner? Svar: bara elände!

Paret till rasande attack efter Lyxfällan-inspelning.

I Lyxfällans kanske märkligaste avsnitt gör Zannie, 26, och Amanda, 27, sitt bästa för att förneka att man har ekonomiska problem.

– Ni kan inte försörja er, säger programledaren Magdalena Kowalczyk.
– Vi tänker inte ta ett vanligt jobb, så är det, svarar Zannie som är känd från tv-programmet ”Paradise hotel”.

Trailern som rullat i några dagar har redan hunnit resultera i en rasande motattack från paret.

Som influencers visar Zannie och Amanda i skånska Tomelilla upp en glamorös fasad på Youtube och i sociala medier. Zannie kom tvåa i ”Paradise hotel” för två år sedan och vara nära att vinna en halv miljon i prispengar. Men, som han själv säger i programmet, ”så blev det inte”.

– Jag och Zannie träffades för att jag såg honom på ”PH”. Jag åkte för att träffa honom och sen dess har jag stannat kvar, säger flickvännen Amanda.

Lyxfällans handling går vanligtvis ut på att huvudpersonen sakta med säkert inser att den ekonomiska situationen är långt värre än vad man tidigare fruktat. Därefter börjar en återuppbyggnad av ekonomin med stöd av programledarna. För det mesta, inte alltid, slutar det med att privatekonomin hamnar i ett någorlunda acceptabelt läge och långt bättre än före ingripandet. Så inte här.

Fick lyxbil i 25-årspresent.

Varken Zannie eller Amanda anser att det finns så värst mycket ekonomiska problem att prata om. Det spelar ingen roll vad programledarna visar för skyltar eller uträkningar – allt tycks vara under kontroll för paret. Ja, allt utom lyxbilen som Amanda köpte till Zannie i 25-årspresent och som hon finansierade med både billån och blancolån. Eftersom bilen kostade över 600 000 kronor och räntorna knappast fördelaktiga kom paret snabbt efter med betalningarna på lånen. Situationen blev ohållbar och Zannie och Amanda fick sälja drömbilen med stor förlust. Betalar av lånen gör de dock fortfarande.

Parets glammiga fasad.

– Jag håller på att gråta när jag pratar om det, jag har önskat mig en sån bil som jag var barn, säger Zannie i programmet.

Zannie och Amanda kallar sig influencers och visar upp en glammig fasad på sina kanaler. Men pengarna verkar inte rulla in i samma takt som de trillar ut, ofta på utseende och prylar och för det mesta via lån eller snabbt krympande sparkonton. Ett av deras Youtubekonton har runt 5 000 prenumeranter, ett annat strax över tusen.

– Jag och Amanda älskar att spendera pengar och shoppa, konstaterar Zannie.

Amanda: ”Inte så farligt”.

Trots vissa uppenbara problem menar paret att ekonomin ser helt OK ut, ”även om det alltid kan bli bättre”. Enligt uträkningarna i programmet går paret back 12 400 kronor i månaden. Skulderna landar på drygt 300 000 kronor. 78 000 kronor har lagts på nöje senaste året.

– Inte så farligt på två personer, tycker Amanda.

Och så fortsätter det. Det mesta mottas med axelryckningar och programledarnas frustation ökar mot bristningsgränsen. Magnus Hedberg vet knappt hur han ska hantera den lättsamma inställningen till vad han bedömer vara ett ekonomiskt haveri.

– De släpper inte in siffrorna. Jag vet inte om de inte är mogna att ta in sanningen eller om de bara håller uppe en fasad, säger han.

– Helt klart annorlunda, konstaterar kollegan Magdalena Kowalczyk.

Ilsket svar via Youtube.

Zannie är lugn när han summerar:

– Självklart finns saker som kunde gjorts annorlunda, men man kan inte alltid styra vad man gör.
Lika lugn framstår han inte i en färsk Youtube-film som paret upptäckt att en trailer för tisdagkvällens ”Lyxfällan” börjat visas förra veckan. I parets Youtube-kanal går han till rasande angrepp mot hur TV3 utmålar parets situation.

– Zannies och Amandas pengar är slut med vad fan är det här då, säger Zannie och håller fram en sedelbunt med vad som verkar vara hundralappar.

– Ser det här ut som pengarna är slut? säger han samtidigt som paret kritiserar programmet för att måla upp en ensig bild.

Trailern visar inte allt.

Produktionsbolaget bakom ”Lyxfällan” har sett Youtube-filmen och haft samtal med paret där man förklarat att trailern inte innehåller hela berättelsen, vilket Zannie och Amanda ska ha accepterat.

”Lyxfällan” visas i TV3 20.00 den 13. november och på Viaplay.

Daniel fick faktura från Postnord – på 800 000.

Daniel Krook, 55, avnjöt en lunch när han sprättade upp ett kuvert från Postnord – vars innehåll fick honom att nästan sätta maten i halsen. I brevet låg en påminnelsefaktura – på nästan 800 000 kronor.

– Jag fick ju en smärre chock, berättar Daniel.

Det var i somras som Daniel Krook från Särö i Kungsbacka kommun fick chockfakturan på posten. Det var en påminnelse om betalning – och det som fick Daniel att hicka till var beloppet som fakturan avsåg: 798 228,80 kronor.

– Jag satte lunchen i halsen. Jag insåg ju att det måste ha varit ett misstag, jag fick läsa beloppet både en och två gånger. Det kändes görkasst, berättar Daniel.

Kastade den.

Daniel kontaktade Postnord och undrade vilken faktura det var han nu hade fått påminnelse på.

– Jag frågade om jag frankerat ett hangarfartyg med för få frimärken, säger Daniel.

Postnord kollade upp fakturan i fråga – och meddelade senare Daniel att han kunde förpassa den till sopkorgen.

– Det tittade och grejade och meddelade sen att jag kunde slänga den. Jag vet inte exakt vad som hade gått snett men de sa att det hade gått ut lite konstiga fakturor.

Postnord svarar. ”Tråkigt”.

Jenny Forss, kommunikationsspecialist på Postnord, svarar så här via mejl om fakturan som Daniel mottog.

”Det är naturligtvis tråkigt när det blir fel på det här viset men det är bra att våra kunder är observanta. När vi får till oss att det gått snett undersöker vi vad som blivit fel och återkopplar direkt till kunden. Jag kan inte i det här enskilda fallet säga varför den här fakturan har gått ut.”
Jenny Forss hälsar också att kunden är välkommen att höra av sig till kundtjänst om det skulle dyka upp fler frågor.

Polisen varnar för det nya trendiga mobilskalet

Även mobilskal går i mode och nya påhitt dyker upp med tiden. 

Men formen på det senaste tillskottet för att skydda våra mobiler har fått amerikansk polis att skicka ut en varning.

”Vad är det första du ser? Föreställ dig att du är en polis i ett dåligt upplyst område och personen du bevakar drar fram det där ur fickan. Vad gör du då? Jo, du kanske råkar skjuta någon som bara tog upp sin mobiltelefon från byxfickan”, skriver polisen i ett Facebook-inlägg.


Snaraste, lättaste vägen in i Lyxfällan!

Dessa finansföretag borde beläggas med närignsförbud - det är ofattbart att dom får lov att hålla på och locka folk i fördärvet 😠😠😠 

Narcissist - eller idiot?

Elias, 24, lägger ner enorma summor på märkeskläder, skönhetsingrepp och festande.

– Jag bara drar kortet och tänker att ”i kväll kör vi all in”.
Den obekymrade inställningen till pengar har gjort att han dragit på sig skulder på 240 454 kronor – på ett halvår.

Att kalla Elias, som har huvudrollen i kvällens ”Lyxfällan”, för utseendefixerad är närmast en underdrift. Göteborgaren bränner vansinniga summor på Gant, Gucci och Calvin Kline när han inte plöjer ner pengar hos kliniker på botox och fillers.
– Utseendet är det viktigaste för mig, säger Elias i programmet. Jag gillar att se fräsch ut. Lägg där till ett festande utan morgondag.

Lönen: Drygt 22 000 i månaden.

Inte oväntat saknar han ekonomi för denna ”man lever bara en gång-attityd”, som även inbegriper att aldrig laga mat hemma (säger sig inte hinna), alltid köpa kaffe ute (trots dyr espressomaskin på diskbänken) och varva träning (förstås i moderiktig klädsel) med att röka ett paket om dagen. Jobbet som undersköterska och en lön på strax över 22 000 kronor må räcka till ett vanligt liv om man som Elias bor i en etta, men som det sett ut senaste halvåret har det knappast funnits något ordinärt i denna 24-årings liv.

När ”Lyxfällans” Magdalena Kowalzyk och Patrik Wincent knackar på befinner sig Elias i en spiral av skulder där nya, dyra lån tas för att betala de gamla. Han befinner sig i ett ekonomiskt kaos men reagerar med ilska (som att riva räkningar från Kronofogden) och förträngning (åker på Turkiet-resa där han tar sms-lån på fyllan veckan före tv-inspelningen).

– Du har enorma utgifter, tar en massa lån med höga utgifter och öppnar inte räkningarna. Förstår du allvarligt detta är? undrar programledarna och konstaterar:
– Den här sortens lyxliv finns inte på kartan. Det här livet du lever är ingen mänsklig rättighet.

Elias: ”Min framtid är förstörd”.

Verkligheten kommer i kapp Elias när programledarna börjar rada upp skulderna, som på ett halvår vuxit till 240 454 kronor. Vilket innebär att han går back 34 300 kronor varje månad, varav 29 600 kronor i krediter.

– Det här kommer inte att gå, det känns som om min framtid är förstörd, säger Elias.

Hans dröm att studera till socialpedagog verkar avlägsen. Kanske är det när Elias berättar om sorgen bakom det destruktiva beteendet som programledarna börjar hitta in till människan bakom skulderna. Plötsligt finns ett förtroende och parterna börjar ta tag den tickande bomb som går under namnet ”Elias privatekonomi”.

Dom dummaste klagomål från turister.

Mona Lisa var för liten.
Louvren är en av världens mest populära museer, men en TripAdvisor användare blev oehört oimponerad av sitt besök. Han skrev: "Musee du Louvre - dåligt. Kort svar: uttråkad ... Det finns uppenbarligen mellan 14 och 16 kilometer av tristess på Louvren. Jag kunde bara inte göra det." Om Mona Lisa skrev han:" Hon är liten. A4-format .... Och det leendet? Hon ser ut som om hon genomfört ett bankrån och kommit undan med det."
---------------------------
Jag blev tvingad att dricka drinkar.
Twitter kontot @HolidayComplain har fått några riktigt bisarra klagomål, inskickade från reseledare genom åren. En turist var missnöjd över att ha behövt dricka drinkar, han skrev: "Vattnet smakade konstigt så jag var tvungen att dricka drinkar hela veckan. Nu minns jag knappt halva min semester." Kanske kan prova att dricka vatten på flaska nästa gång?
----------------------------
De talade spanska i Spanien.
En turist i Spanien var orimlig förvånad över mängden spanska personer i landet och skrev: "Det finns för många spanska personer. Receptionisten talar spanska. Maten är spansk. För många utlänningar bor nu utomlands. "En annan klagade:" Varför talar inte alla engelska? Vi åkte Spanien och ingen förstod engelska. Vi kommer aldrig åka dit igen."
--------------------------------
En elefant fick mig att känna mig otillräcklig.
En manlig turist blev missnöjd och självkritisk efter att ha sett en elefant och skrev: "Att se den sexuellt upphetsade elefanten förstörde min smekmånad i Thailand då den fick mig att känna mig otillräckklig".
----------------------------------
Det fanns ingen strand i London.
En semesterfirare var irriterad efter att han efter att han checkat in på sitt hotellrum sett att de inte fanns något hav. Han skrev "Vårt hotell i London hade inte havsutsikt". En annan klagade: " Vi åkte till London och kunde inte hitta stranden." Vi vill inte förstöra för alla London besökare, men tyvärr är London faktiskt 5,5 mil från närmsta strand som ligger vid havet.
-----------------------------------
Stonehenge var bara ett par stenar.
Det är en av de mest kända förhistoriska monumenten i världen, men TripAdvisor användaren Dan G blev besviken när han besökte platsen och skrev: "Det är en massa stenar ... på ett fält. WOOOOOOOW! Ni får ursäkta sarkasmen, men det är verkligheten exakt vad denna "attraktion" är, man kan inte ens gå upp till dem. Ja det finns en historisk bakgrund ... men det kan sägas om många andra, mycket bättre attraktioner som vårt land har att erbjuda. Åk inte dit det är inte värt det."
---------------------------------------
Hotellet gjorde mig gravid.
En besökare skrev och klagade: "Min flickvän höll mig vaken för att hon snarkade. Kan jag få rabatt?" En annan skyllde hennes graviditet på resebyrån och skrev:" Min fästman och jag bokade ett rum med två bäddar men vi fick ett rum med en dubbelsäng och nu är jag är gravid. " Ett annat par var missnöjda då deras grannar befann sig på samma turistort. "När vi kom till orten upptäckte vi att Bert och Mavis vår by också var där. Jag hatar Bert."
---------------------------------------
Jag tyckte inte om formen på handdukarna.
Vem visste handdukar kunde vara så störande? En turist klagade: "Städaren som städade vårt rum gjorde vår handduk i svanform. Jag gillar inte svanar", medan en annan klagade över att de inte kunde förstå skillnaden mellan handdukar och badmattor: "Badmattan liknar handduken; Jag fortsatte att blanda ihop dem."
------------------------------------
Ingen varnade mig för solen.
För somliga handlar det bara om att fånga några strålar, men en arg gäst kunde inte bli brun överhuvudtaget och klagade: "Vi fick höra att vi skulle få en bra solbränna, men vi stannade inne hela dagen och fick ingen". En annan klagade att de blev för solbrända och skrev: "Jag fick solbränna. De borde varna dig för att solen är starkare i Mexiko än i England. Jag hade använt solkräm om jag visste det."
---------------------------------------
Djuren borde ha tränats till att le.
En turist blev besviken efter en resa till djurparken och skrev: "Djuren i djurparken såg väldigt ledsna ut och det fick våra barn att gråta. Kan de inte träna dem till att le?" Ennan turist skrev detta efter att ha besökt Yellowstone National Park :" Vi var tvungna att korta ner vår resa till Yellowstone eftersom vi blev informerade om att de inte burar in djuren på natten så vi är skyddade.
----------------------------------------
Luftballongen steg för hög upp i luften.
En kund var oerhört besviken över att han inte fått tillräckligt med information innan han kom upp i luftballongen. "Det fanns ingen som berättade att du inte ska åka i en luftballong om du är rädd för höjder."
----------------------------------------
Vi visste inte att de regnade i Spanien.
Det finns inget värre än kraftigt regn när du förväntade dig en flykt till solen. En arg turist skrev att hon hellre hade stannat hemma hon skrev: "Vädret hemma var bra medan vi var borta så hela semestern verkade lite meningslöst. "En annan klagade:" Det regnade. Vi visste inte att det någonsin regnade i Spanien. "En gång skrev:" Varför lät Thomson oss boka semester om det skulle regna hela veckan ?!"
-----------------------------------------
Ingen berättade för oss att de skulle finnas fiskar i havet.
En annan turist var chockad över att hitta fisk i havet och stönade: "Ingen sa till oss att det skulle finnas fisk i havet. Barnen blev chockade." En annan blev besviken över saltvattnet och klagade: "Vattnet i Gulfen Mexiko var för salt. Ingen sa till mig att det skulle vara salt i vattnet. Det var äckligt."
-----------------------------------------
Drottningen är för girig.
De flesta besökare till London vill kolla in Buckingham Palace, men TripAdvisor kunden Christopher H var mindre än imponerad och skrev: "Var inte alls spännande. Vad är meningen med att resa till England för att stå utanför Buckingham Palace. Du kan inte gå in. Är drottningen så girig att hon behöver alla 77 000 kvadratmeter och kan inte visa upp ett av de största palatsen i världen? Wow, ett staket, coolt!"
----------------------------------------
Min man blev distraherad.
En turist bestämde sig för att beskyllla landets lagar för hennes mans vandrande ögon, hon skrev klagande: "Topless solning på stranden bör förbjudas. Semestern var förstörd eftersom min man tillbringade hela dagarna med att stirra på andra kvinnor. "En annan klagade:" Stranden hade för många feta människor. Det var äckligt."
---------------------------------------
Vi var tvugna att åka skidor på vår skidsemester.
En familj som bokade en skidsemester var chockade över att skidåkning var så svårt och skrev: "Vi åkte på skidsemester men vi blev inte informerade om att vi faktiskt skulle behöva åka skidor." En annan blev besviken över vädret och klagade: "Det var alldeles för kallt på vår skidsemester."
---------------------------------------
Där var för många turister.
Italienska resebolaget The Italian Connection har stött på många löjliga klagomål från sina kunder. Den mest löjliga från en turist som besökte Siena och klagade över att "det fanns alltför många turister och alltför många amerikaner och brittiska människor." Det kan ju tyvärr vara så att när du besöker ett populärt turistmål kan du behöva träffa andra turister.
--------------------------------------
Guiden var ful.
En extra brutal semesterfirare var upprörd av sin turistguide och beklagade sig: "Vi kunde inte njuta av turen eftersom vår guide var för ful. Du kan inte beundra en vacker utsikt när du samtidigt stirrar på ett ansikte som hans."
-------------------------------------
Våra 50 kronor Ray-bans var fejk.
Vissa kunder klagade efter att ha fått reda på att deras senaste köp var för bra för att vara sant: "Vi köpte Ray-Ban solglasögon för 50 kronor, från en gatumarknad, efteråt fick vi reda på att de var fejk."
-------------------------------------
Kvinnorna var för vackra.
En annan självmedveten turist hade en liten kris efter att ha besökt Ryssland och klagade: "Kvinnorna som bodde i Ryssland var så vackra att de helt krossade min självkänsla".
------------------------------------
Ingen sa till oss att vi skulle ta med oss baddräkter till vattenparken.
Besökare på en vattenpark var väldigt oförberedda och klagade: "Vi bokade en dag på en vattenpark men ingen berättade för oss att vi var tvungna att ta med våra baddräkter och handdukar. Vi antog att det skulle inkluderas i priset. "En annan beskyllde resebyrån för att ha missat sina flyg och sa : "Vi blev inte påminnda om att ta med våra pass och trodde inte att vi behövde dem."

Plan tvingades landa efter bråk om sms.

Ett plan på väg mellan London och Gran Canaria tvingades landa i Portugal efter att ett brittiskt par börjat bråka om ett sms. Paret, som nekar till anklagelserna, ställs nu inför rätta.

Händelsen ska ha ägt rum under en flygning mellan Stanstead i London och Gran Canaria den 6 juli 2017, rapporterar brittiska medier. Paret, Ronald St Ville och Pauline Gordon, ska ha flugit tillsammans när en hetsig diskussion plötsligt bröt ut över ett sms.

”Flög” över gången.

Under rättegången mot de båda, som just nu pågår, berättar en medpassagerare hur han hörde paret argumentera och svära åt varandra i mer än en timme. Kabinpersonalen ska ha sett kvinnan ”flyga” över gången för att slå mannen med sina knytnävar, skriver brittiska Hertfordshire Mercury. Med hjälp av två andra passagerare, en polis och en före detta polis, kunde paret separeras och placeras i olika delar av planet. Kvinnan ska dock upprepade gånger ha försökt återta sin plats bredvid mannen.

Till slut fattade kabinpersonalen i samråd med piloterna beslut om att landa planet i Faro i Portugal. Anledningen ska ha varit att de oroat sig för att inte kunna utföra sin uppgifter ombord på grund av bråket.

”Hotade planets säkerhet”-

– Det var en situation som vi ansåg hotade planets säkerhet, sa Felicity Scott, en av kabinpersonalen, under rättegången.

Paret nekar till anklagelserna om att ha hotat planets säkerhet.

Schockemöhle tackar nej till Bill Gates 80-miljonersbud.

Hoppning, 25 juli 2018

Ingen affär. Jakten på de bästa hästarna pågår ständigt. Bill Gates vill gärna lägga beslag på Catch Me If You Can åt sin dotter, men ägaren Paul Schockemöhle tackar nej till mer än 80 miljoner och låter 24-åriga Laura Klaphake ha kvar hästen under resten av VM-året.

En av Paul Schockemöhles hetaste hästar, enligt honom själv, är Catch Me If You Can. Tillsammans med Laura Klaphake har den 10-åriga Catoki-dottern hoppat EM och gick senast i helgen dubbelt felfritt då Tyskland vann Nations Cup i Aachen.

En av spekulanterna är multimiljardären Bill Gates, som gärna vill köpa hästen åt sin dotter Jennifer. Stoet låter sig dock inte fångas så lätt. Schockemöhle tackade nej till Gates bud på åtta miljoner euro (mer än 80 miljoner svenska kronor) och låter sitt ekipage fortsätta tillsammans till åtminstone efter VM i Tryon, uppger Horses.nl.

Galopperande hästar startade en brand i hage – slog gnistor om skorna.

I Sverige råder det minst sagt allvarlig torka. Det råder nu eldnings- och grillförbud över nästan hela landet. Minsta lilla gnista kan leda till allvarlig brand och någon som fick vara med om detta är amatrötravtränaren Dan-Åke i Ljungbyholm.

Dan-Åke fick vara med om något högst osannolikt för några dagar sedan. Han hade fixat en ny hage till sina hästar som han släppte in dem i. Hästarna galopperade glatt in i hagen och 30 minuter senare uppstod branden.

– Jag hade fixat i ordning en ny hage till hästarna hemma på gården och när jag släppte ut dem blev de väldigt glada och galopperade runt, säger Dan-Åke till Travronden.

Dan-Åke såg sina hästar glatt galoppera runt och gick tillbaka in i sin bostad. Bara en halvtimme senare ropade grannen att det brann i hagen.

– Vi kunde släcka elden på cirka två gånger två meter och det gick trots allt bra, men hade inte grannen upptäckt elden så hade det kunnat bli en riktig katastrof. Hagen ligger dessutom nära ett skogsområde, så usch. Jag vill inte tänka tanken på vad som kunnat hända, säger han.

Gnistor från skorna.

Dan-Åke ska i veckan iväg och tävla i amatör-VM i Belgien och är orolig för hästarna som är kvar på gården. Han funderar nu på att plocka av hästarna skorna som han tror är anledningen till branden.

– Det måste ha kommit gnistor från skorna när hästarna galopperade runt och slog ihop hovarna. Jag har aldrig varit med om något liknande. Till helgen åker jag bort för att köra amatör-VM i Belgien och kanske måste jag plocka av skorna på alla hästarna under tiden jag är borta.

Minsta lilla gnista kan starta bränder så det gäller att vara ytterst försiktig och respektera eldningsförbudet!

Dela detta för att sprida Dan-Åkes historia så att fler blir uppmärksamma på hur lätt en brand kan starta i denna allvarliga torka som råder i Sverige.

Köpte knackig häst billigt – försökte sälja som tävlingshäst.

Hon sålde sin häst för 10 000 kronor och köparen bedyrade att den skulle vara promenadhäst, inget annat. Kort därefter var hästen till salu för det tiodubbla – som tävlingshäst.

Karoline köpte en häst som tidigare hoppat 1,40 av en etablerad tävlingsryttare.

− Jag fick honom till ett förmånligt pris eftersom han inte var helt fräsch, och efter en tid konstaterade vi pålagringar i hovleden. Han fungerade jättebra på fibersand men inte på andra underlag.

När hon så småningom skulle sälja hästen var hon noga med att hitta en köpare som sökte en sällskaps- och promenadhäst.

− Jag skrev i köpekontraktet att han hade en skada, och att han skulle användas som promenad- och sällskapshäst.

När Karoline försökte få tag i köparen för att höra hur det gick fick hon inte tag i köparen.

− I stället började människor ringa eftersom de var på väg att köpa min gamla häst som tävlingshäst. Han var då till salu för mellan 80 000 och 100 000 kronor. Jag fick också kontakt med en som lånat hästen, och både tränat och tävlat den.

− Det var oerhört stressande att få dessa samtal och jag kunde ju bara upprepa att hästen inte skulle hålla för tävling.

En kvinna ringde.

Ett år efter hästförsäljningen ringde en kvinna och berättade att hon köpt hästen, men för 10 000 kronor.

− Då såg han ut som ett staket, men kvinnan ville inte lämna tillbaka den till säljaren, utan ringde mig.

Karoline åkte ner till mellersta Sverige för att hämta hästen, som körts upp från Skåne av en kompis till henne.

− Det hade tagit en och en halv timme att lasta i Skåne, men när jag lastade in gick han bara rakt in och stod som ett ljus.

Har blivit sällskapshäst.

Detta var hösten 2017 och nu har hästen ätit upp sig, och går som sällskapshäst.

− Jag kommer nog aldrig mer våga sälja en häst. Och jag har lärt mig att jag borde ha gjort annorlunda, som att låta triangelmärka honom. Men jag hade ingen livförsäkring på honom, så jag avstod från det.

− Jag försökte kolla upp köparen, och allt verkade bra. Men nu i efterhand har jag förstått att hon bara sade det jag ville höra. Hennes plan var från början att sälja honom dyrt som tävlingshäst, säger Karoline.

Minihästen Leaf försvann spårlöst under ett skyfall i Japan förra veckan.

Nu har den nioåriga märren, som arbetar som terapihäst, hittats vid liv – på ett hustak, rapporterar The Asahi Shimbun.

– Jag trodde att hon redan var död, säger Masayuki Yoshida anställd på äldreboendet där Leaf bodde till tidningen.

Extremregn har fallit över sydvästra Japan och orsakat översvämningar och jordskred. Många saknas i regnmassorna och under onsdagen hade nära 200 personer dött i förödelsen. En av de som försvann var den nioåriga minihästen Leaf. Märren jobbar som terapihäst på ett äldreboende i Mabichodistriktet, ett område som drabbats hårt av skyfallen, rapporterar The Asahi Shimbun. Bottenvåningen på äldreboendet översvämmades den 6 juli och personalen på hemmet trodde att Leaf hade försvunnit i vattenmassorna. Man letade i hopp om att hon lyckats fly upp i bergen, men ingen häst stod att finna och man fruktade att hon drunknat.

På något sätt överlevde Leaf och hon hade inte tagit sig så långt bort som till bergen. Under måndagen den 9 juli hittades nämligen hästen på ett hustak i området – och ingen vet hur hon tog sig dit upp. Enligt Masayuki Yoshida, 48, anställd på äldreboendet verkar det som att Leaf klarat sig bra under de tre dagarna hon var borta.

– Jag trodde att hon redan var död, men som tur var överlevde hon på hustaket, säger han till The Asahi Shimbun och fortsätter:

– Leaf är så omtyckt att fyrtio eller femtio människor besöker henne på helgerna för att ge henne mat.

Det var ett räddningsteam från volontärorganisationen Peace winds Japan som hittade Leaf och räddade henne. Att få ner henne från taket skulle visa sig vara svårt. Medan räddningsarbetarna letade efter ytterligare hjälp föll Leaf ned från det två meter höga taket, skriver Japan Times. Hon klarade fallet och matades med morötter av räddningsarbetarna innan hon återförenades med personalen på äldreboendet.

Leafs ettåriga föl vid namn Earth har däremot fortfarande inte hittats efter översvämningen. Nu efterlyser hästälskare och lokalbor Earth genom att ladda upp bilder på fölet på Twitter.

Myndigheter är något i hästväg. Vi hästar måste ha hästpass och all världens chips medan vissa tvåbeningar får springa vind för våg....

Miljardärernas vänskap tog slut i bråket om lyxyachten.

De har varit vänner i över 30 år men det infekterade bråket om en av världens lyxigaste yachter har gjort att de aldrig mer vill se varann. Bråket mellan miljardären Kim Vibe-Petersen och René Sindlev har förts inför öppen ridå och kostat dem flera tiotals miljoner.

Lyxskeppet Parsifal III har genom åren setts segla på de mest fashionabla platser som finns och inte sällan med representanter från det yttersta skiktet av näringslivstoppar och kungligheter ombord. Men sedan förra hösten ligger hon för ankar i hamnstaden Genua på Italiens nordvästra Medelhavskust. När hon kan stäva ut igen för nya äventyr är skrivet i stjärnorna, som det ser ut just nu kan det ta tid.

Anledningen är ett bråk i mångmiljonklassen mellan skeppets ursprungliga ägare, Kim Vibe-Petersen och mångåriga vännen René Sindlev, skriver Ekstrabladet. Cappuccino-miljardären köpte skeppet för 346 miljoner. Miljardären Kim Vibe-Petersen, som byggde sin förmögenhet på att sälja cappuccino, designade själv och köpte fartyget 2005 för motsvarande 346 miljoner kronor i dagens kurs. Fem år senare blev vännen René Sindlev delägare av fartyget. De bildade ett gemensamägt bolag och planen var att hyra ut Parsifal III för exklusiva semestrar och diskreta kryssningar. Målgruppen var snäv: med en prislapp på två miljoner för en vecka är det endast en mycket begränsad skara människor som kan tänkas ha råd att hyra lyxyachten, bland kunderna finns bland andra Microsofts grundare Bill Gates.

Men kompanjonskapet blev inte som önskat. De interna stridigheterna avlöst varandra och beskyllningar om oegentligheter har haglat. Främst är det René Sindlev som anklagat Kim Vibe-Petersen för olika saker, bland annat att skeppets värde överdrivits med 90 miljoner och att privata utgifter bokförts i det gemensamma bolaget. Frederik och Mary fick låna lyxyachten gratis. Ägarbolaget blöder dessutom kraftigt, sedan starten för åtta år sedan har värdet rasat med drygt 200 miljoner kronor.

Skeppet, som kronprins Frederik och kronprinsessan Mary, har lånat gratis vid något tillfälle, är till salu. Men trots att priset har sänkts med 16 miljoner till 200 miljoner kronor, lyser köparna med sin frånvaro.

– Jag är inte Joakim von Anka, och jag ser gärna att hon säljs. Men detta är inget som stör min ekonomi, säger Kim Vibe-Petersen till Ekstrabladet.

Tvisten mellan de stenrika männen har prövats civilrättsligt vid två tillfällen. Kim Vibe-Petersen gick segrande ur den första men resultatet av den andra tvisten omgärdas av en sekretessklausul. Alldeles oavsett vad är det låga odds för att gjuta olja på vågorna mellan de stenrika männen.

– Vi är inte det man kallar vänner längre. Det är vi sannerligen inte, säger Kim Vibe-Petersen.
René Sindlev har valt att inte uttala sig om tvisten för Ekstrabladet.

Unghingst spårlöst borta.

Natten till söndagen försvann ettårige paint-hingsten Colt spårlöst från sin hage. Nu misstänks att hästen stulits. Sedan söndagsmorgonen har uppfödaren och ägaren tillsammans med frivilliga letat efter den försvunna unghästen. Allt de haft att gå på har varit några hovavtryck som slutar i intet. Sedan inte ett spår. Kvar i hagarna vid gården fanns de andra hästarna. Men ingen Colt.

– Han var väldigt bunden till sin flock, jag kan inte tro att han lämnat den frivilligt, säger uppfödaren Ingvild Angel Ruud till ATL.

Fanns inte i hagen.

När Ingvild först upptäckte att Colt inte syntes till på söndagsmorgonen trodde hon att unghästen kanske skadat sig i hagen och blivit liggande. Efter att sedan ha letat under hela söndagen med hjälp av vänner och bekanta utan att hittat hästen gjordes en polisanmälan.

– Vi letade överallt, längs grusvägar, i skogen, i brunnar, hålor och annat. Men inte ett hovspår, inte en gödselhög.

Kan avslöjas med DNA.

Misstanken finns om att unghästen nu stulits och kanske också förts utomlands.

– Jag är mest rädd att någon gör honom illa. Jag är så fruktansvärt ledsen och arg och jag kommer aldrig att sluta leta. De kan ändra hans papper och ta bort hans chip, men vi har hans DNA-test och det kan aldrig ändras.

Men polisutredningen lades ner omgående och Tullverket gav beskedet att tullen inte kontrollerar eller kan stoppa det som förs ut ur Sverige. Så där fanns ingen hjälp att få säger hon.

– Men vänner som bor utomlands, har varit hjälpsamma och tagit kontakt med tull länder som Tyskland och Danmark och förmedlat fakta och bilder på Colt.

“Känns så overkligt”.

Samtidigt vill Ingvild inte riktigt tro att någon stulit hästen, som värderas till 45 000 kronor och enligt henne inte har så stort värde som avelshingst.

– Isåfall tror jag mer att de ville åt min avelshingst Dallas, pappa till Colt, som är mer värdefull. Men jag vill inte tro att han är stulen, det känns så overkligt, jag hoppas att han finns kvar i närheten.

Så nu hoppas hon på att få i gång en mer organiserad sökning i området runt gården i Boet utanför Ödeshög och med hjälp av både drönare med kamera och hundfolk.

– Det är så otroligt många godhjärtade och snälla människor som hjälpt till. Är det fler som kan ta en extra runda i sina marker eller hålla ögonen öppna är jag tacksam. säger Ingvild Angel Ruud.

Ovanligt med häststölder.

Häststölder har hittills inte varit vanliga i Sverige även om det över tid har hänt, bland annat i några fall med shetlandsponnyer. I ett av fallen återfanns en av de två stulna ponnyerna elva år senare – i Finland. En veterinär upptäckte att ponny var chippad och på så vis kunde identiteten fastställas.

Fotnot: Den som eventuellt har sett, har tips eller vet något om hästen kan kontakta Ingvild Angel Ruud eller polisen 114 14.

................................................................

 

Lyckligt slut för Colt.

 

Historien om försvunne unghingsten Colt fick ett lyckligt slut. ”Men vi förstår inte vad som hänt”, säger ägaren Ingvild Angel Ruud.

 

Ettårige hingsten Colt, en amerikansk paint, försvann natten till förra söndagen ur sin hage, där han gick tillsammans med sin far, utanför Ödeshög. Ett otal människor hjälpte till att leta under veckan men misstanken fanns också att hästen stulits ur hagen. Men plötsligt på torsdagen hittades Colt välbehållen. Han gick i en skogshage intill en annan hage där hans mamma gick.

 

– Det var ett mirakel och jag är så tacksam för att han är tillbaka, säger Ingvild Angel Ruud.

 

Vad som hänt under de dagar Colt saknades är okänt.

 

– Vi förstår inte vad som hänt. Men han kan omöjligt ha tagit sig in i hagen på egen hand. Och hagen har varit genomsökt fyra dagar av många människor, säger Ingvild Angel Ruud.

 

När han hittades saknades den grimma han haft på sig när han försvann. Enligt Ingvild Angel Ruud skulle märken på hästens huvud tyda på att han skulle haft en annan, smalare grimma på sig.

Miljonkrav efter att fel häst sålts

En fatal förväxling av travhästar i ett gotländskt stall har lett till skadeståndskrav på över en miljon kronor. Den veterinär som utfärdade ett felaktigt intyg slipper dock att betala.

Hösten 2014 skulle en unghäst säljas. Den ägdes av ett Stockholmsföretag, men var inhyrd i ett gotländskt stall. För att genomföra försäljningen krävdes ett intyg. En veterinär tillkallades för att göra identitetskontroll. Intyget skrevs, och fyra dagar senare såldes hästen för 180.000 kronor. Först ett halvår senare upptäcktes att fel häst sålts. I stallet hade det funnits två snarlika hästar, och både stallägaren och veterinären tog fel.

Misstaget hade kunnat undvikas eftersom båda hästarna var märkta med chip, men veterinären hade glömt chipläsaren hemma. I stället kopplade veterinären upp sig mot Svensk Travsports databas för att kontrollera hästens teckning mot beskrivningen i databasen.

Att rätta till felet och byta de förväxlade hästarna kostade Stockholmsföretaget 300.000 kronor. Bolaget stämde stallägaren, som i en dom 2017 tvingades betala hela summan. Därefter har både bolaget och stallägaren stämt veterinären vid Stockholms tingsrätt. Bolaget krävde 225.000 kronor och stallägaren 530.000 kronor.

Tingsrätten slår fast att tvisten gäller en förmögenhetsskada, och att det krävs ett avtalsförhållande för att få skadestånd. Stallägaren anser att telefonsamtalet för att boka veterinären innebar att det fanns ett avtal. Det anser inte tingsrätten.

Bolaget hävdade att veterinären inte gjorde tillräckligt för att fastställa hästens identitet. Även det underkänner domstolen som inte anser att veterinären varit vårdslös. Domarna innebär att bolaget och stallägaren måste betala veterinärens ombudskostnader, sammanlagt drygt 290.000 kronor.

Hur gick det för hästarna? Den som såldes med fel identitet har på 20 starter sprungit in drygt 200.000 kronor. Den andra slaktades i februari 2018.

Lyxbåten i centrum för Storbritanniens dyraste skilsmässa.

LONDON. En av världens lyxigaste yachter, värd över fyra miljarder kronor, har beslagtagits i Dubai. Yachten Luna är en del i det som kallas Storbritanniens dyraste skilsmässa – som rivit upp djupa sår hos de inblandade

– Han ser hellre Luna ruttna i värmen i Dubai än att den överlämnas till Tatjana (ex-frun, reds anm), säger Ian Monk, talesperson för tidigare ägaren Farkhad Akhmedov, till NY Times.

Det är en av världens största och lyxigaste yachter som nu står i centrum för Storbritanniens dyraste skilsmässa. Den 377 fot, motsvarande 115 meter, långa yachten Luna har bland annat ett spa, en swimmingpool, två helikopterplattformar och rum för totalt 18 gäster ombord. Den uppges också vara utrustad med bombsäkra dörrar, skottsäkra fönster och ett system för att upptäcka missiler. Och det är så klart en dyr historia. Lyxyachtens totala värde uppskattas till 4,3 miljarder svenska kronor. Bara livbåtarna kostar fyra miljoner dollar styck, motsvarande 35 miljoner kronor, enligt NY Times.

Men, sedan april i år ligger lyxbåten beslagtagen i en hamn i Dubai. Bakgrunden är det som kallas för Storbritanniens dyraste skilsmässa.

”Han ser hellre Luna ruttna i värmen”.

Yachten Lunas första ägare var ryske oligarken Roman Abramovich, mest känd som fotbollsklubben Chelseas ägare. 2014 sålde han den vidare till vännen Farkhad Akhmedov, även han en rysk mångmiljardär.

I december 2016 beslutade Högsta domstolen i Storbritannien att Farkhad Akhmedov skulle betala motsvarande 5,6 miljarder kronor till ex-frun Tatjana Akhmedova efter en skilsmässa. Farkhad Akhmedov har dock vägrat, och hävdar att skilsmässan ägde rum i Ryssland för mer än ett decennium sedan, och att Storbritanniens rättsväsende därmed inte kan döma i fallet. Men domaren i Storbritannien tror inte på Farkhad Akhmedovs version, och i april i år beslutade han att lyxyachten Luna ska beslagtas och lämnas över till ex-frun Tatjana Akhmedova. Därför ligger båten nu oanvänd i Dubai, medan processen fortfarande pågår.

– Han (Farkhad, reds anm) ser hellre Luna ruttna i värmen i Dubai än att den överlämnas till Tatjana, säger Ian Monk, talesperson för Farkhad Akhmedova, till NY Times.

Hårdare tag mot de ryska oligarkerna.

Bakgrunden till att brittiskt rättsväsende dömer i skilsmässan är intressant också på ett politiskt plan. Under en lång tid har nämligen ryska oligarker placerat sina familjer och stora delar av sina tillgångar på brittisk mark. För oligarkerna har London och Storbritannien inneburit en fristad från Putins Ryssland, där de riskerat att förlora sina tillgångar.

Britterna å sin sida har tidigare sett det som en fördel att oligarkerna fört sina miljarder till landet. Men, på sistone har Storbritannien gjort det klart svårare för de ryska oligarkerna. Bland annat för Lunas tidigare ägare, Roman Abramovich, som inte fått sitt visum förlängt av brittiska myndigheter.

Det har som setts som ett tecken på den ansträngda relationen mellan Ryssland och Storbritannien, framför allt efter misstänkta gasförgiftningen av ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter, i Salisbury i mars.

15 fantastiska och oväntade användningsområden där Listerine kan göra underverk

Vi har nog alla hört talas om det populära munvattenmärket Listerine.

Den sägs ge användarna en frisk andedräkt och vissa varianter av Listerine bekämpar också tandköttsbesvär.

Men den ljusblå vätskan gör så mycket mer än bara att förbättra din munhälsa.

Här är 15 fantastiska och oväntade användningsområden där Listerine kan göra underverk!

Varför Listerine?

Visste du att Listerine, som lanserades redan 1879, utvecklades som ett kirurgiskt antiseptisk medel? Det var doktorn Joseph Lawrence som skapade en kraftfull formel, beståendes av fyra essensoljor: Mentol, Tymol, Eukalyptol, Metalsalicylat.

Listerine marknadsfördes inte mot dålig andedräkt förränpå 1970-talet!

Men med så många användbara ingredienser i Listerine – som timjan, eukalyptus och alkohol – är det inte konstigt att denna produkt används på så många kreativa sätt.

1. Döda fotsvampen

Döda den där otäcka fotsvampen genom att blöta dina fötter i ett bad med Listerine.

Blanda lite Listerine med varmt vatten och blötlägg fötterna i 20 minuter. Din svamp ska försvinna på nolltid, enligt denna huskur.

2. Rengör toaletten

Listerine sanerar och gör att din toalett doftar gott igen. Häll i lite av munvattnet, borsta runt skålen och spola. Klart!

3. Lindra insektsbett

Tro det eller inte, men Listerine lindra insektsbett och irriterad hud. Doppa en bomullstuss i munvattnet och applicera den på det drabbade området.

4. Som deodorant

Om du glömt bort att köpa deodorant eller om den är slut, oroa dig inte. Det finns en reservlösning som funkar. Gnid in lite Listerine på din armhålan för att stoppa dålig lukt.

5. Inget mer mjäll

Massera in Listerine i din hårbotten och linda en handduk runt huvudet. Efter några minuter sköljer du det och säger farväl till mjäll.

6. Loppfria husdjur

Loppschampoon kan vara dyra, men det här billiga alternativet fungerar bra. Blanda Listerine med vatten eller hundschampo, ge din hund ett bad som vanligt.

7. Ansiktsrengöring

Listerine har kraftiga antiseptiska egenskaper, så det är en utmärkt produkt att använda för att bekämpa vissa hudproblem.

8. Rengöra tandborsten

Om du litar på att du rengör din mun med Listerine, lita på att den rengör tandborsten. Vi kanske inte tänker på det, men tandborstar måste rengöras regelbundet också.

9. Skärmrengörare

Bara en liten spray av munvatten kommer att rengöra din skärm. Eftersom telefonen är en av de ytor du berör mest, är det en bra idé att rengöra skärmen så ofta som möjligt.

10. Fräscha upp sopkorgen

Om skräpet från papperskorgen luktar illa, doppa Listerine i en pappershandduk och kasta ned den. Doften från Listerine kommer ”vinna” mot den dåliga lukten.

11. Slipp lössen

Om du har löss finns det ingen anledning att få panik. Du kan stoppa spridningen utan att använda dyra produkter.

Ett husmorstips är att blanda Vinäger och Listerine (mintskölj) i lika delar i en sprayflaska. Spraya i håret så det är riktigt fuktigt. Massera in ordentligt, och låt det ”verka” ett tag med en plastpåse runt huvudet. Sen ar de bara att kamma håret med en luskam, kamma i sektioner…..

12. Ta bort fästingar

Ingen vill hitta en fästing på sin kropp, men om du hittar en – se till att få den väck så snabbt som möjligt! Ett tips kan vara att lägga pappershandduk som har blötts i Listerine på ytan av huden. En del upplever att det blir enklare att få bort fästingen då.

13. På blåmärken

Oroa dig inte, blåmärken kommer inte att vara där för alltid. Men för att hjälpa det att läka snabbare, doppa en bomullstuss i Listerine och håll den på blåmärket. Detta kommer att uppmuntra mer blodflödet och snart kommer blåmärken att vara borta.

14. Skydda blåsor

Blåsor är aldrig kul att få men blir det infekterat är det mycket värre. Badda lite Listerine på ytan för att förhindra att blåsan blir infekterad.

15. Lugna tandvärk

Om din tand gör ont så kan hjälpa Listerine att lindra. En del upplever att listerine eller något annat starkt munskölj kan hjälpa svullnaden att gå ner runt det drabbade området.

Listerine gör helt enkelt många problem väldigt mycket enklare. Dra fördel av den gemensamma hushållsprodukten genom att prova några av dessa praktiska livsknep!

Såg kvinna bli påkörd av tåg – tog en selfie.

Den 26 maj blev en ung man vittne till en tågolycka. Då tog han fram mobilkameran – och poserade framför den skadade kvinnan.

”Det är en barbarism man inte förväntar sig”, skriver fotografen Giorgio Lambri.

”Vi har förlorat vår moral”.

Lambri tog bilden av mannen, som ledde till att polis senare kunde gripa honom. Han tvingades radera sin selfie, men misstänks inte för något brott.

”Vi verkar helt ha förlorat vår moral”, skriver Giorgio Lambri på Facebook om mannens agerande.

Italiensk media har gått het kring bilden. I tidningen La Stampa kallas selfien för: ”den cancer som fräter sönder internet”. Där beskrivs den ett symptom på en internetkultur, där en udda bild är viktigare än en hjälpande hand.

En radiopratare beskriver det som ”ett tecken på att mänskligheten galopperar mot utrotning”.

”Självupptagen generation”.

Det finns även de som försöker förstå mannen. Beteendeforskaren Dean Burnett säger till Montreal Gazette:

– När vittnen backar för att inte störa räddningspersonal, återgår de ofta till sina normala beteenden. I dag, i en självupptagen selfie-generation, kan det innefatta att ta selfies.

Det är inte första gången som selfies vid olämpliga tillfällen möter kritik. En tonårstjej kritiserades 2014 då hon poserade framför koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Så sent som förra året tvingades polis sätta upp en förbudsskylt mot selfies vid branden i Grenfell Tower – då 79 personer dog.

Påstådd integrationsfrämjande kamelfarm försatt i konkurs.

Initiativtagaren Géza Nagy hävdade då att projektet främst handlade om att främja integrationen i Angered, där den byggdes.

– Det finns ett jättestort intresse för kameler både i Sverige och utomlands. Vi räknar med turister från hela världen, även från Japan och Kina, sa Nagy då.

Bert Karlsson dömde tidigt ut projektet och kallade det ”så jävla dumt”.

På torsdagen meddelas att tingsrätten försatt kamelcentret i konkurs, rapporterar GöteborgDirekt. Man redovisar tillgångar på drygt 4 000 kronor – en frys och en bandavrullare – och har samtidigt skulder på å drygt 800 000 kronor till arbetsförmedlingen och kommunen.

Sjuk sate som bör vara inlåst och få medicin för sina problem.

Sjuk sate som bör vara inlåst och få medicin för sina problem. Och den medicinen skall vara KASTRERING med ROSTIG KNIV och UTAN bedövning!!!!!

Uppdatering: polisen har gripit en man på sannolika skäl misstänkt. TACK alla för ert engagemang, det betyder så otroligt mycket!

Jag har precis sett en vidrig film från en övervakningskamera där den här mannen förgriper sig sexuellt på en häst.

Detta skedde i natt 22 maj mellan klockan 00:45 och 01:00 på en gård i Hågaby i Uppsala.

Hästen är ett högdräktigt sto och kvinnan som äger henne är förkrossad och är rädd att mannen skall komma tillbaka och skada hästen ännu mer.

Allt är polisanmält men polisen behöver identifiera mannen.

Dela gärna detta inlägg och om du känner igen mannen kontakta polisen i Uppsala!

Trodde de köpte en hund – var en björn.

När Su Yun tog med en gullig djurunge hem till familjen i Kina trodde hon att det var en hund av rasen tibetansk mastiff. Två år – och många kilo – senare skulle det visa sig vara en björn.

– Jag är lite rädd för björnar, säger Yun, enligt The Independent.

För två år sedan var Su Yun på semester när hon köpte vad hon trodde var en liten hundvalp. Hon tog hem det lilla djuret till sin familj i staden Kunming i södra Kina. Det tog inte lång tid innan familjen reagerade på husdjurets enorma aptit. De matade djuret – som de trodde var en tibetansk mastiff – med en låda frukt och två hinkar med nudlar varje dag.

Misstankar väcktes.

Man kan tycka att djurets matvanor skulle ha väckt några misstankar, men det skulle dröja ett tag innan familjen började förstå. När djuret vägde 113 kilo och började gå på sina bakben – då var det dags för familjen att inse att något kanske inte var riktigt rätt.

Yun insåg att hon faktiskt hade tagit hem en asiatisk svartbjörn till familjen.

– Ju mer han växte, desto mer såg han ut som en björn, säger Yun enligt The Independent.
Hon fortsätter:
– Jag är lite rädd för björnar.

Utrotningshotade djuret har flyttat från familjen. När familjen kom till insikt om djurets art tog de hem djurexperter som kunde bekräfta familjens farhågor. Djuret var precis som de misstänkte en björn och inte en hund. Det utrotningshotade djuret togs ifrån familjen som han bott med under två år. Nu tar Yunnan Wildlife Rescue Centre hand om björnen.

Vilt kostymslagsmål på Ascot.

Kravatterna hängde i luften och skjortorna hamnade i oordning. Under lördagens kapplöpningar på berömda galoppbanan Ascot utbröt vilt slagsmål. Män i tredelade kostymer slogs och damer i högklackat försökte avstyra bråket som slutade med två skadade.

Ärevördiga Ascot, där drottning Elizabeth låter sina hästar springa, drabbades av en smärre skandal vid kapplöpningarna på lördagen. Ett större slagsmål bröt ut av ännu okänd orsak.

Välklädda män slogs för fullt och bråket förflyttades från kapplöpningsarenan ut på gatorna i Ascot där väktare fick hjälp av kvinnliga besökare att försöka skilja slagskämparna åt.

Bara ett par dagar tidigare hade ett liknande slagsmål brutit ut på kapplöpningsbanan Gooowood. På grund av det hade Ascot försökt förstärka säkerheten på lördagen. Vilket alltså inte hjälpte.

– Sorgligt nog kan en oansvarig minoritet förstöra för majoriteten. Vi tar allt asocialt beteende på allvar. Vi kan avvisa folk och det gjorde vi, säger Ashley Morton-Hunte, kommunikationsdirektör för Ascot till Daily Mail.

Enligt tidningen slutade storbråket med två huvudskador som inte var värre än att de kunde tas om hand på plats.

Stal fajitas för miljonbelopp – döms till 50 års fängelse.

I nästan ett decennium beställde Gilbergo Escamilla tex-mex-rätten fajitas för 1,2 miljoner dollar - och lät delstaten Texas stå för notan. Maten sålde han sen vidare med vinst - tills 53:åringen haffades i höstas. Nu har han dömts till fängelse i 50 år, rapporterar NBC.

53:åriga Gilberto Escamilla var fam tills i augusti anställd på ett ungdomsfängelse i staden San Benita - tills det en dag kom en oannonserad leverans på drygt 360 kilo fajitas. Escamillas kollegor anade ugglor i mossen - eftersom tex-mex-rätten aldrig funnits på ungdomsfängelsets meny, trots att maten enligt lastbilschauffören levererats dit i minst nio års tid.

När Gilberto Escamillas fajitaskupp avslöjades hade tjänstemannen i nästan ett decennium beställt mat för inget mindre än 1 251 578 dollar - över 10 miljoner svenska kronor. Maten sålde han sen vidare med vinst och lät skattebetalarna stå för notan.

Efter att Escamillas fått sparken och blivit arresterad, hittade polisen vid en husrannsakan flera fajitaspaket i 53:åringens kylskåp. Nu har mannen dömts till 50 års fängelse och han skall betala tillbaka varenda skattekrona som gått till tex-mex-rätten.

- Det var själviskt. Det började smått och växte sig sedan större och utom min kontroll. Det gick så långt att jag inte längre kynde styra det, sa Gilberto Escamilla i rätten.

53:åringen har även dömts till att betala det högsta möjliga bötesbeloppet i delstaten Texas på 10 000 dollar. Det hårda fängelsestraffet motiveras med att tjänstemannen stulit varor för mer än 200 000 dollar, vilket enligt Texas-lag ses som ett så pass allvarligt brott att man riskerar få skaka galler i uppemot 99 år.

Brottet har även ansetts vara synnerligen allvarligt eftersom Gilberto Escamillas samtidigt varit anställd hos staten.

Snart äger världens rikaste procent allt

Den rikaste procenten i världen kommer äga två tredjedelar av världens tillgångar år 2030. Det visar en ny prognos gjord av det brittiska parlamentets utredningstjänst – House of Commons Library. Och det här är inte bara en ekonomisk fråga, utan något som hotar vår demokrati.

Vi närmar oss de största inkomstskillnaderna sedan 1913, och de ökar allt snabbare. Sedan 2008 har förmögenheten hos den rikaste procenten i världen ökat med sex procent varje år. Glada kapitalister menar att överflödet ska ”sippra ner” till resten av världen. Men resten av världen har inte alls sett samma utveckling.

När den konservativa politikern George Freeman, ledamot i det brittiska underhuset, tillfrågas om lösningar, menar han att svaret bland annat är ”filantropi”. Det vill säga välgörenhet. Men vi kan inte lita till den rikaste procentens välvilja för att jämna ut inkomstskillnaderna, varken i världen eller i Sverige. För anledningen till att inkomstskillnaderna ökar så dramatiskt handlar om att rika lägger allt mer kapital på hög, samtidigt som de får stora utdelningar på aktiekapital.

Den skeva fördelningen märks inte minst i Sverige. Vi är det OECD-land där klyftorna mellan rika och fattiga ökat snabbast de senaste decennierna. De dominerande frågorna inför valet handlar mycket om människors oro. Oro att inte få rätt vård, oro att inte ha råd eller möjlighet till bostad och oro att pensionen inte kommer räcka till. Trots det talar för få politiker om hur de rika drar ifrån. Hur vi varken beskattar förmögenhet eller fastigheter och knappt beskattar kapital. Pensionärer beskattas än i dag hårdare än de som arbetar, även om regeringen försöker stänga just det gapet.

1913 var Sverige inte en demokrati. Det fanns stora spänningar i Europa, och det var året före första världskriget. Trots år av demokratisering och välstånd har vi alltså nått ett läge där ojämlikheten närmar sig förra århundradets krisår. Så bryr sig våra politiker verkligen om människors oro, så bör de förstå att lösningen finns i den skeva inkomstfördelningen, där det lönar sig mer att sitta på kapital än att arbeta.

Kvinnan lämnar bilen i ett parkeringsgarage i 9 år, måste nu betala 300 000 kronor.

Att ta bilen till jobbet om man jobbar mitt inne i stan är det få som gör, dels för att det är svårt att hitta parkeringsplatser men också för att det är så fruktansvärt dyrt att parkera i stadens centrum. Ska man då stå flera timmar dagligen kan det svida till rejält i plånboken. Men det var något som kvinnan i den här historien antingen inte riktigt hade koll på, eller struntade totalt i.

En kvinna från spanien parkerade sin blåa volvo för 9 år sedan, i mars 2009, i ett parkeringsgarage i Palma de Mallorca. Det skulle komma att bli den sista gången hon såg bilen. Sedan den dagen har kvinnan aldrig återvänt och hämtat bilen igen, rapporterar El Pais.

Redan 2012 gick chefen för det underjordiska parkeringshuset till domstolen på grund av den bil som stod parkerad utan att ha betalat.

Trots att chefen hade rätt, var det ingen som hörde av kvinnan, hon dröjde dessutom ut processen så länge som möjligt för att dagen i domstol aldrig skulle komma. Och vi alla vet att man aldrig borde skjuta upp sina problem.

Till slut gav de henne inget val. De la beslag på bilen och flyttade den ifrån parkeringshuset och nu måste billisten betala 288 000 kronor i parkeringsavgift. Domstolen tilldelade även bilen till chefen på parkeringshuset.

Vann 22 000 kronor – fick aldrig ut pengarna

 Mats vann över 22 000 kronor på nätkasinot Vera&John. Men vinsten betalades inte ut. Spelbolaget hävdade att Mats brutit mot villkoren. Han är en av flera spelare som lurats i bolagens bonusfällor. Efter våra frågor har bolaget ändrat sig.

Sportbladet har tidigare skrivit om hur spelbolag blåser kunder på pengar med hjälp av bonusfällor. Mats, som egentligen heter något annat, har spelat på sajten Vera&John i flera år. Ibland vinner han, ibland förlorar han. Emellanåt delar bolaget ut bonus i form av mynt som man får använda till free spins, gratisspel.

Mats vann 430,10 kronor på sina gratisspel. Han lusläste bonusvillkoren och satsade allt på rouletten, enkelnummer noll. Kulan stannade på noll och Mats vann 36 gånger insatsen, det vill säga 15 483,60 kronor. Dessa pengar hade omsättningskrav och när Mats hade uppfyllt det hade pengarna växt till över 22 000 kronor. Mats ville ta ut sin vinst men utbetalningen dröjde. Han loggade in på kontot för att kolla status. Då var pengarna borta.

”Står inget under villkoren”.

– Då ringde jag till Vera&John som sa att jag brutit mot bonusreglerna, säger Mats och fortsätter.

– Under villkoren för kasinobonusar står det inget om maxinsats, däremot under användarvillkor. Man får max satsa 250 kronor på dessa free spins och därför har Vera&John tagit pengarna. De tyckte att de kunde betala tillbaka 430 kronor som jag hade innan jag bröt mot reglerna som de har gömt.

Under avdelningen kasino­bonusar skriver Vera&John:

(…) På den här sidan får du all information du behöver för att kunna hitta just din favoritbonus. (…) Varje bonus har ett specifikt omsättningskrav som måste uppfyllas innan den omvandlas till kontanter. När du har uppfyllt omsättningskravet för just din bonus förvandlas den alltså till kontanter som du kan ta ut när du vill. Är det fortfarande inte helt solklart? Ingen fara, här nedanför hittar du några exempel som gör det hela tydligare.

Men reglerna om max­insats finns inte här utan under rubriken användar­villkor. Mats spelade in samtalet med Vera&John och frågade varför bonuskravet om maxinsats ligger gömt under användarvillkor i stället för under kasinobonusar.

– Det här är kanske någonting vi får lägga till, svarar Vera&John.

Men flera veckor efter telefonsamtalet hade det alltjämt inte åtgärdats.

– Vera&John vill bara att jag ska förlora. De vill inte betala ut vinst, säger Mats. Till slut fick han dock pengarna. Efter att Sportbladet varit i kontakt med Vera&John har bolaget valt att betala ut vinsten på 15 483 kronor från när Mats prickade in enkelnummer noll på rouletten.

– De ringde och ville be om ursäkt för det som hänt, säger Mats. Läs bolagets svar nedan.

SÅ SVARAR SPELBOLAGET.

När Sportbadet ringer Vera&John blir vi hänvisade till en mejladress. Efter en vecka får vi svar där bolaget vill ha frågorna skriftligen. Vi svarar med sex frågor.

1) Varför har ni lagt bonusvillkoren under användarvillkor i stället för att ha dem under kasinobonusar?

2) Ni har sagt att ni kanske ska ändra och lägga in villkoren om max-insats under kasino-bonusar men det har ännu inte skett. Varför?

3) Hur är det möjligt att satsa mer än vad som är tillåtet?

4) Varför har ni inte ett system som varnar om man är på väg att bryta mot bonusvillkoren?

5) Om man någon gång råkar bryta mot bonusvillkoren är det ju meninglöst att fortsätta spela för om man skulle vinna kan ni ju alltid neka en utbetalning och hän-visa till att man brutit mot reglerna. Vad har ni för kommentar till det?

6) Maxinsatsen är 250 kronor men en kund satsade 430,10 kronor. Borde ni inte räkna det som att kunden satsade 250 och ge en vinst på 9 000 kronor (kunden fick in ett enkelnummer på rouletten) i stället för att bara ge tillbaka insatsen?

Efter en vecka får vi svar på mejlet.

Hej Linus,

tack för ditt tålamod. Vi strävar alltid efter att erbjuda en riktigt rolig spelsida, under rättvisa och användarvänliga förhållanden. Innan ett konto registreras så uppmanas alla kunder att läsa vår användarvillkor för att kunna godkänna dessa. Ett konto kan inte registreras utan att villkoren godkänns. Våra användarvillkor finns tydligt synliga på vår hemsida och innehåller alla de villkor man godkänner för att kunna inneha ett konto hos Vera&John. Om användarvillkoren uppdateras eller ändras så blir våra kunder informerade om det vid nästa inloggning och behöver godkänna dessa ändringar för att kunna fortsätta spela på vår sida.

Vänligen finn nedan; villkor för maximalt tillåten insats medan man spelar med bonus, samt alla våra användarvillkor för mer information.

3.14
Innan uttag kan genomföras kommer ditt spelande att kontrolleras med avseende på otillåtna spelmönster. För att främja rättvist spelande har Dumarca nolltolerans mot bonusmissbruk, otillåtet spelande och bedrägligt beteende. Dumarca förbehåller sig rätten att spärra bonusar från Användare som Dumarca bedömer missbruka våra erbjudanden. Om vi misstänker bedrägligt beteende eller missbruk förbehåller sig Dumarca rätten att ta bort bonusar och tillhörande vinster från kontot eller relaterade konton.

Bestämmelsen om vad som anses vara otillåtna spelmönster eller bonusmissbruk ska inkludera, men inte begränsas till, följande exempel:

Ett spelmönster med insats av bonuspengar där en betydande andel av de enskilda insatserna ligger över €6,25 för slots och/eller videobingo, eller över €25 för bordsspel https://www.verajohn.com/sv/about/terms-and-conditions

Sidan som heter Våra Casino Bonusar (https://www.verajohn.com/sv/about/our-casino-bonuses) innehåller inga villkor. Det är enbart en informativ sida för att tydliggöra hur omsättningen av en bonus går till och en länk till våra användarvillkor finns inkluderad på denna sida. Med det sagt, så uppskattar vi all feedback vi mottar och tar upp den för granskning för att se hur vi ytterligare kan förbättra både vår sida och vår service.

Medan vi inte kan dela med oss av information gällande enskilda kunders ärenden, så kan vi försäkra dig om att vi undersöker eventuella avsteg från våra användarvillkor mycket noggrannt och ser gärna över ett ärende/förfrågan när vi blir kontaktade av en kund direkt.

Med vänliga hälsningar,
Elisabeth Compliance

Idioter - finns det 13 på dussinet?!??

Ryttare misshandlad – av konkurrentens släktingar.

Elitryttaren Vasco Mira Godinho misshandlades av konkurrentens familjemedlemmar under en av Portugals nationella dressyrtävlingar i helgen, misstänker polisen.

– Gonçalos far hade händerna bakom ryggen tills han tog fram en pinne och började slå mig, säger Vasco Mira Godinho enligt den portugisiska tidningen Equitacao.

Under helgens nationella dressyrtävling i Estoril i Portugal har en misshandel rapporterats av en av elitryttarna.Det är den portugisiske grand prix ryttaren Vasco Mira Godinho som enligt polisens misstankar ska ha blivit slagen av två familjemedlemmar, far och bror till den portugisiska olympiska ryttaren från 2012, Gonçalo Carvalho.

Misshandlad av konkurrentens far och bror.

Det hela utspelade sig efter tävlingen, när Godinho skulle lasta in hästen och sin packning i transporten. Han ska ha sett Carvalho stå och prata med några studenter längre bort, när en vit van med Carvalhos far och bror körde fram och blockerade hans väg.

– När jag packade in filtarna, gick de fram till mig. Gonçalos far hade händerna bakom ryggen tills han tog fram en pinne och började slå mig, säger han enligt den portugisiska tidningen Equitacao.

– Jag försökte försvara mig med armarna, men brodern drog mig till baksidan av ridcentret och slog mig tills ena ögonbrynet sprack.

Först när en förbipasserande bil bevittnade händelsen, upphörde misshandeln. När polis väl kom till platsen hade förövarna avlägsnat sig. Carvalho, som själv var kvar när polisen kom, eskorterades från platsen.

Händelsen är nu under utredning av både portugisisk polis och det portugisiska ridsportsförbundet.
Godinhos skador består av ett rivsår i ena ögonbrynet och blåmärken spridda över kroppen från tillhygget. Han har genomgått behandling på sjukhuset i Cascais.

Varit våldsamma förut.

Det är inte första gånger som Carvalhos familjemedlemmar är inblandad i en skandal. För tre år sedan slog de nämligen två journalister i samband med att Carvalhos häst Batuta testades positivt under en test för otillåtna substanser.

Ungen från helvetet.

Efter att ha sett videon är många nog beredda att hålla med passagerarna på den åtta timmar långa flygningen från München till New York:

Det här är "ungen från helvetet".
Samtidigt har en het debatt på sociala medier blossat upp efter publiceringen.

Långflygningen över Atlanten med Lufthansa måste ha varit en av de mest plågsamma på senare tid. Bland passagerarna fanns en småbarnsmamma och henne treårige son – en gosse mamman helt uppenbarligen inte hade någon som helst kontroll över, skriver thisisinsider.com. En passagerare filmade långa stycken från flygningen – upptagningar som visar att pojken skrek sig igenom i stort sett hela resan.

Skriker från Tyskland till New York.

Han skriker vid ombordstigningen i Tyskland och hela vägen tills passagerarna kliver av vid slutmålet, flygplatsen i amerikanska Newark utanför New York.
Under flygningens gång springer pojken dessutom skrikande fram och tillbaka i planets gångar och klättrar helvilt på säten. Utan att hans mamma ingriper på något sätt. Rent ut sagt ett helvete för passagerare som hade hoppats kunna sova eller åtminstone få en lugn filmstund ombord på planet.

"Det var ett helvete – åtta timmats skrik" hörs en av passagerare säga mot slutet av videon.

https://www.youtube.com/embed/hv1aczlrMsk 

Skapat storbråk på sociala medier.

Inte oväntat går åsikterna om det skedda isär sedan videon lagts ut i sociala medier.
En del uttrycker medkänsla för pojken och hans mamma medan andra kritiserar dem.
"Jag har en sån där hemma. Han gör mig galen. Inget mamman kan göra och jag känner för henne", skriver signaturen angelgrey81 på Twitter.

mans.ivarsson@expressen.se
"Men en sådan uppfostran blir han säker president en dag" skriver Nash076

Passagerare fes så illa att planet tvingades nödlanda och polis fick tillkallas.

Att nöden inte har någon lag, som man brukar säga – det fick passagerarna på en flygresa mellan Dubai och Amsterdam erfara i helgen. En av resenärerna la nämligen av sådana brakare att planet tvingades att nödlanda.

Det var en manlig passagerare – på ett plan som tillhör lågprisbolaget Transavia Airlines – som tydligen hade rejält med gaser i magen. Han hade dessutom ingen vidare förmåga att hålla dessa inne. Det skulle få smått katastrofala följder.

Mannen ska ha släppt av sådana gaser att hans 2 stolsgrannar, som var holländare, blev mycket upprörda. De bad först honom att sluta med gastömningen, tillkallade sedan kabinpersonal – men inget fick den uppenbart uppblåsta resenären att sluta släppa väder. Det slutade i ett stort slagsmål mellan de 3 männen.

Skyller på personalen.

Därför tvingades man att nödlanda i österrikiska Wien för att få kontroll på den bisarra situationen – och väl på marken tillkallades sedan omedelbart polis. De 2 holländarna, båda vansinniga, fick kliva av planet tillsammans med 2 kvinnor som uppges ha varit en del av bråket. Damerna hävdar dock att de inte hade något med saken att göra.

– Vi hade inte en del i det hela. Vi hade bara oturen att hamna på samma rad som männen, men vi gjorde inget. Dessutom anser jag att det var kabinpersonalen som provocerade fram den hetsiga situationen, säger resenären Nora Lacchab till tidningen De Telegraaf.

Alla 4 släpptes senare utan juridisk påföljd – men samtliga är från och med nu portade från att resa med Transavia Airlines i framtiden. Hur det blev med den uppblåsta mannen, som förblir anonym, framkommer dessvärre inte.

Kvinnorna väljer nu dock att stämma flygbolaget då de anser sig ha blivit förnedrande och mycket illa behandlade. De holländska männen väljer däremot att låta det hela passera, skriver Metro.

Dan Eliasson har fått toppjobb som chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och medarbetare är ÖVERLYCKLIGA... Personalen är naturligtvis helt saliga!

En evig sanning...

  1. folk spenderar pengar dom inte har
  2. för att köpa prylar dom inte behöver
  3. för att imponera på folk dom inte tycker om

Nutella-rea orsakade kaos – ”upplopp” och blodiga bråk.

Kaoset beskrivs som ett upplopp – med inslag av blodiga slagsmål, blåklockor och polisinsatser. När Nutella reades ut i Frankrike blev det stökigt i flera städer, och nu sprids vittnesmål i form av filmer och berättelser i sociala medier.

Nutellasugna shoppare över helan landet trängdes för att få chansen att köpa en burk eller två till billigare pris. Affärskedjan Intermarché, som finns över hela Frankrike, sålde ut det söta pålägget med 70 procents rea under torsdagen. I stället för drygt 40 kronor kostade de under dagen under 15. Men det blev allt annat än söt stämning bland fyndarna. På vissa håll fick polisen tillkallas sedan människor börjat knuffas och bråka med varandra.

– De är som djur. En kvinna blev dragen i håret, en äldre dam fick en burk i huvudet och en annan person hade blod på händerna, säger en kund till fransk lokalmedia, enligt BBC.

Kund fick blåtira.

En anställd på Intermarché förklarar för tidningen Le Progrès hur de försökt gå emellan men blivit knuffade. En kund fick en blåtira i tumultet då hela lagret Nutella sålde slut på en kvart. Liknande scener har rapporterats från flera platser i Frankrike – vissa har beskrivit det som "ett upplopp". På fredagen fortsatte utförsäljningen. I en butik i Toulouse organiserade sig personalen och delade ut burkarna, en och en till varje kund.

Stjärnans Ford Mustang hittad efter 40 år.

Flera biltillverkare visar upp sina nya toppmodeller i samband med bilsalongen i Detroit. Ford gör raka motsatsen. Under eventet har biltillverkaren presenterat en gammal klassiker som legat gömd i 40 år: Mustang GT Fastback från filmen "Bullitt".

Filmen "Bullitt" med Steve McQueen i spetsen tillhör en av världens mest klassiska filmer. Framför allt är det den legendariska bilscenen – som tog cirka tre veckor att spela in på San Franciscos branta gator – som folk minns och som satte standarden för framtida biljaktsscener. Och till skillnad från de traditionella stuntpersonerna så var det Steve McQueen själv som satt bakom ratten under samtliga tagningar. Till filmen byggdes två exemplar av modellen Ford Mustang GT Fastback och efter inspelningarna såldes de vidare.

Klassisk Ford Mustang hittad – efter 40 år.

Ett av exemplaren återfanns sedermera på en mexikansk soptipp, som bland annat LA Times tidigare rapporterat om. Och nu har även det andra exemplaret hittats. Efter filminspelningen köptes bilen i fråga av en man vid namn Bob Kiernan år 1974. Steve McQueen ska själv ha velat köpa tillbaka den – men fått kalla handen från Bob. I stället förblev bilen trogen familjen Kiernan som körde över 7 400 mil med fordonet.

Kan säljas för 32 miljoner kronor.

Efter att ha varit gömd från allmänheten i över 40 år presenterade Ford den i samband med bilsalongen i Detroit. Bilen är fortfarande mer eller mindre i originalskick med ursprungsinteriör och till och med samma säten som Steve McQueen satt på under filminspelningen. McKeel Hagerty, vd på försäkringsbolaget Hagerty som fokuserar på klassiska bilar, säger att bilen kan säljas för 32 miljoner kronor.

– Mysteriet kring var den har befunnit sig bara ökar lockelsen. Alla utgick nog från att den var försvunnen för alltid, säger han enligt Carbuzz.

Ingen dålig värdeökning, med tanke på att Bob Kiernan köpte den för cirka 50 000 kronor år 1974.

Steve McQueen fick aldrig händerna på sin Mustang igen – men i dagarna fick åtminstone tillverkaren ha den i sin ägo, om än temporärt, skriver Carbuzz.

Av Carl-Fredrik Eriksson
carl-fredrik.eriksson@expressen.se 

Infekterad ägartvist tvist om svenskägd hingst i Storbritannien.

Sverige, 10 januari 2018 Ridponnyhingsten Speyksbosch Diablo har hamnat i en ägartvist.

Uppfödaren Agnetha Hjortsparre har de senaste året legat i en infekterad ägartvist gällande hingsten Speyksbosch Diablo. Hon känner sig grundlurad av köparen som enligt henne bara betalat en liten del av det överenskomna priset, men ändå använder hästen både till avel och tävling som sin egen.

Ulrika Fåhraeus har på sin blogg Ponnymamman uppmärksammat häst-Sverige om en infekterad tvist som pågår i Storbritannien om en svenskägd ridponnyhingst. Hästen det handlar om är Speyksbosch Diablo BRP 11 (WPBR hingst f-04 e De Goede Ree Now or Never-Speyksbosch Naturel, uppf Speyksbosch Stuteri) som skulle säljas av Agnetha Hjortsparre, Arhults Stuteri i Borgholm.

Agnetha berättar för Ridsport att det var vid midsommar 2016 som Diablo lämnade landet. Hingsten åkte då till Tyskland för en värdehöjning genom utbildning och tillridning innan han skulle säljas på den internationella marknaden. Efter ett halvår i Tyskland åkte Diablo till en köpare i Storbritannien.

Agnetha Hjortsparre hade under Diablos år i Sverige använt honom med stor framgång i sin avel – hingsten är far till bland annat Arhults Cornelius som blev ”Årets hingst” när han visades vid SWF:s kvalitesboksvisning 2013. På tävlingsbanorna var Diablo tävlad i dressyr upp till FEI-klasser med ett flertal placeringar på LA-nivå under olika ryttare, och han hade som 5-åring även blivit ”International Ridden reserv Supreme Champion” under ryttare vid den internationella welshutställningen i Holland.

Agnetha berättar hur försäljningen gick till: Innan Diablo åkte till Storbritannien skrevs det ett kontrakt på köpet med bland annat en avbetalningsplan, och Agnetha Hjortsparre fick en handpenning. Men när Diablo anlänt till Storbritannien berättar Agnetha att problemen började för henne. Hon säger att köparen inte tyckte inte att hästen var värd det överenskomna priset och ville inte betala hela summan.

– Köparen började klaga på att Diablo inte hade ett FEI-pass, men det har han aldrig haft eftersom han aldrig har tävlat internationellt, berättar Agnetha Hjortsparre för Ridsport.

– Det var aldrig något prat om FEI-pass eftersom köparen skulle använda Diablo till avel.

Agnetha säger att hon har fått in en betalning, och information om att mer betalning kommer inte. I runda slängar har köparen betalat ungefär en tredjedel av det överenskomna priset. Diablo används både i avel av köparen och tävlas i dressyr i Storbritannien. Köparen står som ägare när hästen tävlar, trots att Agnetha Hjortsparre har kvar hästens alla ägarbevis.

– I maj insåg jag att jag blivit lurad, säger Agnetha.

Båda parter har advokater inkopplade i ärendet. Diablo står på en låst anläggning men när Agnetha var i Storbritannien i samband med Royal Welsh förra året lyckades hon komma dit och träffa honom.

– Han mår bra och har det i alla fall jättebra, säger Agnetha.

Tvisten har tagit mycket kraft från Agnetha Hjortsparre och advokatkostnaderna har satt henne i en svår ekonomisk sits.

– Man får ingen rättshjälp när det är utanför Norden, säger Agnetha.

Nu vill hon bara få tillbaka sin ponny eller få honom betald. Hon vet att hon har rätten på sin sida eftersom det finns kontrakt. Hon har också sparat skärmdumpar på alla konversationer hon haft med köparen.

– Har man ett kontrakt så har man ett kontrakt, säger Agnetha, som tillägger att varken hon eller hennes advokat har varit med om ett liknande ärende tidigare.

Den långdragna tvisten har just nu ingen lösning i sikte, men Ridsport återkommer i ärendet så snart det framkommit nya uppgifter.

"Säljer" plan till Norge – som bara finns i tv-spel.

Trump var nöjd efter mötet med Norges statsminister Erna Solberg.

– I november började vi leverera de första F-52- och F-35-planen, sade han om handelssamarbetet. Men F-52-plan existerar inte i verkligheten – bara i tv-spelet "Call of Duty", skriver Washington post.

I onsdags träffades Norges statsminister Erna Solberg och USA:s president Donald Trump i Vita huset. Efter ett enskilt möte höll de en gemensam presskonferens, där Trump tackade det norska folket och statsminister Erna Solberg för Norges insatser i kriget mot IS och insatserna som landet deltagit i Afghanistan.

– Jag har försäkrat Donald Trump att Norge är en allierad att räkna med. Vi har i dag diskuterat våra länders säkerhet och ekonomi. Jag ser framemot vidare samarbeten, sade Erna Solberg under presskonferensen.

Trump "säljer" tv-spelsplan till Norge.

Trump berättade sedan att handelssamarbetet innebar att USA skulle leverera nya plan till Norge.

– I november började vi leverera de första F-52- och F-35-planen. Vi har totalt 52 stycken och har levererat ett antal av dem, sade han, enligt Washington post. Men tidningen har uppmärksammat att F-52-planen enbart existerar i tv-spelet "Call of Duty: Advanced Warfare".

På torsdagens presskonferens i Vita huset ställde därför en reporter frågan om Trump gillar att spela ”Call of Duty” till pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders. Frågan förblev obesvarad.

Modellen F-35 finns däremot på riktigt, och i november mottog Norge tre stridsplan av den modellen från USA, rapporterade nyhetsbyrån Reuters då.

Brand i Trump Tower – räddningstjänsten på plats.

Brandkåren i New York har ryckt ut till Trump Tower på Manhattan där en brand brutit ut. Rökutveckling kommer från byggnadens tak enligt vittnen på plats. Räddningstjänsten uppger att branden är under kontroll och att ingen ska ha skadats.

Det är oklart hur branden startade och exakt var den började skriver NBC News.

– Det är poliser och brandmän på plats och de har dragit in brandslangar i byggnaden, säger svensken Per Hallgren, som jobbar i byggnaden mittemot.

Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats och branden ska vara under kontroll uppger räddningstjänsten. President Trump befinner sig inte i byggnaden. Branden startade på Trump Towers tak vid sjutiden på morgonen lokal tid, skriver CBS News.

Kim Jong-Uns misslyckade robottest – missil slog ner i stad i Nordkorea.

Nordkorea genomförde förra året ett missiltest som inte riktigt gick som planerat. En Hwasong-12-missil ska ha avfyrats från Pyongyang men uppskjutningen misslyckades och den slog ner i den nordkoreanska staden Tokchon med 200 000 invånare. Det avslöjar en ny rapport, skriver Sky News.

Kim Jong-Un har under året som gått genomfört flera skarpt kritiserade missiltest. I flera fall har missilerna passerat över Japan för att sedan slå ner i Stilla havet. Kim Jong-Un har skrutit över sina framgångsrika robottester men en ny rapport visar nu att han misslyckades rejält med ett av dem. Missilen slog ner i nordkoreansk stad – byggnader förstördes.

Enligt Sky News, som hänvisar till nyhetssajten The Diplomat, ska Nordkorea ha avfyrat en Hwasong-12-missil från en ett flygfält i Pukchang den 28 april förra året. Det hela ska dock inte riktigt ha gått som planerat. Missilen ska bara ha färdats knappt 4o kilmeter innan den slog ner i den nordkoreanska staden Tokchon med 200 000 invånare. Där förstörde den flera industri- och jordbruksbyggnader.

Enligt The Diplomat, som hänvisar till satellitbilder, fanns det även bostadshus i närheten av den plats där missilen slog ner men det är oklart om någon kom till skada. Satellitbilder tagna före och efter missilen ska ha slagit ner visar att en byggnad som fanns med på bilden tidigare ersatts av ett stort hål efteråt.

Amerikanska källor trodde först att missilen hade upplösts i luften men så ska alltså inte ha varit fallet, rapporterar Sky News med hänvisning till The Diplomat. USA, Sydkorea och många andra länder har försökt avskräcka den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un från att fortsätta utveckla sitt kärnvapenprogram.

Nordkorea har återöppnat direktlinjen till Sydkorea.

Så sent som i onsdags meddelade Nordkorea att de återöppnat direktlinjen till grannlandet Sydkorea. Det första samtalet från nord till syd ska ha genomförts direkt, uppger Sydkorea för nyhetsbyrån Yonhap. Beslutet att häva den två år långa blockaden av linjen anses vara ett stort diplomatiskt framsteg, efter en längre tid av upptrappade spänningar på Koreahalvön.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS