Utanför staketet 18

Hört om Georgia Guidestones?

 På monumentet finns ett längre meddelande skrivet på åtta moderna språk:

engelska
spanska
swahili
hindi
hebreiska
arabiska
kinesiska
ryska

 och ett kortare meddelande som är skrivet på fyra antika språk:

babyloniska
klassisk grekiska
sanskrit
egyptiska hieroglyfer

THE MESSAGE OF THE GEORGIA GUIDESTONES

1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
2. Guide reproduction wisely - improving fitness and diversity.
3. Unite humanity with a living new language.
4. Rule passion - faith - tradition - and all things with tempered reason.
5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
7. Avoid petty laws and useless officials.
8. Balance personal rights with social duties.
9. Prize truth - beauty - love - seeking harmony with the infinite.
10. Be not a cancer on the earth - Leave room for nature.

 

Översättning:

 

Håll människans population under 500.000.000 i ständig balans med naturen.
Utför reproduktion klokt - utveckla hälsa och mångfald.
Förena människan med ett gemensamt nytt språk.
Styr passion - tro - tradition - och alla sysslor med balanserat synsätt.
Skydda folk och nation med rättvisa domstolar och lagar.
Låt alla nationer styra sina lagar men lös dispyter i en världsdomstol.
Undvik obetydliga och värdelösa lagar och information.
Balansera personliga rättigheter med sociala skyldigheter.
Värdera sanning - skönhet - kärlek - i harmoni med evigheten.
Var inte en cancer på jorden - lämna utrymme för naturen.

 


(1) Dramatiskt minska befolkningen i världen.
(2) Främja miljö.
(3) Att upprätta en världsregering.
(4) Främjande av en ny andlighet.

Mona Sahlins pension utmäts av Kronofogden

Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin har hamnat i blåsväder igen. Nu visar det sig att hon har skulder på nära 650 000 kronor. Det går inte så bra för Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin.

Nu avslöjar Aftonbladet att Sahlin har skulder på nästan 650 000 kronor, och att Kronofogden nu börjat utmäta hennes statsrådspension. Och det är en ganska saftig summa fogden tar från Sahlin. Enligt Aftonbladet rör det sig om hela 36 240 kronor i månaden. Anledningen till att man nu utmäter Sahlins pension är att det helt enkelt inte finns några andra tillgångar att ta av.

– Det stämmer att vi har en löneutmätning, säger Tommy Marksén, teamchef på Kronofogden, till Aftonbladet.

En av Monas mest kända citat: "Som socialdemokrat tycker jag det är HÄFTIGT att betala skatt". 

Nja - somliga straffar Gud med det samma och med somliga tar det ett litet tag Gilla

Ungen från helvetet.

Efter att ha sett videon är många nog beredda att hålla med passagerarna på den åtta timmar långa flygningen från München till New York:

Det här är "ungen från helvetet".
Samtidigt har en het debatt på sociala medier blossat upp efter publiceringen.

Långflygningen över Atlanten med Lufthansa måste ha varit en av de mest plågsamma på senare tid. Bland passagerarna fanns en småbarnsmamma och henne treårige son – en gosse mamman helt uppenbarligen inte hade någon som helst kontroll över, skriver thisisinsider.com. En passagerare filmade långa stycken från flygningen – upptagningar som visar att pojken skrek sig igenom i stort sett hela resan.

Skriker från Tyskland till New York.

Han skriker vid ombordstigningen i Tyskland och hela vägen tills passagerarna kliver av vid slutmålet, flygplatsen i amerikanska Newark utanför New York.
Under flygningens gång springer pojken dessutom skrikande fram och tillbaka i planets gångar och klättrar helvilt på säten. Utan att hans mamma ingriper på något sätt. Rent ut sagt ett helvete för passagerare som hade hoppats kunna sova eller åtminstone få en lugn filmstund ombord på planet.

"Det var ett helvete – åtta timmats skrik" hörs en av passagerare säga mot slutet av videon.

https://www.youtube.com/embed/hv1aczlrMsk 

Skapat storbråk på sociala medier.

Inte oväntat går åsikterna om det skedda isär sedan videon lagts ut i sociala medier.
En del uttrycker medkänsla för pojken och hans mamma medan andra kritiserar dem.
"Jag har en sån där hemma. Han gör mig galen. Inget mamman kan göra och jag känner för henne", skriver signaturen angelgrey81 på Twitter.

mans.ivarsson@expressen.se
"Men en sådan uppfostran blir han säker president en dag" skriver Nash076

Passagerare fes så illa att planet tvingades nödlanda och polis fick tillkallas.

Att nöden inte har någon lag, som man brukar säga – det fick passagerarna på en flygresa mellan Dubai och Amsterdam erfara i helgen. En av resenärerna la nämligen av sådana brakare att planet tvingades att nödlanda.

Det var en manlig passagerare – på ett plan som tillhör lågprisbolaget Transavia Airlines – som tydligen hade rejält med gaser i magen. Han hade dessutom ingen vidare förmåga att hålla dessa inne. Det skulle få smått katastrofala följder.

Mannen ska ha släppt av sådana gaser att hans 2 stolsgrannar, som var holländare, blev mycket upprörda. De bad först honom att sluta med gastömningen, tillkallade sedan kabinpersonal – men inget fick den uppenbart uppblåsta resenären att sluta släppa väder. Det slutade i ett stort slagsmål mellan de 3 männen.

Skyller på personalen.

Därför tvingades man att nödlanda i österrikiska Wien för att få kontroll på den bisarra situationen – och väl på marken tillkallades sedan omedelbart polis. De 2 holländarna, båda vansinniga, fick kliva av planet tillsammans med 2 kvinnor som uppges ha varit en del av bråket. Damerna hävdar dock att de inte hade något med saken att göra.

– Vi hade inte en del i det hela. Vi hade bara oturen att hamna på samma rad som männen, men vi gjorde inget. Dessutom anser jag att det var kabinpersonalen som provocerade fram den hetsiga situationen, säger resenären Nora Lacchab till tidningen De Telegraaf.

Alla 4 släpptes senare utan juridisk påföljd – men samtliga är från och med nu portade från att resa med Transavia Airlines i framtiden. Hur det blev med den uppblåsta mannen, som förblir anonym, framkommer dessvärre inte.

Kvinnorna väljer nu dock att stämma flygbolaget då de anser sig ha blivit förnedrande och mycket illa behandlade. De holländska männen väljer däremot att låta det hela passera, skriver Metro.

Dan Eliasson har fått toppjobb som chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Personalen är naturligtvis helt saliga!

Hanna Widerstedt, 26, till Lyxfällan: "Jag är livsnjutare"

Tidigare Big Brother-stjärnan Hanna Widerstedt, 26, lever slösaktigt i Berlin. Hon impulsköpte en Louis Vuitton-väska för 102 000 kronor, äter ute fem dagar i veckan och lever på pojkvännen Christoph.

– Jag började shoppa i stället för att supa, säger hon i säsongspremiären av TV3:s Lyxfällan.

I första avsnittet är det Frida Boisen, digital chef på Bonnier Magazines & Brands och krönikör på Expressen, som följer med Magnus Hedberg till Berlin och före detta Big Brother-deltagaren Hanna Widerstedt. Där bor hon med pojkvännen Christoph – som svävar i ovisshet kring sambons växande skuldberg.

– Jag är livsnjutare. Livet är väldigt kort och det är viktigt att inte stressa för mycket. För mig är det jobbigt att jobba, säger hon till Lyxfällan.

"Shopping viktigare än Christoph".

Hon fick sparken från sitt lönearbete efter att ha vägrat när chefen bad henne jobba fem, i stället för tre, dagar i veckan. Nu jobbar hon som bloggare och konstnär och får in någon tusenlapp i månaden. Två timmar om dagen ägnar hon åt powerwalks – och ännu fler åt shopping.

När jag vaknar tänker jag: "vad ska jag handla i dag?", säger hon till Lyxfällan.
Sedan säger hon något som får Frida Boisen att reagera med bestörtning:

Just nu är shopping viktigare än Christoph.

Magnus Hedberg till Hanna: "Du sitter som en liten parasit".

Magnus Hedberg skräder inte orden när programledarduon ska tala allvar med Hanna:

– Du verkar inte tveka att utnyttja Christoph i det här fallet, du sitter som en lite parasit på hans rygg och suger ut hans pengar.

– Ja, det är jag som har förstört vårt förhållande. Det är jag som är den hemska personen, svarar Hanna.

Budgettavlan visar att hon går back med 37 400 kronor varje månad. Vid ett tillfälle köpte hon en Louis Vuitton-väska för 102 000 kronor som hon sålde för 30 kronor ett par månader senare, eftersom hon behövde pengar till cigaretter.

– Frida säger att jag måste sluta röka och hon förstår ju inte att det är jävligt jobbigt att sluta röka. Hon kanske inte har rökt någon gång, säger Hanna.

Frida Boisen visar sedan Hannas samlade skulder på en tavla: totalt 164 463 kronor.

Hanna vägrar bjuda hem pojkvännen.

I kulisserna väntar pojkvännen Christoph och planen är att bjuda in honom för att han ska få se skulden – men Hanna blir förbannad och vägrar bjuda in honom.

– Absolut inte. Det är ju jävligt elakt att chocka honom på det sättet. Eller?!

– Jag förstår att det känns tufft, säger Frida Boisen.

– Men hallå?! Nein, nej, jag vill inte! stopp! säger Hanna, som är beredd att hoppa av programmet för att slippa situationen.

Den hetsiga stämningen lugnar sedan ner sig och Lyxfällanteamet kan fokusera på att lägga upp en plan för att få Hannas katastrofala ekonomi på fötter.

En evig sanning...

  1. folk spenderar pengar dom inte har
  2. för att köpa prylar dom inte behöver
  3. för att imponera på folk dom inte tycker om

Nutella-rea orsakade kaos – ”upplopp” och blodiga bråk.

Kaoset beskrivs som ett upplopp – med inslag av blodiga slagsmål, blåklockor och polisinsatser. När Nutella reades ut i Frankrike blev det stökigt i flera städer, och nu sprids vittnesmål i form av filmer och berättelser i sociala medier.

Nutellasugna shoppare över helan landet trängdes för att få chansen att köpa en burk eller två till billigare pris. Affärskedjan Intermarché, som finns över hela Frankrike, sålde ut det söta pålägget med 70 procents rea under torsdagen. I stället för drygt 40 kronor kostade de under dagen under 15. Men det blev allt annat än söt stämning bland fyndarna. På vissa håll fick polisen tillkallas sedan människor börjat knuffas och bråka med varandra.

– De är som djur. En kvinna blev dragen i håret, en äldre dam fick en burk i huvudet och en annan person hade blod på händerna, säger en kund till fransk lokalmedia, enligt BBC.

Kund fick blåtira.

En anställd på Intermarché förklarar för tidningen Le Progrès hur de försökt gå emellan men blivit knuffade. En kund fick en blåtira i tumultet då hela lagret Nutella sålde slut på en kvart. Liknande scener har rapporterats från flera platser i Frankrike – vissa har beskrivit det som "ett upplopp". På fredagen fortsatte utförsäljningen. I en butik i Toulouse organiserade sig personalen och delade ut burkarna, en och en till varje kund.

Stjärnans Ford Mustang hittad efter 40 år.

Flera biltillverkare visar upp sina nya toppmodeller i samband med bilsalongen i Detroit. Ford gör raka motsatsen. Under eventet har biltillverkaren presenterat en gammal klassiker som legat gömd i 40 år: Mustang GT Fastback från filmen "Bullitt".

Filmen "Bullitt" med Steve McQueen i spetsen tillhör en av världens mest klassiska filmer. Framför allt är det den legendariska bilscenen – som tog cirka tre veckor att spela in på San Franciscos branta gator – som folk minns och som satte standarden för framtida biljaktsscener. Och till skillnad från de traditionella stuntpersonerna så var det Steve McQueen själv som satt bakom ratten under samtliga tagningar. Till filmen byggdes två exemplar av modellen Ford Mustang GT Fastback och efter inspelningarna såldes de vidare.

Klassisk Ford Mustang hittad – efter 40 år.

Ett av exemplaren återfanns sedermera på en mexikansk soptipp, som bland annat LA Times tidigare rapporterat om. Och nu har även det andra exemplaret hittats. Efter filminspelningen köptes bilen i fråga av en man vid namn Bob Kiernan år 1974. Steve McQueen ska själv ha velat köpa tillbaka den – men fått kalla handen från Bob. I stället förblev bilen trogen familjen Kiernan som körde över 7 400 mil med fordonet.

Kan säljas för 32 miljoner kronor.

Efter att ha varit gömd från allmänheten i över 40 år presenterade Ford den i samband med bilsalongen i Detroit. Bilen är fortfarande mer eller mindre i originalskick med ursprungsinteriör och till och med samma säten som Steve McQueen satt på under filminspelningen. McKeel Hagerty, vd på försäkringsbolaget Hagerty som fokuserar på klassiska bilar, säger att bilen kan säljas för 32 miljoner kronor.

– Mysteriet kring var den har befunnit sig bara ökar lockelsen. Alla utgick nog från att den var försvunnen för alltid, säger han enligt Carbuzz.

Ingen dålig värdeökning, med tanke på att Bob Kiernan köpte den för cirka 50 000 kronor år 1974.

Steve McQueen fick aldrig händerna på sin Mustang igen – men i dagarna fick åtminstone tillverkaren ha den i sin ägo, om än temporärt, skriver Carbuzz.

Av Carl-Fredrik Eriksson
carl-fredrik.eriksson@expressen.se 

Infekterad ägartvist tvist om svenskägd hingst i Storbritannien.

Sverige, 10 januari 2018 Ridponnyhingsten Speyksbosch Diablo har hamnat i en ägartvist.

Uppfödaren Agnetha Hjortsparre har de senaste året legat i en infekterad ägartvist gällande hingsten Speyksbosch Diablo. Hon känner sig grundlurad av köparen som enligt henne bara betalat en liten del av det överenskomna priset, men ändå använder hästen både till avel och tävling som sin egen.

Ulrika Fåhraeus har på sin blogg Ponnymamman uppmärksammat häst-Sverige om en infekterad tvist som pågår i Storbritannien om en svenskägd ridponnyhingst. Hästen det handlar om är Speyksbosch Diablo BRP 11 (WPBR hingst f-04 e De Goede Ree Now or Never-Speyksbosch Naturel, uppf Speyksbosch Stuteri) som skulle säljas av Agnetha Hjortsparre, Arhults Stuteri i Borgholm.

Agnetha berättar för Ridsport att det var vid midsommar 2016 som Diablo lämnade landet. Hingsten åkte då till Tyskland för en värdehöjning genom utbildning och tillridning innan han skulle säljas på den internationella marknaden. Efter ett halvår i Tyskland åkte Diablo till en köpare i Storbritannien.

Agnetha Hjortsparre hade under Diablos år i Sverige använt honom med stor framgång i sin avel – hingsten är far till bland annat Arhults Cornelius som blev ”Årets hingst” när han visades vid SWF:s kvalitesboksvisning 2013. På tävlingsbanorna var Diablo tävlad i dressyr upp till FEI-klasser med ett flertal placeringar på LA-nivå under olika ryttare, och han hade som 5-åring även blivit ”International Ridden reserv Supreme Champion” under ryttare vid den internationella welshutställningen i Holland.

Agnetha berättar hur försäljningen gick till: Innan Diablo åkte till Storbritannien skrevs det ett kontrakt på köpet med bland annat en avbetalningsplan, och Agnetha Hjortsparre fick en handpenning. Men när Diablo anlänt till Storbritannien berättar Agnetha att problemen började för henne. Hon säger att köparen inte tyckte inte att hästen var värd det överenskomna priset och ville inte betala hela summan.

– Köparen började klaga på att Diablo inte hade ett FEI-pass, men det har han aldrig haft eftersom han aldrig har tävlat internationellt, berättar Agnetha Hjortsparre för Ridsport.

– Det var aldrig något prat om FEI-pass eftersom köparen skulle använda Diablo till avel.

Agnetha säger att hon har fått in en betalning, och information om att mer betalning kommer inte. I runda slängar har köparen betalat ungefär en tredjedel av det överenskomna priset. Diablo används både i avel av köparen och tävlas i dressyr i Storbritannien. Köparen står som ägare när hästen tävlar, trots att Agnetha Hjortsparre har kvar hästens alla ägarbevis.

– I maj insåg jag att jag blivit lurad, säger Agnetha.

Båda parter har advokater inkopplade i ärendet. Diablo står på en låst anläggning men när Agnetha var i Storbritannien i samband med Royal Welsh förra året lyckades hon komma dit och träffa honom.

– Han mår bra och har det i alla fall jättebra, säger Agnetha.

Tvisten har tagit mycket kraft från Agnetha Hjortsparre och advokatkostnaderna har satt henne i en svår ekonomisk sits.

– Man får ingen rättshjälp när det är utanför Norden, säger Agnetha.

Nu vill hon bara få tillbaka sin ponny eller få honom betald. Hon vet att hon har rätten på sin sida eftersom det finns kontrakt. Hon har också sparat skärmdumpar på alla konversationer hon haft med köparen.

– Har man ett kontrakt så har man ett kontrakt, säger Agnetha, som tillägger att varken hon eller hennes advokat har varit med om ett liknande ärende tidigare.

Den långdragna tvisten har just nu ingen lösning i sikte, men Ridsport återkommer i ärendet så snart det framkommit nya uppgifter.

"Säljer" plan till Norge – som bara finns i tv-spel.

Trump var nöjd efter mötet med Norges statsminister Erna Solberg.

– I november började vi leverera de första F-52- och F-35-planen, sade han om handelssamarbetet. Men F-52-plan existerar inte i verkligheten – bara i tv-spelet "Call of Duty", skriver Washington post.

I onsdags träffades Norges statsminister Erna Solberg och USA:s president Donald Trump i Vita huset. Efter ett enskilt möte höll de en gemensam presskonferens, där Trump tackade det norska folket och statsminister Erna Solberg för Norges insatser i kriget mot IS och insatserna som landet deltagit i Afghanistan.

– Jag har försäkrat Donald Trump att Norge är en allierad att räkna med. Vi har i dag diskuterat våra länders säkerhet och ekonomi. Jag ser framemot vidare samarbeten, sade Erna Solberg under presskonferensen.

Trump "säljer" tv-spelsplan till Norge.

Trump berättade sedan att handelssamarbetet innebar att USA skulle leverera nya plan till Norge.

– I november började vi leverera de första F-52- och F-35-planen. Vi har totalt 52 stycken och har levererat ett antal av dem, sade han, enligt Washington post. Men tidningen har uppmärksammat att F-52-planen enbart existerar i tv-spelet "Call of Duty: Advanced Warfare".

På torsdagens presskonferens i Vita huset ställde därför en reporter frågan om Trump gillar att spela ”Call of Duty” till pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders. Frågan förblev obesvarad.

Modellen F-35 finns däremot på riktigt, och i november mottog Norge tre stridsplan av den modellen från USA, rapporterade nyhetsbyrån Reuters då.

Brand i Trump Tower – räddningstjänsten på plats.

Brandkåren i New York har ryckt ut till Trump Tower på Manhattan där en brand brutit ut. Rökutveckling kommer från byggnadens tak enligt vittnen på plats. Räddningstjänsten uppger att branden är under kontroll och att ingen ska ha skadats.

Det är oklart hur branden startade och exakt var den började skriver NBC News.

– Det är poliser och brandmän på plats och de har dragit in brandslangar i byggnaden, säger svensken Per Hallgren, som jobbar i byggnaden mittemot.

Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats och branden ska vara under kontroll uppger räddningstjänsten. President Trump befinner sig inte i byggnaden. Branden startade på Trump Towers tak vid sjutiden på morgonen lokal tid, skriver CBS News.

Kim Jong-Uns misslyckade robottest – missil slog ner i stad i Nordkorea.

Nordkorea genomförde förra året ett missiltest som inte riktigt gick som planerat. En Hwasong-12-missil ska ha avfyrats från Pyongyang men uppskjutningen misslyckades och den slog ner i den nordkoreanska staden Tokchon med 200 000 invånare. Det avslöjar en ny rapport, skriver Sky News.

Kim Jong-Un har under året som gått genomfört flera skarpt kritiserade missiltest. I flera fall har missilerna passerat över Japan för att sedan slå ner i Stilla havet. Kim Jong-Un har skrutit över sina framgångsrika robottester men en ny rapport visar nu att han misslyckades rejält med ett av dem. Missilen slog ner i nordkoreansk stad – byggnader förstördes.

Enligt Sky News, som hänvisar till nyhetssajten The Diplomat, ska Nordkorea ha avfyrat en Hwasong-12-missil från en ett flygfält i Pukchang den 28 april förra året. Det hela ska dock inte riktigt ha gått som planerat. Missilen ska bara ha färdats knappt 4o kilmeter innan den slog ner i den nordkoreanska staden Tokchon med 200 000 invånare. Där förstörde den flera industri- och jordbruksbyggnader.

Enligt The Diplomat, som hänvisar till satellitbilder, fanns det även bostadshus i närheten av den plats där missilen slog ner men det är oklart om någon kom till skada. Satellitbilder tagna före och efter missilen ska ha slagit ner visar att en byggnad som fanns med på bilden tidigare ersatts av ett stort hål efteråt.

Amerikanska källor trodde först att missilen hade upplösts i luften men så ska alltså inte ha varit fallet, rapporterar Sky News med hänvisning till The Diplomat. USA, Sydkorea och många andra länder har försökt avskräcka den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un från att fortsätta utveckla sitt kärnvapenprogram.

Nordkorea har återöppnat direktlinjen till Sydkorea.

Så sent som i onsdags meddelade Nordkorea att de återöppnat direktlinjen till grannlandet Sydkorea. Det första samtalet från nord till syd ska ha genomförts direkt, uppger Sydkorea för nyhetsbyrån Yonhap. Beslutet att häva den två år långa blockaden av linjen anses vara ett stort diplomatiskt framsteg, efter en längre tid av upptrappade spänningar på Koreahalvön.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.02 | 10:05

Håller med dig, taxen är något i jaktväg... .

...
10.02 | 10:02

Tyvärr har importören slutat att ta in det. Jättesynd för Blue Chip är helt otroligt bra, har använt det i många år (tidigare har jag importerat själv).

...
06.02 | 15:31

Jag undrar om du fortfarande har Bluechip lami-light fodret? Är lite nyfiken på det.
Med vänlig hälsning
malin

...
06.02 | 15:27

Helt underbar sida. Tur att öronen sitter kvar. Favoriten är taxen in för jakten.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS